Konference UNIV 2 KRAJE 18. – 19. října 2012. Odborné učiliště v Hradci Králové má třiceti tříletou historii. Patří do sítě speciálních škol a je jednou.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Učebna č patro 26. listopadu 2013 Název projektu: Logistická celoživotní akademie - rozšíření nabídky dalšího vzdělávání v logistické škole (reg.číslo:
Advertisements

Zahajovací konference projektu UNIV 3 BRNO
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Střední odborná škola logistická a střední odborné učiliště Dalovice
NAŠE ZKUŠENOSTI S DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍM V OBLASTI GASTRONOMIE.
Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary
Rekvalifikace realizované Úřadem práce ČR a projekt UNIV 3
Střední škola obchodu a služeb Jihlava
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Aktuální údaje NSK SR pro dopravu, logistiku, poštovní a doručovací služby Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
UNIV 2 KRAJE ve Střední škole živnostenské Sokolov.
Prospěchová stipendia
Nabídka studijních a učebních oborů Školní rok 2012/2013.
Ing. Eva Forgáčová * Podání žádosti o udělení autorizace – * Udělení autorizace – na dobu 5 let * Pro 4 profesní.
NSK – ZÁKLADNÍ FILOSOFIE Dle zákona – 179/2006 Sb. Nová filosofie vzdělávání – orientace na výsledek Přestává platit – získané vzdělání vystačí na celý.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
Kam po ZŠ?.  Splnil/a povinnou školní docházku v délce devíti let, nebo úspěšně ukončil/a základní vzdělávání před jejím splněním,  při přijímacím řízení.
PROJEKT UNIV 3 Podpora procesů uznávání Jana Bydžovská Tematická konference projektu UNIV 3 OLOMOUC 18. –
PaedDr. Vladimíra Štrynclová Ing. Petr Klíma Martina Cílková
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Národní soustava kvalifikací Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Konference projektu KRUH
Prospěchová stipendia
DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ NA ŠKOLE. ANO, NE?
Neformální vzdělávání jako součást Strategie celoživotního učení ČR Martin Sycha
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Název projektu: Aktivizační a vzdělávací centrum Období řešení projektu: –
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ a MŠ Pustiměř Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Soustava vzdělávání po základní škole. základní škola odborné vzdělávání poskytují odborné vzdělání cílem je příprava na povolání všeobecné vzdělávání.
Národní soustava kvalifikací (NSK). Co je to NSK? Národní soustava kvalifikací (NSK) je pružný a praktický nástroj, který nabízí vedle školní docházky.
Zkušenosti s dalším vzděláváním ve Střední škole dopravy, obchodu a služeb Moravský Krumlov.
Dělnická 15, Děčín VI Tel.: Střední škola lodní dopravy a technických řemesel, Děčín VI příspěvková organizace Dělnická.
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Pečovatelské centrum Praha 7 Realizace systému profesního vzdělávání v Pečovatelském centru Praha 7.
Na cestě k úplným kvalifikacím 29. – Lednice Střední škola potravinářská a služeb, Brno, Charbulova 106 RNDr. Jana Marková.
Create think tank! Doc. PhDr. Jaroslav Mužík DrSc. Další vzdělávání v ČR.
Aktuální situace ve vzdělávání dospělých v Královéhradeckém kraji Národní soustava kvalifikací projekt UNIV 2 KRAJE Hradec Králové
Stavy žáků pro školní rok Obory vzdělání s výučním listemCelkem Mech.opravář motor. vozidel93 Instalatér26 Klempíř/Klempíř-stavební výroba18.
CÍLE A PŘÍNOS MISTROVSKÉ ZKOUŠKY
UNIV 2 Kraje – Kraj Vysočina Mgr. Zdeněk Musil. Střední škola obchodní a služeb SČMSD, Žďár nad Sázavou, s.r.o.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Komenského Slavkov u Brna 495 Číslo a název operačního programu:
INDIVIDUÁLNÍ PROJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST Prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí lékařů, zubních lékařů a farmaceutů.
Příprava na výkon povolání
Organizační struktura
VZDĚLÁVÁNÍ PO SPLNĚNÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY Mgr. Blanka Vohníková.
Víme jak na to! Jiná cesta k výučnímu listu SOŠ a SOU řemesel Kutná Hora Další vzdělávání Dílčí kvalifikace UNIV 2 Kraje Budoucnost.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov Číslo.
STŘEDNÍ ŠKOLA ZEMĚDĚLSTVÍ A SLUŽEB, MĚSTO ALBRECHTICE - CENTRUM CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ NA OSOBLAŽSKU.
Význam dalšího vzdělávání na SOŠ TŽ
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
Konference projektu UNIV 2 KRAJE v Královéhradeckém kraji PhDr. Helena Marinková, Ph.D.
Střední školy JMK vzdělávající žáky se zdravotním postižením a sociální podniky 20. května 2015.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Profesní příprava a možnosti zaměstnávání osob s MP Vyhláška č.13 ze dne o středním vzdělávání a vzdělávání v konzervatoři. Podmínky přijetí.
PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V ÚSTECKÉM KRAJI CZ.1.07/3.2.06/ Možnosti dalšího vzdělávání Zdroj: MŠMT, NSK, CUCU ÚK o.p.s.
Národní soustava kvalifikací: Zaměstnanci dle představ a potřeb zaměstnavatelů Konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března 2014.
Pomůžeme Vám kvalifikovat potřebné profese Vypracovala Mgr. Věra Moderová Krajský koordinátor poradenství a rekvalifikačních kurzů VDTP.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
PRAKTICKÁ ÚČETNÍ Grantový projekt: reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/ realizátor projektu: HM EKOND, spol. s r.o., Ostrava.
Systém dílčích kvalifikací - cesta k výučnímu listu Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické, Třemošnice, Sportovní 322.
ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 3 Seminář Seč 6. října 2015.
Střední škola jako centrum celoživotního vzdělávání.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
UPLATNITELNOST A PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ INOVATIVNÍMI METODAMI Projekty Národního ústavu pro vzdělávání Jana Bydžovská KONFERENCE SOŠ TŘINECKÝCH.
1 Kvalita prověřená časem. 2 Národní soustava kvalifikací v praxi Třineckých železáren Ivo Žižka Třinec
Gastronomická zařízení – Hlavní kuchyně – technické podmínky
Prezentace školy SOU Lázně Bělohrad.
SOŠ a SOU Blansko škola moderních technologií
Organizační struktura
Setkání kariérových poradců
provázanosti NSK na počáteční vzdělávání
Transkript prezentace:

Konference UNIV 2 KRAJE 18. – 19. října 2012

Odborné učiliště v Hradci Králové má třiceti tříletou historii. Patří do sítě speciálních škol a je jednou z největších svého druhu v České republice. Škola zajišťuje teoretickou výuku a část praktické výuky v prostorách školy, další praxe je zajištěna na odloučených i smluvních pracovištích.

V současné době studuje na Odborném učilišti kolem 360 žáků v 10 oborech vzdělávání.  Cukrářské práce  Kuchařské práce  Pekařské práce  Práce ve stravování  Prodavačské práce  Práce ve zdravotnických službách a domácnostech  Pečovatelské práce  Zednické práce  Tesařské práce  Zámečnické práce

Škola zažádala a obdržela autorizaci k udělování profesních kvalifikací:  Výroba trvanlivého pečiva  Výroba nečokoládových cukrovinek  Příprava pokrmů pro rychlé občerstvení  Výpomoc při přípravě pokrmů  Kuchař – expedient  Výroba knedlíků  Výpomoc při obsluze hostů  Práce v ubytovacím zařízení  Úklidové práce v ubytovacím zařízení - pokojská

V rámci projektu UNIV 2 KRAJE byly vytvořeny tři vzdělávací programy  Úklidové práce v ubytovacích zařízeních – pokojská  Výpomoc při přípravě pokrmů  Výpomoc při obsluze hostů

V rámci projektu UNIV 2 KRAJE byly pilotně ověřeny dva vzdělávací programy  Úklidové práce v ubytovacích zařízeních – pokojská  Výpomoc při přípravě pokrmů

