Služby CC COL Pavel Otta 21.3.2007 1. 2 3. listopadu 2005 Bezdrátové připojení Vlastní technologie : Breeze ( 2,4 Ghz) 5,4 Ghz FWL ( 3,5 Ghz) FWA (3,5.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Počítačové sítě Přenosová média
Advertisements

IP AUDIO AND PAGING SYSTEMS
Začínáme s WiFi. WiFi technologie • b – rychlost až 11 Mb/s • g – rychlost až 54 Mb/s • h – rychlost až 54 Mb/s, pásmo 5 GHz (2004)
Školní síť a její připojení k internetu
DIAL – UP ISDN ADSL kabelová televize bezdrátové (WiFi) mobilní
Připojení k internetu.
Podpůrná prezentace k semestrálnímu projektu:
Síťové karty, parametry
Informatika Počítačové sítě.
poskytujeme služby v oblasti ochrany majetku a osob (EZS, EPS, CCTV …) od roku 2004 poskytujeme služby v oblasti logistiky a zabezpečení vozidel (systém.
České Radiokomunikace Nové trendy v oblasti radiových sítí a sdílení telekomunikační infrastruktury Marcel Procházka Manažer pro rozvoj služeb a strategii.
D03 - ORiNOCO RG-based Wireless LANs - Technology
Módy bezdrátového připojení
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Ručně vyráběný kalendář 2014 »» výsledky hlasování ««
ROZHODOVACÍ PROCESY PRO VÍCECESTNÉ TELEMATICKÉ APLIKACE Filip Ekl
Komunikační systém lokalit HN v ploše Ing. Stanislav Borecký 30. října 2006.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_140_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
SmartPhone start - Apple iPhone
ALCOMA a.s. Vinšova Praha 10
Občanské sdružení PilsFree
ProCop 3.1 a síťové technologie
METROPOLITNÍ PŘENOSOVÝ SYSTÉM
Model TCP/IP Fyzická vrstva.
Informatika Internet.
Bezdrátové síťové prvky
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_051 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Společnost E-metro s.r.o. prezentuje. Čím se zabýváme? Vytvořeni Wi-Fi síti v pražském metru Proč? 1.Velmi slabé pokryti mobilního internetu 2.Není žádný.
od aukce ke skoro funkční síti
Telekomunikace 14TC Semestrální práce:
WiMAX - základy Mobilní systémy, PF, JČU. WiMAX forum Worldwide Interoperability Microwave Access Nezisková asociace založená v roce.
DATOVÁ SÍŤ NP A CHKO ŠUMAVA
WiFi fenomén bezdrátových sítí
Internet Pojem Internet se začal vymezovat v polovině šedesátých let, kdy Američané hledali způsob, jak propojit důležitá vojenská pracoviště a tím zajistit.
1 iptelefonie denis kosař. 2 obsah Co je ip-telefonie Jak to funguje Protokoly Kodeky Jak to použít Skype Zdroje.
Přenosová pásma bezdrátových sítí Wi-Fi
Bezdrátové sítě.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_244 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Jirous spol. s r.o. Vývoj a výroba wifi antén a příslušenství
České Radiokomunikace
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_053 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Možnosti připojení k Internetu ve Velkém Meziříčí
Bezdrátové sítě dle standardu IEEE (WiFi)
2N® EasyGate PRO. 2N® EasyGate PRO 2N® SmartGate UMTS.
Druhy připojení k internetu
Jednotné komunikační prostředí města Plzně
Informační a komunikační technologie
POWER LINE – PLC (POWER LINE COMMUNICATION)
Bezdrátová síť Wi-Fi Wi-Fi - Wireless Fidelity je další z technologií pro tvorbu počítačových sítí. Tato technologie je bezdrátová a byla vytvořena pro.
Bezdrátové sítě Používají se, pokud není možné propojení kabelem
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
PB169 – Operační systémy a sítě Přenos dat v počítačových sítích Marek Kumpošt, Zdeněk Říha.
9. ročník SÍTĚ. OSOBNÍ POČÍTAČ Počítač jednotlivce Soukromá data a soubory.
Principy funkce počítače (4). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Univerzitní informační systém II., Lednice 2003 Bezdrátová síť na univerzitě (WiFi) Petr Dadák
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r. o., Orlová Lutyně AUTOR: Bc. Petr Poledník NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Počítačové systémy.
Kvíz 5. – 6. hodina. Co nepatří mezi komponenty sítě Síťová zařízení Přenosová média MS Office Protokoly.
VoIP – internetová telefonie Úvodní seznámení © Mgr. Petr Loskot
Pojmy internetu - test Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2013.
Modem usb/photos/sm/modem.jpg
Fyzická vrstva (PL) Techniky sériové komunikace (syn/asyn, sym/asym ) Analogový okruh (serial line) Přenos v přeneseném pásmu (modem) Digitální okruh.
Připojení k internetu Jakub Adam, 9.B GPRS General Packet Radio Service (GPRS) je služba umožňující uživatelům mobilních telefonů GSM přenos dat a připojení.
Charakteristiky síťových topologií OB21-OP-EL-KON-DOL-M Orbis pictus 21. století.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV15 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Možnosti připojení k internetu
Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
Informatika INTERNET ISŠ SEMILY Zpracoval: Vít Rutkovský
Výpočty, teorie, provozní očekávání, dostupnost v mm pásmech
Informatika Internet.
Transkript prezentace:

Služby CC COL Pavel Otta

2 3. listopadu 2005 Bezdrátové připojení Vlastní technologie : Breeze ( 2,4 Ghz) 5,4 Ghz FWL ( 3,5 Ghz) FWA (3,5 Ghz) Wimax (nástupce FWL) Cizí technologie : Star Ghz Miracle Rychlosti všech připojení jsou synchronní Poskytujeme následující typy bezdrátového připojení:

3 3. listopadu 2005 Breeze (2,4 GHz) nelicencované pásmo -nejstarší technologie -nutná přímá viditelnost -náchylnost na počasí (velký déšť, sněžení) -pomalé rychlosti do 256 kbps (již se standardně neprodává) -dostupnost přibližně 3 km od přípojného bodu Síť COL -> AP (přípojný bod) -> Anténa u zákazníka (zpravidla na střeše) - > koaxiální kabel -> SA -> Eth do sítě zákazníka (veřejná IP zákazníka – může mít zakázaný ping) Lze dohledat v cricketu vnitřní IP adresu AP a SA podle města a přípojného bodu z Omnisu ( v leased lines detail). IP SA je obcas i v breeze Details.v leased lines detail Pomocí ping lze ověřit ztrátovost a průměrné odezvy. Hodnoty by měly být následující : ztrátovost do 3% a Ø odezva do 100 ms při minimálním vytížení.

4 3. listopadu 2005 Nejčastější problémy : SA bez proudu (na SA nic nesvítí). Doporučit zákazníkovi, aby prověřil zda je zásuvka pod proudem. Muže odejít i trafo. zaseklé SA (potupovat stejně jako u ADSL modemu vypnout z napájení a znovu zapnout) otočená anténa (na SA nesvití signál, nebo svítí síla signálu L (low) méně častěji např. uvolněný kabel, nateklá voda do koaxu., vadné SA Problémy mimo správu COL : síťová karta zákazníka, problém v koncovém zařízení, vadný kabel Breeze (2,4 GHz)

5 3. listopadu ,4 GHz nelicencované pásmo 5,4 GHz je nástupcem 2,4 vyžší rychlosti 1 Mbit – 6 Mbit veřejné ceny 1 Mbit 2990,- Kč a 2Mbit 3990,- Kč (neveřejné : co Mbit to 1 tisíc dražší) není nutná přímá viditelnost vzdálenost od vysílače cca 5 km Síť COL -> AU (přípojný bod) -> Anténa u zákazníka (zpravidla na střeše) - > koaxiální kabel -> SU -> Eth do sítě zákazníka (veřejná IP zákazníka – může mít zakázaný ping)

6 3. listopadu ,4 GHz a 5,4 GHz

7 3. listopadu 2005 FWL (3,5 Ghz) Licencované pásmo Rychlosti 256 kbps – 2 Mbit - nemusí být přímá viditelnost -máme licenci pro toto pásmo, tzn. že nikdo nesmí vysílat v tomto pásmu a rušit náš signál. (Případné rušení řeší ČTÚ a jsou zde obrovské pokuty) -díky licenci můžeme garantovat rychlost a SLA (Service Level Agreement ) -větší vzdálenost od vysílače = až 10 km Síť COL -> AU (přípojný bod) -> Anténa u zákazníka (zpravidla na střeše) - > koaxiální kabel -> SU -> Eth do sítě zákazníka Pomocí ping lze ověřit ztrátovost a průměrné odezvy. Ztrátovost do 1% a Ø odezva do 50 ms při minimálním vytížení.

8 3. listopadu 2005 FWA (3,5 Ghz) Licencované pásmo Rychlosti 256 kbps – 6 Mbit - nutná přímá viditelnost - máme licenci pro toto pásmo (viz FWL) - garance rychlosti a SLA (Service Level Agreement ) - zpravidla zároveň hlasové služby VOICE PRO (podobné VoIPu) Síť COL -> AU (přípojný bod) -> Anténa u zákazníka (zpravidla na střeše) -> koaxiální kabel -> TS -> Cisco -> data - Eth do sítě zákazníka -> hlas - kabel do PBX Cisco zpravidla bývá v naší správě. Cricket pro FWA ma k dispozici pouze NOC.

9 3. listopadu 2005 FWA (3,5 Ghz)

10 3. listopadu 2005 Miracle, STAR21 Jednotky přímo ve správě poskytovatele okruhu. Např. jednotka ORCAVE Zakládat TT do fronty IP (LL – service customers) Rychlosti až 50 Mbit

11 3. listopadu 2005 Založení TT U Breeze 2,4 GHz se zakládá TT do fronty MW. Dle omnisu je třeba rozlišit lokalitu : MW service customers - Praha MW service customers – CZ U 5,4 GHz, FWL a FWA se zakládá TT do fronty FWA U FWA přes STAR21 a u MIRACLE se zakládá TT do fronty LL – service customers

12 3. listopadu 2005 Založení TT TT by měl obsahovat : - popis problému (zda se jedna o úplnou nefunkčnost, ztrátovost, či pomalý download/upload, příp. naměřené hodnoty) -zda zákazník restartoval zařízení a co na zařízení svití -kontakt na zákazníka, případně na technika který je na místě Po založení TT zaslat informaci na CC COL s číslem smlouvy nebo číslem TT.

13 3. listopadu 2005 KONEC Hezký víkend

14 3. listopadu 2005 Leased Line Details

15 3. listopadu 2005 Zpět