 Pomoci zpříjemnit pomalu plynoucí čas dlouhodobě hospitalizovaným pacientům  Zprostředkovat pacientům kontakt s „venkovním“ prostředím  Podpořit dobrou.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dobrovolnické centrum při Diecézní charitě ČB
Advertisements

Specifika dobrovolnické služby na onkologickém oddělení
Práce multidisciplinárních týmů v oblasti duševního zdraví v Karlovarském kraji Jaroslav Hodboď.
Marie Forgáčová koordinátorka programu
Dobrovolnický program na Onkologické klinice FN Olomouc
Obsah prezentace Kdo jsme Co je hipoterapie Náš cíl
Dobrovolnické centrum při Farní Charitě Litomyšl
Budoucnost z pohledu uživatelů psychiatrické péče
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Ekologická výchova v Zoo Ostrava
SLUŽBA MENTOR Sdružení pro probaci a mediaci v justici, o.s.
Návštěva areálů pro studenty středních škol V rámci FIS Mistrovství světa v klasickém lyžování.
Časová dotace:16 hodin měsíčně. možnost konzultace problémů souvisejících se speciálními vzdělávacími potřebami žáků vytváření podmínek pro integraci.
Dobrovolnická činnost v Domově Sue Ryder Příklad dobré praxe
Týmová spolupráce profesionálů a dobrovolníků záruka bezpečného dobrovolnického programu , Praha, Evropský dům.
Sociální podnikání v ČR Prosinec Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.
Program PĚT P. Pět P je… Sociálně preventivní volnočasový program Sociálně preventivní volnočasový program Zaměřuje se na: Zaměřuje se na: Přátelství.
DOBROVOLNÍCI V HOSPICI
Přínos dobrovolnického programu pro onkologické pacienty
DOBROVOLNICTVÍ V DIVADLECH Akreditace dobrovolnické služby.
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Karin Pospíšilová, FTNsP květen 2010
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
Jakub Týle, zajišťování veřejné služby
Dobrovolnictví jako sociální služba, nebo příspěvek ke zdravotní péči?
1. Gymnázium Oty Pavla Základní údaje
ohroženým domácím násilím
Dobrovolníci Amelie na ambulanci I. interní kliniky – hematologie Staniční sestra Karolína Straková a koordinátorka dobrovolníků Amelie pro Prahu Mgr.
Onkodobrovolníci v Krajské nemocnici Liberec Konference I slova léčí, aneb dobrovolníci na onkologických pracovištích Praha 27. února 2012 © Bc. Dana HRSTKOVÁ,
Spojuje tři generace a pomáhá. Celý projekt je postaven na principech lidskosti a vzájemné pomoci a nejdůležitějším předpokladem pro jeho fungování je.
Spojuje tři generace a pomáhá. Program 3G Vznik Praha 2011 Je určen především pro občany ve věku 50+, kteří nemají vlastní vnoučata anebo s nimi nejsou.
Aktuální rizika dobrovolnického programu v nemocnicích a význam metodických doporučení MUDr.Ivana Kořínková Garant a konzultant zdravotně sociálních dobrovolnických.
Představuje pilotní projekt s názvem POLIS. ... je sociálně preventivní pilotní projekt... zkušební doba 18 měsíců... spolufinancován Evropským sociálním.
KOMPAS = sociálně preventivní volnočasový program pro děti ve věku 8 – 15 let Zaměřený na:KOMunikaci PArtnerství Spolupráci V současné době je program.
Výsledky dotazníkové evaluace dvouletého působení dobrovolníků v IKEM
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Dobrovolník jako člen týmu
Dobrovolníci v sociálních službách Dobrá praxe v SAS pro rodiny s dětmi Dobrovolnického centra, o. s.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Perspektivy dobrovolnictví při mimořádných událostech a krizových stavech Občanské sdružení ADRA Josef Koláček.
Představení projektu Trojlístek Konference Rodina spojuje generace Mgr. Gabriela Vybíralová Brno.
Setkání k mezinárodnímu projektu „S uživateli sociálních služeb a nizozemskou expertízou k systémovým změnám“, , Chodská Bc. Jana Nožičková,
Partner projektu: podnikatelská samospráva, reprezentant podnikatelů.
Mária Grycová dobrovolnice Slezská diakonie Středisko Bethel Karviná.
Zkušenosti s dobrovolnictvím v Německu 3. konference Brno – město pro rodiny „Rodina spojuje generace“ Dana Žižkovská Brno.
VYTVÁŘENÍ POZITIVNÍHO SOCIÁLNÍHO PROSTŘEDÍ VE ŠKOLÁCH.
5 P Inex SDA. Inex SDA - Brno Vysíláme dobrovolníky za zkušenostmi na mezinárodní projekty po světě a umožňujeme setkávání různých pohledů na svět, pochopení.
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Studijní návštěvy LifeLongLearning Programme Eva Síkorová, odbor politiky zaměstnanosti MPSV.
DOBROVOLNICTVÍ nejen V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH. HISTORIE, mezníky r zemětřesení v Japonsku r Mezinárodní rok dobrovolníků Mezinárodní den.
1 Projekt : „ PODPORA ZDRAVOTNICKÝCH OBORŮ“ DOBROVOLNICTVÍ - je svobodně zvolená činnost, konaná ve prospěch druhých bez nároku na odměnu.
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
“DOBROVOLNICTVÍ JAKO IMPULS PRO UPLATNĚNÍ SE NA TRHU PRÁCE“ PŘEDÁVÁNÍ PRAKTICKÝCH ZKUŠENOSTÍ BAVORSKO – JIŽNÍ ČECHY Mgr. Bohdana Břízová, Ph.D. Zdravotně.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
R OZDÍLNOST INTERVENCÍ SOCIÁLNÍHO PRACOVNÍKA PŘI N ETSTREETWORKU A PŘI I NTERNETOVÉM PORADENSTVÍ Centrum Anabell, z. s. Mgr. Klára Gelnarová.
Dobrovolnické centrum 1. Základní údaje Dobrovolnické centrum Oblastní nemocnice Příbram, a.s., vzniklo 1. prosince V centru máme v průměru kolem.
Staňte se dobrovolníkem V DOMOVĚ POD LÍPOU LIPNÍK
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
SENIOR WORK Eva Smejkalová.
Právní rámec terapie pachatelů domácího násilí
Cíle, vize a obsah projektu PPUČ
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Co je program Mládež v akci?
Cyklus kvality z pohledu kariérového poradenství
Vzorový projekt pro ZŠ.
Dobrovolnické programy
Náhradní rodinná péče v Moravskoslezském kraji
Grombířová Veronika Šimková Nikol Trnčáková Kristýna
Vedení týmu. Vedení týmu Teambuilding budování týmu vzdělávání a stmelování týmu prostřednictvím zážitků snaží se odpoutat pracovníky od pracovního.
Transkript prezentace:

