Seminář knihoven muzeí a galerií, Muzeum Cheb, 16.10.2007 1 ADRESÁŘ knihoven muzeí a galerií ČR Praha, Národní knihovna ČR 2007. 239 s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dílčí báze Seriály Souborný katalog ČR České Budějovice, prosinec 2006 Danuše Vyorálková.
Advertisements

Seriály v Souborném katalogu ČR Olomouc, 21. září 2006 Danuše Vyorálková.
Adresář o vás a pro vás Danuše Vyorálková Seč, 2006.
Knihovny současnosti 2006, Seč Muzejní knihovny ČR na webových stránkách muzeí Květa Hartmanová Knihovna Uměleckoprůmyslového musea v Praze.
Regionální funkce knihoven, Pardubice, Meziknihovní služby: platforma pro spolupráci knihoven Jindřiška Pospíšilová Národní knihovna ČR.
Regionální funkce knihoven v Jihočeském kraji Lidmila Švíková.
1 Spolupráce knihoven v rámci oborové brány ART Květa Hartmanová Knihovna Uměleckoprůmyslového musea v Praze.
Seminář knihovníků muzeí a galerií, Národní muzeum, Praha Retrokatalogizace v Knihovně UPM v rámci grantu VISK 5 Květa Hartmanová Knihovna Uměleckoprůmyslového.
Zpráva o činnosti výkonného výboru Komise Knihovníků AMG za období Seminář a valná hromada Komise knihovníků AMG ČR Plzeň, září 2008,
Pravidla publicity projektu
Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně 1 Zajištění vybraných regionálních funkcí na úrovni střediskových knihoven PhDr. Zdeňka Friedlová.
Regionální funkce knihoven v roce 2005 a v roce 2006 současný stav, problémy a perspektivy Regionální funkce knihoven listopadu 2005 Národní knihovna.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Koncepce trvalého uchování knihovních sbírek tradičních i elektronických dokumentů v knihovnách ČR do roku 2010 Bohdana Stoklasová & kol. Národní knihovna.
Zpráva o činnosti výkonného výboru Komise Knihovníků AMG za období Seminář a valná hromada Komise knihovníků AMG ČR Cheb, října 2007,
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
1 Vít Richter ISSS 2005 – Hradec Králové Národní knihovna ČR Mobil: Archivy, knihovny, muzea a jejich úloha při.
Ostrava Vsetín Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková.
Porada profesionálních knihoven Středočeského regionu Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková březen, 2007.
Knihovny muzeí a galerií Zlínského kraje zpráva o činnosti Iveta Mátlová Slovácké muzeum v Uherském Hradišti XXX. seminář knihovníků muzeí a galerií Národní.
CPVŠK, České Budějovice Novela Knihovního zákona Co je nového? Iva Prochásková, UK UPa.
Seriály v Souborném katalogu ČR Ústí nad Orlicí, 6. října 2006 Danuše Vyorálková.
Seriály v Souborném katalogu ČR Opava, 21. června 2006 Danuše Vyorálková.
Celostátní seminář knihovníků muzeí a galerií Brno září 2005 Danuše Vyorálková.
Co nového ve SKIP ČR?. Bulletin SKIP Od čísla 4/2010 bude každý člen dostávat tištěný výtisk na svou adresu. Odpadnou tím zcela nedorozumění s případným.
Představení projektu digitalizace: Ochranné reformátování periodika Sdělení zaměstnanců fy T. & A. Baťa Ing. Jan Kaňka Krajská knihovna Františka Bartoše.
Spolupráce knihoven paměťových institucí ve Zlínském kraji Jan Kaňka | Krajská knihovna Františka Bartoše Zlín.
Zpráva o činnosti Výkonného výboru Komise Knihovníků AMG za období Valná hromada Komise knihovníků AMG ČR 6. září 2006, Praha, Národní muzeum.
Jaký byl Březen měsíc internetu 2005? 20. dubna 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Národní knihovna ČR Tel: ,
 Informační portál zaměřený na oblast výtvarného a užitého umění a architektury  Společný projekt 9 knihoven z celé ČR.
Souborný katalog ČR Seriály Danuše Vyorálková. Historie soupisy (první v roce 1928) lístkové katalogy (Vyhláška 110/65 Sb.) a jejich tištěné výstupy –
