VÝČEPNÍ ZAŘÍZENÍ, ČEPOVÁNÍ PIVA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.16
Advertisements

Změny skupenství látek
EDC úloha k řešení č. 9 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Digitální učební materiál
Tato prezentace byla vytvořena
TZ20 – vytápění Předávací stanice
Radegast nefiltrovaný ležák
Konstukční cvičení a metodiky konstruování spalovacích motorů
18. Vnitřní tvoření směsi – vysokotlaká vstřikovací zařízení
STŘÍKACÍ PISTOLE.
Stavba a provoz strojů 2. ročník
Tato prezentace byla vytvořena
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
  Stručný popis technologie a provozních souborů
Graf změn skupenství Pevná látka Tuhnutí Desublimace Tání Sublimace
Atmosférický tlak a jeho měření
cisternových automobilových stříkaček
Snímač teploty nasávaného vzduchu
ČEPOVÁNÍ PIVA A JEHO OŠETŘOVÁNÍ
Uhlí Výroba paliv a energie.
VY_32_INOVACE_10_GAS_541_Sob
Druhy piva, skladování piva
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Strojírenství
Rychlost a šíření zvuku
ŘÍZENÍ MOTOROVÝCH VOZIDEL
EDC úloha k řešení č. 6 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Vytápění Základní části teplovodního vytápění
Přetlak, podtlak, vakuum
PŘÍPRAVA TEPLÉ VODY (TUV)
Elektrický ohřev vody Teplo 1 Elektrický ohřev vody Ing. Jaroslav Bernkopf.
Únik zemního plynu z potrubí a jeho následky při havárii na plynovodu
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Stavebnictví
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Plynové armatury Střední odborná škola Otrokovice
Montáž bezpečnostního zařízení
Čepování piva Stolničení, KC3.
Tato prezentace byla vytvořena
1.Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_NNA_456 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:NNA Tematická oblast:Nealkoholické nápoje.
Klepnutím lze upravit styly předlohy textu. Druhá úroveň Třetí úroveň Čtvrtá úroveň Pátá úroveň Klepnutím lze upravit styly předlohy textu. –Druhá úroveň.
Demonstrační experimenty pro střední školy - Mechanika
REALIZACE ROZVODŮ ZDRAVOTNĚ TECHNICKÝCH ZAŘÍZENÍ vč. JEJICH KOMPLETACE (2) Ing. Miloslava POPENKOVÁ,CSc.
Izolace-tep. izolace v domov. rozvodech1 VY_32_INOVACE_478.
ARMATURY (trubní armatury v teplovodních otopných soustavách) Vypracovala: Ing. Marcela Koubová Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková.
Správní rada Program: Seznamy Infos IT Mgr. Pavlíček Michal Spolek chrání rovnost na trhu a z toho vyplývající odpovědnosti Problém zaujatosti.
Spoje lisované Jde o poměrně novou instalační metodu potrubních nerozebíratelných spojů. V dnešní instalatérské praxi hojně využívanou. Autorem materiálu.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada22 AnotacePodstata,
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁSTŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje.
TAVNÉ SVAŘOVÁNÍ - SVAŘOVÁNÍ PLAMENEM Vypracoval: Ing. Petra Janíčková Kód prezentace: OPVK-TBdV-METALO-STRS-2-STE-PJA-001 Technologie budoucnosti do výuky.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Správní rada Program: Zahájení – Poděkování za práci v roce 2014 Legislativa -zrušená norma ČSN Autorizace 2016 – změny stanov Činnost.
VY_32_INOVACE_ES_18 SADA Elektrické systémy. Systém mívá dvě přípojky : Nízkotlaká větev - modrá hadice Vysokotlaká větev - červená hadice.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oboru strojírenství Vzdělávací.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oboru strojírenství.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Základní pojmy v automatizační technice
Nízkotlaké parní otopné soustavy vypracovala: Ing
MATEMATICKÁ GRAMOTNOST
Vytápění Základní části teplovodního vytápění
Transkript prezentace:

VÝČEPNÍ ZAŘÍZENÍ, ČEPOVÁNÍ PIVA Stolničení, KC3

Cíl dnešní hodiny Zjistit z jakých částí se skládá výčepní zařízení Znát různé způsoby čepování piva používané u nás Vyznat se v nejčastějších chybách při čepování piva

Co se dále dozvíme? Jaký plyn je v tlakových bombách Že se točí kolotoč nebo zmrzlina, pivo se čepuje. jak načepovat čochtana Podíváme se na videa s mistrem světa v čepování piva.

Výčepní zařízení

Tlakové zařízení Tvorba přetlaku Dříve vzduch Dnes CO2, N2, biogon

Redukční ventil Manometrů Přípojky k tlakovému zařízení Skládá se z: Manometrů Přípojky k tlakovému zařízení Přípojky k hadici Regulačního šroubu Uzavíracího ventilku

Pivní potrubí a hadice Nutná pravidelná sanitace!

Narážecí hlavice

Výčepní stolice Jsou v ní zabudované výčepní kohouty (pípy)

Čepování piva Pozor! Správně se říká „čepovat“ nikoliv „natočit“ Existují různé způsoby čepování piva. Jednotlivé pivovary doporučují způsob čepování pro to jejich pivo. V ČR obliba vysoké a husté pěny.

Způsoby čepování piva U nás nejčastější: Na hladinku – na jednou S čepicí – na dvakrát nebo třikrát Vždy by sklenice měla být pod úhlem 45°a pivo by mělo téct po stěně sklenice. Sklenice by měla mít teplotu piva. http://www.stream.cz/peklonataliri/804442- cepovani-piva-pro-pokrocile

Další způsoby čepování piva Mlíko – pouze pěna. Čochtan – anglický styl, bez pěny. Šnyt (košt) – malé pivo v půllitru, pro degustace.

Chyby při čepování piva http://www.stream.cz/peklonataliri/804473- spatne-cepovani-piva Další chyby: Namrazené sklenice Pivo moc pění Pivo málo pění Pivo moc studené nebo teplé

Chyby piva (z videa) Špatné umytí sklenice Voda ve sklenici Pohybování se sklenicí v průběhu čepování Podmíráky Nedostatečná sanitace (špinavé trubky)