SENÁT A REGULACE HAZARDU PETR VÍCHA starosta Bohumína t. č. senátor.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2010 Ministerstvo financí září 2009.
Advertisements

Uzavírání veřejnoprávních smluv
Novela zákona o dani z nemovitostí. 2 - novela zákona je účinná od podle původního návrhu mělo dojít ke zrušení daně z nemovitostí u zemědělských.
Řešení rozporů § 4 odst. 7 stavebního zákona a § 136 odst. 6 ve spojení s § 133 správního řádu Ing. Tomáš Sklenář.
KDU-ČSL 1 Financování politických stran a regulace politických kampaní Pavel Bělobrádek předseda KDU-ČSL.
SADA č.22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO DUM č.9
Česká republika-demokratický stát
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
1 Daň z nemovitostí a místní poplatky jako finanční zdroj obcí a měst Alena Holmes Zdeňka Jirásková Odbor – Majetkové daně, daň silniční, poplatky a oceňování.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. 22. května IFA. 1. Příjmové daně 2. Věcný záměr nového zákona o daních z příjmů 3. Nový zákon o daních z příjmů (NZDP)
Volební systém České republiky
Setkání členů SPIS 13. června 2007 Sahara Café.
Okresní sdružení ČUS Tábor
Šetření postupu a rozhodování Ministerstva financí při povolování sázkových her provozovaných pomocí technických herních zařízení obdobných VHP Nálezy.
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze.
 Příspěvek ze státního rozpočtu ČR (na úhradu volební kampaně a na činnost strany)  Členské příspěvky  Dary a dědictví  Příjmy z pronájmů a prodeje.
O řízení státu Prezident: Miloš Zeman
PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha - Bratislava
Legislativní proces návrhu zákona
Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí1 Zájem samosprávy nad zájmy hazardu Mgr. Jan Farský starosta města Semily poslanec PSP ČR za Liberecký.
Legislativní proces J.Kožiak.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Stav financování vodohospodářských.
Legislativní záměry v oblasti e-Governmentu Mgr. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Ing. Jaroslav Krupka předseda podvýboru pro VS a IS.
3. Programový výbor Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory - zpráva o činnosti v roce 2011.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Aktuální situace nejen v oblasti legislativy ÚNMZ
1 ● zavedení eura I. STRATEGICKÉ PRIORITY AutoSAP pro další období schválené na 71. zasedání Rady ředitelů ● obnova vozového parku ● podpora.
ŘEŠENÍ PROTISOUTĚŽNÍCH OPATŘENÍ ZE STRANY VEŘEJNÉ MOCI Pohled Ministerstva vnitra.
Veřejná správa Mgr. Terezie Pemová
Úlevy pro plátce pojistného na sociální zabezpečení ke zmírnění dopadů hospodářské krize Petr Nečas místopředseda vlády ministr práce a sociálních věcí.
1 Evropská dimenze ekonomické krize Ing. Oldřich Vlasák předseda SMO ČR a poslanec EP XII. Celostátní finanční konference 23. listopadu 2009.
Současné problémy ve financování obcí Úvodní slovo Ing. Oldřich Vlasák.
Rozpočtové určení daní – „U-křivka“ a nástrahy průměru Ing. Miroslav Uchytil starosta města Chlumec nad Cidlinou XII. Sněm, Zlín 26. a 27. května 2011.
Jak dál s daní z nemovitostí? Odbor legislativy majetkových daní a poplatků Alena Holmes.
Legislativní a exekutivní tělesa ČR EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI.
Nové volební období a očekávaní obcí a měst Nové volební období a očekávaní obcí a měst XIII. celostátní finanční konference – 2. – 3. prosince 2010 Ing.
XIII. Celostátní finanční konference Svazu měst a obcí České republiky BOJ PRAHY PROTI HAZARDU Pavel Bém Poslanec PS PČR za hl. m. Prahu
Finanční a rozpočtové právo
Právní předpisy obcí Krajský úřad Zlínského kraje, únor 2015
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2007 I.náměstek ministra financí Ing. Eduard Janota 11. září 2006.
Česká energetika ve sjednocené Evropě Vliv směrnic EU na energetickou legislativu ČR Konference AEM 10. a 11. září 2003 P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo.
Soudní ochrana práva veřejnosti na účast ve veřejné správě 28. dubna 2010.
Rozpočtový proces a jeho kontrola
Současná pravidla regulace hazardu na území obcí a připravované změny od roku 2016 Odbor 34 – Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Ostrava 9. 4.
Hazardování s hazardem
NE PROHIBICI, ANO ROZUMNÉ REGULACI!
Regulace loterií a jiných podobných her a připravované změny od roku 2017 Odbor 34 – Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Mgr. Markéta Srpová 25.
Multigate a.s. Projekt: Casino - Podolí u Brna. Kdo jsme? Společnost multigate, a.s. byla založena v roce 2002 a je výlučně tuzemskou společností, její.
Regulace loterií a sázkových her Obce regulovat mohou provozování určitých sázkových her svými obecně závaznými vyhláškami (dále jen OZV) na základě a.
NE PROHIBICI, ANO ROZUMNÉ REGULACI! Ing. Petr Vrzáň 15. října 2015.
Novela zákona o vodovodech a kanalizacích Ing. Jiří Duda Ing. Vladimír Chaloupka Odbor vodovodů a kanalizací Ministerstvo zemědělství ČR VAKINFO 2012 –
Ministerstvo financí České republiky Jednání pracovní komise k RUD 31. března 2016 Ministerstvo financí Březen 2016.
Nástroje na podporu vyrovnaného zastoupení žen a mužů v politice: zkušenost České republiky Radan Šafařík Odd. rovnosti žen a mužů Sekce pro lidská práva.
Nová koncepce systému odměňování za výkon funkce členů zastupitelstev ÚSC Ing. Tomáš Pösl Vedoucí oddělení kontroly Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly.
Porada ekonomů neškolských příspěvkových organizací JMK
Workshop I. Téma: Kauce Vytvořeno: Odborem 34 – Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Praha 27. červenec 2016.
Odměňování členů zastupitelstev ÚSC
ZÁKONODÁRNÁ MOC Jana Karásková.
Hazard ve Valašských Kloboukách
Okresní sdružení ČUS Tábor
HAZARD V ČÍSLECH.
Veterinární a potravinářská legislativa
Sazka a.s a sázky P6 EKOS.
Hazard a sport (doplnění přednášky)
Řešení rozporů § 4 odst. 7 stavebního zákona a § 136 odst. 6 ve spojení s § 133 správního řádu Ing. Tomáš Sklenář.
Legislativní proces v Parlamentu ČR
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2017
Ústavní systém České republiky
Transkript prezentace:

SENÁT A REGULACE HAZARDU PETR VÍCHA starosta Bohumína t. č. senátor

Ministerstvo financí: Partner samosprávy nebo protivník?

LEGISLATIVA loterie upravuje zákon z roku 1990 poslední novela v roce let marných pokusů o změnu zákona

ZÁKLADNÍ PROBLÉM MĚST A OBCÍ VÝHERNÍ HRACÍ AUTOMATY VIDEO- TERMINÁLY kontra

O CO JDE MĚSTŮM A VĚTŠINĚ SENÁTORŮ? regulace loterií, ne jejich likvidace rozhodovat o veřejném pořádku ve městech omezit zneužívání sociálních dávek omezit gamblerství a s ním spojená negativa vzdají se za to svých příjmů z automatů

ROZDÍLY MEZI AUTOMATY A VIDEOTERMINÁLY VÝHERNÍ AUTOMATYVIDEOTERMINÁLY POVOLENÍměstaministerstvo financí PŘÍJMY Z POPLATKŮměstaministerstvo financí VKLADY5 Kč50 Kč VYHLÁŠKY K OMEZENÍ PROVOZU města?

PROČ POSTUP MINISTERSTVA BUDÍ POCHYBNOSTI? Podle § 2 odst. 4 zákona 500/2004 Sb. správního řádu: "Dbá správní orgán, aby při rozhodování skutkově shodných nebo podobných případů nevznikaly nedůvodné rozdíly.“ POSTUPUJE TAK MINISTERSTVO?

