Elektronická učebnice - I

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PODNEBÍ.
Advertisements

13.1 Kružnice, kruh Co mají obrázky společného?
68.1 Podstatná jména rodu mužského – vzor stroj
16.1 Odčítání desítek V obchodě mají 70 krabiček mléka. Balí je po 10.
4.1 Přímka (modelování, rýsování)
10.1 Vztahy o několik více, o několik méně
Autor: Mgr. Zdeňka Krmášková
20.1 Malá násobilka - násobení
19.1 Odčítání v oboru do 100 s přechodem přes desítku
Elektronická učebnice - I
15.1 Sčítání desítek Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Matematika Autor: Mgr. Dana Krenková.
Elektronická učebnice - I
Rozlišujeme 5 základních klimatických pásem:
Elektronická učebnice - I
62.1 Rovnováha v přírodě, potravní řetězec
Rozmanitost podmínek života na zemi
Subtropický pás Subtropické lesy.
Devátá Marta Devátá Monika
PODNEBNÉ PÁSY.
18.1 Obratlovci Kdo jsou obratlovci?
7.1 Odčítání v oboru V krabici byly žárovky.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
19.1 Kružnice, kruh (průsečíky) - konstrukční úlohy
Pohyby Země Planeta Země se pohybuje obrovskou rychlostí, kterou lidé vůbec nevnímají.
Biomy - popis.
Základní škola Frýdek-Místek, Pionýrů 400
Přírodověda 5.ročník podnebí podnebné pásy.
Elektronická učebnice - I
6e.1 Písmenko S Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Český jazyk Autor: Mgr. Hana Kopčanová.
78.1 Procvičení a příklady: Sčítání v oboru 1 – 4. Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace.
Šířkové pásy tropický pás.
12.1 Čtyřúhelníky Mezi obrázky se zatoulal jeden, který sem nepatří.
21.1 Malá násobilka - dělení
Elektronická učebnice - I
18.1 Sčítání v oboru do 100 s přechodem přes desítku
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
43.1 LOMENÉ VÝRAZY 3
Podnebí.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Elektronická učebnice - I
13.1 Desítky - jednotky 10 jednotek = 1 desítka
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Biosféra.
6h.1 Písmenko U Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Český jazyk Autor: Mgr. Hana Kopčanová.
PODNEBÍ NA ZEMI.
65.1 Podstatná jména rodu mužského - vzor pán
29.1 Pamětné sčítání a odčítání do 1000
14.1 Numerace do 100 Čti čísla v první desítce, ve druhé desítce atd.
8.1 Sčítání do 20 bez přechodu desítky
17.1 Sčítání a odčítání v oboru do 100 bez přechodu přes desítku
45.1 ROVNICE S NEZNÁMOU VE JMENOVATELI
22.1 Násobení a dělení číslem 1 a 10 – násobení číslem 1
Podnebí, podnebné pásy.
ZEMĚPIS VY_32_INOVACE_08_05_podnebné pásy. POLÁRNÍ PÁS Na většině území je věčný led, Velmi chladné podnebí. Teploty až -50º C. Řídké zalidnění. Střídání.
Podnební pásy Elena a Eliška.
VY_32_INOVACE_ Tomáš Kvasný Atmosféra - podnebí I. – teplotní pásy Tomáš Kvasný Zeměpis Březen ročník Pomocí práce ve dvojicích a výkladu.
Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu
Podnebí a přírodní krajiny Afriky
Podnebné pásy listnaté lesy tropy subtropy
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Pohyby Země.
PODNEBÍ A POČASÍ ČESKÉ REPUBLIKY
Název školy: Speciální základní škola,Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: Zeměpis- 6. ročník VY__32_INOVACE_07_IV_Z6_tropy_subtropy.
STŘÍDÁNÍ ROČNÍCH OBDOBÍ
Prezentace – výklad učiva
Název : VY_32_inovace_16 - PŘ – PODNEBNÉ PÁSY – TROPICKÝ PÁS
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Př_15_Podnebné pásy
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
PODNEBÍ.
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV:VY_52_INOVACE_04_05_21_PODNEBNÉ PÁSY
Transkript prezentace:

Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 58.1 Podnebná pásma Víte, kdo způsobuje angínu, chřipku, nebo neštovice? Autor: Mgr. Hana Kopčanová

58.2 Co už víš? Planeta Země je z větší části pokryta vodou. Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 58.2 Co už víš? Planeta Země je z větší části pokryta vodou. Některá místa na Zemi jsou obydlena lidmi, rostlinami i živočichy více než jiné. Země se otáčí kolem své osy (1 den). Země obíhá kolem Slunce (1 rok). V České republice se střídají 4 roční období.

