Od partitur k rybářství Můj profesní život – představujeme silné osobnosti z řad NIP Vladimíra Bendová Akademická knihovna JU Pobočka při Fakultě rybářství.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
IVIG 2008 Výsledky průzkumu informačního vzdělávání na VŠ v ČR v roce 2008 Zpracovala: Hana Landová, UK v Praze, ÚISK Prezentuje: Lenka Bělohoubková, VŠE.
Advertisements

Co na knihovnický web? Aleš Brožek Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem.
Souborný katalog ČR pod systémem ALEPH 500 Knihovny současnosti 2003 Národní knihovna ČR PhDr. Eva Svobodová – Mgr.Danuše Vyorálková Souborný katalog ČR.
Deník veřejné knihovny na rok 2009 Změny v evidenci činnosti knihoven.
Webové stránky pro knihovníky Podívejte se a vyzkoušejte.
Veřejné informační služby poskytované prostřednictvím Internetu Městskou knihovnou v Ústí nad Orlicí n okres Ústí nad Orlicí - MěK Ústí nad Orlicí s reg.
V ERZE 20 SYSTÉMU A LEPH ŠKOLENÍ KLIENTA. S TRUKTURA SYSTÉMU Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy  KNA01 ostrá báze Administrativní.
JIB Jednotná informační brána seminář Digitální knihovna STK Praha, 9. října 2001 Martin Vojnar Jiří Pavlík Naděžda Andrejčíková.
OBOROVÁ BRÁNA PRÁVO Právnická fakulta UK Květa Hartmanová České oborové brány – současný stav a výhled, , NTK.
Jak hodnotíte služby Univerzitní knihovny ZČU? Porovnání výsledků z hlediska akademických pracovníků a z hlediska studentů.
Open Access Week v ČR Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO Otevřený přístup k vědeckým informacím v EU a ČR, TC AV ČR
Open Access Week 24. – 30. října 2011 ciks.vse.cz/oa Open Access: podporujeme citační ohlasy 24. – 30. října 2011 Mezinárodní akce na.
Zkušenosti ze studijního pobytu v univerzitní knihovně University College of Borås Bibliotheca Academica – CPVŠK Plzeň, 5. listopadu 2008 Lucie Vyčítalová.
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
OD FAKULTNÍCH KNIHOVEN KE KNIHOVNĚ CENTRÁLNÍ Dana Lošťáková Knihovna UP Olomouc.
Služby badatelům - uživatelům muzejních knihoven již 3. workshop pro seminář knihovníků muzeí a galerií.
Sdílená katalogizace po pěti letech provozu Ing. Jiří Šilha,
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Záměry Knihovny Antonína Švehly v oblasti poskytovaných služeb pro knihovníky Knihovna Antonína Švehly 2014.
IVIG Praha, Odborná pomoc veřejných knihoven informačním a studijním centrům škol.
Knihovna střední průmyslové školy chemické Stav knihovny Masarykovy střední školy chemické v Praze 1 Umístění Umístění: větší kabinet (českého jazyka)
SK CASLIN - spolupráce s JVK PhDr. Zuzana Hájková Jihočeská vědecká knihovna České Budějovice Logo vaší společno sti vložíte na snímek.
Informační zdroje GEOLOGIE.
Oborová brána TECH tech.jib.cz Seminář „Okna oborů dokořán! Proč a jak využívat oborové brány & jak dál v CPK? “ Praha, NTK PhDr. Lenka Hvězdová.
Propagace Martin Krčál VIKBB42 Knihovnické procesy a služby Brno, 9. května 2012 propagace nových služeb.
KomunitníCentrum. ČESKÉHO ŠVÝCARSKA TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR  4 národní.
Aplikace teorie information commons v Ústřední knihovně Přírodovědecké fakulty MU Klub vysokoškolských knihovníků SKIP Zdeňka Dohnálková Prosinec 2006.
Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích Společné zařízení Centra pro otázky životního prostředí UK, Fakulty humanitních studií UK, Fakulty sociálních.
Věcné zpracování trochu jinak Ze zkušenosti Centra informačních a knihovnických služeb (CIKS) VŠE v Praze.
Oboroví knihovníci Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE.
Využití NUŠL pro ukládání a zveřejňování výsledků výzkumu a vývoje V ČR Open Access: otevřený přístup k vědeckým informacím v EU a ČR Technologické centrum.
Výsledky ankety Univerzitní knihovny ZČU Jak hodnotíte služby Univerzitní knihovny ZČU?
Knihovny v pavučině spolupráce, Jindřichův Hradec Barbora Ramajzlová Asociace knihoven vysokých škol ČR - kroky ke.
Daniel Jakubík Repozitář vědeckých prací.
PhDr. Stanislava Bícová, CSc. Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE v Praze Dostupnost zahraniční literatury a elektronických informačních.
Metody knihovnické práce (VIKBA04)
Databáze Bibliografie dějin českých zemí jako cesta k plným textům v domácích i zahraničních knihovnách Václava Horčáková Elektronické služby knihoven.
Dana Sigmundová Jak najít a získat dokumenty (nejen) v knihovnách MU ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Ústřední knihovna Přírodovědecké fakulty MU Bc. Radmila Kouřilová.
Verze 22 systému Aleph školení klienta 1. Struktura systému Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy – KNA01 ostrá báze Administrativní.
Konsorcia knihoven a knihovnické systémy pro jejich podporu Martin Ledínský Univerzita Karlova v Praze Ústav výpočetní techniky
NOVÁ KOMUNIKAČNÍ PLATFORMA JIHOMORAVSKÝCH PAMĚŤOVÝCH INSTITUCÍ Brněnská pobočka České archivní společnosti Jiří Dufka.
Výsledky ankety Univerzitní knihovny ZČU Jak hodnotíte služby Univerzitní knihovny ZČU Celkové výsledky 2015.
Muzejní knihovny a Souborný katalog ČR 36. SEMINÁŘ KNIHOVNÍKŮ AMG ČR Slovácké muzeum v Uherském Hradišti PhDr. Eva Svobodová - Jana Militká,
Odbor doplňování a zpracování fondů
ODBOR SLUŽEB Seminář pro vedoucí pracovníky infrastrukturních útvarů NK ČR 13. ledna 2016.
ZKUŠENOSTI S KIS DAWINCI V NÁRODNÍ LÉKAŘSKÉ KNIHOVNĚ Filip Kříž, Ondřej Horsák, Lenka MaixnerováFilip Kříž, Ondřej Horsák, Lenka Maixnerová 2011.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Knihovnické systémy. Knihovnické systémy Kombinovaná forma výuky PhDr. Miloslava Faitová Univerzitní knihovna ZČU v Plzni tel.
Úvod do zpracování rešerší I. Mgr. Drahomíra Dvořáková
Vyhledávání informací Zdroj: pixabay.com. ÚVODEM  Seznámení  Cíl semináře  Zpětná vazba  Prezentace Vaše zkušenosti?
Centrální systémy v českém knihovnictví PhDr. Radka Římanová UISK FF UK
1 Aktualizace báze ADR (Adresář knihoven a informačních institucí ČR) Národní technické muzeum v Praze Mgr. Zdenka Manoušková Národní knihovna.
Problémy výpůjčního protokolu v „nejlepší knihovně na světě“
Ústřední knihovna ČVUT v Praze
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Muzejní knihovny a Souborný katalog ČR
7 let po „velkém třesku“ aneb kam jsme došli, kudy dál a s kým
Úvodní hodina do předmětu Knihovnické procesy a služby
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Ústav vědecko – pedagogických informací a služeb Informační den Již po desáté!
Mgr. Anna Vitásková Vědecká knihovna v Olomouci
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Ústav vědecko – pedagogických informací a služeb Informační den Již po jedenácté!
Duplicity v SK ČR aneb, Zase ty duplicity!
Paměťové instituce v CADR a SK ČR
Porada starostů obsluhovaných obcí
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Elektronické informační zdroje (EIZ)
Ústřední knihovna Přírodovědecké fakulty MU
Spolupráce se Souborným katalogem ČR v Knihovně UPM
Transkript prezentace:

Od partitur k rybářství Můj profesní život – představujeme silné osobnosti z řad NIP Vladimíra Bendová Akademická knihovna JU Pobočka při Fakultě rybářství a ochrany vod ve Vodňanech

Proč, kde, co… životopis přechod novoty zázemí profesní spolky další vzdělávání vlastní praxe otázky k řešení

Knihovna HAMU 500 studentů a vyučujících 6 knihovníků Noty, audiovizuální dokumenty + zpracování Konverze z TinLib do Clavia Autority Unifikované názvy hudebních děl Služby – klasika – uživatelé přicházejí s požadavkem, odchází s partiturou či CD Minimum elektr. služeb Knihovna FROV 250 studentů (AK ČB) 30 doktorandů a 150 vědců a dalších zaměstnanců FROV 1 knihovník Knihy, periodika, výzkumné zprávy Aleph Služby, katalogizace, MVS, evidence periodik, revize Rešerše, EIZ Samostatní uživatelé, do knihovny přijdou sporadicky - MVS

Co přišlo… Stěhování a stavění celého fondu ve Vodňanech – nové prostory! Zpracování a revize fondu Evidence periodik – seznamy, SKCP, katalog Výměna publikací Agenda MVS Revize webu knihovny Velká pomoc – zázemí AK JU – zkušené kolegyně

IAMSLIC a EURASLIC NIP Oborová specifika – rybářství, ichtyologie, hydrobiologie, toxikologie, ekologie Členství v IAMSLIC a EURASLICIAMSLICEURASLIC mezinárodní síť odborných knihoven a informačních středisek za účelem sdílení zkušeností a zlepšení toku odborných informací MVS Granty Konference ová konference – využívám (kopie článků, dostupnost dokumentů) Souborný katalog (IAMSLIC Z39.50 Distributed Library) - jsme zapojeniIAMSLIC Z39.50 Distributed Library NIP – sdílení zkušeností a řešení sporných otázek

Aktuální otázky Jakou pozici si knihovna na fakultě vybuduje? – není jen sklad knih, ale je tak víceméně vnímána!!! Jak vyjít vstříc uživatelům, ale zároveň se nepodbízet? – školení pro doktorandy? (jazyková bariéra) Open Access (OA week bez zpětné vazby) Digitální repozitář (Bulletin VURH do NUŠL?) Výzkumné zprávy a šedá literatura – co s nimi? VISK7 (Absolonova knihovna) ? Kde sbírat inspiraci a dobrou praxi? Pomohla by zahraniční stáž v rámci IAMSLIC?

Co říci závěrem?

Potřebujeme NIP a další profesní spolky!!! Sdílení informací a zkušeností, ale i starostí a problémů Inspirace a motivace k rozvoji nejen nás ale i našich knihoven Další vzdělávání – nezakrnět a neupadnout do stereotypu