C# - Úvod Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Úvod do platformy Java EE
Advertisements

Vývoj aplikací s využitím JavaFX
Workflow Foundation Základy a architektura
Modelování procesů pomocí workflow
 Vyhledání míst v programech vhodných pro optimalizaci  Sleduje se četnost volání a trvání jednotlivých částí programu JetBrains dotTrace Profiler.
C# pro začátečníky Mgr. Jaromír Osčádal
PROGRAMOVACÍ JAZYKY (c) Tralvex Yeap. All Rights Reserved.
Principy překladačů Interpretované jazyky Jakub Yaghob.
C# - struktury, výčtové typy, pole
C# - datové typy Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
C# - Registry Windows Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
C# - znakové typy a řetězce
25. ALGORITMIZACE A PROGRAMOVÁNÍ
C# - číselné datové typy
C# - Databáze úvod, ADO.NET
Programování Michal Žůrek.
C# - Exceptions (výjimky)
C# - pointery Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
C# - funkce a procedury Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
C# - OOP (object oriented programming)
C# - Grafika Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Roman Valeš projekt AVT. Cíl práce Obeznámení s programovacím jazykem Java Práce s vývojovými nástroji Hierarchie kódu Androidu Vytvoření Android aplikace.
C# - prvky UI – vlastnosti a události Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
C# - I/O, streamy, práce se soubory
Kontrola otevřených portů
Jazyk PHP Programovací jazyk PHP (Hypertext preprocessor) je skriptovací jazyk, který běží na straně serveru. KLIENT - SERVER Server posílá do vašeho počítače.
C# - Testování a ladění aplikací Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
C# - Menus, ToolBars and Dialogs Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
André Gide Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
C# - předávání parametrů Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
ADO.NET – Transakce Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Účetní odpisy Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
AJAX nejmodernější webová technologie… seminář pro učitele ZŠ a SŠ Mgr. Marek Osuchowski Ostravská univerzita © 2011.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.
C# - Generic Collections Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Digitální učební materiál
Motivační dopis zadání
Elektromagnetické záření
Oceňování DM Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Vytváření a realizace algoritmů Algoritmy a datové struktury
ADO.NET – Objekt DataSet (offline scenář) Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Evidence DM Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
1 Programování a p. jazyky Postup při tvorbě programu (systému) –strategie –analýza ( konceptuální modely) Datová Procesní –návrh (i/o, výjimky, algoritmus)
2008 Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB – TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA.
Vladimir Vysockij Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
C# - konverze datových typů Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
ADO.NET – object Connection Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Anton Pavlovič Čechov Višňový sad
Programování POCSI. Programovani/POCSI2 Základní pojmy Akce - děj nad objekty, mající začátek a konec, a mající přesně definovaný účinek. Příkaz - popis.
Programování Windows 8 Jiří Danihelka PDA Katedra počítačové grafiky a interakce ČVUT v Praze.
Úspory z rozsahu Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Microsoft SQL server Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Delphi a databáze MS SQL Server.
Panelová diskuze Java,.NET nebo Web Services?. Kolo první.
Financování podniku Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Katedra počítačů ČVUT FEL
Hospodaření s DM Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Visual Basic - programování
Druhy trhů Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Druhy bankovních úvěrů Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Klient pro správu databází MySQL 1 Klient pro správu databází MySQL Zbyněk Munzar České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická.
Překladače 1. Překladače a programovací jazyky © Milan Keršlágerhttp:// Obsah:
.NET framework platforma Jiří Pokorný
Vývoj mobilních aplikací a jejich výhody
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Tržní mechanismus Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Moderní didaktické technologie a zdroje informací
Instalace programů do Linuxu
Web Application Scanning
Praktická cvičení Úvodní hodina David Malý kabinet 205.
Transkript prezentace:

C# - Úvod Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí

C# - programovací jazyk Vysoce výkonný objektově orientovaný programovací jazyk vyvinutý firmou Microsoft zároveň s platformou.NET Široká škála využití – databázové programy, webové aplikace, webové služby, formulářové aplikace, SW pro mobilní zařízení atd. Používá a poskytuje podporu SW inženýrství jako např. hlídání hranic polí, garbage collector, použití neinicializovaných proměnných atd. Přenositelnost zdrojového kódu Mezinárodní podpora Vhodný nástroj pro vývoj komponent distribuovaných v různých prostředích

Platformy jazyka C# Snaha o zohlednění struktury Common Language Infrastructure (CLI).NET framework – sada základních tříd pro běhové prostředí Windows Řeší: a)Nekompatibilitu programovacích jazyků b)Chybovost aplikací (konverze typů,…) c)Problémy s verzemi knihoven d)Zastaralý a nepřehledný způsob vývoje webových aplikací

Princip běhového prostředí Většina aplikací kompiluje zdrojový kód přímo pro určenou platformu Výhoda – rychlost Nevýhoda – nepřenositelnost, chyby v různých verzích OS Princip v.NET přidává „mezikód“ označovaný jako MSIL (MS intermediate language), který je spuštěn klíčovou součástí.NET tzv. CLR (Common language runtime) a převeden na strojový kód až běhovým prostředím na cílové platformě Nevýhoda – náročnost na početní výkon cílového počítače

CLS (Common language specification) Vlastnost platformy.NET Souvisí s Common type systém (CTS) Výsledkem je rovnocennost programovacích nástrojů C#, VB.NET, J# Další výrobci pouze musí doplnit svůj nástroj překladače do MSIL

Vývojové nástroje Microsoft Visual Studio Turbo C# Explorer – Borland SharpDevelop – OpenSource MonoDevelop – multiplatformní Open Source

8 Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Použité materiály: Kniha: Programujeme profesionálně, nakladatelství WROX, autor: Jay Glynn,… Seriály o programování v jazyce C# :