Národní konference eTwinning 28. – 30. dubna 2011 Praha Petr Chaluš.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
Východiska EU pro zaměření priorit Olomouckého kraje v kohezní politice EU Budoucnost Olomouckého kraje v rámci kohezní politiky EU 2014+,
Od eTwinningu Od eTwinningu Národní konference eTwinning, Most, 11. května 2012 k eTwinningu? k eTwinningu?
ECVET v Programu celoživotního učení
Doba trvání : březen 2013 – únor 2015 Počet zapojených zemí: 9 Počet pilotních škol z ČR: 5 Počet asociovaných škol v ČR: 16 Finančně podpořeno z grantu.
Projekt EU Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka – základní krok do života CZ 1.07/1.2.33/ Číslo aktivity: 02 ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK.
Interaktivní Evropa děti pro děti
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Brno, 2009 Projekty spolupráce na dálku. Brno, 2009 Kdo Vás bude seminářem provázet? Elena Tomanová Střední škola inf. technologií a sociální péče školitelka.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING PRO ZAČÁTEČNÍKY. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Evropské projekty v oblasti matematiky, přírodovědných a technických předmětů Barbora Grečnerová
Metodický seminář eTwinning pro pokročilé. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
ETwinning 19. října 2006 Jakub Černoch. Obsah co je to eTwinning co je to eTwinning národní podpůrné středisko národní podpůrné středisko charakteristika.
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
SCIENTIX - online komunita pro vzdělávání v oblasti STEM The work presented in this document is supported by the European Commission’s FP7 programme –
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Tandem Koordinační centrum česko-německých.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Představení Domu zahraničních služeb/ Národní agentury pro evropské vzdělávací programy Barbora Nájemníková , Bratislava.
Internetový portál AT Konference 2011 Filip Škuta.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Školní Internetový Informační Portál ŠIIP, ZŠ Vrchlického, Liberec © 2006 Ondřej Peřina představení prvního roku projektu projekt SIPVZ č. 0358P
Interaktivní Evropa děti pro děti Evropa pestrá i společná Jiří Sumbal ZŠ Kopřivnice, Alšova 1123.
CZECH SALES ACADEMY Trutnov - střední odborná škola s.r.o. Polská 357, Trutnov Národní konference „e-skills – ICT ve vzdělávání – evropské inspirace“
Další vzdělávání učitelů v oblasti ICT Aktivity Domu zahraniční spolupráce Pavla Šabatková vedoucí odboru primárního vzdělávání DZS.
COMENIUS FIT FÜR EUROPA ZŠ Mendelova, Karviná, Česká republika ZŠ Hurbanova, Martin, Slovensko Lucas-Cranach-Schule, Gotha, Německo.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
NOVÉ MOŽNOSTI V PROGRAMECH EU Sněm RVŠ - Praha,
Komunita evropských škol Projekty spolupráce na dálku eTwinning NSS Metodický seminář eTwinning.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Informační a komunikační technologie jako klíčový nástroj třídy budoucnosti Lucie Laitlová (DZS)
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
MU Brno, Vzdělávání knihovníků Mgr. Jana Nejezchlebová Moravská zemská knihovna
Kampaň Sdružení AP pro podporu technického vzdělávání Průhonice, 10. prosince 2008 SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU / AUTOMOTIVE INDUSTRY ASSOCIATION.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Setkání účastníků neformální konsorcia Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha Brno
ETwinning - on-line spolupráce škol Aktivitu eTwinning, podporující virtuální propojení evropských škol pomocí informačních a komunikačních technologií,
Aktivity Sdružení automobilového průmyslu v oblasti vzdělávání Předkladatel: Jiří Černý, viceprezident TPCA Czech a viceprezident AutoSAP 75. zasedání.
ETwinningový Webinář „Jak efektivně zažádat o Quality Label“
Program celoživotního učení Veletrh komunitárních programů, Krajský úřad Ústeckého kraje, Ústí nad Labem, Zdeněk Nebřenský (DZS)
ETWINNING & COMENIUS PROJEKTY SPOLUPRÁCE NA DÁLKU.
Evropská jazyková cena Label Praha, Historie programu iniciativa vycházející z dokumentu vydaného EK v roce 1992 – „White Paper“ v ČR od.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Inovativní projekty v oblasti moderních technologií.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP) Tomáš Bort,
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING 2. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING 2. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Projekt celoživotního učení Comenius Partnerství škol SOŠ a SOU Šumperk, Gen. Krátkého –
EVVO aktivity pro školy
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE Modernizací a inovací výuky k rozvoji klíčových kompetencí žáků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.06/ Poskytovatel.
Z historie eTwinningu. Proč eTwinning? Součást Programu celoživotního učení (LLP) - Comenius součást KA2 Erasmus+ vznik 2005 fáze 2: září 2008 fáze 3:
Projekt Rovná šance Číslo projektu: CZ.1.07/1.2.08/ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Bohemia EU Planners, s.r.o. PhDr. Vendulka Raymová
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
konference Jak se žije malotřídkám Praha
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

