Evropská výstavy patentů a vynálezů Konaná u příležitosti Průmyslového veletrhu Ostrava 24. – 26. 5. 2005.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Advertisements

Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Univerzita a společenství průmyslových podniků Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava
Spolupráce SŠAMP Krnov a strojírenské firmy ELFE s. r. o
Projekty řešené Ústavem mechaniky těles, mechatroniky a biomechaniky Seminář k problematice spolupráce v OP VK
Vědecko-technologické parky, technologická centra – zkušenosti z budování a provozu (Ostrava, Praha) Jaromír Dudek Bratislava,
Deset let inovační politiky Jihomoravského kraje Rámec konkurenceschopnosti města Ostravy 24. leden 2012 Petr Chládek.
Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji Aktivity Agentury pro regionální rozvoj na podporu podnikání a inovací v kraji Mgr. Jiří Štěpán, Agentura pro.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKU ČR Mezinárodní spolupráce AIP ČR a SVTP ČR v rámci programu INGO Pavel Švejda řešitel.
Inovace, inovační projekty a úloha klastrů (obecný náhled) Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava
Moravskoslezský automobilový klastr – integrátor aktivit podklad pro CI „Společně v automotive!“ Ladislav GLOGAR Výkonný ředitel klastru.
Nové VÍTKOVICE Ing. Jan Světlík Předseda představenstva a generální ředitel VÍTKOVICE, a.s. MACHINERY GROUP Seminář Ostrava,
Ww Česko Marocká Smíšená Obchodní Komora
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Český klastr přípojných vozidel a nástaveb, družstvo.
Představení komory, akce, projekty
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
Transfer technologií na Technické univerzitě v Liberci Pavel Němeček.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Enterprise Europe Network Síť pro podporu nových a inovačních firem Ing. Daniela Váchová Seminář „Podniková inkubace“ 8. prosince 2008.
Enterprise Europe Network v České republice ClusterForum pro inovace 16. březen 2009 Ing. Daniela Váchová.
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
Ing. Zdeněk Kočárek MSV Brno Export mimo Evropskou unii, jak na to?
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
ÚřadPrůmyslovéhoVlastnictví Česká republikaČeská republika Josef Kratochvíl Úřad průmyslového vlastnictví a podpora mezinárodní konkurenceschopnosti.
Kvalifikovaných pracovních sil pro strojírenství Mynářová Lenka květen 2008 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM FONDEM PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ A MINISTERSTVEM.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
1 Představení projektu ENET – Energetické jednotky pro využití netradičních zdrojů energie Prof. Ing. Václav Roubíček, CSc., Dr.h.c. prof. Ing. Radim Farana,
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
1 HK ČR, E x p o r t n í s e m i n á ř Hradec Králové 6. září 2011 Služby poskytované exportérům sítí složek HK ČR.
Podpora inovací prostřednictvím spolupráce VŠ s podniky Ing. Eva Bosáková, CSc.
ZÁKLADY TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Inovační aktivity a transfer technologií Zdroje, prostředky a dovednosti Význam TT Proces řízení TT Mezinárodní kooperace.
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovace 2010 posedmnácté Pavel Švejda Praha, 30. listopadu 2010 INOVACE 2010, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
SEMINÁŘ SVAZU CHEMICKÉHO PRŮMYSLU OPERAČNÍ PROGRAM PRŮMYSL A PODNIKÁNÍ aktuální stav a výhled pro období let Praha 23. května.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
patentový a známkový zástupce
MANAGEMENT V PODMÍNKÁCH ZEMÍ VÝCHODNÍ EVROPY A RUSKA. Dle strategií České republiky jsou oblasti působení českých podniků na mezinárodních trzích jednou.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
VĚDECKO - TECHNICKÝ PARK BRNO
Praha – snímek č. 1/17 Eva Bergerová – Inovační systém v Moravskoslezském kraji Mezinárodní grantový projekt MŠMT (nositelem VŠMIE; zpracován.
Jaká je perspektiva Ústeckého kraje? Ing. František Jochman Krajská hospodářská komora ÚK.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Prezentace RIS kraje Vysočina Ing. Zdeňka Škarková ředitelka RRA Vysočina.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
STAV A VÝHLED TRANSFERU TECHNOLOGIÍ NA ZČU doc. Ing. Jan Horejc, PhD., prorektor pro spolupráci s praxí Mgr. Jaroslav Šíp, asistent prorektora.
Závěry semináře RVŠ k 3. roli vysokých škol I: 1. V souvislosti se změnami paradigmatu role vysokých škol ve společnosti, respektujíce aktuální trendy.
PaedDr. Pavla Břusková generální ředitelka a předsedkyně představenstva Agentura pro regionální rozvoj,a.s., Ostrava Inovační rozvoj regionů 2010 Žilina,
REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE (RIS) PETR CHLÁDEK.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
METALLOOBRABOTKA INFORMACE O VELETRHU Veletrh METALLOOBRABOTKA 2016 byl uspořádán na ploše m 2 a zúčastnilo se ho 981 vystavovatelů z 32.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Výroční konference OP PIK
SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKŮ ČR, z.s.
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Podpora podnikatelských kontaktů v Asii
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
Ing. Pavel Vinkler, Ph.D., ředitel odboru podnikatelského prostředí
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE
ČISOK a česko – izraelská spolupráce v oblasti inovací
Transkript prezentace:

Evropská výstavy patentů a vynálezů Konaná u příležitosti Průmyslového veletrhu Ostrava 24. –

Evropská výstavy patentů a vynálezů Motto : Motto : Podmínkou dlouhodobé konkurenceschopnosti je vlastnictví či přístup ke špičkovým technologiím, které vznikají jako produkt aplikovaného vývoje a výzkumu.. Podmínkou dlouhodobé konkurenceschopnosti je vlastnictví či přístup ke špičkovým technologiím, které vznikají jako produkt aplikovaného vývoje a výzkumu..

Obsahová náplň výstavy prezentace špičkového know-how v oboru (produkt i technol.) prezentace špičkového know-how v oboru (produkt i technol.) náměty pro transfer technologií prostřednictvím inovačních firem regionu a Centra pokrokových / inovačních technologií při VŠB – Technická univerzita Ostrava náměty pro transfer technologií prostřednictvím inovačních firem regionu a Centra pokrokových / inovačních technologií při VŠB – Technická univerzita Ostrava obchod s licencemi obchod s licencemi odborné fórum k problematice nových produktů a technologií formou doprovodných akcí odborné fórum k problematice nových produktů a technologií formou doprovodných akcí semináře výstavy: semináře výstavy: - patentové právo EU (lektor EU) - patentové právo EU (lektor EU) - obchod s licencemi v EU (lektor EU) - obchod s licencemi v EU (lektor EU) - patentové právo v RF (lektor RF) - patentové právo v RF (lektor RF) rozvoj oborové spolupráce Západu i Východu, příprava a uzavírání příslušných dohod rozvoj oborové spolupráce Západu i Východu, příprava a uzavírání příslušných dohod náměty pro těžké strojírenství na modernizaci hutní technologie náměty pro těžké strojírenství na modernizaci hutní technologie

Místo realizace Evropská výstava patentů a vynálezů hutnictví železa se uskuteční v moderním výstavním komplexu na ostravském výstavišti Černá louka. Ostrava je vzhledem ke geopolitické pozici, vědeckému, výzkumnému a průmyslovému potenciálu a dlouholeté tradici oboru ideálním místem konání uvedené výstavy a má šanci stát se obchodně-ekonomickým centrem pro spolupráci s Východem Evropská výstava patentů a vynálezů hutnictví železa se uskuteční v moderním výstavním komplexu na ostravském výstavišti Černá louka. Ostrava je vzhledem ke geopolitické pozici, vědeckému, výzkumnému a průmyslovému potenciálu a dlouholeté tradici oboru ideálním místem konání uvedené výstavy a má šanci stát se obchodně-ekonomickým centrem pro spolupráci s Východem

Podpora a spolupráce Na přípravě výstavy se podílí krajská a regionální HK, VŠB-TU Ostrava, Společenství průmyslových podniků Moravy a Slezska, Česko polská obchodní smíšená komora, Hutnictví železa, a.s. a další významné organizace regionu. Významná je spolupráce s hejtmanstvím MSK a vedením statutárního města Ostrava. Vědom si důležitosti a významu této akce, převzal záštitu nad jejím konáním ministr průmyslu a obchodu Ing. Urban Na přípravě výstavy se podílí krajská a regionální HK, VŠB-TU Ostrava, Společenství průmyslových podniků Moravy a Slezska, Česko polská obchodní smíšená komora, Hutnictví železa, a.s. a další významné organizace regionu. Významná je spolupráce s hejtmanstvím MSK a vedením statutárního města Ostrava. Vědom si důležitosti a významu této akce, převzal záštitu nad jejím konáním ministr průmyslu a obchodu Ing. Urban

Přípravná jednání S informací o uvedené výstavě oslovil rektor VŠB-TU Ostrava rektory VŠ Ruské federace S informací o uvedené výstavě oslovil rektor VŠB-TU Ostrava rektory VŠ Ruské federace Ředitel KMC Group informoval generální ředitele významných hutních a strojírenských podniků a jednal s 1. tajemníkem ruské ambasády, který vyjádřil podporu konání této výstavy a doporučil oslovení příslušných ministrů RF Ředitel KMC Group informoval generální ředitele významných hutních a strojírenských podniků a jednal s 1. tajemníkem ruské ambasády, který vyjádřil podporu konání této výstavy a doporučil oslovení příslušných ministrů RF Rovněž byla informována ukrajinská ambasáda. Rovněž byla informována ukrajinská ambasáda. Při společném jednání s vedením Hutnictví železa, a.s. došlo k zařazení této výstavy do kalendáře akcí EU na rok 2005 Při společném jednání s vedením Hutnictví železa, a.s. došlo k zařazení této výstavy do kalendáře akcí EU na rok 2005

Evropská výstava patentů a vynálezů Rozvoj Česko-Ruské spolupráce na Průmyslovém veletrhu Ostrava 24. –