Lotus NotesJiří Beran1 Lotus Notes Jiří Beran. Lotus NotesJiří Beran2 Co to je Lotus Notes? Lotus Notes je „groupware“ A co to je „groupware“? Groupware.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Martin Pavlis Microsoft MVP.
Advertisements

Využití cloudových služeb ve školství
Počítačové praktikum Úvod do předmětu
Microsoft Access Jiří Beran MS Access Jiří Beran.
SOFTWARE operační systémy
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Small Business PC: Windows Vista Business and Microsoft Office Professional 2007 Jméno prezentátora Datum.
Princip fungování pošty Vnitřní členění zpráv Protokoly
Virtuální učebna aneb „webinář“.
Přínosy a druhy počítačových sítí. Jednou z nejvýznamnějších technologií používaných v oblasti výpočetních systémů jsou již řadu let počítačové sítě.
Paměťová média Jiří Beran Paměťová média Jiří Beran.
Představení Office365 Břetislav Regner PROJEKT financovaný
Elektronická pošta Elektronická pošta ( ) je obdobou běžné pošty a umožňuje přijímat a distribuovat dokumenty v textové podobě na jednu nebo více.
Varianty řešení pro datové schránky Varianty řešení pro datové schránky 9. října 2009 Webkonference Petr Janda
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
POČÍTAČOVÉ SÍTĚ KONCEPCE SÍTÍ
Představujeme službu Samepage
M-Cloud.cz Groupwarové řešení pro malé a střední podniky.
Počítačová síť a typy sítí
Copyright © 2011, atlantis Microsoft Lync ™ Stručný úvod do podnikové komunikace.
Operační systémy.
Online a Offline komunikace
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: březen.
Internet.
IBM Notes a Domino výhody platformy Petr Kunc, IBM ©2013 IBM Corporation.
Ing. František Hůlka lektor webináře pro ICT metodiky
Marketing & IT Jakub Stránský 19. prosince Marketing? Uskutečnění směny na trhu „Marketing je společenský a řídící proces, ve kterém jednotlivci.
Základy počítačových sítí elektronická pošta Základy počítačových sítí Lekce 5 Ing. Jiří ledvina, CSc.
BlackBerry 1Ottová Tereza BlackBerry (Manažerská informatika 1)
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Počítačové sítě Architektura.
VARIANTY ŘEŠENÍ PRO DATOVÉ SCHRÁNKY Petr Janda, petr.
Internet.  Celosvětový systém propojených počítačů  Funkce  Sdílení dat  Elektronická pošta.
Investujte do úspor. Zlepšete prodej a marketing Přehled o Vašich zákaznících, obchodních aktivitách a příležitostech – Kdokoliv kdykoliv ví o všem, co.
1 Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastZáklady informatiky a hardware DUMVY_32_INOVACE_ODB_540.
Sociální sítě I Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Internet ale velmi výrazně slouží i pro komunikaci, přičemž jednoznačně nejpoužívanějším komunikačním prvkem je . Význam slova lze přeložit.
Mobilní kancelář (…nejen pro velké firmy) Vladimír Wojnar Microsoft Solutions HP.
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy: Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
Počítačové sítě Informatika – 7. ročník
Počítačové sítě Základní pojmy.
Elektronická pošta Název školy
2OP381 Manažerská informatika 1
Groupware Lotus Notes , SB 305, – h
Shrnutí Chceme–li připojit PC k Internetu musíme: 1.Zadat adresu DNS serveru (začne pracovat převod IP adresa  symbolické jméno), prakticky začne fungovat.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Spisová a archivní služba (SAS) – pořádek v písemnostech a dokumentech.
David Klíma- 1 - Elektronická pošta Slouží k přenosu zpráv po internetu Každý uživatel má - zavináč Klimad – uživatelské.
Základy práce s PC , SB 104, 9.15 – h doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. kancelář: NB 246.
Mgr. Milan Šimek. Počítačová síť je skupina počítačů spojených dohromady umožňující více uživatelům přistupovat k jedněm zdrojům, sdílet a využívat tatáž.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ. 1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 NázevVY_32_INOVACE_182_Deleni_poc.siti_teorie.
Global network of innovation Identity a Access Management v heterogenním prostředí Marta Vohnoutová 19. dubna 2015.
Nokia Czech Republic, s.r.o. Igor Šmerda, program manager.
Typy počítačových sítí Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel.
 Počítačová síť je souhrnné označení pro technické prostředky, které realizují spojení a výměnu informací mezi počítači. Umožňují tedy uživatelům komunikaci.
ECM – Enterprise Content Management
Elektronická pošta Informatika 5. třída.
Ivana Topolová VŠE v Praze
Office 365 Úvodní seznámení
YOUR SYSTEM, spol. s r. o. Ing
VY_I/2_INOVACE_70_ Miroslav Kaňok. OBSAH Způsoby práce s em Příklad registrace Příjem pošty Odeslání pošty Úkoly.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Firemní data mimo firmu: z pohledu zákoníku práce JUDr. Josef Donát, LLM, ROWAN LEGAL ISSS 2014, Hradec Králové.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_8B_3B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:8. Tematický okruh,
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastVzdělávání v informačních a komunikačních technologiích.
Software pro řízení projektů
Inf Elektronická komunikace
ELEKTRONICKÁ KOMUNIKACE
SOCIÁLNÍ SÍTĚ Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Další služby sítě Internet (1)
(6) byl původně určen pro zasílání pouze textových zpráv
Základy počítačových sítí elektronická pošta
Transkript prezentace:

Lotus NotesJiří Beran1 Lotus Notes Jiří Beran

Lotus NotesJiří Beran2 Co to je Lotus Notes? Lotus Notes je „groupware“ A co to je „groupware“? Groupware je program, který umožňuje dvěma a více lidem navzájem komunikovat, kooperovat na společném díle a koordinovat jejich aktivity

Lotus NotesJiří Beran3 Proč používat LN? Protože „Největším problémem pracovních skupin není nedostatek duševních nebo materiálových zdrojů, ale komunikace v rámci skupiny“.* *Carda, Antonín Workflow : řízení firemních procesů / Praha : Grada, 2001

Lotus NotesJiří Beran4 Základní funkce, které LN a spol poskytují: Elektronická pošta Osobní kalendář Skupinové plánování Správa dokumentů Zadávání a sledování plnění úkolů Sdílení dokumentů

Lotus NotesJiří Beran5 Co konkrétně umožňuje? Posílat poštu včetně přiložených dokumentů Čerpat ze společných dat – např. zpravodajství, telefonní seznamy, adresáře, informace o státech a podobně Koordinovat využívání času, efektivně sdílet společné úkoly

Lotus NotesJiří Beran6 Jaké jsou nejrozšířenější produkty? Lotus Notes (klient) + Lotus Domino (server) MS Outlook + MS Exchange server Novell Groupwise

Lotus NotesJiří Beran7 Jak to tedy funguje? Server Klient

Lotus NotesJiří Beran8 Kdo se k jakým datům dostane? Každý by měl mít přístup k datům, která se ho týkají – pak může mít možnost je upravovat nebo ne. To, k jakým datům se uživatel dostane, počítač určí obvykle podle uživ. jména Většina dat je dostupná všem Každý by měl mít výhradní přístup ke své poštovní schránce

Lotus NotesJiří Beran9 Je tedy důležité rozumně používat heslo! Hesla bychom si neměli nikam psát Hesla by měla obsahovat písmenka i čísla Hesla by se neměla vyskytovat ve slovníku Hesla by se měla často měnit Hesla by měla být různá pro různé programy A protože tak to v praxi nemůže běžně fungovat, je třeba alespoň hesla nikomu neříkat, nepsat je na místa blízko počítače a občas je změnit