Národní konference eTwinning 28. – 30. dubna 2011 Praha Petr Chaluš

Vývoj aktivity eTwinning 2005 – 2010 v České republice od roku 2005 již 1700 projektů s účastí české školy proběhlo a bylo uzavřeno certifikát kvality získalo dosud 300 projektů ročně eTwinning v ČR roste v průměru o 500 nových projektů a 600 nových uživatelů - učitelů Současnost v Evropě / v ČR uživatelů - učitelů v Evropě / 4000 v ČR 5200 probíhajících projektů / 650 se školami z ČR

Procento zapojených učitelů (průměr v EU: 2,3%) Učitelé v zemích EU (zdroj: OECD a CSS) / registrace učitelé

Růst zapojení do aktivity eTwinning část zemí má více než 2,5% zapojených učitelů, což je dobrým znamením, že eTwinning se stává široce využívaný učiteli v menších zemích je situace specifická - jednodušší komunikace a zapojení škol Česká republika jako středně velká evropská země je s téměř 4% zapojených učitelů ukázkou rozšiřujícího se zájmu mezi učiteli

eTwinning je i Comenius školy stále častě využívají eTwinning jako otevřený prostor pro partnerství škol a zároveň žádají o grant na mobilitu v rámci „Partnerství škol Comenius“a učitelé, kteří úspěšně realizují projekty eTwinning se často stávají úspěšnými koordinátory projektů partnerství Comenius i naopak eTwinning zvyšuje možnosti pro rozvoj evropských partnerství škol a šíří vize programu Comenius mezi několikanásobně větší počet evropských škol než umožňují partnerství založená udělení grantu s omezeným množstvím financovaných projektů

Comenius v číslech – 2010 (ČR) Přidělený rozpočet pro rok 2010: EUR Typ aktivity / Počet podaných přihlášek / schválených grantů Projekty partnerství škol 247 / 152 Projekty Comenius REGIO 9 / 6 Asistentský pobyt Comenius 93 / 34 Další vzdělávání učitelů 479 / 315 Individuální mobilita žáků 13 / 7 Přípravné návštěvy 85 / 55

2.-7.května – „Týden s Comeniem“ Informační kampaň a oslava evropské spolupráce škol fotosoutěž pro školy „Co mi přinesl Comenius?“ putovní výstava plakátů projektů s certifikátem kvality eTwinning – zahájena zde česko-slovenský tematický monitoring „Comenius a aktivní evropanství“, května 2011 v Olomouci, setkají se koordinátoři projektů

eTwinning přináší nové technologie rámci národní konference a dalších seminářů se učitelé vzdělávají ve využití ICT nástrojů zdarma dostupných na portálu i volně dostupné na internetuwww.etwinning.net eTwinning rozvíjí dovednosti užívat virtuální výuková prostředí, online komunikaci, videokonference, tvořit webové stránky, blogy, zpracovat a sdílet digitální fotografie a videa, tvořit digitální učební materiály, využívat v běžné výuce počítače, interaktivní tabuli Dům zahraničních služeb se zapojuje do evropského strategického projektu iTEC - testování nových podob výuky, které přináší rozvoj informačních a komunikačních technologií -

eTwinning - národní ceny eTwinning - národní ceny projekty jsou hodnoceny odbornou nezávislou porotou a velký důraz při hodnocení je kladen na začlenění projektů do běžné výuky ocenění umožňuje sledovat vývoj kvality projektů - například tématické zaměření projektů eTwinning se rozšiřuje na mnoho předmětů a zvyšuje se intenzita a pestrost činnosti žáků v rámci projektů místo je spojeno s finanční odměnou na rozvoj projektů eTwinning – např. vybavení informačními technologiemi nebo setkání s partnerskou školu

Děkuji za pozornost Děkuji za pozornost     