INEKON GROUP, a.s. VSTŘÍCNOST KOMPLEXNOST NADNÁRODNOST AKCELERACE PROFESIONALITA Josef Hušek, generální ředitel a předseda představenstva Česko-asijské.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zahraniční obchod Význam, formy a členění.
Advertisements

Vyskytuje se ve třech rovinách:
Exportní strategie ČR ve vztahu k Rio+20
1 Podpora ČEB českým exportérům při vývozu mimo Evropskou unii Seminář Export mimo Evropskou unii, jak na to? Brno, Výstaviště BVV 16. září 2009.
Prezentace pro Forum 2013, SME Union
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
Objem a struktura trhu. Průmyslový řetězec Skládá se ze všech sektorů průmyslu, které jsou zapojeny do realizace výrobku Proces od získávání surovin přes.
Jemen „Arabia Felix“ Teritoriální setkání ICC ČR 3. září 2013.
Tvorba mezinárodních podnikových sítí a strategických aliancí
XIII. EXPORTNÍ FÓRUM Limitující faktory českého exportu 6. – Česká exportní banka Klíčový partner českých exportérů a jejich zahraničních.
Možné dopady strategie Evropa 2020 na malé na malé a střední podniky Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Praha Strategie EVROPA 2020 Nové.
Hospodářství ČR všechna výrobní i nevýrobní odvětví, v nichž pracují ekonomicky aktivní obyvatelé Vyjadřuje se pomocí různých ukazatelů: HDP, HNP, % zastoupení.
Svaz průmyslu a dopravy ČR - zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty a dopravy ČR Svaz průmyslu.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Podpora podnikatelských kontaktů v Asii 3. Česko-asijské fórum 2. březen 2009.
Seminář KOMTERM, 21. duben 2010 Dipl. - Ing. Roman Baláž, MBA Generální ředitel SPP CZ, a.s. 1 Bezpečnost dodávek – nevyhnutná podmínka zákazníka.
Pozice průmyslových spotřebitelů v globální konkurenci, vývoj cen Karel Šimeček, Seminář SVSE 15/05/08.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu EXPORTNÍ STRATEGIE EXPORTNÍ STRATEGIE Exportní konference
Pojišťování exportu do rizikových teritorií Hana Hikelová
Ing. Zdeněk Kočárek MSV Brno Export mimo Evropskou unii, jak na to?
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Vodičkova 34, P.O. BOX 870, Praha 1, tel.: , Cesta k novým trhům Klíčový partner.
LIMITY FINANCOVÁNÍ ČESKÉHO EXPORTU Rudolf Rabiňák, člen představenstva a výkonný ředitel RBCZ XIII. Exportní fórum listopadu 2014, Mladé Buky.
Mezinárodní obchod David Štros, Historie Starověk - Středomoří (Féničané, Římané) Středověk – vnitrozemí, středomoří, pobřeží Atlantiku, merkantilismus.
Vstup na zahraniční trhy při výrobě v domácí zemi
Ruská federace x WTO a OECD
2.Marketingové prostředí
Prostředí pro podnikání a rozhodující faktory růstu MSP Karel Havlíček květen 2008.
Vývoj požadavků na obchodování s elektřinou Ing.Karel Šimeček Seminář SVSE 11/2003.
Podpora exportu - role komerčních bank
Najdi na slepé mapě Asie státy podle zadání
1 Společné politiky EU Mezinárodní ekonomická integrace VŠFS LS 2004/05 MS prezenční přednáška
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
HOSPODÁŘSTVÍ. Velikost ekonomiky Poř.státmld. US$ PPP (2003) 1.USA Čína Japonsko Indie Německo Spojené království1.
