EVVO v Karlovarském kraji

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Kvalifikační studium Školní koordinátor EVVO
Ekologická výchova v Zoo Ostrava
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
Základy projektu - rozvoj NNO ŽP Regionální centrum ČSOP Pověřenou organizací je ZO ČSOP Kněžice, celkem 18 základních organizací v kraji Koordinační.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Spolek pro Trvalý Rozvoj a Okrašlování Městské části Praha 21, neboli.
Konference NOVÁ GENERACE TURISTICKÉHO ZNAČENÍ ANEB TURISTICKÉ STEZKY DO MOBILU Rámcový projekt Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou.
Petr Kurz Krasec, o.s. Fr. Šrámka České Budějovice KRAjská Síť Environmentálních Center
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Milan Zukal Pracovní skupina Dostupnost a infrastruktura.
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Provozovaná zařízení v rámci odpadového hospodářství Karlovarský kraj.
Ing. Stanislava Správková
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
Podpora EVVO v rámci globálních grantů OPVK Ústeckého kraje Praha,
Fond Vysočiny Realizované grantové programy v oblasti odpadového hospodářství a připravované pro rok 2008 garantem odbor životního prostředí Krajský úřad.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Svazek obcí „Drahanská vrchovina“ tvoří od roku 2003 dvanáct obcí leží západně od města Vyškova, na okraji Drahanské vrchoviny SPOLUPRÁCE OBCÍ MIKROREGIONU.
EVVO aktuální informace z MŽP Opava, Krajská konference k EVVO 22. dubna 2010 Mgr. Miroslav Novák, MŽP.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
REALIZACE EKOLOGICKÉ VÝCHOVY V OLOMOUCKÉM KRAJI
Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta v Pardubickém kraji v roce 2010.
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
IX. ročník odborného semináře MŽP, KÚ, SFŽP, ČIŽP a CENIA k odpadovému hospodářství Liberec, října 2014 Provozovaná zařízení v rámci odpadového.
Program Mrkvička vzdělávací a informační podpora Celostátní síť mateřských škol vznikla v roce 2007.
EVVO v Jihočeském kraji v roce 2010
Krajský úřad Karlovarského kraje
Program dnešního setkání OPS ( )
EVVO v Ústeckém kraji Odlřichov v Hájích 29. –
EVVO v Jihomoravském kraji 2010
EVVO v Plzeňském kraji.
ENVIRONMENTÁLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVA A OSVĚTA VE STŘEDOČESKÉM KRAJI ENVIRONMENTÁLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVA A OSVĚTA VE STŘEDOČESKÉM KRAJI Pracovní setkání.
EVVO v Královéhradeckém kraji. Situace na KÚ KHK a strategické dokumenty pracovníci EVVO – 1 úvazek na odboru životního prostředí, spolupráce s odborem.
EVVO EVVO V LIBERECKÉM KRAJI. EVVO NA LIBERECKÉM KRAJI SAMOSPRÁVA ODDĚLENA OD STÁTNÍ SPRÁVY oddělení samosprávy na odboru ŽP a zemědělství – vedle EVVO.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
Setkání krajských zástupců EVVO 29. – 30. listopadu 2010 SEV – STŘEVLIK Oldřichov v Hájích.
Mgr. Jana Slaninová (OŽP) Ing. Stanislava Bulantová (OLVHZ)
Transformuje Kraj nebo kraj ?
VOŠL a SLŠ Bedřicha Schwarzenberga Písek, Lesnická 55 Aktivity (zkušenosti) v oblasti EVVO.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Jana Bělohoubková Pracovní skupina Specifické oblasti rozvoje (resp.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Krajský projekt v roce 2011 na území Pardubického kraje  Projekt košů  Regionální komunikační aktivity  Projekt nádob  Projekt košů  Vzdělávací programy.
EVVO v Muzeu regionu Valašsko Mgr. Pavlína Vymazalová.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Základní informace o spolupráci KAP a MAP Martin Majcík 1.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Krajská konference EVVO 2016 Děti v přírodě – jde to i v Praze! 4. října 2016 SEV HMP Toulcův dvůr.
ŽIVÝ KRAJ – DESTINAČNÍ AGENTURA PRO KARLOVARSKÝ KRAJ, Z.S.
MAP – Místní akční plán ORP RK
Profesionalizace práce koordinátorů EV ve školách Olomouckého kraje
Přednášková činnost na základních školách
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
EVVO v operačních programech
Konference rozvoje vzdělávání v MŠ a ZŠ
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Ing. Stanislava Správková
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Zapojení JMK do kampaně „Dost bylo plastu“
7. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Stod
OA a VOŠS OSTRAVA – MARIÁNSKÉ HORY
Transkript prezentace:

EVVO v Karlovarském kraji Ing. Lucie Tousecká Ing. Vít Venhoda Krajský úřad Karlovarského kraje odbor životního prostředí a zemědělství oddělení ekologických projektů a environmentální osvěty 29. a 30.11.2010 Střevlík

Aktuální situace EVVO v KK 1. Aktuální situace v našem kraji (koordinace EVVO na úřadě, hlavní cíle koncepce EVVO, spolupráce se středisky EVVO) Již máme koordinátora EVVO Navázána spolupráce s OŠMTV Nová Koncepce včetně Akčního plánu – připomínkování komisí ŽP a úpravy NNO nejsou – spolupráce navazována s jednotlivci a jinými typy organizací

Rok 2010 2. Co se během roku 2010 podařilo? Příspěvky z rozpočtu KK na úseku ŽPaZ v rámci EVVO – 900 tis. Kč/rok Společný projekt KK a společnosti EKO-KOM, a.s. Spolupráce se společnosti ASEKOL, s.r.o. – kontejnery, propagace Spolupráce se společnosti ELEKTROWIN, a.s. – kontejnery, propagace Exkurze – LL KV (Lesní pedagogika), ML Loket, VLS Exkurze Biostatek Valeč, Ekofarma Kozodoj – 75 exkurzí – 2800 dětí

Rok 2010

Rok 2010 TZ – aktivity OŽPaZ, informování široké i odborné veřejnosti, články (IRIS) Porady s OŠMTV – databáze EVVO koordinátorů, informace, materiály Distribuce propagačních materiálů do MŠ, ZŠ a SŠ Mailová služba koordinátorům EVVO Setkání – kulatý stůl – 29.4.2010, setkání starostů s hejtmanem, Černošín, Klášter Teplá Přednášková činnost – školní zařízení, veřejnost Regionální značka – regionální potravina 2.9.2010

Rok 2010 Člen pracovní skupiny pro certifikaci ekoporaden MŽP Pracovní skupina EVVO MM KV – Místní agenda 21 Spolupráce Sdružení Tereza - ekoškola Projekt lesní MŠ a dětská hřiště v přírodním stylu Optimalizace systému třídění odpadů na KÚKK Informační cedule v areálu KÚKK – stromy, bylinné patro a houby, obratlovci, členovci Ptačí budky v areálu KÚKK – sýkorník, rehkovník, šoupálek, kos, kulíšek Hmyzí hotel

Rok 2010 Mapy Lázeňských lesů KV Spolupráce se Záchranným kruhem 3. Co se nezdařilo? Jaké jsou bariéry v koordinaci EVVO v kraji? (Co situaci ztěžuje?) neexistence NNO, RRA, dalších subjektů kontinuálně a registrovaně fungujících pouhé suplování organizacemi v rámci některých projektů (MRKEV, MRKVIČKA) finanční prostředky vzdělanost a dostupnost vzdělanosti

Výhled 2011 4. Jaké jsou úkoly do příštího roku? Výzva GG EVVO KK Projekt EKO-KOM, Asekol, ELEKTROWIN Záchranný kruh – interaktivní CD Výstava ke Dni Země – 22.4. – 6.5.2011 Exkurze Bioslavnosti Kozodoj Den Záchranářů MDD KÚKK Rolava

KK 5. Možná inspirace pro ostatní kraje (zajímavé aktivity, které stojí za zmínku). Hmyzí hotel Exkurze Informační cedule v areálu KÚKK – stromy, bylinné patro a houby, obratlovci, členovci Ptačí budky v areálu KÚKK – sýkorník, rehkovník, šoupálek, kos, kulíšek

Děkuji za pozornost Ing. Lucie Tousecká Ing. Vít Venhoda Krajský úřad Karlovarského kraje odbor životního prostředí a zemědělství oddělení ekologických projektů a environmentální osvěty tel.: +420 353 502 655 lucie.tousecka@kr-karlovarsky.cz vit.venhoda@kr-karlovarsky.cz