 Pomoci zpříjemnit pomalu plynoucí čas dlouhodobě hospitalizovaným pacientům  Zprostředkovat pacientům kontakt s „venkovním“ prostředím  Podpořit dobrou náladu a pozitivní myšlení pacientů  Mít čas naslouchat steskům a obavám, plynoucím z dlouhodobé hospitalizace

 Studenti, kteří chtějí poznat nemocniční prostředí jako zkušenost pro budoucí profesní orientaci  Pracující, kteří díky stereotypu a formální práci chtějí zažít osobní setkání a dát něco navíc  Lidé momentálně bez práce, kteří chtějí být užiteční a prospěšní  Starší lidé, kteří mají dostatek času a jsou aktivní a empatičtí  Kdokoli s chutí a možností pomoci

 Kontaktovat koordinátora dobrovolníků na tel  Mail:  Sejít se s koordinátorem při vstupním rozhovoru  Věk 16 a více  Čistý výpis z rejstříku trestů  Absolvovat výcvik dobrovolníků  Čas 1x týdně jednu hodinu

 Pozitivní vyrušení z nemocničního stereotypu  Aktivizaci, nová přátelství, možnost „vypovídat se“ někomu, kdo má čas naslouchat, sdílet své obavy i radosti  Kontakt s prostředím mimo nemocnici,s lidmi jichž se nemoc a léčení bezprostředně netýká  Zážitek společného tvoření při výtvarných dílnách a jiných skupinových aktivitách  Sdílení pozitivního přínosu animoterapie

 Dobrovolníci připravují pro pacienty tvořivé aktivity  Mají k dispozici množství pomůcek pro širokou škálu výtvarných činností

 Ve skupině nebo individuálně relaxují pacienti v blízkosti speciálně vycvičených psů a koček  Ve spolupráci s Občanským sdružením Pessos Příbram

Zaujala Vás tato činnost? Přidejte se také a vyzkoušejte, jaké je pomáhat v nemocnici. Těší se na Vás pacienti, tým dobrovolníků a koordinátorka Bc. Monika Ciklerová nebo