Autor: Mgr. Eliška Pitáková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.04 Název pro školu:
Advertisements

Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.10 Název pro školu:
Poznávačka obratlovců
 Inspirace minulostí (zejména středověkem), exotickými zeměmi a životem na venkově  Důraz na city a prožitky, často pocit odcizení, záliba v tajemnosti.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.09 Název pro školu:
Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA VIII_ČJS, DUM 13
zpracovaný v rámci projektu
I can, I can´t Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
Pro animaci a změnu snímku klikej!
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.C.19 Název pro školu:
SLUNCE Přírodověda 5.ročník Gabriela Mikulková 2012.
On the map-Británie Aj pro 4.-5.r.
ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM ROSTLINY ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.16 Název pro školu:
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.08 Název pro školu:EU CH 08 Název materiálu:Voda Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací obor:Chemie Anotace:
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.11 Název pro školu:
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.A.15 Název pro školu:
Karel IV. Lucemburkové. Karel IV. Lucemburkové.
2 Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.18 Název pro školu:EU CH 18 Název materiálu:Sacharidy Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací obor:Chemie.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.14 Název pro školu:
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace a informační gramotnosti I/2
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.05 Název pro školu:EU CH 05 Název materiálu:Směsi Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací obor:Chemie Anotace:
Vývoj politické mapy světa
EU - 07 – 24 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Skalský. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
Základní vzdělávání – Člověk a společnost - Dějepis
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.07 Název pro školu:EU CH 07 Název materiálu:Směsi různorodé Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací obor:Chemie.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Středová souměrnost Autor: Mgr. Jolana Sobotková
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČR EU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.A.08 Název pro školu:
Aktivita č.6: Poznáváme chemii Prezentace č. 9 Autor: Lenka Poláková
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČR EU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/
DĚJINY KULTURY Skryté památky českého umění- architektura 19.století PhDr. Pavlína Mikulcová.
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona/číslo materiálu:III/2 VY_32_INOVACE_DEJ318 Jméno autora:Mgr. Karel Šonka Třída/ročník3. ročník.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Sedláková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Afrika orientace na mapě VY_32_INOVACE_Ze z 2
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.02 Název pro školu:EU CH 02 Název materiálu:Atom Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací oborChemie Anotace:
L Vyjmenovaná slova po VY_32_INOVACE_Čj z 2
STROMY A KEŘE III. OVOCNÉ STROMY
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
zpracovaný v rámci projektu
Identifikátor materiálu: EU
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_PR_II.C.03
Řekněte „oook“! Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Říjen 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 8. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.A.03 Název pro školu: EU ČJ 03 II Název materiálu: Jaroslav Hašek Autor: Mgr. Barbora Baránková Vzdělávací.
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.06 Název pro školu:EU CH 06 Název materiálu:Směsi stejnorodé Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací obor:Chemie.
VY_32_INOVACE_419, 21. sada, Přírodověda
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_I.A.15 Název pro školu:EU ČJ 15 II Název materiálu:Božena Němcová Autor:Mgr. Barbora Baránková Vzdělávací obor:Český.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Karolína Beranová Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Autor: Mgr. Eliška Pitáková
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Syrovátková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.01 Název pro školu:EU CH 01 Název materiálu:Těleso, látka Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací obor:Chemie.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Syrovátková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Autor: Mgr. Eliška Pitáková
Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová
POVRCH KRAJINY Vlastivěda Pro 4.ročník Gabriela Mikulková 2012.
Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Mgr. Lenka Zedníková
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.14 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 14 Název materiálu:Easter Autor:Mgr. Hana Opálková Vzdělávací obor:Anglický.
I like, but I don´t like Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
Všude samá voda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Smyslová ústrojí člověka
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_05_Britské_souostroví_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
HARRY POTTER. - Harry Potter je název řady fantasy románů britské spisovatelky J. K. Rowlingové. - Romány zachycují dobrodružství mladého čaroděje, Harryho.
Otázka za 100 bodů Jak se jmenuje hlavní postava knihy Harry Potter? Harry Potter.
Transkript prezentace:

Autor: Mgr. Eliška Pitáková Datum: červenec 2012 Třída: 3. – 4. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Anglické reálie Téma: Osobnosti Velké Británie Ověřeno: 26. září 2012

Metodický list: Děti poznávají tři osobnosti, luští kvíz a křížovku, které mají vytištěné. Pracují ve skupinách. Nakonec vymyslí vtipný příběh, kde vystupují tyto tři známé osobnosti.

Její jméno zjistíš v tajence na další straně. Poznáš ji? Kromě Spoj. království VB a Severního Irska je královnou dalších 15 nezávislých států. Má ráda koně. Jeden z jejích synů se jmenuje princ Charles. Je nejvyšší představitelkou Anglikánské církve.

Křížovka: 1. Ve škole se učíme cizí doplň do křížovky. 2 Křížovka: 1. Ve škole se učíme cizí doplň do křížovky. 2. Jedna ze zemí Velké Británie se nazývá doplň do křížovky. 3. Synonymum ke slovu „bydlíme“. 4. Učit se cizí jazyk je doplň do křížovky věc. 5. Ze slov vytváříme doplň do křížovky . 6. Kdo chce umět nějaký cizí jazyk, musí se ho denně doplň do křížovky . 7. Český jazyk je náš doplň do křížovky jazyk. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.

A kdo je tento záhadný muž? Jeho jméno zjistíte, když vyluštíte hádanku na další straně. Je soukromým detektivem v knize Sira Arthura Conana Doyla. Mezi jeho největší záliby patřilo kouření z dýmky a hra na housle. Nosil také lupu, kostkovanou čepici a dělal chemické pokusy. Na konci knihy ho pan Doyl nechal zemřít, ale lidé byli tak smutní, že ho autor musel nechat znovu oživit.

Místo čísel doplň písmeno z abecedy Místo čísel doplň písmeno z abecedy. Číslo určuje pořadí písmene v abecedě. ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ 24 10 7 22 15 19 3 14 ___ ___ ___ ___ ___ ___ 10 19 15 16 7 24

Tohoto chlapce jistě poznáte…. Mladý čaroděj z knihy britské spisovatelky Joanny Rowlingové. Studuje na Škole čar a kouzel v Bradavicích. Mezi jeho nejlepší přátele patří Ron a Hermiona. Jeho jméno se přeloží do češtiny jako Jindra Hrnčíř.

Zdroje obrázků pod licencí Creative Commons: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Her_Majesty_Queen_Elizabeth_II.jpg?uselang=cs http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/73/Paget_holmes.png http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/99/Daniel_Radcliffe_2009.jpg