MF, MZe, MV, MZV, MMR, MICR... ARP, SČC, ČEB, EGAP, HK ČR, SPaD, SOČR, SČMVD.. BusinessInfo.cz Portál veřejné správy pro podnikání a export.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EXPORTNÍ STRATEGIE ČESKÉ REPUBLIKY PRO OBDOBÍ Zahraniční síť MPO Zpravodajství pro export One-Stop-Shop pro exportéry.
Advertisements

Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
MĚSTSKÝ ROK INFORMATIKY GIS – současnost a budoucnost mapových služeb města Plzně gis.plzen-city.cz Václav Kučera Správa GIS, Správa informačních.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska Městský rok informatiky.
INTERNETOVÉ VYHLEDÁVAČE
Praha6.cz Nové trendy v e-publishingu Statické stránky, mapa stránek, menu a fulltextové vyhledávání.
Celostátní síť pro venkov
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
„Zkušenosti s eProcurementem ve státní správě ČR“ Ing. Dalibor Wijas, MBA B2B Centrum a.s. Government electronic Marketplace Elektronické tržiště veřejné.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Stipendijní informační portál - Informační Strategie.
Elektronická publikace Vydavatel: Triada, spol. s r.o. SOLÓN informační systém o veřejné správě Ing. Barbora Mertová.
Studijní informační zdroje (a jak se k nim dostat) Pro předmět Jazykový projev (2014/15) připravila Eva Cerniňáková Jabok - Vyšší odborná škola sociálně.
Téměř sto miliard korun pro konkurenceschopné české podniky Praha Národní dům Na Smíchově 3. října 2006 Nové přístupy implementačních agentur k žadatelům.
2006 Bleskové zpravodajství pomocí RSS/RDF/Atom – roční bilance Ing. Petr Palisa, Triada, spol. s r. o.
Praktické rady ke komunitárním programům Michal Kadera, CEBRE Jihlava, 18. prosince
ISSS 2003 BusinessInfo.cz Portál státní správy pro malé a střední podnikatele Miloslav Marčan, Ministerstvo průmyslu a obchodu Michal Sontodinomo, CzechTrade.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
Oborová brána TECH tech.jib.cz Seminář „Okna oborů dokořán! Proč a jak využívat oborové brány & jak dál v CPK? “ Praha, NTK PhDr. Lenka Hvězdová.
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
MV RPS, 1. červen 2005 RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Prezentace Internetový portál Plzeňského kraje jako komunikační nástroj Plzeňský kraj Odbor informatiky Ing. Jaroslav Antoš, Ph.D.
Realizační tým ICZ duben 2005
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PŘEDSTAVENÍ II. ETAPY PROJEKTU Ing. Břetislav Moc IBM Česká republika spol.
Inspirační databanka pro podporu strategického řízení rozvoje lidských zdrojů v krajích Národní vzdělávací fond, o.p.s. M. Mandíková, Z. Palán, I. Sládková,
Integrace BusinessInfo.cz s Portálem veřejné správy ISSS 2007, Hradec Králové Ing. Jan Pokorný, Ministerstvo informatiky Ing. Miloslav Marčan, Ministerstvo.
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Portál veřejné správy spolupráce s BusinessInfo CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
Rok existence Evropského spotřebitelského centra © 2006 ESC Praha při Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR.
Portál veřejné správy Stav projektu, služby zajišťované Českým Telecomem Pavel Paták.
Ondřej Hradil Brusel, 24. května 2007 CEBRE - Česká podnikatelská reprezentace při EU.
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Seminární práce z předmětu SIPOL
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Základní koncepce a prototyp Ing. Břetislav Moc
Ministerstvo informatiky Cíle a plány 2003 Vladimír Mlynář ISSS
Pilotní projekt Ústřední evidence podnikatelů – RŽP ISSS 2004 Hradec Králové Ing. Jan Pokorný odbor projektů životních situací.
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Moderní zdroj statistických informací.
SOLVIT neformální systém řešení sporů na vnitřním trhu Setkání center na MPO
Portál veřejné správy Prezentační část
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
Březen – měsíc internetu podeváté aneb Na úřad přes internet Jaroslav Winter BMI sdružení ISSS, Hradec Králové
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Hradec Králové ISSS 2006 Webové prostředí pro prezentaci programů a projektů spolufinancovaných EU se zaměřením na cestovní ruch RNDr. Blanka Fischerová.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
14. Informace vládnou sv ě tu Úloha ICT p ř i ř ízení podniku rb.
Specializovaná elektronická média pro veřejnou správu Solón Deník veřejné správy.
Portál veřejné správy CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Vladimír Hořejší Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
Krajský rok informatiky 2006 Václav Koudele vedoucí projektu.
Title Sub-title PLACE PARTNER’S LOGO HERE European Commission Enterprise and Industry Služby pro podporu podnikání – síť Enterprise Europe Network Andrea.
Seminář k soutěži Parádní web 21. leden 2014 Ing. Kamil Válek tajemník Městského úřadu Uherský Brod.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Veřejná databáze Českého statistického úřadu
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
EBSCO PhDr. Ivana Reznerová
Informační zdroje české veřejné správy
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
Ing. Pavel Vinkler, Ph.D., ředitel odboru podnikatelského prostředí
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
EBSCO Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
MOŽNOSTI PORTÁLU KNIHOVNY.CZ NEJEN PRO KNIHOVNÍKY
Transkript prezentace:

MF, MZe, MV, MZV, MMR, MICR... ARP, SČC, ČEB, EGAP, HK ČR, SPaD, SOČR, SČMVD.. BusinessInfo.cz Portál veřejné správy pro podnikání a export

