Kojenec Fáze prenatálního vývoje zahrnuje dobu od početí po narození dítěte a trvá přibližně 40 týdnů. Kromě zásadního významu biologického vývoje jsou.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Život je jako cesta vlakem…
Advertisements

VÝSLEDKY VÝZKUMU PODPOŘENÉHO NADAČNÍM FONDEM J&T
Občanská výchova ETAPY LIDSKÉHO ŽIVOTA.
PRENATÁLNÍ STADIUM NOVOROZENEC KOJENEC BATOLE
Prezentace jde automaticky, prosím, pusť repro 
Subjekty a předmět všeobecného osobnostního práva © Vladimír Plecitý, 2007.
Vývoj člověka - postnatální
Alžběta Brožová Barbora Šimková Lenka Krejcárková.
FÁZE ŽIVOTA.
VLIV RODINY A PROSTŘEDÍ NA STRAVOVACÍ ZVYKLOSTI DĚTÍ
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Egyptské pyramidy.
Seznamuje žáky s procesem lidské socializace a společenským statusem.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Sexuální dospívání Reprodukční zdraví 8. ročník
VÝVOJOVÁ PSYCHOLOGIE NOVOROZENECKÉ OBDOBÍ
Vývoj člověka Ontogeneze.
Těhotenství, dětství a dospívání
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Občanská nauka Ročník:
HLAVNÍ OBDOBÍ LIDSKÉHO ŽIVOTA
STÁRNEME A MĚNÍME SE Alica Vacková 4.B
JMÉNO AUTORA: MGR. VLASTA KOLLARIKOVÁ DATUM VYTVOŘENÍ: ČÍSLO DUMU: VY_32_INOVACE_18_OSVZ_ON ROČNÍK: I. VZDĚLÁVACÍ OBLAST: SPOLEČENSKOVĚDNÍ.
RODINA Mgr. Michal Oblouk.
Rozdíly mezi osobnostmi
Sdělování nepříznivých informací.
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_JIROCHOVA.
Rodina a vzory Existují kladné vzory pro dnešní rodinu?
Vývojový cyklus rodiny Mgr. Petra Sobková
CHUDOBA.
VÝVOJOVÁ PSYCHOLOGIE PhDr. Daniel Heller.
Mladší dospělost SZŠ a VOŠZ Zlín Zdravotnický asistent, druhý ročník
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ SLOVA:
Fáze vývoje jedince Mgr. Jana Gajdošová
(Presenium) Jiří Vítovec
PRÁVO SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ Státní sociální podpora
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_JIROCHOVA.
Bylo nebylo ... Před dlouhou, dlouhou dobou existoval ostrov, na kterém žily všechny pocity člověka: dobrá nálada, smutek, vědění … a kromě ostatních různých.
Fyzický vývoj – vývoj mozku
Vývojová psychologie Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Sociální vztahy a dovednosti Předmět Zdravotnická.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193, Tel.: , Tel.řed./fax: ,
D OSPÍVÁNÍ Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Vliv společenského prostředí na utváření osobnosti, sociální prostředí, komunikace a socializace.
Nová šetření výskytu a podob šikany Centrum sociálních služeb Praha – Pražské centrum primární prevence.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Sociální vztahy a dovednosti Předmět Zdravotnická.
I n k l u z i v n í v z d ě l á v á n í aneb odvaha dělat věci jinak
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Rodina a typologie rodin
Osobnost žáka jako jeden ze subjektů výchovně-vzdělávacího procesu Autor: Miroslav Vild.
Od tématu k problému – druhy problému - hypotézy Východisko = problém Kvantitativní výzkum – musí mít vždy hypotézu? Kvalitativní výzkum – bez hypotézy?
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Analýza a vyhodnocení zdravotního stavu obyvatel města TÁBOR MUDr. Stanislav Wasserbauer MUDr. Miloslav Kodl Hana Pokorná Zdravá Vysočina, o.s. ve spolupráci.
Osobní bezpečí. Sebepojetí Sebepojetí - znamená porozumět sám sobě, svému JÁ, svým náladám, chování Sebepojetí – zahrnuje sebepoznávání, sebehodnocení.
 Souhrn hybných činitelů v činnostech, učení a osobnosti  Skutečnosti, které jedince podněcují, podporují nebo naopak tlumí, aby něco konal či nekonal.
Čím chci být ,až vyrostu.
Sociologie pro SPP/SPR/VPL
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
ANOTACE Seznámit žáky s vývojovými fázemi člověka. Vysvětlit změny ve vývojových fázích předškolního dítěte, se změnami při přechodu dítěte do školy. Výukový.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Čím chci být, až vyrostu Tomáš Fryčka.
Vztahy a pravidla soužití - rodina
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Vývoj člověka Ontogeneze.
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_06 Vztahy mezi lidmi
Socializace Kejřová.
Prezentace jde automaticky, prosím, pusť repro 
Osobnost člověka z hlediska sociální psychologie
Školská sociální práce
Bylo nebylo ... Před dlouhou, dlouhou dobou existoval ostrov, na kterém žily všechny pocity člověka: dobrá nálada, smutek, vědění … a kromě ostatních různých.
Prezentace jde automaticky, prosím, pusť repro 
Transkript prezentace:

Kojenec Fáze prenatálního vývoje zahrnuje dobu od početí po narození dítěte a trvá přibližně 40 týdnů. Kromě zásadního významu biologického vývoje jsou v tomto období také pokládány základy pro citový vztah mezi matkou, resp. oběma rodiči, a (zatím očekávaným) dítětem. Skutečnost očekávání dítěte má značný vliv na život obou jeho rodičů; dítě jim přinese na jedné straně velké obohacení, na straně druhé nutnost určitých změn životního stylu a společenských rPozice partnera matky bývala v minulosti podceňována jako málo významná, nicméně i od něho těhotenství jeho partnerky leccos vyžaduje. Musí se vyrovnat mimo jiné s určitou proměnou osobnosti nastávající matky a posléze i s faktem, že dítě nárokuje mnoho jejího času a pozornosti, které ona tím pádem nemůže věnovat jemu. Pro matku samotnou pak těhotenství znamená nikoli období klidu a vyrovnanosti, nýbrž značnou zátěž psychickou, tělesnou i společenskouolí.

Batole Miminko se začíná přizpůsobovat podmínkám života. Důležitý je kontakt s jeho matkou pomocí dotyku, hlasu a zraku. Dítě převážně jen spí, jí, vylučuje a křičí. Je to pro něj velmi zátěžová situace - najednou má mnoho činností - musí mám dýchat, sát.. Toto období trvá zpravidla 6 týdnů. Kojenecké období

P ř edškolák Fáze prenatálního vývoje zahrnuje dobu od početí po narození dítěte a trvá přibližně 40 týdnů. Kromě zásadního významu biologického vývoje jsou v tomto období také pokládány základy pro citový vztah mezi matkou, resp. oběma rodiči, a (zatím očekávaným) dítětem. Skutečnost očekávání dítěte má značný vliv na život obou jeho rodičů; dítě jim přinese na jedné straně velké obohacení, na straně druhé nutnost určitých změn životního stylu a společenských rolí.

školak Dítě se narodí z nechtěného těhotenství - pro dítě samotné to představuje jisté riziko budoucích problémů, přičemž problémy nemusí, nicméně mohou za určitých okolností nastat. U těchto dětí byla pozorována v průměru vyšší nemocnost, školní problémy, nižší úroveň sociálních dovedností a zvýšená tendence k obezitě (jídlo má nahradit neuspokojené psychické potřeby).

pubertak Nutno podotknout, že by bylo omylem domnívat se, že v rámci denního režimu je puberťák živočichem pasivním nebo snad dokonce laxním. Při vědeckém výzkumu chování tohoto druhu byly objeveny autentické písemné záznamy, dokazující, že jedinci ve vyšším stadiu vývoje některé své činnosti plánují. Tento fenomenální objev osvětlil některé dlouho nepochopitelné jevy jako např. prohlášení ležícího puberťáka "...mám toho moc" a potvrdil domněnku, že puberťák je schopen cíleného písemného projevu, o čemž se vedly vášnivé vědecké spory. Tato skutečnost ve svém důsledku též vysvětluje, proč je v pozdějších vývojových stadiích chov téměř nemožný a výcvik a priori iluzorní. Vědci po dlouhém váhání uvolnili pro veřejnost část objevené písemnosti, takže vám jí můžeme jako prvním na těchto stránkách nabídnout.

Dosp ě lí Vývojové etapy života Ontogeneze - zkoumá vývoj psychiky člověka od narození po stáří Fylogeneze - zkoumá vývoj člověka jako druh (od pračlověka) Periodizac e člověka: 1. Prenatální období = období...[ Pokračování článku ][ Pokračování článku ]

starý Ahoj chtěla byc se zeptat na vaše názory a zkušenosti. Máme poměrně,,mladou rodinu,,(hodně generací)nejstarším členem naší velké rodiny je můj pradědeče(samuelův prapra ) kterému je 90 let. Donedávna se o sebe dokázal postarat sám je to tak 6 týdnů, co musel do nemocnice, kvůli oteklým nohám, které ho bolely, byl tam ani ne 4 dny a stal se z něj takový věchýtek, neuvěřitelně zhubl spadl ve sprše(což nechápeme jak to mohli dopustit) nedokázal se ani sám posadit najíst a to z ničeho nic, ještě před tím než šel do nemocnice bydlel sám a dokázal si uvařit poklidit atd.. a jednou za týden jsme za ním někdo z rodiny jezdili Striktně odmítá jakoukoliv pomoc pečovatelky?Nosila by mu domů oběd(ne nechce, protože by mu to nechutnalo! ) domov důchodců či jiná podobná instituce nepřipadá v úvahu, jakmile se o tom zmíníme je jak u vytržení! i když kdyby moje prababička žila(zemřela před 7 lety) tak by do domova šli dokonce měla i předem sjednané místo… Když byl děda poslední den v nemocnici požádal mou babičku, aby si ho vzala k sobě, že si uvědouje, že to sám doma nezvládne. babička byla nejdříve štastná, ale ted se o ní začínáme bát!! má mnohem větší nervy, než když byl pradědeček u sebe! musela kvůli němu upravit dům dát postel dolů do obýváku k televizi, koupit mu bezdrátová sluchátku odstranit koberečky, o které by mohl zakopnout… Můj děda odešel kvůli němu k nám na chatu, jelikož by se ani na zprávy nepodíval!