VÝPOMOC PŘI OBSLUZE HOSTŮ

DRUHÁ ZKOUŠKA OVĚŘUJÍCÍ PROFESNÍ KVALIFIKACI VÝPOMOC PŘI PŘÍPRAVĚ POKRMŮ

Po složení potřebného počtu profesních kvalifikací vykonali absolventi na konci školního roku 2011/2012 úspěšně Jednotné závěrečné zkoušky a získali výuční list v oboru Stravovací a ubytovací služby

Již v roce 2011 jsme mimo projekt UNIV 2 KRAJE zpracovali pro případné zájemce dva programy z oblasti stavebnictví  Omítkářské práce  Zednické práce

Rozvoj dalšího vzdělávání v oblasti dílčích kvalifikací Škola získala grant z Evropských sociálních fondů na léta 2012 – 2014 na projekt Rozvoj dalšího vzdělávání v oblasti dílčích kvalifikací.  V rámci tohoto projektu budou rozšířeny autorizace o dalších devět profesních kvalifikací.  Bude připraveno dalších devět vzdělávacích programů pro vzdělávání dospělých.  Všechny programy budou pilotně ověřeny.  Kurzy budou ukončeny zkouškou ověřující profesní kvalifikaci.  Materiálně dovybavíme prostory školy včetně vybudování samostatného „Kuchařského studia“.

Proškolení pedagogických pracovníků v lektorských dovednostech

VIZEÚSKALÍ  Sjednotit nabídku vzdělávacích programů dalšího vzdělávání s obory vzdělávání kategorie „E“.  Rozšířit nabídku zkoušek ověřující profesní kvalifikaci, které povedou ke složení závěrečné zkoušky a tím umožnit zájemcům získat vyšší stupeň vzdělání.  Nejsou zařazeny některé profesní kvalifikace, které byly již NÚOV v rámci předchozích projektů zpracovány ve standardech jednotlivých oborů vzdělávání kategorie „E“  Profesní kvalifikace nejsou propojeny a tím neumožňují složit závěrečnou zkoušku.

[1] [2] [2] Pokud budou tito uchazeči uvažovat u nás složit závěrečnou zkoušku, pravděpodobně nebudou mít dostatečné znalosti. [3] Profesní kvalifikace kód Úplná profesní kvalifikace kód Závěrečná zkouška kód Název oboru na OU Úklidové práce v ubytovacím zařízení - pokojská E Pomocný pracovník v pohostinství E/03 Stravovací a ubytovací služby E/01Kuchařské práce Práce v ubytovacím zařízení E Výpomoc při přípravě pokrmů E Pomocný pracovník v pohostinství E/03 Stravovací a ubytovací služby E/01Kuchařské práce Výpomoc při obsluze hostů E Výroba příloh EJe integrovaná do ÚPK E/03 Příprava jídel pro rychlé občerstvení ERozvíjí ÚPK Kuchař expedient ERozvíjí UPK Úklidový pracovník ve zdr. a nem. zařízeních – bez akreditace ENení součástí žádné ÚPK Výroba trvanlivého pečiva EMůže vést k získání ÚPK29-53-H/01pekař29-53-H/01 Řemeslná výroba perníků EMůže vést k získání ÚPK29-54-H/01cukrář29-54-H/01 Výroba nečokoládových cukrovinek ENení součástí žádné ÚPK Nově zažádáno o akreditaci ověřování PK Úpravy a opravy oděvů HNení součástí žádné ÚPK Šička interiérového vybavení HNení součástí žádné ÚPK Pracovník provozu prádelny HNení součástí žádné UPK

SCHVÁLENÉ - NSK – vhodné pro OU HK Profesní kvalifikacekód Úplná profesní kvalifikace kódZávěrečná zkouškakód Název oboru na OU Opravy prádla Výroba textilních dekorací, stolního a ložního prádla Zednické práce Stavební práce36-67-E/01Stavební práce36-67-E/01Zednické práce Omítkářské práce Tesařské práce E/01Tesařské práce36-64-E/01Tesařské práce Profesní kvalifikacekód Úplná profesní kvalifikace kódZávěrečná zkouškakód Název oboru na OU Manipulační práce se zbožím ve skladu EJe integrovaná do ÚPK66-53-H/01Operátor skladování

PaedDr. Libor Mojžíš Mgr. Ilona Hasenöhrlová