58.3 Jaké si řekneme nové termíny a názvy? Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 58.3 Jaké si řekneme nové termíny a názvy? Podnebné pásy – rozdělení zeměkoule na pásma podle počasí, které tam převládá. Existují pásy: tropický, subtropický, mírný, subpolární a polární pás.

Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 58.4 Co si řekneme nového? Česká republika leží v mírném pásu, pro nějž je typické střídání ročních období – jaro, léto, podzim, zima. Živočichové a rostliny jsou přizpůsobeny měnícím se teplotám během roku. Existují i jiné podnebné pásy, kde se roční období nestřídají. Pouštní oblasti: roční období se nestřídají, přes den je na poušti obrovské horko, v noci teplota klesá až k 0°C. Na poušti je nedostatek vody, živočichové a rostliny s ní umí dobře hospodařit. Tropický deštný les: období se nestřídají, po celý rok je v pralesích vlhko a teplo, dostatek vody. Žije tu obrovské množství druhů živočichů i rostlin. Polární oblasti: střídá se polární noc a polární den. Většinu roku je tu teplota pod 0°C, nežije tu příliš mnoho živočichů a rostlin.

58.5 Procvičení a příklady: Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 58.5 Procvičení a příklady: Popiš obrázek podle podnebných pásem a pomyslných čar: polární pás severní polární kruh mírný pás rovník tropický pás mírný pás jižní polární kruh polární pás

Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 58.6 Pro šikovné REKORDY Z PODNEBNÝCH PÁSEM: Největší pouští na světě je Sahara, která leží v Africe. Vůbec nejnižší teplota byla naměřena na Antarktidě v roce 1983. Bylo naměřeno – 90°C. Naopak nejvyšší teplota se naměřila v roce 1922 v Africe. Naměřilo se zde + 58°C ve stínu. Polární noc a polární den je úkaz, který nastane pouze za hranicí polárních kruhů. Polární noc a polární den trvá půl roku. Během polární noci není v oblastech přirozené sluneční světlo. Naopak během polárního dne není v těchto oblastech přirozená tma. Největší plochu tropických deštných lesů nalezneme v povodí řeky Amazonky v Jižní Americe. Dříve deštných lesů bylo mnohem více, ale lidé je kácí. Tím se spousta rostlin a živočichů stává ohroženými druhy na pokraji vyhynutí. polární den Sahara panda, ohrožený druh

Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 58.7 CLIL Vocabulary: Frigid Zone – polární pás Temperate Zone – mírný pás Torrid Zone – tropický, suchý pás Equator – rovník Antartic Circle – polární kruh Tropic of Capricorn / Cancer – obratník Kozoroha/ Raka Vocabulary: Frigid zone – polární pás Temperate zone – mírný pás Torrid zone – tropický, suchý pás Equator – rovník Antartic circle – polární kruh Tropic of capricorn / cancer – obratník kozoroha/ raka

Elektronická učebnice - I Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace 58.8 Test znalostí Kolem polárních kruhů se rozprostírá jaký podnebný pás? polární mírný tropický mokrý 3. Tropický pás se rozprostírá kolem: severního polárního kruhu jižního polárního kruhu obratníku Raka rovníku 2. Pro jaký podnebný pás je typické střídání 4 ročních období? subtropický 4. V jakém podnebném pásu je celý rok teplo, vlhko, dostatek vody a žije zde mnoho druhů živočichů i rostlin? tropickém polárním subpolárním mírném Správné odpovědi: a d Test na známku

58.9 Použité zdroje, citace http://malotridka.ic.cz/evropa/zeme3.jpg Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 58.9 Použité zdroje, citace http://malotridka.ic.cz/evropa/zeme3.jpg http://fld.czu.cz/vyzkum/Nauka_o_lp/biomy/svetbiomy.jpg http://www.mlahanas.de/Greeks/images/AristoZones.gif Obrázky z databáze klipart

58.10 Anotace Autor Mgr. Hana Kopčanová Období 07 - 12/2012 Ročník Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás 58.10 Anotace Autor Mgr. Hana Kopčanová Období 07 - 12/2012 Ročník 4. ročník Klíčová slova Podnebná pásma Anotace Prezentace popisující učivo o rozdělení Země na několik podnebných pásem, typické znaky podnebných pásem.