Kontrola otevřených portů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
14SIAP – SÍTĚ A PROTOKOLY Hodina 5..
Advertisements

Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Základy informatiky Internet Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Softwarové zabezpečení serveru
Technologie firewallů - Filtrování paketů Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec.
Informatika Internet.
Bezpečnost v sítích Peer– to- Peer
Aplikační proxy Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Vytvoření řadiče Windows Serveru Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec.
Za prvé musíte mít připojení k internetu Za druhé zajděte za panem učitelem Hůlkou a poproste ho aby vám umožnil přístup do vašeho domovského adresáře.
Příkazový řádek CMD.
Aplikace VT v hospodářské praxi internetové technologie Ing. Roman Danel, Ph.D. VŠB – TU Ostrava.
C# - Úvod Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
TCP a firevall Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Přehled vnitropodnikových písemností
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Protokoly a adresy na internetu
Oprávnění uživatelů ke složkám Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Internetové služby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
MS Internet Explorer Prohlížeč – zobrazuje www stránky Obsahuje:
Základy počítačových sítí elektronická pošta Základy počítačových sítí Lekce 5 Ing. Jiří ledvina, CSc.
Uživatelské profily, vlastnosti uživatelského účtu
– vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k seznámení s internetem.
HERMANN HESSE Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Firewall.
Základy uživatelských a skupinových účtů
Počítače Kroužek DDM Příprava k práci s počítačem.
PLANIMETRIE MATEMATIKA - 2.ROČNÍK Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad.
Active Directory Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Firewally Network Adress Translation (NAT) Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-16.
Evidence DM Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Práce v doméně Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Vladimir Vysockij Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
1 Seminář 9 MAC adresa – fyzická adresa interface (rozhraní) Je zapsána v síťové kartě. Je identifikátor uzlu na spoji. MAC adresu v paketu čte switch.
Základní informace o síti Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských.
Formy podnikání Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Firewall Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
David Klíma- 1 - Elektronická pošta Slouží k přenosu zpráv po internetu Každý uživatel má - zavináč Klimad – uživatelské.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-12.
ADO.NET – object Connection Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Internet.
Anton Pavlovič Čechov Višňový sad
Seminář 12 Obsah cvičení Transportní služby Utilita nestat
Práce v lokální síti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
INTERVALY ABSOLUTNÍ HODNOTA
Microsoft SQL server Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Vzdálená správa Tomáš Kalný.
Počítačová síť a internet Radek Pinc
Doména Windows Serveru Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Druhy trhů Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
PV175 SPRÁVA MS WINDOWS I Podzim 2008 Síťové služby Administrátor systému: Pracovní doba administrátora se sestává z výměny magnetických pásek v zálohovacích.
Druhy bankovních úvěrů Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro zabezpečení počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/2/34 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Virtualizace ● IP forwarding ● IP tunneling ● Virtuální síť.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV8 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Audit a řešení problémů v počítačové síti. Rozdělení údržby 1. Vzdálený dohled a monitoring celé sítě 2. Pravidelné prohlídky jedním přiděleným servisním.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Inf Bezpečný počítač.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r. o., Orlová Lutyně
Složené úročení Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Zásahy do tržního mechanismu
Linux-příkazový řádek
Instalace programů do Linuxu
Windows Server 2008 Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Příklad topologie sítě Adresace v internetu MAC adresa – fyzická adresa interface (rozhraní) Je zapsána v síťové kartě. Je identifikátor uzlu.
Práce s procesy Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Disk Google Číslo DUM: III/2/VT/2/2/36 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Základy počítačových sítí elektronická pošta
Transkript prezentace:

Kontrola otevřených portů Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor: horak@oakostelec.cz 10.4.2017

Proč? Podle otevřených portů poznáme, které služby jsou dostupné Ke zjištění otevřených portů (skenování portů) existuje mnoho programů (skenování portů je považováno za pokus o proniknutí do PC – často může vyvolat nějakou protiakci!!!) Skenování portů nepovoluje firewall

Jak Existuje mnoho programů (free na Internetu) Program Port Qurey od Micrasoftu, volně ke stažení na www Microsoftu. Stáhnout program PortQryUI, který má grafické rozhraní Nainstalovat Spustit poklepáním na soubor portqryui.exe

Práce Výsledky: Předdefinované služby, které se budou skenovat Adresa prohlíženého PC (127.0.0.1 – tzv. loopback – adresa vlastního PC) Ruční nastavení kontrolovaných portů a protokolů Spuštění testu Výsledky: LISTENING: cílový port je otevřen a čeká na příchod paketů (naslouchá). NOT LISTENING: port je nedostupný, uzavřený. FILTERED: port je patrně filtrován nějakým firewallem,

Cvičení zjistěte, zda váš soused má na svém počítači otevřeny porty pro sdílení ze sítě Zjistěte jak je to s porty pro sdílení ze sítě vašeho PC Vypněte firewall a vše zkuste znovu Vyzkoušejte otestovat, zda ne sousedově počítači je otevřen port pro vzdálenou plochu, pokud ne port otevřete, pokud ano port zavřete Zjistěte, zda na počítači www.seznam.cz je otevřen port 80 TCP Zjistěte, zda na počítači www.seznam.cz jsou otevřeny porty pro služby elektronické pošty.

Netstat Součást Windows Otestuje otevřené porty a navazáná spojení Řádkový příkaz Napsat do příkazové konzole Tvary: Netstat /? Nápověda, podrobný popis příkazů Netstat Navázaná spojení Netstat –a Výpis otevřených portů a běžících spojení Netstat –ao Výpis otevřených portů a běžících spojení s PID (identifikačním číslem procesu)

Příklad netstat -a Identifikační číslo procesu Kam je spojení navázáno Testovaný počítač Stav spojení protokol

Práce s PID souboru Nutné zatrhnout PID procesu Existuje server www.processlibrary.com Zde najdete význam každého procesu

cvičení Zjistěte jaké porty máte otevřeny na vašem PC Spusťe Internet Explorer a zjistěte jaké porty máte otevřeny na vašem PC Připojte se do sdílené složky vzdáleného počítače a zjistěte jaké porty máte otevřeny na vašem PC

Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Použité materiály: Jaroslav Horák: Bezpečnost malých počítačových sítí 10.4.2017