Tomáš Frydrych. Úvod Článek se zabývá znalostmi v asynchronních distribuovaných systémech Autoři představují nové pojetí definice souběžné znalosti (concurrent.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
GONIOMETRICKÝ TVAR KOMPLEXNÍHO ČÍSLA
Advertisements

Přednáška 10 Určitý integrál
Deduktivní soustava výrokové logiky
Struktura oddílu Tržní rovnováha a tržní selhání
Autor: Michal Jex.  Základní stav Hamiltoniánu  Bodové interakce-kontaktní potenciál  Proč studujeme základní stav  Vlastnosti základního stavu s.
Fakulta životního prostředí Katedra informatiky a geoinformatiky
Asymetrická kryptografie
A5M33IZS – Informační a znalostní systémy Datová analýza I.
Predikátová logika1 Predikátová logika 1. řádu Teď „logika naostro“ !
Teorie čísel Nekonečno
a) Určete odchylku dvou stěnových úhlopříček krychle.
Úvod do umělé inteligence
Komunikace v DS Přednášky z distribuovaných systémů Ing. Jiří Ledvina, CSc.
A4M33NMS Návrh a modelování softwarových systémů
Medians and Order Statistics Nechť A je množina obsahující n různých prvků: Definice: Statistika i-tého řádu je i-tý nejmenší prvek, tj., minimum = statistika.
FORMALIZACE PROJEKTU DO SÍŤOVÉHO GRAFU
Kvantové počítače Foton se může nacházet „současně na více místech“ (s různou pravděpodobností). Nemá deterministicky určenou polohu. To dává šanci elementární.
Výroková logika.
Formální axiomatické teorie Teorie relací a funkcí.
Architektura databází Ing. Dagmar Vítková. Centrální architektura V této architektuře jsou data i SŘBD v centrálním počítači. Tato architektura je typická.
Případové usuzování v expertním systému NEST Vladimír Laš, Petr Berka Vysoká škola ekonomická, Praha.
Databázové systémy Architektury DBS.
Informatika pro ekonomy II přednáška 10
Predikátová logika.
POČET PRAVDĚPODOBNOSTI
1 Kognitivní inspirace třídění na základě závislostí atributů Jan Burian Eurfomise centrum – Kardio, Ústav informatiky AV ČR Článek je dostupný na WWW:
Pavel RPZ a návratnost IT projektů ČSSI Pavel Učeň.
DATABÁZOVÉ SYSTÉMY. 2 DATABÁZOVÝ SYSTÉM SYSTÉM ŘÍZENÍ BÁZE DAT (SŘBD) PROGRAM KTERÝ ORGANIZUJE A UDRŽUJE NASHROMÁŽDĚNÉ INFORMACE DATABÁZOVÁ APLIKACE PROGRAM.
Actor model Novotný Marek Svata Bohuslav Lhotan Petr.
 K čemu slouží ?  Uveď příklady použití sériové linky.  Je sériová linka duplexní ? Vysvětli pojem.  Jakými registry je tvořena ?  V jakých režimech.
Synchronizace Přednášky z distribuovaných systémů Ing. Jiří Ledvina, CSc.
DKV část 31 Design kvantitativního výzkumu 4. část ( ) Jiří Šafr UK FHS Historická sociologie (LS 2010)
Formalní axiomatické teorie
Zablokování (deadlock, smrtelné objetí, uváznutí)
Zpracování neurčitosti Fuzzy přístupy RNDr. Jiří Dvořák, CSc.
Distribuované systémy cvičení 3
Pre-algebra Antonín Jančařík.
Škola:Gymnázium Václava Hlavatého, Louny, Poděbradova 661, příspěvková organizace Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Inovace výuky Číslo.
Distribuované algoritmy - přehled Přednášky z Distribuovaných systémů Ing. Jiří Ledvina, CSc.
Úvod do logiky (presentace 2) Naivní teorie množin, relace a funkce
David Rozlílek ME4B. 1) k čemu slouží ………? 2)co znamená že je sériový kanál u 8051 plně duplexní…….? 3)V jakém režimu umožňuje komunikovat a kolik rozhraní.
Marie Duží vyučující: Marek Menšík Logika: systémový rámec rozvoje oboru v ČR a koncepce logických propedeutik pro mezioborová studia.
Rezoluční metoda 3. přednáška
Jazyky pro umělou inteligenci RNDr. Jiří Dvořák, CSc.
Admissible Inference Rules in LTK
Reprezentace znalostí
Směrování -RIP. 2 Základy směrování  Předpoklady:  Mějme směrovač X  Směrovač nemůže znát topologii celé sítě  X potřebuje určit směrovač pro přístup.
Komunikace v DS Přednášky z distribuovaných systémů Ing. Jiří Ledvina, CSc.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
INTERNET INFORMATIKA 5. TŘÍDA. Internet si volně můžeme vyložit jako sít, která vzájemně propojuje počítače po celém světě. Někdy se také internet označuje.
BioTech 2011, Strážná. O čem to bude? Stochastické simulace Diferenciální rovnice (ODR) Automaty.
TROJFÁZOVÉ OBVODY V USTÁLENÉM NEHARMONICKÉM STAVU
Základní pojmy v automatizační technice
Klasifikace nemocí – ICD, ICF
R OVNICE A NEROVNICE Lineární rovnice s absolutní hodnotou I. VY_32_INOVACE_M1r0106 Mgr. Jakub Němec.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_13_25_Past Tenses Past Simple X Past Continuous.
Kapitola 5: Úvod do analytických technologií Webu Vítězslav Šimon (SIM0047) Adaptivní webové systémy (AWS)
Složitost algoritmu Vybrané problémy: Při analýze složitosti jednotlivých algoritmů často narazíme na problém, jakým způsobem vzít v úvahu velikost vstupu.
Bezpečnostní systém na trackování osob
Množina bodů dané vlastnosti
Topologie počítačových sítí
Business Inteligence – úvod
Petr Šaloun VŠB-Technická univerzita Ostrava FEI, katedra informatiky
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Podpora adaptivní navigace
Informatika pro ekonomy přednáška 8
1 Lineární (vektorová) algebra
Přednášky z distribuovaných systémů
Distribuovaný systém souborů
Přednášky z Distribuovaných systémů
Transkript prezentace:

Tomáš Frydrych

Úvod Článek se zabývá znalostmi v asynchronních distribuovaných systémech Autoři představují nové pojetí definice souběžné znalosti (concurrent knowledge), založené na dvou-dimenzionální logice Hlavní myšlenka je ukázána na příkladě třech vzájemně komunikujících agentů

Souběžná znalost (Concurrent knowledge) „ Common knowledge occurs when everybody knows and everybody knows that everybody knows and everybody knows that everybody knows that everybody knows, and so forth“

Souběžná znalost v asynchronních distribuovaných systémech Asynchronní distribuovaný systém: Množina vzájemně komunikujících agentů Pro posílání/přijímaní zpráv používají agenti stejný distribuovaný algoritmus Různá rychlost doručení zprávy, znamená různé „běhy“ algoritmu Zprávy v systému jsou reprezentovány událostmi Definice: událost (event) e =[a i, s i s i ’,m,M], kde a i – agent i pro kterého nastala událost s i – stav agenta předcházející události s i ’ – stav agenta po události m – zpráva přijata agentem i M – množina zpráv odeslaných agentem i

Souběžná znalost v asynchronních distribuovaných systémech Autoři uvažují následující systém pro výpočet asynchronního distribuovaného algoritmu: Množina agentů Množina R asynchronních běhů algoritmu Množina E událostí ve všech bězích algoritmu Množina C consistent cuts ve všech bězích algoritmu

Souběžná znalost v asynchronních distribuovaných systémech PIF (Propagation of Information with Feedback) algoritmus: a1a1 a3a3 a2a2 běh algoritmu r

Souběžná znalost v asynchronních distribuovaných systémech Consistent cut: a1a1 a3a3 a2a2 E P (r)E F (r) běh algoritmu r

Souběžná znalost v asynchronních distribuovaných systémech Souběžná znalost: Založena na schopnosti agentů „pamatovat si minulost“ Zaveden pojem agent’s past vision: množina událostí daného agenta patřící do E p Definice: Nechť (r, c) je stav reprezentující řez c a běh algoritmu r. Pokud α je DUF, potom agent i má souběžnou znalost o α v (r, c), když α je pravdivá ve všech stavech, kde má agent stejnou past vision jako v (r, c).

Dvou-dimenzionální logika pro souběžnou znalost Dvou-dimenzionální sémantika, protože formule je ohodnocována v (r, c) první dimenze představuje běh algortimu druhá dimenze představuje consistent cut Pro ohodnocování formulí v této dvou-dimenzionální logice autoři představují vlastní důkazový systém S 2 M

Závěr Článek představuje novou interpretaci souběžných znalostí založených na agent’s past vision a důkazový systém systém S 2 m pro dvou-dimenzionální logiku. V závěru je uveden poměrně rozsáhlý příklad použití na vzájemné komunikaci třech agentů.