Kambodža. Systém řízení: Na centrální úrovni Ministerstvo zdravotnictví (zdravotní politika, legislativa, strategické plánování, mobilizace a distribuce.
Důvody vstupu na zahraniční trhy
Asociace energetických manažerů a Sdružení velkých spotřebitelů Ing. Aleš Valla Obchodní ředitel MORAVIA ENERGO, a.s. Nová pravidla vyhodnocování odchylek,
EGAP – ZÁKLADNÍ PILÍŘ STÁTNÍ PODPORY EXPORTU XIV. Exportní fórum Jan Procházka.
Česká exportní banka Spolehlivý finanční partner exportu Klíčový partner českých exportérů a jejich zahraničních zákazníků.
Nástin hospodářských problémů Čínské lidové republiky a rozvojových zemí od druhé světové války do roku 1990.
Armáda a druhý dech Českého zbrojního průmyslu a TATRY Žofín,
OBLASTI ASIE Podle tradičního dělení se Asie člení na 7 oblastí
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Provozně ekonomická fakulta Analýza marketingového mixu firmy Agrotec a. s. Bakalářská práce Zuzana Schwarzová.
SBERBANK CZ VÁŠ SILNÝ A SPOLEHLIVÝ OBCHODNÍ PARTNER ŘÍJEN 2014.
Autor prezentace (upravit v předloze) funkce autora (upravit v předloze) NADPIS PREZENTACE (upravit v předloze) Bulharsko Prezentace zahraniční obchod.
Exportní konference, Zapojení Svazu průmyslu a dopravy ČR do naplňování Exportní strategie Exportní konference,
Česká exportní banka Ing. Karel Bureš předseda představenstva a generální ředitel Business Den Ruské federace 30. září 2014 Aktuální možnosti financování.
Zahraniční obchod Význam, formy a členění. Obsah výkladu Význam zahraničního obchodu Formy zahraničního obchodu Členění zahraničního obchodu Otázky a.
OBSAH  HDP - definice  Výpočet HDP  HDP České republiky: o HDP v letech 1993 – 1996 o HDP v letech 1997 – 1998 o HDP v letech 1999 – 2002 o HDP v letech.
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Provozně ekonomická fakulta Analýza trhu zemědělské techniky a dotační politiky pro české zemědělce Diplomová.
Dny Latinské Ameriky: BRAZÍLIE Česká exportní banka Klíčový partner českých exportérů a jejich zahraničních zákazníků
Centrum energeticky efektivních budov.  CLB vzniklo jako sdílená infrastruktura, tedy seskupení firem a akademických pracovišť na vývoj systémů technologií,
© Berman Group. Klastry Co je to a má cenu se jimi zabývat? Petr Adámek Berman Group.
EGAP a podpora exportu do Ruska Jan Procházka 4. října 2016.
Business den Ruské federace 4. října 2016, Brno. 2 | Cílových zemí podpořeného financování Realizovaných obchodů Mld. CZK objemu podpořeného.
1 | Financování exportu do Běloruska Monika Vilhelmová ředitelka oddělení Trade & Export Finance září 2016.
Úspěšnou firmu tvoří kvalifikovaní zaměstnanci Hradec Králové EA Hotel Tereziánský dvůr
Strategická analýza společnosti TIBBIS, s. r. o.
EGAP 25 – čtvrtstoletí pojišťování českého exportu
ČESKÁ REPUBLIKA A ETIOPIE:
Základní škola Rosice, okres Chrudim
Podpora podnikatelských kontaktů v Asii
Vládní program na podporu exportu
Teritoriální setkání Island (ICC, )
Souhrnné informace Kontaktní údaje: Jindřišská 889/17, Praha 1
Název společnosti Obchodní plán.
Petr Gapko Hlavní ekonom GE Money Bank, a.s.
spolupracujeme s ekonomickou diplomacií
Současnost a perspektiva českého zemědělství
Transkript prezentace:

INEKON GROUP, a.s. VSTŘÍCNOST KOMPLEXNOST NADNÁRODNOST AKCELERACE PROFESIONALITA Josef Hušek, generální ředitel a předseda představenstva Česko-asijské fórum 2. března 2009

INEKON GROUP– Základní fakta INEKON GROUP je profesionálem s mezinárodními kontakty a komplexními službami, který dokáže vyjít vstříc přáním svých partnerů. ČESKÝ GLOBÁLNĚ ZAMĚŘENÝ OBCHODNĚ – VÝROBNÍ HOLDING Skupina INEKON vznikla jako ryze soukromá česká firma v roce Z počátečních obchodních aktivit – hlavně vývozu kolejových vozidel a dovozu surovin pro chemický průmysl se postupně rozrostla v obchodně–výrobní holding zaměřený na čtyři hlavní oblasti podnikání: Kolejová vozidla ChemieSoftwarové programy Tramvaje Lokomotivy a vagony Kolejové svršky Městské dopravní systémy Cementárny Elektrárny Čistírny odpadních vod Autokosmetika Bussines Navigation Výrobky pro sport Lepidla Hnojiva Prostředky pro úklid Podnikové plánování Řízení ziskovosti Strategické projekty Investiční celky

INEKON GROUP – Obchody s Asií Celkový objem poptávek a zakázek, jejichž realizaci Inekon v současnosti v Asii připravuje, dosahuje bezmála 700 milionů eur. Asijské země jsou příležitostí k navázání obchodních vztahů v oblasti stavebnictví, dopravy a infrastruktury obecně. Jde o jedno z klíčových teritorií pro nové zakázky. Inekon zde již má řadu partnerů. Vietnam Gruzie Ázerbajdžán Sýrie Irák Tádžkistán Ruská federace Irán Jordánsko Filipíny Mongolsko Malajsko Indie Kazachstán Turkmenistán

INEKON GROUP – VIETNAM Na realizaci zakázky má negativní vliv světová finanční krize. Ovlivnila vznik hypoteční krize ve Vietnamu, v jejímž důsledku poklesly tržní ceny nemovitostí. Jimi však investor ručí bankám, které projekt nové cementárny financují. Z tohoto důvodu si banky vyžádaly dozajištění bonity investora, což znamenalo navýšení počtu akcionářů a zdržení realizace projektu. Podobná situace je u projektů realizovaných v Ruské federaci, Tádžkistánu, ale i mimo Asii např. v Egyptě. Velkým přínosem pro zahraniční obchod České republiky je výstavba cementárny ve Vietnamu. Podpis kontraktu v hodnotě 115 mil. eur znamenal zásadní průlom ve stagnujícím obchodním styku s Vietnamskou socialistickou republikou v oblasti průmyslových investičních celků.

INEKON GROUP – LOKOMOTIVY V současnosti INEKON GROUP jedná o dodávkách nových lokomotiv a o projektech modernizací motorových lokomotiv v řadě dalších asijských zemí. INEKON GROUP je tradičním dodavatelem kolejových vozidel. České lokomotivy jezdí díky němu v Rusku či Kambodži. Zajišťuje dodávky náhradních dílů do Vietnamu, Turkmenistánu, Uzbekistánu, Sýrie apod. Největší zakázku na 200 lokomotiv pro Rusko získal INEKON krátce po svém založení – v roce Řadu let spolupracuje na modernizacích elektrických stejnosměrných lokomotiv v Gruzii. K zakázce z roku 2001 se připojily další s realizací v druhé polovině letošního roku. Společně s Elektrovozostrojitelnym zavodom pracuje Inekon rovněž na projektu nové dvou-systémové elektrické lokomotivy.

Finanční krize a její vliv Peníze jsou dražší Produkty jsou levnější Přežijí jen ekonomicky silní Detaily rozhodují více než jindy Marže jsou nižší Výroba je omezená A Inekon Group? Vsadil na rozmanitost oborů a oblastí v podnikání V případě útlumu jedné aktivity dokáže být úspěšný jinde Nabízí partnerům vzájemně se doplňující služby na vysoké úrovni Dokáže i v době krize zajistit financování projektů Je silným a stabilním partnerem, který dokáže svým zákazníkům otevřít dveře a posílit jejich postavení na domácích i světových trzích.

DĚKUJI ZA POZORNOST VSTŘÍCNOST KOMPLEXNOST NADNÁRODNOST AKCELERACE PROFESIONALITA