Dr. Kurimoto převzato z přednášky Obsah přednášky -

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Logistika v silniční dopravě
Advertisements

Autodesk Academia Fórum 2008
PLÁNOVÁNÍ A ŘÍZENÍ VÝROBY
Pilsen Steel s.r.o. Procesní přistup, PQM -vyhodnocení
Jan Syrovátka Jiří Hradský.  Výrobní program orientovaný na výrobu knih pro české i zahraniční nakladatele  Nabízí kompletní výrobu knihy od grafického.
managementu znalostí podle
J. Tuzar1 PROFIL FIRMY J. Tuzar2 Historie - Tradice r zavedení výroby v POLDI Kladno a.s. –materiálová základna –znalost.
Siemens PLM Software © Siemens Product Lifecycle Management Software Inc. All rights reserved Využití CAM Express pro řízení obráběcích strojů a.
CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Únor PŘEDNÁŠKA Typové systémy.
TKZ Polná spol. s r.o. od 1994 (1911) výrobce stavebního a nábytkového kování česká firma bez zahraniční spoluúčasti obrat - cca 210 mil. Kč počet zaměstnanců.
Zuzana Hauzírková Lucie Drbalová
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
Management kontinuity činností organizace
. VÝZNAMNÉ INVESTIČNÍ AKCE VÝZNAMNÉ INVESTICE. INVESTICE A OPRAVY => 40 mil. Kč 2012 – 2013.
Patnácté výročí založení společnosti CZECH Consult, spol. s r.o. (1995 – 2010) – patnáct let práce v oblasti dopravy a dopravního inženýrství. Děkujeme.
Výhody užití architektury ITS ve veřejné osobní dopravě
Studijní opory pro distanční vzdělávání z hlediska pedagoga Jitka Komárková Ústav systémového inženýrství a informatiky Fakulta ekonomicko-správní Univerzita.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
ITIL Information Technology Infrastructure Library.
Ekonomika informačních systémů
E M A S - Systém environmentálního řízení a auditu Zavádění EMAS na MŽP Porada OVSS
Stipendijní informační portál - Informační Strategie.
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ
Globální architektura IS/ICT
MoodleMoot.cz 2011, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o. 1 Moodle a okolní svět Ing. Marek Kocan.
Liberalizovaný trh s elektrickou energií
Jan Syrovátka Jiří Hradský.  Výrobní program orientovaný na výrobu knih pro české i zahraniční nakladatele  Nabízí kompletní výrobu knihy od grafického.
Martin Sloup Jiří Kučera Natalia Rubinova Jindřich Štefan.
Ruská federace x WTO a OECD
Strategické plánování. Management rozhoduje o: Předmětu podnikání Jeho cíli Způsobu, jak k tomu cíli dospět STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ.
Požadavky KOMA-Servis na absolventy pro obor hydrauliky Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ“ Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH.
Návrh předmětu a jeho inovací Obchodní podnikání PhDr.Iveta Šimberová, Ph.D.
SIMPLY CLEVER Projektový management Prezentace
Obchodní politika EU a její přínos pro české firmy Ing. Jan Walter Ministerstvo průmyslu a obchodu © 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
STARTEK Profil společnosti Společnost STARTEK spol. s r.o. je výhradně česká soukromá strojírenská společnost, která vznikla roku 1996 jako nástupce původní.
ASP a.s. ASP a.s. ASP a.s. je mezinárodní softwarová společnost zaměřená na komplexní implementaci a maintenance FM systémů společností a institucí. 
PROGRAMOVÁNÍ SYSTÉMEM
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU Výsledky řešení: Ostrava doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
Manufacturing Execution Systems
ZÁSADY KONCIPOVÁNÍ LOGISTICKÝCH SYSTÉMŮ KAPITOLA 5: VZTAH STRATEGIE PODNIKU A LOGISTICKÉHO PLÁNOVÁNÍ, CÍLE, METODY A NÁSTROJE PLÁNOVÁNÍ, POSTUPOVÉ KROKY.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
Informační systémy v personálním řízení
Aplikace IT pro energetiku Divize řídících systémů OSC, a. s. Staňkova 18a Brno.
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Jaroslav Bazala Brno, 16. září 2015 Proč je důležité plánování a logistický audit ve výrobní firmě?
Agendové IS MPSV a ÚP Plán konsolidace a rozvoje Petr Krůček 1. náměstek ministryně 29. května 2013.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Navrhování a hodnocení technického produktu z hlediska.
Surfcam Velocity. Uplatnění strojního programování: výroba složitějších součástí pomocí klasického programování se postupně stávala neefektivní a pracná,
Systémy automatické výměny nástrojů. Hlavní přínos systémů AVN: možnost automaticky řídit komplexní obrábění celého obrobku na daném stroji zkracují se.
Služby Enterprise Europe Network s důrazem na design 1. prosince 2015Ing. Petr Hladík, Ph.D.
Co je to projekt? Veřejná správa, Regionální rozvoj Litoměřice Jan Jůna 2012.
INTEGROVANÝ SYSTÉM MĚŘENÍ A OBRÁBĚNÍ DVOJKOLÍ KOLEJOVÝCH VOZIDEL.
IS jako nástroj moderního personálního managementu Vít Červinka
Business den Ruské federace 4. října 2016, Brno. 2 | Cílových zemí podpořeného financování Realizovaných obchodů Mld. CZK objemu podpořeného.
Analýza procesů v oddělení mechanické konstrukce výrobního podniku
CNC stroje ve strojírenské výrobě
Technologie – Obráběcí stroje pro automatizovanou výrobu rozdělení
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Ekonomika malých a středních podniků
Zavádění informačních systémů
Ekonomika malých a středních podniků
Průmysl 4.0 v praxi – softwarové teplotní kompenzace
data aktuální ke dni Bc. Petra Razáková
Směnnost, koeficienty využití VK
Transkript prezentace:

Dr. Kurimoto převzato z přednášky 2008 - Obsah přednášky - “Výrobní systémy současnosti” Přednáška je zaměřena převážně na současný vývoj CNC obráběcích strojů a strategie řízení výroby – z hlediska koncepčního i praktických aplikací. Jako příklad budou prezentovány zkušenosti s CIM v Evropském výrobním závodě MAZAK. V přednášce jsou diskutovány následující oblasti; - Měnící se ekonomické prostředí - Strategie vývoje obráběcích strojů` - Paralelní inženýrství - Vývoj strategie „štíhlé výroby“ - CIM, FMS a výrobní buňky - Nasazení CAD/CAM pro obrábění a zpracování plechů - Management Information System a Manufacturing system design Cyber production centre: Plánování výroby, Monitorování strojů a správa nástrojů - Zkušenosti se řízením výroby ve výrobním závodě Mazak UK převzato z přednášky Dr. Kurimoto 2008 upraveno, kráceno

Výrobní systémy současnosti - Strategie vývoje a praktická implementace - Dr Akimasa Kurimoto

RYCHLE SE MĚNÍCÍ EKONOMICKÉ PROSTŘEDÍ - Diverzifikace potřeb trhu - Rostoucí globální konkurenční boj - Nepředvídatelný ekonomický vývoj - Růst nových trhů

vývoj štíhlé výroby Požadavkem výrobního průmyslu je Pružné výrobní systémy Real time informační systém pro řízení výroby Flexibilní pracovní síla

Samostatně stojící Transférová linka FMS

Výrobní závod Mazak Europe Nejpokrokovější výrobní závod v Evropě – nasazení FMS & CIM - FMS Mazak European plant slavnostně otevřen v roce 1987

Provoz v evropském závodě Mazak Real Time Machine Monitor

CPC Sledování výroby Vedení výroby Řízení programátoři Sklad nástrojů Všechny stroje Výrobní hala

Integrace CPC a PVS MRP PVS Doprava nástrojů Plánař Řízení PVS Seřizování nástrojů plán Tool Preparation & Transport Request NC programy Doprava materialu Nástroj hospodářství Integrace CPC a PVS

Frencken, Brno, Operation

Frencken, Brno Založeno : 1995 Výrobní prostředky: 4 x CNC soustruhy, 5 x CNC obráběcí centra, 2 x Víceprofesní soustružnické stroje a 1 x 5 osé obráběcí centrum Počet zaměstnanců: více než 60 Počet aktivních souběžně probíhajících zakázek: 3,000 na 300-400 různých dílech Business: 95% export CPC System instalován: listopad 2001

Plánování Přínosy: Okamžitá identifikace úzkých míst ve výrobě Vizualizace kapacitních limitů Aktuální informace o stavu každého dílu On line sledování každého dílu pro zajištění přesných dodacích termínů a zlepšení vztahů se zákazníky Zvýšená plánovací a výrobní kázeň

Nástrojové hospodářství Přínosy: Nástrojové hospodářství 5 vodorovných obráběcích center s 300 ID chips (nástroji). Zásadní změny v systému sledování nástrojů: racionalizace nástrojů a minimalizace výměn nástrojů Zvýšené řezné výkony

Reaching New Horizons