Autor: Jana Paulusová Fišerová Datum:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
TAJEMSTVÍ ABSTRAKTNÍ MALBY II.
Advertisements

HUDEBNÍ SOUBORY.
ICT Realizace písně ve 2/4 taktu
Hudebně výrazové prostředky
Autor: Mgr. Hana Kalousková
HUDEBNÍ VÝCHOVA Havrlantová Natálie 2010.
Hudební výrazové prostředky
1.r.2.r.3.r.4.r.5.r.6.r.7.r. Hra na klavír Hudební nauka Skupinová interpretace 1111 Učební plán hry na klavír hudebního oboru ZUŠ.
Název Harmonie Předmět, ročník Hudební výchova, 1. ročník
Autor: Jana Paulusová Fišerová Datum: Ročník: 6.
ANOTACE ANOTACE Šablona: ICT Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Autor: Jana Paulusová Fišerová Datum: Ročník: 6. Vzdělávací oblast: Umění a kultura Vzdělávací obor / předmět: Hudební výchova Tematický okruh:
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Autor: Jana Paulusová Fišerová Datum: Ročník: 6.
přehled – hudební pojmy, osobnosti apod.
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv42/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Hudební nauka na 1. stupni ZŠ Autor:
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Základní vzdělávání – Člověk a umění – Hudební výchova
2.1 Hudební vyjadřovací prostředky
Hudební výrazové prostředky
Hudební výrazové prostředky
Autor: Jana Paulusová Fišerová Datum: Ročník: 1. – 9.
Autor: Jana Paulusová Fišerová Datum: Ročník: 3.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
HudebnÍ KoŘENÍ.
ICT 2 – 3 – HUDEBNÍ VÝCHOVA – hudební rytmus
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv11/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Oplatková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv41/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Hudební nauka na 1. stupni ZŠ Autor:
Hudební výchova-5.ročník ZŠ „Otázky ke kritickému myšlení“
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Autor: Jana Paulusová Fišerová Datum: Ročník: 3. Vzdělávací oblast: Umění a kultura Vzdělávací obor / předmět: Hudební výchova Tematický okruh:
Co je to akord? Hudební výchova
ICT – 2 – 3 – 4 Hudební výchova PL - Pexetrio
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv43/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Hudební nauka na 1. stupni ZŠ Autor:
Člověk v rytmu času Výchova k občanství 6. ročník ZŠ
Speciální základní škola a mateřská škola Litomyšl, 9. května 1181, Litomyšl Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název: Hudební slovník 1. část.
ICT 2 – 3 – 37 HV Vánoční koledy
Speciální základní škola a mateřská škola Litomyšl, 9. května 1181, Litomyšl Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název: Hudební slovník 16. část.
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv21/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Původní český muzikál Autor: Mgr. Petr.
Anotace Žáci se rozdělí do 3 skupin. Skupiny si jedna po druhé volí otázku. Pokud na ni odpoví dobře, připočítávají se jí příslušné body. Pokud ne, má.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Kateřina Stehlíková Název materiálu: VY_12_INOVACE_EVH.4.Ste.02_Dynamická_označení.
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_32_INOVACE_6_HUDEBNÍ VÝCHOVA_Z ČEHO SE SKLÁDÁ HUDBA? Název: Z.
HUDEBNÍ VÝCHOVA TŘÍČTVRŤOVÝ TAKT
Název školy ZŠ J. E. Purkyně Libochovice a ZUŠ Autor Bc. Jiří Grüner
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Opakování Délka not, pomlky, takty.
Notová osnova Houslový a basový klíč.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 4/08
NOTA PŮLOVÁ.
Prezentace je určena pro výuku hudební výchovy v 1. ročníku
Hudební výrazové prostředky
O huse Klipart MS Office.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 4/07 
Další hudební formy Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
HUDEBNÍ VÝCHOVA DVOUČTVRŤOVÝ TAKT
EU PENÍZE ŠKOLÁM Projekt Moderní škola reg. č. CZ.1.07/1.4.00/
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 4/04  
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE  4/13
Prezentace je určena pro výuku hudební výchovy ve 3. ročníku
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou
Italské hudební názvosloví
HUDEBNÍ VÝCHOVA DYNAMIKA
Název školy: ZŠ Průhonice
NOTA OSMINOVÁ.
Notová osnova.
Prezentace je určena pro výuku hudební výchovy ve 2. ročníku
JAZZ ICT Financováno z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
Ten little indians.
Transkript prezentace:

Autor: Jana Paulusová Fišerová Datum: 6. 6. 2012 Kód VM: VY_32_INOVACE_5PAU25 Projekt: Zlepšení výuky na ZŠ Schulzovy sady registrační číslo: CZ.1.07./1.4.00/21.2581 Autor: Jana Paulusová Fišerová Datum: 6. 6. 2012 Ročník: 5. a 6. ročník Vzdělávací oblast: Umění a kultura Vzdělávací obor / předmět: Hudební výchova Tematický okruh: Hudební výrazové prostředky Téma: Rytmus, melodie, harmonie, dynamika, barva Autorství: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Paulusová Fišerová Fotografie a hudební nahrávky – archiv autorky Použitá literatura: Wikipedia otevřená encyklopedie Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

HUDEBNÍ VÝRAZOVÉ PROSTŘEDKY

MELODIE RYTMUS HARMONIE DYNAMIKA BARVA

MELODIE řada tónů navazujících na sebe tak, že je vnímáme jako písničku může ji zahrát na hudební nástroj, zazpívat

RYTMUS pravidelné střídání různě dlouhých not a pomlk je obsažen v každé melodii souvisí s ním tempo vytleskej rytmus k písni Kočka na okně

Na okně seděla kočka lalalalalála.. . C, G, E7, Ami D7,G,D7 Na okně seděla kočka, byl horký letní den. Na okně seděla kočka a koukala se ven. Byl horký letní den a kde kdo chodil bos, na okně seděla kočka venku zpíval kos. Byl horký letní den a celý svět se smál a mně veselý sen se pod jabloní zdál. Celý svět se smál vidím to jako dnes na okně seděla kočka a venku štěkal pes haf haf.

HARMONIE sled současně znějících tónů a akordů v hudbě (akord – souzvuk tónů)

DYNAMIKA zesilování a zeslabování síla zvuku: pianisimo pp piano p mezzoforte mf forte f fortissimo ff zesilování a zeslabování crescendo decrescendo

BARVA je dána výběrem hudebních nástrojů a způsobem hry na ně

Děkuji za pozornost. Konec prezentace. Hudební výrazové prostředky