1.1 Úvod.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nasazení CAD v elektrotechnice
Advertisements

Stav před modernizací výukového procesu: -Začlenění nástrojů ICT do výuky nebylo využito. -Informace v instrukčních listech nebyly digitalizovány.
Střední průmyslová škola elektrotechnická, V Úžlabině 320, Praha10
Zpracoval : Ing. Petr Fojtík Datum:
BU51 Systémy CAD RNDr. Helena Novotná.
VOŠ, SŠ, COP Sezimovo Ústí Inovovaný vzdělávací program na VOŠ Nový vzdělávací program na VOŠ Vyšší odborná škola, Střední škola, Centrum odborné přípravy,
Témata projektů X13PMT Laboratorní (automatizované) pracoviště pro měření charakteristik fotovoltaických článků Zadavatel: prof. Benda (Ing. Macháček)
Technické kreslení U
Základy informatiky Ing. Roman Danel, Ph.D.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Digitální učební materiál
Obor informační technologie
Akreditační systém v ČR – kvalita produktů IT
B V M T část 2. Mikrovlnná technika 1.
Tematická oblast Autor Ročník Obor Anotace.
Aplikační software 1 Hana Hoffmannová. Kontakt učebna M-11 2.
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ
6. Grafická dokumentace desek plošných spojů..
Technologické procesy ve strojírenství - úvod
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
Bibliografické citace a metody citace Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
2. přednáška Databáze, využití MS Excel
OP Vzdělání pro konkurenceschopnost Moderní absolvent strojírenství Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Technické zobrazování
1.2 Technická dokumentace
Automobilní a dopravní systémy
Bibliografické citace – cvičení I. Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára.
Digitální učební materiál
Technická normalizace
Kreslení ČEPOVÝCH A KOLÍKOVÝCH spojů
Naučíme vás komunikovat ?!
Reaktorová fyzika I pro 3. ročník zaměření TTJR, JEŽP a JZ
Základní výkresová dokumentace
Odborné a vědecké práce Brno 12. března Odborné a vědecké práce Zpráva o semestrálním projektu Závěrečná práce Bakalářská a diplomová práce Disertační.
Obvyklé pořadí údajů Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název.
Počítačová podpora konstruování
CAD a parametrické modelování
Elektrotechnologie.

Počítačová podpora konstruování
Ostatní strojní součásti, převody
Poznámky pod čarou Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název šablonyIII/2.
Druhy čar Bogdan Nogol Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bogdan Nogol. Dostupné z Metodického portálu
2D A 3D CAD Systémy CAD. CAD CAD – Computer Aided Design (počítačová podpora konstruování). Počítačová podpora konstruování v oblastech: - Strojírenství.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Navrhování a hodnocení technického produktu z hlediska.
Technická dokumentace Mechanik elektronik 1. ročník OB21-OP-EL-TD-VAŠ-M Normalizace v elektrotechnice.
Technická dokumentace Mechanik elektronik 1. ročník OB21-OP-EL-TD-VAŠ-M Opakování.
Elektromagnetická slučitelnost. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Návrh přípravku pro měření pomocí programu EAGLE
Konstrukční dokumentace
Druhy čar Bogdan Nogol Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bogdan Nogol. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Technická grafika Normalizace.
Informační modelování budov (BIM)
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Zpráva o studiu za rok 2016 Zdeňka Chmelíková
Technická dokumentace
Grafické systémy II Kubín Tomáš.
Elektronické součástky a obvody
Struktura a plán semestru
Technická normalizace
Domovní elektrická instalace
Elektronické součástky a obvody
Informační modelování budov (BIM)
Technická normalizace
Aplikovaná elektronika
Transkript prezentace:

1.1 Úvod

Proč ? Materiály a technická dokumentace Materiály a Předmět: Materiály a technická dokumentace ročník 1. semestr Bakalářský studijní program: Elektrotechnika, elektronika, komunikační a řídicí technika Základní nástroj těchto procesů: Technická dokumentace Proč ? nutnost znalosti vlastností materiálu Materiály a technická dokumentace

Předmět: Materiály a technická dokumentace Přednášky: 1. až 6. výukový týden Technická dokumentace Normalizace dokumentů (ISO, EN, IEC, ETS, ČSN). Výkresy součástí a sestavení. Schémata v elektrotechnice. Dokumentace pro desky plošných spojů (DPS). Diagramy. Textové dokumenty. Informační databáze. Počítačové podpory pro tvorbu dokumentace. Cíl: Čtení a tvorba dokumentace 7. až 13. výukový týden Materiály v elektrotechnice Materiály pro elektrotechniku a elektroniku, klasifikace. Elektricky vodivé a odporové materiály. Supravodivost. Feromagnetické a feromagnetické materiály. Dielektrické a izolační materiály. Polovodičové materiály. Materiály pro optoelektroniku. Kompozitní materiály. Cíl: Poskytnou informace pro možnost rozvíjet další odborné znalosti

Předmět: Materiály a technická dokumentace Cvičení: Typ N - numerická cvičení (řešení výpočtů z oblasti materiálů) - konstrukční cvičení (zpracování grafických úloh) Typ L - řešení laboratorních úloh z oblasti materiálů v elektrotechnice Typ C -počítačová cvičení v prostředí systému AUTOCAD 2010 Poznámka: Harmonogram střídání cvičení v jednotlivých výukových týdnech bude studentům sdělen v 1. výukovém týdnu ve cvičení předmětu

Předmět: Materiály a technická dokumentace Studijní materiály: Hlavní prameny: Elektronické učební texty

Předmět: Materiály a technická dokumentace Studijní materiály: Elektronické učební texty pro přednášky: Materiály v elektrotechnice Část:Technická dokumentace Materiály v elektrotechnice Část: Materiály v elektrotechnice pro cvičení: Materiály v elektrotechnice Počítačová a konstrukční cvičení Zadání a teoretický rozbor laboratorních úloh

Předmět: Materiály a technická dokumentace Studijní materiály - Vedlejší prameny: Technická dokumentace: Procházka,P., Mazlová,T.: Technická dokumentace v elektrotechnice. Část 1: Základy tvorby, VUTIUM, 2000 Drastík, F : Technické kreslení podle mezinárodních norem I. Pravidla tvorby výkresů ve strojírenství. Montanex Ostrava,1994 Poláček,D. : Technické kreslení podle mezinárodních norem III. Pravidla tvorby výkresů a schémat v elektrotechnice. Montanex Ostrava,1995 Materiály: Rous, B.: Materiály pro elektroniku a mikroelektroniku. SNTL Praha, 1991 Frank, H.: Fyzika a technika polovodičů. SNTL Praha, 1990