Obsah Stručně o projektu Databáze dotací, podpor a grantů Integrace elektronických tržišť – veřejné zakázky Průzkumy online pro celou státní správu

O projektu BusinessInfo Realizátor projektu: CzechTrade + Ministerstvo průmyslu a obchodu Spuštění do provozu: březen 2002 Současný stav: provoz centrální verze, rozvoj nových funkcí, aktualizace a rozvoj obsahu, propojování s dalšími systémy VS Spolupracující instituce: Ministerstva, agentury, svazy, komory MPO, MV, MF, MZe, MZV, MMR, MPSV, MI, … ARP, ČEB, CzechInvest, EGAP, SČC, ČCCR, CRR, ČMZRB, EIC HK ČR, SPD, SOČR, SČMVD, KZPS, PK ČR…(otevřený systém) Vybudován nástroj pro celou státní správu a další partnery

Portál – základní architektura 1. úroveň veřejná 2. úroveň registrovaní 3. úroveň Publikování,správa Ministerstva Úřady Asociace.. Infozdroje

Součásti portálu a funkce Katalog odkazů a informačních zdrojů (instituce státní správy a organizace pro podnikání) Kalendář akcí Zahraniční poptávky Zasílání odkazů Vyhledávač E.mail alert – newsletter Personalizované nastavení Diskusní forum Ankety

Prezentační část – jaké informace naleznete Tématicky utříděné oblasti: - Registry - Analýzy - Legislativa - Finance a daně - Zahraniční obchod - Vnitřní obchod - Oborové informace - Regionální informace - Podpory a dotace - Ochrana spotřebitele - Vzdělávání - Evropská unie… Novinky a zpravodajství Novinky ze státní správy Zpravodajství ČTK Kalendář akcí - Semináře - Obchodní mise - Podnikat. setkání Průvodce-Jak na to - Jak založit živnost - Patenty - Licenční řízení… Zahraniční poptávky - Databáze CzechTrade - Aktualizované denně Novinky na portále - Možno nechat zasílat do e.mailu IMP HK

Poskytované info a služby Informace ze státní správy důležité pro podnikatele Seznamy informačních zdrojů Vytváření průřezových/oborových dokumentů, které ukazují a radí, jak se vypořádat s určitou situací podnikatele skrze instituce a úřady Nalézáme cesty k řešení problémů (uživatel má problém a neví, jak a kde najít řešení) Poskytujeme služby (semináře, rady, odpovědi) – přidaná hodnota k „pouhým“ informacím.

BusinessInfo a PVS – poskytované informace BusinessInfo Životní situace Databáze podpor a dotací Novinky pro podnikatele Online služby Portál veřejné správy

Databáze dotací a podpor důvody integrace Existuje velké množství dotací a grantů, ale celé je to velmi nepřehledné Nedostatečná informovanost veřejnosti o jednotlivých dotacích a grantech Neexistuje jednotné místo, kde by byl celkový přehled o dotacích, termínech přihlášek, nově vypisovaných dotacích apod. Na dotace je vyčleněno velké množství financí a je zájmem státní správy, aby co nejvíce prostředků bylo vyčerpáno.

Co databáze dotací obsahuje Integrovanou databázi - přehled nejrůznějších dotací, grantů, podpor (přes 60 dotací) Několik způsobů vyhledávání v databázi (termín odevzdání, vypisovatel dotace, uchazeč, fulltext) Aktuální týdenní zpravodajství z oblasti dotací Průvodce dotacemi z ČR (EU je v přípravě). Zasílání upozornění na nové dotace – e.mail Možnost Importu/exportu dat skrze XML

Stav před integrací - každé eTržiště má své vlastní www stránky se zakázkami - firmy hledající zakázky musí na 7 různých tržištích hledat aktuální zakázky (nejméně 14 kliknutí) - obtížné srovnávání zakázek a orientace v různých systémech Veřejné zakázky z různých eTržišť na jednom místě BusinessInfo.cz

BusinessInfo a EU Veřejné zakázky z různých eTržišť na jednom místě Řešení integrace na BusinessInfo.cz – propojení externích eTržišť - definovány základní struktury zakázek a vytvořeny šablony - vytvořeno XML rozhraní pro tok dat z externích zdrojů do jediného místa (souhrn zobrazen na BusinessInfo) - možnost vyhledávání a filtrování: fulltextové vyhledávání ve všech textových polích, termín odevzdání nabídek - Přínosy: úspora času a nákladů spojených s hledáním na internetu, ale především zvýšená přehlednost všech aktuálních zakázek, které je možné filtrovat dle času expirace, vypisovatele apod.

Průzkumy na internetu Potřeba zjistit informace o uživatelích www stránek a jejich aktuálních potřebách, zpětná vazba Nyní je možné vytvořit si vlastní www formulář či zadat průzkum výzkumné agentuře Vytvořen nástroj, který umožňuje celé státní správě, aby si průzkumy mohla sbírat odpovědi svých www. Snadné použití skrze internet, rychlá implementace a realizace průzkumu Jak to funguje?

Průzkum na internetu: tvorba otázek

Průzkum na internetu: zobrazení na www a sběr dat

Průzkum na internetu: výsledky průzkumů/statistiky

Shrnutí na závěr (co udělat po návratu ze semináře) Prohlédnout si oblast svého zájmu/potřeb Registrovat se zdarma – odběr novinek Kraje/obce: kontaktovat BusinessInfo pro zveřejňování regionálních dotací a odebírání novinek z oblasti dotací

Děkuji za pozornost Otázky? Michal Sontodinomo Koordinátor projektu Česká agentura na podporu obchodu/CzechTrade Tel.: E.mail: Miloslav Marčan Gestor projektu Ministerstvo průmyslu a obchodu E.mail: Redakce portálu: