a její Misionářky lásky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kde to vlastně žijeme? Vesmír Mléčná dráha Sluneční soustava
Advertisements

Pocta Matce Tereze Click.
Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : • Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí. • Nejdůležitější, a pro nás na prvním.
ČR pro Ježíše Termíny ŠVM v Malenovicích pro školní rok 2005/06 ŠVM II. AC/ECM - první víkend druhý víkend druhý.
MÉ KRÁLOVSTVÍ.
Týden modliteb za duchovní povolání, od 8.do 15.května 2011, ukončen 48. světovým dnem modliteb za povolání o 4. neděli velikonoční – neděli Dobrého pastýře.
Čínské pořekadlo.
Citáty O LÁSCE.
Chléb náš vezdejší dej nám dnes
Světadíly SLEPÉ MAPY.
36. Během cesty pouští zakusili Izraelité, že se o ně Hospodin stará
Křesťanství Nejrozšířenější náboženství – 2 miliardy věřících
Definice zapomínání: 1. Zánik vzpomínky. 2. Zánik nežné náklonnosti.
Předmět: Zeměpis EU peníze školám
TUŠÍTE, NA KTERÉ VĚCI SE BŮH NEBUDE PTÁT?: TUŠÍTE, NA KTERÉ VĚCI SE BŮH NEBUDE PTÁT?:
TUŠÍTE, NA KTERÉ VĚCI SE BŮH NEBUDE PTÁT: TUŠÍTE, NA KTERÉ VĚCI SE BŮH NEBUDE PTÁT:
Sociální služby poskytované ohroženým rodinám (na příkladu Slezské diakonie)
2. Často však světlo svítání | zastře strach z večera, | když člověk pozná zklamání | a zmizí důvěra.
Světová náboženství.
Světadíly a kontinenty + oceány
MINISTRANTi …Já jsem malý ministrant s vélikánskou sukní, kostelnice směje se, pokaždé, když du kolem ní...
TUŠÍTE, NA KTERÉ VĚCI SE BŮH NEBUDE PTÁT: TUŠÍTE, NA KTERÉ VĚCI SE BŮH NEBUDE PTÁT: 4... Bůh se Vás nezeptá kolik jste vydělal peněz, ale jakým způsobem?
MATKA TEREZA „Nečekejte na to, až vás někdo povede; začněte sami,
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
„Máme tady jenom pět chlebů a dvě ryby." Ježíš řekl: „Přineste mi je sem." Společná modlitba Lidé, kterým jsi pomohl, ti možná nebudou vděční. Nevadí pomáhej.
Křídla života Umění jednat přináší praktické výhody při nejrůznějších skupinových procesech. Řídíte-li jednání, je vaší úlohou stanovit agendu, řídit diskusi.
1. Srdce k srdci spěšte spolu | v srdci Páně spočinout! | Plamen lásky v blahu v bolu | nechte k Pánu vyšlehnout! | Hlava on, my tělo údy; | světlo on,
Peníze jsou jazykem světa. Boží Slovo je překlad, který vede k Finanční svobodě.
Copyright, 2005 Exodus Global Alliance Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí.
Pro Miláčka JÁJU …….. Pro Miláčka JÁJU ……. Jsi poupátko mého štěstí, co nikdy neuvadá, jsi studánka všech neřestí, co nikdy nevysychá. Jsi zlaťoučké.
Dětská práce Lucie Pizúrová.
O smutku a smrti.
Lidské rasy.
1. Třikrát Petr vyznával, | že miluje Pána svého. | Třikrát Pán mu přikázal | pečovat o bezbranného. Málo je říkat: sestry, bratři. Nést břemena, to k.
LESY NA ZEMI Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Jen tak, pro radost, Ti posílám jednu malou vločku
Principy diakonické služby
Je zbožnost cool? ZAJÍMAVÁ ZÁBAVNÁ PŘITAŽLIVÁ. Jak lidé kolem nás vidí zbožnost? Je to něco společného s Bohem Je to nuda Nejspíš to nemá žádný praktický.
Asie - obyvatelstvo. Asie - obyvatelstvo Světadíl s největším počtem obyvatel na světě (asi 4 mld. lidí) Světadíl s největším počtem obyvatel na světě.
SVÁTOST OLTÁŘNÍ „Amen, amen, pravím vám, nebudete-li jíst tělo Syna člověka a pít jeho krev, nebudete mít v sobě život.“ (Jan 6, 53) Eucharistie je zdrojem.
1. Zde u tvých jeslí stát chci dnes, | můj Ježíši, mé žití
Motivace křesťanského jednání
Ježíš žije 1. Ježíš žije, aleluja. 4x Ref: Aleluja, aleluja, aleluja, aleluja. 2. On je láska, aleluja. 4x Ref: Aleluja, aleluja, aleluja, aleluja. 3.
Rysy Ježíšovy modlitby Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
S E N N E B O R E A L I T A... Láska je jako slunce,kdo ji má může mnohé postrádat. Komu však chybí láska,tomu chybí všechno.
Věřím v Svatých obcování
1. Bože, dík ti vzdávám, | že jsi Otcem mým, | zlá když přijde zpráva, | se vším k tobě smím, | v každičkou že chvíli | přístup k tobě mám, | a že sám.
1. Jsem bouří žití znaven, ty při mně stůj: přístavem buď mi, hradem sám, Pane, můj. Když loďka žití mého už marně hledá cíl, ty pomoz rukou svojí, v přístav.
POKUŠENÍ S hudbou – úvod k tématu POKUŠENÍ.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Věnováno příteli... Už nesvítí pro Tebe slunce, už nevnímáš tento svět, byls na této planetě zázraků, něžný a převzácný květ.
Apoštolská 1. Prosíme Tě dej nám Pane sílu,
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Vždy jsem pohrdal línými bílými lidmi. Teď už můžu mluvit i o líných černých lidech. Jste chudí, protože jste nedodělali školu, berete drogy, máte tři.
Kodex Charity Česká republika. Charita Charita a její místo.
“Co­ko­li jste udě­la­li pro jed­no­ho z těch­to mých nej­po­sled­něj­ších brat­ří, pro mne jste udě­la­li.“ (Mt 25,40) Slovo života Duben 2016.
Boží intervence ... Bůh na tvé straně
Novoroční modlitba 2016 Upravil - Dick Sand.
Čím bych chtěl být až, vyrostu?
TUŠÍTE, NA KTERÉ VĚCI SE BŮH NEBUDE PTÁT:.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Ježíš žije 1. Ježíš žije, aleluja. 4x
Nastal vánoční čas... Lidem je v tyto dny hezky.
RÍMSKOKATOLÍCKA CIRKEV TRNAVSKÁ ARCIDIECÉZA Katechetické oddelenie Ľudská osoba a jej dôstojnosť (téma) pre 1. ročník SŠ Mgr. Andrea Dobošová 2012.
Pocta Matce Tereze Click.
Děti jsou DAR... jak je MILOVAT ?!?
Pocta Matce Tereze Click.
Pocta Matce Tereze Click.
Co začíná tam, kde končí naše země?
Pocta Matce Tereze Click.
Transkript prezentace:

a její Misionářky lásky Matka Tereza (1910 – 1997) a její Misionářky lásky

Poslání M. Terezy 10. září 1946 „povolání v povolání“ „Pojď, buď mým světlem“ „Cokoli jste učinili jednomu z těchto mých nejposlednějších bratří, mně jste učinili“ (Mt 25)

Tišit Ježíšovu žízeň po lásce a duších

3 pilíře spirituality M. Terezy Milující důvěra (Loving Trust) Úplná oddanost (Total Surrender) Radostnost (Cheerfulness)

Misionářky lásky jsou řeholní rodinou světové Církve Podle statistiky z 25.3.2004 měly v 5 světadílech, 130 zemích, 710 domů Z toho: 229 v Indii, 80 v ostatní Asii, 166 v Americe, 116 v Evropě, 94 v Africe a 25 v Austrálii a Oceánii

V České republice Dům v Praze otevřen v květnu 1990 v Bubenči, dnes v Libni, Zenklova 195 V prosinci 2006 otevřen druhý dům v Ostravě - Přívoze

“Nejhorší chudobou je osamělost a pocit, že nejste milováni.” “Dnes není nejhorší nemocí malomocenství nebo tuberkulóza, ale pocit, že člověk je nechtěný.” “Ve světě je větší hlad po lásce a ocenění než po chlebu.” “Někdy si myslíme, že chudoba je jenom být hladový, nahý a bez domova. Chudoba těch, kdo jsou nechtění, nemilovaní a zanedbávaní, je ta největší chudoba. Tento druh chudoby musíme začít léčit ve svých domovech.”

Naším povoláním je milovat Ježíše.” “Mnoho lidí si plete naši práci s naším povoláním. Naším povoláním je milovat Ježíše.”

Pokaždé, když se na někoho usměješ, je to úkon lásky, dar tomu člověku, krásná věc.

“Na konci svého života nebudeme souzeni podle toho, kolik jsme získali diplomů, kolik jsme vydělali peněz nebo kolik jsme vykonali velikých věcí. Budeme souzeni podle tohoto: ‘Byl jsem hladový a dali jste mi najíst. Byl jsem nahý a oblékli jste mě. Byl jsem bez domova a ujali jste se mě.’”