Souborný katalog ČR Seriály Seminář knihovníků muzeí a galerií Olomouc, Danuše Vyorálková.
31. Seminář knihovníků muzeí a galerií ČR Cheb Spolupráce SDRUK a Asociace muzeí a galerií ČR.
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Návrh způsobu řešení projektu a přípravy projektové dokumentace 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.
K postavení muzejních knihoven Jarmila Okrouhlíková Knihovna UPM
Souborný katalog ČR Dana Vyorálková. Souborný katalog ČR Co je souborný katalog Kde najdete Souborný katalog ČR Co hledat v Souborném katalogu ČR Jak.
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
Školení, Náchod 18. dubna 2007 Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková.
Jsou muzejní knihovny knihovnami veřejnými? Jarmila Okrouhlíková Knihovna UPM
1 Regionální funkce v roce 2004 Výchozí stav pro krajské spravování RF Pardubice, 1. listopadu 2005 Celostátní seminář.
Školen - Zlín, Dílčí báze Seriály Souborný katalog ČR Danuše Vyorálková – Národní knihovna ČR.
Jindřichův Hradec Spolupráce mezi knihovnami v koncepcích a v realitě.
Statistika 2010 a 2011 Úkoly na nejbližší období Několik informací Několik připomenutí Sekce SDRUK pro RF a skupina pro standardy VKIS Praha, 10. listopadu.
Novinky v registru digitalizace a možnosti další spolupráce RD SK ČR Helena Dvořáková, NK ČR.
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
Adresář knihoven a informačních institucí ČR a navazující služby Bratislava Odborný seminář Súborný katalóg periodík Mgr. Zdenka Manoušková Národní.
Seminář KK AMG Olomouc Eva Svobodová – Národní knihovna ČR CASLIN - Souborný katalog ČR - možnost spolupráce pro muzea, archivy a galerie.
Souborný katalog ČR v roce 2013 Seminář pro účastníky SK ČR Městská knihovna Praha, PhDr. Eva Svobodová - Národní knihovna ČR.
Komise knihovníků muzeí a galerií AMG ČR Jihomoravský kraj Judita Matějová, Moravská galerie v Brně.
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje pracovní seminář 3. března 2010 Tento.
Sekce SDRUK pro regionální funkce Centrální adresář knihoven stav aktualizace – květen 2016 NK ČR Praha PhDr. Eva Svobodová.
Muzejní knihovny a Souborný katalog ČR 36. SEMINÁŘ KNIHOVNÍKŮ AMG ČR Slovácké muzeum v Uherském Hradišti PhDr. Eva Svobodová - Jana Militká,
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Centrální adresář knihoven informace o stavu projektu Sloučení báze Adresáře knihoven a informačních institucí v ČR (ADR) a Evidence knihoven MK ČR (EK)
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Centrální adresář knihoven a informačních institucí v ČR 40. seminář knihovníků muzeí a galerií Muzeum východních Čech v Hradci Králové září 2016.
1 Aktualizace báze ADR (Adresář knihoven a informačních institucí ČR) Národní technické muzeum v Praze Mgr. Zdenka Manoušková Národní knihovna.
Muzejní knihovny a Souborný katalog ČR
Centrální adresář knihoven a informačních institucí v ČR
Michal Šperling - EUREDIS
Novela vyhlášky č. 428/2001 Sb..
Souborný katalog ČR Seriály
CASLIN - Souborný katalog ČR - možnost spolupráce pro muzea, archivy a galerie Seminář KK AMG Olomouc Eva Svobodová – Národní knihovna ČR.
Paměťové instituce v CADR a SK ČR
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Seriály v Souborném katalogu ČR
Spolupráce se Souborným katalogem ČR v Knihovně UPM
Seminář pro dílčí knihovníky ústavů fakult MENDELU
Účastníkům konference ČES v Kroměříži předkládá PhDr. Pavla Dvořáková
Transkript prezentace:

Seminář knihoven muzeí a galerií, Muzeum Cheb, ADRESÁŘ knihoven muzeí a galerií ČR Praha, Národní knihovna ČR s.

