Začlenění multimédií do HTML dokumentu Moderní počítačové aplikace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pomůcka pro tvorbu prezentací závěrečné a diplomové práce
Advertisements

Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Kreslení, kliparty, obrázky OLE, video
Multimédia – digitální animace Bohumil Bareš.  animovaný GIF  princip: sekvence obrázků s určitou změnou  omezený počet barev -> kvalita  omezené.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.19/Oc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaroslav Ochodek CZ.1.07/1.5.00/ Tvorba webových.
Internetové stránky a Internetový prohlížeč
CSS a HTML 5. HTML 5 HTML5 je nová verze specifikace značkovacího jazyka HTML, která přináší podstatné změny v technologiích webových stránek. HTML5 umožňuje.
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Windows 7 – hlavní panel, základní nastavení Hlavní panel – zobrazování.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
PHP – vkládání souborů a html 5
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Elektronické prezentace Jiří Fejfar Brno Prezentace obsahuje Úvodní snímek Obsah - může být na druhém snímku Snímky Shrnutí - na závěr (pokud je nutno.
Vytvoření nového účtu na Gmail. Odeslání u na konkrétní ovou adresu.
IT Začátečníci Modul 5 MS POWERPOINT.
Multimédia ve vzdělávání ANIMACE Litomyšl.
Základy práce v aplikaci Adobe Illustrator 1. část
Tvorba prezentací v programu PowerPoint Autor: ing. Jaroslav Mochan
Microsoft Office PowerPoint
MS Office PowerPoint 2007 Ing. Jaroslav Parma.
Nabídka karty Soubor Soubor. Nabídka karty Domů Domů práce se schránkou formátování písma zarovnávání formát čísel práce se styly práce s buňkami vyhledávání.
14. Textový editor ( VKLÁDÁNÍ dalších objektů do textu…)
PowerPoint II. Miroslav Lorenc.
Jak vytvořit prezentaci
Animace Moderní počítačové aplikace. Animace Lidské oko je přitahováno pohybujícími se objekty Animace nejen přitahuje pozornost, ale slouží i jako prostředek.
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE II. Mgr. René Szotkowski TENTO MATERIÁL VZNIKL ZA FINANČNÍ PODPORY EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY.
Co jsou to multimédia Bohumil Bareš.
TEXTOVÝ EDITOR (vkládání dalších objektů do textu a jejich vlastnosti, textové tabulky, šablony,) Lol.
Jak vytvořit prezentaci
Moderní učitel.
Power Point– popis prostředí
Práce s operačním systémem
Informační a komunikační technologie PowerPoint
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Windows 7 – hlavní panel, základní nastavení Windows 7 – přepínání aplikací.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy Navigace.
Operační systém Windows
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Windows 7 – hlavní panel, základní nastavení Windows 7 – ukončení nereagující.
Vytvoření hypertextového odkazu
2. změňte logo na pozadí předlohy snímku ze zelené bubliny na usměvavé sluníčko Procvičování prezentace 1. Klepnutím a přepisem vložte libovolný nadpis.
Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy Navigace.
FLASH. O čem to bude? Co je to Flash Co umí Flash – příklady Prostředí Macromedia FlashMX Nástroje a kreslení, vrstvy (Layers) Práce se symboly – Button,
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Windows 7 – hlavní panel, základní nastavení Hlavní panel – zobrazení dalšího.
Multimédia Multimediální prezentace Ročník: 8 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Multimédia 1 Ověřeno ve výuce:
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Základní ovládání a nastavení počítače Ovládací panely – nastavení stopy.
HYPERTEXTOVÉ ODKAZY V PowerPointu 2010.
Elektronická prezentace Alžběta Srnová Brno Prezentace obsahuje Úvodní snímek Obsah - může být na druhém snímku Snímky Shrnutí– na závěr (pokud je nutno.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Windows 7 – hlavní panel, základní nastavení Hlavní panel – zobrazení názvu.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
1/ Na liště Formát 2/ Rozvržení snímku 3/ Zvolím rozvržení a potvrdím OK 4/ Nebo zvolíme rozložení textu a obrazu.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Windows 7 – hlavní panel, základní nastavení Windows 7 – koš VY_32_INOVACE_20.
Vložené objekty 2012 O.Kánský. Typy objektů textová pole - rámce rastrové a vektorové obrázky tabulky a grafy matematické výrazy a rovnice organizační.
PHP Programy pro tvorbu WWW stránek - 01
Multimédia.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Windows 7 – hlavní panel, základní nastavení Hlavní panel – nastavení malých.
1 Příprava předmětu Manažerská informatika pomocí programu Zoner Context pro distanční formu studia Ing. Markéta Kubálková katedra managementu Fakulta.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Windows 7 – hlavní panel, základní nastavení Windows 7 - miniaplikace VY_32_INOVACE_15.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Windows 7 – hlavní panel, základní nastavení Windows 7 – nastavení spořiče.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
VYTVÁŘENÍ POWERPOINTOVÝCH PREZENTACÍ Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška28 Microsoft PowerPoint 2010 – 2.část Anotace: Výklad nového učiva - pokračování Autor:
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Multimédia- zvuk , TV, příslušenství
Textový Editor.
Informační a komunikační technologie
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Informační a komunikační technologie
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Začlenění multimédií do HTML dokumentu Moderní počítačové aplikace

Multimédia v HTML HTML dokumenty nemusí obsahovat pouze text Lze začlenit obraz, zvuk, animace i videosekvence Pro vložení multimedií lze použít několik způsobů

Způsoby vložení Vytvoření odkazu na existující multimediální soubor Začlenění objektu do dokumentu Zobrazení na pozadí dokumentu Zobrazení při konkrétní události

Obraz Odkaz na obrázek odkaz Vložení obrazu Zobrazení na pozadí

Animace Způsob vložení závisí na typu GIF animace se vkládá obdobně jako obrázek Flash animace se vkládá pomocí značky nebo

Zvuk 1. Zvuk jako cíl odkazu zvuk Zvuk na pozadí Přesměrování na zvuk Vložený zvuk

Zvuk 2. Vazba na událost Start Stop

Zvuk 3. Značka

Videosekvence Odkaz na videosekvenci Přehrát video Začleněním do dokumentu Vložené video