Společenské a hospodářské složky města MIKULOV I. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola Frýdek-Místek, Pionýrů 400
Advertisements

Základní škola Frýdek-Místek, Pionýrů 400
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Gymnázium, Havířov-Město, Komenského 2, p.o Tato prezentace.
Historické památky města MIKULOV
Karlovarská vrchovina okres Karlovy Vary
 Poloha.. Poloha..  Naše obec Naše obec  Mapa Obce Mapa Obce  Historie obce Historie obce  Tradice Tradice.
PORADA PŘEDSEDŮ ZO KS NEZAMĚSTNANOST -MZDY -ČLENSKÁ ZÁKLADNA Jaromír Machala, zmocněnec KS JMK.
Česko.
Poloha Krajské město: Brno Počet obyvatel:
Život nekončí základním vzděláním – „Jedeme dál“ (CZ /3. 1
Česká republika – poloha, hranice, základní údaje
Gymnázium, Havířov-Město, Komenského 2, p.o
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Česká republika.
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Jihomoravský kraj.
P OZNÁVÁME K RNOVSKO Obyvatelstvo a sídla. O BYVATELSTVO A SÍDLA Otázky pro začátek Ve kterém století se podle Vás setkáváme s Krnovem jako s existujícím.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Vypracoval: Kryštof Koňák
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 2.
Subtropický pás Subtropické lesy.
Analýza knihovnických standardů za rok 2006 knihovny Jmk Provozní doba Nákup knihovního fondu Kč na 1 obyvatele Roční přírůstek Počet studijních míst Veřejně.
Česká republika: Zlínský kraj Hospodářský zeměpis
Základní škola Frýdek-Místek, Pionýrů 400
VY_52_INOVACE_03/2/25_ZEMĚPIS
-Blansko Brno-město Brno-venkov Břeclav Hodonín Vyškov Znojmo
Technické kreslení.
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Jihomoravský kraj.
Jihomoravský kraj.
JIHOMORAVSKÝ KRAJ ČESKÁ REPUBLIKA.
Jihomoravský kraj.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Základní škola a Mateřská škola Vrbovec
Jihomoravský kraj.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město:PRAHA Počet obyvatel:
Česká republika.
DOPRAVA Nenahraditelná složka hospodářství každé země – brzdí nebo urychluje ekonomický rozvoj. Poloha uprostřed Evropy – ČR je křižovatkou transevropských.
Social and economic segments of MIKULOV I. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Olomoucký kraj přírodní poměry
Česká Republika.
Ahojte, posíláme indície 1. Naši kamarádi žijí ve státě, který leží ve střední Evropě jižně od Baltského moře a severovýchodně od České republiky.
Město Brno.
Pardubický kraj. Pardubický kraj Pozice na mapě.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Kladruby.
Jihomoravský kraj.
Rybníky a rybníkářství
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Vlastimil Ogrodník NÁZEV:Chorvatsko TÉMATICKÝ CELEK: Evropa ČÍSLO.
PÁLAVA. Pálava je skutečným přírodním klenotem České republiky, chráněnou krajinnou oblastí byla vyhlášena v roce CHKO Pálava leží v nejteplejší.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Města Jihomoravského kraje Téma: Česká republika jako součást.
Česká republika Jihomoravský kraj. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky (Morava) – Jihomoravským krajem.
ČESKÁ REPUBLIKA Znak ČR Mapa ČR Vlajka ČR. 1. Základní informace o ČR  Rozloha: km² (113. místo na světě)  Počet obyvatel: (k ,
JIHOMORAVSKÝ KRAJ Agáta Uchytilová, Hana Doležalová.
Česká republika – základní údaje, poloha, hranice.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_14_ZEMĚPIS Téma: Jihomoravský kraj Ročník: 9.
Název DUM: VY_32_INOVACE_X_3_16_Jihomoravský_kraj Šablona číslo: X Sada číslo: 3 Pořadové číslo DUM: 16 Autor: Mgr. Radomíra Fišerová.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Jan Staník NÁZEV:Jihomoravský kraj – obyvatelstvo a hospodářství.
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Olomoucký kraj. Olomoucký kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
Vysoké učení technické v Brně
Vysoké učení technické v Brně
PRŮMYSL JIHOMORAVSKÉHO KRAJE
Obor hodnot funkce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Yvonna Vančurová. Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Škola.
Poloha České republiky
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ, KRÁTKÁ 676 AUTOR: MGR
Transkript prezentace:

Společenské a hospodářské složky města MIKULOV I. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Poloha města jižní Morava - Jihomoravský kraj, město Mikulov se nachází 50 km jihovýchodně od města Brna Mikulov je obcí s rozšířenou působností tzv. III. stupně první písemné údaje o městě se datují od roku 1173 nadmořská výška: 242 m. n. m. výměra: 4533 ha úpatí Pavlovských vrchů (uprostřed bohatých vinohradů, v bujné zeleni jižní Moravy), na jižní hranici s Rakouskem patří do soustavy Vněkarpatské sníženiny město je rozloženo uprostřed tří návrší: Zámeckého vrchu, Kozího hrádku a Turoldu, pod charakteristickým Kopečkem Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Klima: území města leží v klimatické oblasti T4 - která patří k nejteplejším v České republice jde o oblast teplou, suchou s mírnou zimou, převládající směr větrů je západní a severozápadní Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Obyvatelstvo: počet obyvatel: 7352 (stav k ) Počty obyvatel města Mikulova: Věková struktura obyvatel do 24 let... 33,9 % 45 až 64 let... 25,9 % 25 až 44 let... 29,6 % 65a více let... 10,6% Vzdělanostní struktura obyvatel města základní 38,6 % středoškolské s maturitou 21,8 % vysokoškolské 6,4 % Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Doprava město leží v těsné blízkosti křižovatky mezinárodní silnice E461, jež vede z Brna do Vídně (na našem území jde o silnici I. třídy č. 52, která je pokračováním rychlostní silnice R 52) a silnice I. třídy č. 40 vedoucí z Mikulova do Břeclavi na území města se nachází i železniční stanice na trati 246 Břeclav - Znojmo Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.