Seminář knihoven muzeí a galerií, Muzeum Cheb, Příprava Adresáře KK AMG – přípravné práce několik posledních let (formulář, sběr dat) Formulář – údaje zastaralé, nesprávné, chybí, bylo třeba je ověřit, doplnit; upravit formulář pro potřeby tisku => začít znova Záběr – všechny knihovny muzeí a galerií poskytující služby odborné veřejnosti Cíl – zmapovat informace o co nejvíce knihovnách muzeí a galerií, podařilo se získat údaje o 196 knihovnách (včetně poboček)

Seminář knihoven muzeí a galerií, Muzeum Cheb, Sběr dat pro Adresář Zdroje dohledávání a ověřování údajů Adresář NK ČR – sigly, kontakty, další knihovny Seznam evidovaných knihoven na MK ČR – ověřování, další knihovny Webové stránky muzeí – (seznam na webu Knihovny UPM má 217 položek), často údaje chyběly nebo byly zastaralé Psaní ů (rozesílání dotazníků, doplňování chybějících údajů) – celkem 479 zpráv (i výbor a redakce), z toho 327 ode mne, 123 odpovědí Členové výboru KK AMG – kontrola a doplnění údajů za jednotlivé kraje

Seminář knihoven muzeí a galerií, Muzeum Cheb, Zpracování Adresáře Redakce a sjednocování údajů – úprava pro rozsah 1 tabulka (knihovna) na 1 stranu, zaokrouhlen počet svazků v knihovně, sjednoceny termíny a formulace (dějiny umění x kunsthistorie atd.) Tisk – Národní knihovna ČR, do tisku koncem června 2007, červenec – srpen 3 korektury, náhledy obálky a titulního listu, přelom září – říjen = tisk Financování - AMG Kč., SKIP Kč., z peněz vybraných na seminář Kč. Náklad 500 ks. Distribuce – knihovnám muzeí a galerií a dalším institucím členové výboru KK AMG, 210 exemplářů do veřejných knihoven – NK ČR

Seminář knihoven muzeí a galerií, Muzeum Cheb, Evidence knihoven muzeí a galerií na MK ČR (1) Zaevidování možnost podílet se na dotovaných projektech MK ČR (např. VISK 1-8) revize knihovního fondu se provádí v závislosti na velikosti fondu podle Vyhlášky 88/2002 Sb. Ministerstva kultury k provedení zákona č. 257/2001 Sb., o knihovnách a podmínkách provozování veřejných knihovnických a informačních služeb (knihovní zákon) více možností v oblasti spolupráce knihoven a koordinace jejich činností (např. v oblasti MVS atd.) za evidované knihovny sjednává Národní knihovna ČR smlouvy s ochrannými svazy autorských práv

Seminář knihoven muzeí a galerií, Muzeum Cheb, Evidence knihoven muzeí a galerií na MK ČR (2) V Adresáři: Evidované 14672,5 % Neevidované 5427,5 % KrajRN RN JČ114PA88 JM171PL78 KV41PR166 KH124ST1910 LB45US123 MS61VY130 OL52ZL81

Seminář knihoven muzeí a galerií, Muzeum Cheb, Několik postřehů z tvorby Adresáře Nejvíce problémů s rubrikami Zaměření knihovny a Přístupnost knihovny – obecné fráze (základní knihovna se specializovaným fondem, prezenčně pro badatele …) Rezervy v evidenci knihoven muzeí a galerií na MK ČR Rezervy v propagaci knihoven muzeí a galerií => Adresář knihoven muzeí a galerií ČR i jako forma jejich propagace Čím více se o nás bude vědět, tím více máme šanci na získání většího množství finančních prostředků => tím širší nabídku služeb můžeme poskytnout veřejnosti a lépe obhájit svou činnost ve vlastní instituci

Seminář knihoven muzeí a galerií, Muzeum Cheb, Aktualizace Adresáře Adresář vystaven na webové stránce Knihovny Uměleckoprůmyslového musea v Praze – – v oddíle Muzejním knihovnám Aktualizace bude probíhat v této internetové verzi na základě dobrovolnosti účastníků Adresáře Oznamování změn (popř. chybějících údajů) -

Seminář knihoven muzeí a galerií, Muzeum Cheb, Děkuji všem účastníkům Adresáře za spolupráci Květa Hartmanová Knihovna UPM