Identifikátor materiálu: EU –

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a scénáristickou tvorbou Z. Svěráka…. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný.
Advertisements

Anotace Žák se seznámí s dílem Jiřího Wolkera …. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstupÚstně interpretuje dílo J. Wolkera, pojmenuje versologické.
Identifikátor materiálu: EU –
Divadlo Semafor Divadlo Semafor VY_32_INOVACE_ČJ-L 8.,9.14.
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou P. Bezruče…. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí.
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou L. Součka…. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí.
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou O. Pavla... Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí.
Anotace Žák se seznámí s ukázkou tvorby M. Cervantese …. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Popíše vlastnosti postavy rytíře a pokusí se.
ZŠ Dr. Miroslava Tyrše, příspěvková organizace
Český jazyk a literatura
ICT 2- 3 – Melodie vzestupná, sestupná
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou R. Fulghuma…. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí.
Anotace Žák se seznámí se základními informacemi o životě a díle Františka Hrubína Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Je schopen interpretovat.
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou J. Skácela…. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí.
ICT VLASTNOSTI TÓNŮ – výška tónů
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou B. Brechta…. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí.
Anotace Žák se seznámí s obsahem Bible …. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Pojmenuje význam bible. Je schopen správně přiřadit významné.
Anotace Žák se seznámí s ukázkou tvorby Pavla Kohouta …. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Je schopen orientovat se v zásadních ukázkách.
ALOIS MRŠTÍK VILÉM MRŠTÍK Autorem materiálu a všech jeho částí,není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou J. B. Molièra…. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí.
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou V. Holana…. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí.
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou F. Gellnera…. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí.
Anotace Žák se seznámí s ukázkou tvorby Pavla Kohouta …. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstupJe schopen orientovat se v zásadních ukázkách.
Český jazyk a literatura
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou J. Hanzlíka…. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
 Narozen 31. března 1962  Matka právnička, otec inženýr chemie  Spisovatel, publicista a nejprodávanější romanopisec.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
EDUARD BASS A Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou J. V. Sládka Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí.
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou K. J. Erbena Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí se.
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou J. Haška…. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí se.
Identifikátor materiálu: EU –
Identifikátor materiálu: EU –
Jules Verne Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
postmodernismus, magický realismus
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
 VY_32_INOVACE_16_06  Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Výchova k občanství.
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou K. H. Borovského Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí.
Anotace Žák se seznámí s dílem Karla Čapka …. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstupÚstně interpretuje dílo K. Čapka, písemně správně přiřazuje.
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou V. Hraběte…. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí.
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou Z. Jirotky…. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí.
Anotace Žák se seznámí s aplikací MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže spustit aplikaci MS Word Speciální vzdělávací potřeby.
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou F. Nepila Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí se.
Anotace Žák se seznámí s dílem Karla Čapka …. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstupÚstně interpretuje dílo K. Čapka, písemně správně přiřazuje.
ANOTACE ANOTACE Šablona: ICT Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Identifikátor materiálu: EU –
VLADISLAV VANČURA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Josef Kajetán Tyl Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Karel Havlíček Borovský
Český jazyk a literatura
ČESKÁ LITERATURA 2.POL.20.STOLETÍ (
Křížovky s VS po L III. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Anotace Žák se seznámí s ukázkami tvorby Michala Viewegha a Ivana Vyskočila…. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstupJe schopen orientovat se.
Karel Jaromír Erben Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou Z. Svěráka a L. Smoljaka Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup.
Michal Viewegh * 31.Března 1962 Praha.
Otázky osobní, sociální zralost Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
ANARCHISTIČTÍ BUŘIČI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
MICHAL VIEWEGH Život a dílo nejúspěšnějšího a nejprodávanějšího českého spisovatele současnosti.
VIKTOR DYK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IdentifikátorVY_32_INOVACE_vaše číslo AnotaceŽák se seznámí s početními výrazy a s výrazy s proměnnou AutorJMÉNO PŘÍJMENÍ, Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Kateřina Polívková MICHAL VIEWEGH nar „Tento román – jako koneckonců většina.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká literatura 2. poloviny 20. století.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_20_ČESKÝ.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor Michaela Zemanová Číslo VY_32_INOVACE_12_20 Název Michal Viewegh Téma hodiny Generace.
Čtyřsměrka – příbuzenské vztahy
Šablona 32 VY_32_INOVACE_20_24_Romain Rolland
POEZIE V ČESKÉ LITERATUŘE PRVNÍ POLOVINY 20. STOLETÍ
Transkript prezentace:

Identifikátor materiálu: EU – 14 -27 Anotace Žák se seznámí s ukázkami tvorby Michala Viewegha a Ivana Vyskočila…. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v díle Michala Viewegha a Ivana Vyskočila Speciální vzdělávací potřeby - žádné – Klíčová slova román, autobiografická próza, drama, pedagogika, psychologie Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Aktivita / Výklad / Kombinace Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání základní vzdělávání – druhý stupeň Typická věková skupina 14 - 15 let / 9. ročník Celková velikost Cca 196 kB (0,20 MB) – soubor .ppt

Jak vychovat vychovatele Michal Viewegh Ivan Vyskočil

Metodické pokyny DUM si klade za cíl seznámit žáky s životem a tvorbou dvou českých autorů – Michala Viewegha a Ivana Vyskočila K orientaci v DUMu slouží slide č. 4 – Obsah V obsahu stačí kliknout na požadovanou kapitolu; tlačítko akce v pravém dolním rohu přesměruje prezentaci na závěrečný slide Každý obsahový slide má v pravém horním rohu tlačítko akce, které vrací prezentaci zpět na Obsah; zobrazení informací v každém slidu probíhá pomocí kliků, dokud se nezobrazí tlačítko akce DUM obsahuje úkol k procvičení v podobě křížovky; legenda se zobrazí vedle křížovky

Kliknutím vyberte možnost Obsah Michal Viewegh Ivan Vyskočil Viewegh – výběr z díla Vyskočil – výběr z díla Použitá literatura Procvičení - křížovka Závěr prezentace Kliknutím vyberte možnost

Michal Viewegh - spisovatel, publicista, pedagog - Narozen v roce 1962 - Vystudoval Filosofickou fakultu Univerzity Karlovy - Několik let působil jako učitel na základní škole - Pracoval také jako redaktor - Od roku 1995 se živí jako spisovatel

Výběr z díla: - Román Názory na vraždu (1990) – detektivní zápletka - Román Báječná léta pod psa (1992) – nese autobiografické rysy, zachycuje období od let normalizace po pád komunismu v Čechách - Román Výchova dívek v Čechách (1994) – román o vztahu vypravěče k dceři podnikatele, autobiografické prvky - Román Účastníci zájezdu (1996) – děj se odehrává na pozadí zájezdu českých turistů do Itálie

Ivan Vyskočil - spisovatel, herec, dramatik, režisér - Narodil se v roce 1929 - Vystudoval herectví a režii na DAMU, pak studoval psychologii a pedagogiku - Byl jedním ze zakladatelů divadel malých forem - Spoluzaložil Divadlo Na zábradlí - Působí jako pedagog na DAMU

Výběr z díla: - Drama Haprdáns (1980) – neboli HAmlet PRinc DÁNSký ve zkratce, alegorie, slovní komika

Křížovka  Tajenka: 1.Český světec 2.Příjmení zakladatele Semaforu   1.Český světec 2.Příjmení zakladatele Semaforu 3.Obyvatel českého území 4.Město na Moravě 5.Opak starého 6.Literární druh  Tajenka: výchova

Použitá literatura POLÁŠKOVÁ, Taťána ; MILOTOVÁ, Dagmar ; DVOŘÁKOVÁ, Zuzana. Literatura : přehled středoškolského učiva. druhé vydání. Třebíč : Petra Volanová, 2009. 207 s. ISBN 80902571-6-X. SOCHROVÁ, Marie. Literatura v kostce pro SŠ. druhé vydání. Havlíčkův Brod : Fragment, 2008. 176 s. ISBN 978-80-253-0652-9. SOUKAL, Josef. Čítanka 9 : Literární výchova pro 9. ročník základní školy a odpovídající ročník víceletých gymnázií. 2. Praha : SPN, 2002. ISBN 80-7235-197-4.

Děkuji za pozornost 