Google Apps Kateřina Macháčková EU peníze školám Základní škola Stříbrná Skalice, Na Městečku 69,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti spolupráce a sdílení dat v cloudu
Advertisements

Využití cloudových služeb ve školství
Microsoft 5. Windows Live Essentials. Co je Windows Live Essentials ? Balíček moderních aplikací Dostupný zdarma V českém jazyce Další vývoj.
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
Vaše cenové nabídky rychleji a profesionálně
Webové nástroje, komunikace
AKREDITOVANÉ ŠKOLICÍ STŘEDISKO ČLEN ASOCIACE VDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH TRADICE OD ROKU 1991 Zdeněk Mašín Microsoft Gold Certified Partner Akreditované.
| Copyright© 2010 Microsoft Corporation Markéta Douděrová Microsoft PŘEDSTAVENÍ:
SOFTWARE operační systémy
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar ZŠ Na Planině 1393/3, Praha 4 Krč Zdroj obrázků: Alfacomp.cz (pokud není uvedeno jinak)
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
INFORMATIKA 8 MS Word III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive.
Vytvoření nového účtu na Gmail. Odeslání u na konkrétní ovou adresu.
Přínosy a druhy počítačových sítí. Jednou z nejvýznamnějších technologií používaných v oblasti výpočetních systémů jsou již řadu let počítačové sítě.
SPECIFIKA VÝUKY POČÍTAČOVÝCH KURZŮ UNIVERZITY TŘETÍHO VĚKU Michal Vojkůvka.
Představení Office365 Břetislav Regner PROJEKT financovaný
Elektronická komunikace
Představujeme službu Samepage
M-Cloud.cz Groupwarové řešení pro malé a střední podniky.
Obor informační technologie
EXCEL 2010 Úvod. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního.
MALOVÁNÍ. CO JSOU TO SLOŽKY A SOUBORY HLEDÁNÍ OBRÁZKŮ NA INTERNETU.
Markéta Wolfová.  efektivní organizace záložek  sdílení zajímavých odkazů, dokumentů, obrázků, videí  označování a komentování materiálů.
Sdílení obsáhlých souborů na webu Výpočetní technika.
Microsoft Powerpoint Microsoft Word.
Ing. František Hůlka lektor webináře pro ICT metodiky
Prezentace vznikla za podpory projektu Vzájemným učením - cool pedagog 21. století (CZ.1.07/1.3.00/ ), který je spolufinancován Evropským sociálním.
Microsoft Excel  Editor z kancelářského balíku Microsoft Office.  Patří mezi tabulkové kalkulátory – aplikace, která hromadně zpracovává data.  Konkurenční.
2OP381 Manažerská informatika 1
Docs.google Barbora Janečková 3MA381. Osnova Docs.google - obecně Funkce Využití pro týmovou spolupráci Další produkty společnosti Google.
Úkol 1 - řešení týmové komunikace Promovaní inženýři (tým A, s út 12.45)
VY_32_INOVACE_51_Microsoft_Office_2010. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní.
Disk Google. Google disk umožní uložení až 15 GB souborů zdarma, přístup k nim odkudkoliv, a spolupracovat s ostatními soubory můžeme na disk nahrát 0tevře.
Posílání fotek Letecká pošta- První web ne který můžeme umístit velké množství fotek.
SOFTware Adresář, soubor, OS Informatika – 6. třída Bc. Josef Štainer
INTERNETOVÉ PROHLÍŽEČE
Zálohování fotografií
Zálohování dat Zoner cloud Webové úložiště fotografií. Virtuální disk. Zabezpečené přihlašovací údaje.
IVANA BRABCOVÁ Jak na WEB … NODE.
Google Online kancelář: Krátké seznámení s kancelářským online balíkem. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF.
Ivana Topolová VŠE v Praze
Google Apps Martin Kotlík Brno, 12. květen 2015 Cloudová řešení 1.Cloudové řešení Apple 2.Cloudové řešení Microsoft 3.Cloudové řešení Google.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
E LEMENTARISTIKA ELEKTRONICKÝCH INFORMACÍ I. P RÁCE SE SOUBORY SOUBOROVÝ SYSTÉM, CLOUD, SÍŤOVÉ SLUŽBY Jiří Leipert.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA:III/2 TÉMATICKÁ OBLAST:Informační a komunikační technologie.
2OP484 Manažerská informatika 4Office doplňkySnímek 1 2OP484 Manažerská informatika 4 SharePoint 2015 a další nástroje Co nebylo ve skriptech
Anotace: Kancelářský balík od firmy Microsoft je nejčastěji používané řešení ve firmách i domácnostech. Žáci získají přehled o tomto produktu, získají.
internet věcí Vzájemné propojení věcí přes Internet nebo Bluetooth Internet of Things (IoT)
Dotazníky Google docs Jan Juránek Základní charakteristika Google Docs/Google dokumenty Jsou to online aplikace od společnosti Google. K využívání těchto.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Picasa Číslo DUM: III/2/VT/2/2/37 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
-umožňuje sílení fotografií a videí. -volně dostupná aplikace pro platformu: iOS (Apple), Android a Windows Phone 8 - Vytvořili ho Kevin Systrom a Mike.
Internet (služby Internetu, WWW) Služby Internetu WWW (World Wide Web) – dnes nejrozšířenější služba; spoustě lidí splývá s Internetem jako takovým WWW.
 Jak zaměstnanci tráví pracovní dobu?  Zneužívají vaši techniku k vlastnímu podnikání?  Tisknou soukromé dokumenty?  Vynášejí interní data ke konkurenci?
ÚVOD DO PŘEDMĚTU INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE. OPERAČNÍ SYSTÉM Je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti.
Cloud computing a ukládání dat Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum.
Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Počítačové sítě.
Druhy aplikačních programů – rozdělení podle účelu 1
Software Počítače - rozdělení podle účelu
SOFTWARE Operační systémy.
Vývoj mobilních aplikací a jejich výhody
Organizace elektronické pošty v Gmailu
Office 365 a SharePoint Online na Filozofické fakultě UK
2OP484 Manažerská informatika 4 Google Suite
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Disk Google Číslo DUM: III/2/VT/2/2/36 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Microsoft office - Seznámení Více výukových souborů najdete na stránce: emagister.proweb.cz
Transkript prezentace:

Google Apps Kateřina Macháčková EU peníze školám Základní škola Stříbrná Skalice, Na Městečku 69,

Proč používat Google Apps levné, nenáročné na software, školy zdarma data na cloudu – přístupné z internetu, mobilu, tabletu – lze sdílet – není externí paměť Nevýhody: kancelářský balík má proti Officům omezené funkce.

Vytvořeno v aplikaci Lucidchart

Gmail

Mail pro učitele a žáky Mail – tam kde je internet, je třeba webový prohlížeč 30 GB místa Nabízení adres Štítky – třídění pošty Filtry – automaticky třídí poštu Přístup z mobilu ( Android, iOS, BlackBerry, Windows Mobile i Symbian )

Kalendář

kalendář lze sdílet: – host má přístup jen k vybraným informacím – hostovi můžeme povolit jejich úpravu akci si lze nechat připomenout (mail, SMS) kalendář můžeme umístit na web lze rezervovat schůzky, učebny apod.

Mailové adresy zakládá administrátor – nemusí být vždy lze synchronizovat s mobily a s tablety jsou aktualizovány z Google + skupiny - třídy, kroužky,… lze psát hromadně maily, přiřazovat práva

Chat, hlasová a video komunikace Google Talk zdarma lze využívat mobil nebo tablet Hangots – videokonference až pro 15 lidí - sdílení dokumentů, obrazovky - společné sledování videa skupiny

Disk

Dokumenty tabulky, textové soubory, obrázky a prezentace lze přímo vytvářet v Claudu sdílet je – partneři mají možnost je měnit v reálném čase  tabulky nemají tolik možností jako Office možnost vytváření formulářů se zpětným vyhodnocením dokumenty z jiných aplikací lze na Disk přetáhnout, (když nejdou otevřít, tak je stáhneme)

Google Drive úložiště na cloudu, přístup odkudkoliv, nahradí flasku desktopová aplikace k stažení na drive.google.com drive.google.com pracuje se s ní stejně jako se složkou na ploše, synchronizuje se Diskem soubory lze sdílet, obrázky a videa jsou automaticky v Google +

WEB snadná tvorba bez znalosti HTML snadné vkládání z ostatních aplikaci Google Apps

Zdroje: zkopírovaná loga z aplikací zkopírované ukázky mé pošty, disku, kalendáře …