Hledej Řešení „kurýrního problému“ zadaného firmou KURS. Alice Mašková, Jana Petrová, Vanesa Šlosárková, Jitka Štrausová, Lucie Vondráčková a Martin Balla.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
LOGISTICKÉ SYSTÉMY 14/15.
Advertisements

Výkonové zpoplatnění v ČR aktuální stav
Rozdíly v pravidlech silničního provozu
NEJKRATŠÍ CESTY MEZI VŠEMI UZLY
Stavový prostor. • Existují úlohy, pro které není k dispozici univerzální algoritmus řešení • různé hry • problém batohu, problém obchodního cestujícího.
Vyhledávání informací na mapových serverech Ing. Zdeňka Javorková Základní škola Ostrava-Stará Bělá Určeno pro 6. ročník základní školy Vytvořeno v prosinci.
Doprava. Doprava Témata prezentace Dopravní muzeum Dresden DVB dopravní podnik Letiště Drážďany Stavba mostu Waldschlösschenbrücke Turistická atrakce.
Zajímavé aplikace teorie grafů
LOGISTICKÉ SYSTÉMY 6/14.
Slovní úlohy O pohybu 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Syblík. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Aplikace teorie grafů Základní pojmy teorie grafů
2 MECHANIKA 2.1 Kinematika popisuje pohyb.
ZÁKLADNÍ POJMY DRUHY DOPRAVY ZPŮSOBY VEDENÍ TRASY V ÚZEMÍ
ZÁVISLOST RYCHLOSTI NA ČASE
Sample Solutions CTU Open Contest 2012 Czech Technical University in Prague.
FORMALIZACE PROJEKTU DO SÍŤOVÉHO GRAFU
LOGISTICKÉ SYSTÉMY 7/14.
LOGISTICKÉ SYSTÉMY 8/14.
ZÁKLADNÍ POJMY DRUHY DOPRAVY ZPŮSOBY VEDENÍ TRASY V ÚZEMÍ
Graf pohybu 1. díl Autor: Ing. Jiřina Ovčarová 2011.
TI 7.1 NEJKRATŠÍ CESTY Nejkratší cesty - kap. 6. TI 7.2 Nejkratší cesty z jednoho uzlu Seznámíme se s následujícími pojmy: w-vzdálenost (vzdálenost na.
Dopravní a liniové stavby
Vyhledávání dopravního spojení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New.
11. ROVNOMĚRNĚ ZRYCHLENÝ PŘÍMOČARÝ POHYB II.
10. ROVNOMĚRNĚ ZRYCHLENÝ PŘÍMOČARÝ POHYB I.
Algoritmy vyhledávání a řazení
Nechť (, , P) je pravděpodobnostní prostor:
KIV/PPA1 cvičení 7 Cvičící: Pavel Bžoch. Osnova cvičení Zadání samostatné práce –Vysvětlení nejasností –Způsob odevzdání –Hodnocení Řazení Vyhledávání.
Téma projektu: Zajištění IT školení mimo sídlo firmy - školení zaměstnanců auditorské firmy na nově zavedený informační systém Vypracoval: Petr Vilimovský.
D OPRAVNÍ DOSTUPNOST Seminář z geografie dopravy Filip Chvátal.
CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Pohyb tělesa rychlost,dráha, čas – příklady.
Druhy pohybu – rovnoměrný, nerovnoměrný
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_175_čas-příklady Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká Lípa, Mánesova.
Pathfinding s využitím PostGIS Prezentuje : Jan Kolář.
Jedna z největších světových firem v oblasti logistiky 20 leté zkušenosti po celém světě Konzultantské služby.
Kinematika 4. PRŮMĚRNÁ RYCHLOST Mgr. Jana Oslancová
ŘÍZENÍ DOPRAVY POMOCÍ SW AGENTŮ Richard Lipka, DSS
Tomáš Vambera. Přístroje  Mobilní telefony  Přenosné počítače (Pda)  GPS Přístroje.
Databáze Formuláře VY_32_INOVACE_7B18. Formuláře Umožňují zobrazit data z tabulek uživatelsky vhodným způsobem Mohou být zobrazena data z více tabulek.
Dopravní průzkum Petr Chocholouš.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Fyzika 2. stupeň VY_52_INOVACE_01_06 Rychlost dopravních prostředků.
9 Hodnocení udržovatelnosti strojů a zařízení
Mgr. Michal LOUTHAN Katedra geoinformatiky, UP Olomouc
Slovní úlohy Dělitelnost
Návrh a implementace algoritmů pro údržbu,
VY_I/2_INOVACE_37_Vyhledávání na internetu Vyhledávání na internetu Miroslav Kaňok.
Úvod do pozemních komunikací
Dopravní dostupnost obcí v okrese Nový Jičín Prezentace ročníkového projektu Dopravní dostupnost obcí v okrese Nový Jičín Autor: Petr BALA Vedoucí: Dr.Ing.
Problém obchodního cestujícího Zpracoval Ing. Jan Weiser.
Vyledávání na internetu (18). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Množství nabízených doprav, výběr přepravce a automatizace expedice.
CHAPS spol. s r.o. Bráfova Brno Tel.: Fax: Internet:
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Předmět: Teorie dopravy Ing. František Lachnit, Ph.D. Dopravní systémy.
Cyklistická infrastruktura a její specifické aspekty ING. JAROSLAV MARTINEK CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU.
NEJKRATŠÍ CESTY Nejkratší cesty - kap. 6.
Funkce Pojem funkce Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Návrh turistického informačního systému v centru Českých Budějovic
Další typy dopravních problémů
Maximální propustnost rovinné dopravní sítě
Materiál slouží k výkladu učiva dopravní výchovy pro žáky 3. ročníku
Název školy Základní škola Jičín, Husova 170 Číslo projektu
Rovnice a graf přímé úměrnosti.
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Martina Dostálová
Funkce Pojem funkce Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Toky v sítích.
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Pohyb tělesa rychlost,dráha, čas – příklady.
Posouzení a návrh svozových plánů odpadu
Transkript prezentace:

Hledej Řešení „kurýrního problému“ zadaného firmou KURS. Alice Mašková, Jana Petrová, Vanesa Šlosárková, Jitka Štrausová, Lucie Vondráčková a Martin Balla představují

HlEdEj2 Základní prvky Mapa ulic Rejstřík ulic Mapa MHD Rejstřík kurýrů Rejstřík zásilek

HlEdEj3 Mapa ulic (1) = graf s uzly typu record Uzlem se rozumí ulice nebo část ulice mezi dvěma křižovatkami.

HlEdEj4 Části uzlu Jméno ulice (název uzlu) Délka ulice (resp. jejího úseku) Dostupnost (autem, motocyklem) Ukazatel na MHD v okolí uzlu Koeficient průjezdnosti (dopravní špičky, nehody, pozemní úpravy apod.) Ukazatel (resp. pole ukazatelů) na další ulice (uzly) z této dostupné Mapa ulic (2)

HlEdEj5 Mapa ulic (3) Čítač pro Dijkstrův algoritmus (hodnota daného uzlu tj. délka ulice + hodnoty předchozích uzlů) Tabulka kurýrů kteří se nacházejí u daného uzlu –identifikační číslo kurýra –čas přítomnosti

HlEdEj6 Rejstřík ulic = tabulka Jméno ulice Ukazatel na uzel (resp. uzly) mapy

HlEdEj7 Mapa MHD (1) = ohodnocený graf s uzly typu record Uzlem je zastávka MHD (Tram, Bus, Metro), nerozlišuje se mezi jednotlivými druhy. Hranou je čas mezi zastávkami.

HlEdEj8 Mapa MHD (2) Uzel Jméno zastávky Ukazatelé na další zastávky - jméno - vzdálenost (časová) Hrana Čítač pro Dijkstrův algoritmus

HlEdEj9 Rejstřík kurýrů (1) = tabulka Identifikační číslo Jméno Nasazen (ano, ne, pohotovost) Pohotovost (místo výskytu v době pohotovosti) Druh (pěší, cyklista, motocykl, auto) a průměrná rychlost Koeficient použitelnosti Počet úspěšně doručených zakázek za týden

HlEdEj10 Rejstřík kurýrů (2) Pole držených zásilek - Místo vyzvednutí - Místo doručení - Time left - Estimated time left - Ukazatel na položku do tabulky zásilek

HlEdEj11 Rejstřík zásilek = tabulka Čas a místo doručení Číslo zásilky Bližší popis (druh, cena, hmotnost apod.) Čas a místo vyzvednutí Identifikační číslo kurýra a ukazatel na kurýra

HlEdEj12 Komunikace centrály a kurýra Kurýrovi je zadán úkol a trasa. Kurýr nahlásí převzetí. Pokud kurýr mění trasu (z důvodu zácpy apod.) nahlásí centrále novou trasu. Kurýr oznámí centrále doručení zásilky.

HlEdEj13 Výběr vhodného kurýra (1) 1.Použití Dijkstrova algoritmu z místa vyzvednutí (A) do místa doručení (B) (vypočte se přibližný čas cesty z A do B) –typ kurýra (pěší a cyklista také MHD) –denní doba (v noci MHD nefunguje) –vzdálenost*průjezdnost*konstanta typu 2.Od místa vyzvednutí (A) hledáme 5 schopných kurýrů: –může vzít zásilku daného typu –zvládá doručit do 1,5 hod. nebo prohledáváme do vzdálenosti 30 km.

HlEdEj14 Výběr vhodného kurýra (2) 3.A U nalezených kurýrů s místem výskytu (C): –počítáme časový odhad na cestu do A (|CA|) –víme přibližný čas |AB| –vybereme kurýra s nejmenším součtem |AB| + |CA| 3.B Pokud ve 2. nikdo nenalezen I.Hledá se v okolí kurýr který má pohotovost, II.dále rozšíříme okruh (40km, 50km…), III.při prohledání celé mapy bez úspěchu hlášení „doplnit stavy“, hledání nejmenší ztráty, IV.opakujeme 2. bez podmínky „schopný kurýr“ a nalezneme nejlevnější zakázku (ta se doručí se zpožděním).

HlEdEj15 Nedořešené problémy 1.Jednosměrné ulice 2.Možnost vybrání kurýra který sice není nejblíže ale má místo vyzvednutí a doručení na trase při vyřizování jiné zásilky.

HlEdEj16 Dotazy a připomínky?