ZÁKON SE NEZMĚNIL, ALE MINISTERSTVO POSTUPUJE RŮZNĚ... 1.MF povoluje bez omezení. Co znalecký posudek? 2.Obce účastníkem řízení 3.MF povoluje bez omezení a na 10 let. 4.Dohoda s provozovateli 5.MF povoluje bez omezení a na 10 let. 6.Obce s OZV – stanovisko 7.MF povoluje bez omezení a na 10 let. 8.MF se dotazuje obcí. (3 roky) CO BUDE DÁL?

PROSINEC 2006 senátní novela loterijního zákona → NESCHVÁLENA senátní výzva vládě: do konce roku 2007 předložte KOMPLEXNÍ NOVELU

PROSINEC 2007 VLÁDA MLČÍ... NERUŠTE GABLERY...

ROK 2008 PŘEDLOŽENÍ SENÁTNÍ NOVELY. (spoluautor) LEDEN 2009 NOVELU SENÁTOŘI SCHVALUJÍ...

CO NOVELA ŘEŠILA? sjednocení výše odvodů provozovatelů loterií obce účastníkem řízení možnost vydávat OZV i k zákazu VLT (povinnost MF to respektovat) ukončení platnosti dříve povolených VLT na jeden rok jednoznačný zákaz internetového sázení * * V prosinci 2008 povoluje MF internetové sázení.

NÁZORY MINISTERSTVA NA INTERNETOVÉ SÁZKY : „Ministerstvo má jednotný názor, a sice že internetové hraní je třeba zakázat.“ Petr Vrzáň, loterijní dozor MF : „Ministerstvo financí stále považuje internetové sázení za nelegální.“ Tomáš Zídek, náměstek MF

OSUD NOVELY V POSLANECKÉ SNĚMOVNĚ NOVELA SE NIKDY NEDOSTALA NA POŘAD JEDNÁNÍ... KLUB ODS OHLÁSIL PŘESTÁVKU, TA TRVALA AŽ DO KONCE JEDNÁNÍ... S JEDINOU VÝJIMKOU...

PÍŠE SE ROK 2010 BLÍŽÍ SE VOLBY... S NOVELAMI LOTERIJNÍHO ZÁKONA SE PROTO ROZTRHL PYTEL... S NOVELAMI PŘICHÁZÍ: ČSSD, KDU-ČSL, PRAHA A HOSPODÁŘSKÝ VÝBOR (komplexní pozměňovací návrh)

DUBEN 2010 NOVELA ČSSD PROŠLA NAPŘÍČ SNĚMOVNOU A POSLANCI JI SCHVÁLILI. KVĚTEN 2010 NOVELU ČSSD SCHVÁLILI TAKÉ SENÁTOŘI.

LOBBY PŘED SCHVÁLENÍM SVAZ MĚST A OBCÍ HAZARDNÍ A LOTERIJNÍ SPOLEČNOSTI SPORTOVNÍ SVAZY, MUZEA,... Schválení zákona o podpoře sportu. → Novela zákona o místních poplatcích. Zpoplatňuje i jiná technická zařízení...

A CO NA TO PREZIDENT VÁCLAV KLAUS? „Novela vytváří nebezpečí korupce v obcích.“ ZÁKON TAK Z DŮVODU UKONČENÍ VOLEBNÍHO OBDOBÍ SNĚMOVNY NEBYL SCHVÁLEN.

TŘI NOVELY V ROCE 2010 ministerstvo financí (10 let) ČSSD Praha Od Opět žádná změna. CO BUDE DÁL? KDY ZVÍTĚZÍ ZDRAVÝ ROZUM?

KONKRÉTNÍ PŘÍKLADY Z BOHUMÍNA * 150 videoterminálů je v Bohumíně v provozu, ale ve skutečnosti tady ministerstvo povolilo 250 přístrojů AUTOMATY VIDEOTERMINÁLY 00150*

DĚKUJI ZA POZORNOST. Petr Vícha