SIPVZ – úvodní modul P Pokročilá práce s textem metodické poznámky (4 h)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_ 2.5 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi I. Textový editor – odkazy (obsah, rejstřík) Typ:
Advertisements

Formátování diplomové práce
Textový procesor (MS Word)
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Možnosti programu MS Word. Úpravy textu Úprava textu a odstavců.
Funkce programu Microsoft Word 2003 vhodné pro úpravu studentských prací Petr Křivánek.
Funkce programu Microsoft Word 2010 vhodné pro úpravu studentských prací Petr Křivánek.
Word 2007 se na rozdíl od předcházejících verzí ovládá pomocí pásu karet, který najdete v horní části obrazovky. Pás je rozdělen na jednotlivé karty,
Zoner Callisto.
Grafická úprava seminární práce
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Pro Nekonečno – RC Palouček
SIPVZ – úvodní modul P Elektronická komunikace metodické poznámky (3 h)
TVORBA TEXTOVÉHO DOKUMENTU
Nabídka karty Soubor Soubor. Nabídka karty Domů Domů práce se schránkou formátování písma zarovnávání formát čísel práce se styly práce s buňkami vyhledávání.
Prostředí pro tvorbu strukturovaných učebních textů Ing. Jiří Přibil Fakulta managementu VŠE Rozvojový grant Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.
14. Textový editor ( VKLÁDÁNÍ dalších objektů do textu…)
Téma: CorelDRAW - Textové objekty - 7. díl
Jak vytvořit prezentaci
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
Textový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
2005 Šablona eVŠKP - titulní list ÚVOD  Definice doporučené šablony  Soubor s přednastavenými styly, strukturou, designem  NEREÁLNÉ problémy.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Hromadná korespondence
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
TEXTOVÝ EDITOR.
SIPVZ – úvodní modul P Počítačová grafika a prezentace metodické poznámky (4 h)
Textový procesor (MS Word)
Kurz základů IT PhDr. PaedDr. Zdeněk Pejsar, Ph.D.
MS ACCESS - FORMULÁŘE Databázové systémy.
TEXTOVÝ EDITOR (vkládání dalších objektů do textu a jejich vlastnosti, textové tabulky, šablony,) Lol.
Microsoft Powerpoint Microsoft Word.
Vkládání kreslených útvarů
1.První spuštění a popis hlavní obrazovky Tla č ítko Office – nejpou ž ívan ě jší volby, seznam posledních dokumentu Panel rychlý p ř ístup – p ř idání.
Jak vytvořit prezentaci
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Vkládání objektů do textového editoru Autor:
Power Point– popis prostředí
Microsoft Excel  Editor z kancelářského balíku Microsoft Office.  Patří mezi tabulkové kalkulátory – aplikace, která hromadně zpracovává data.  Konkurenční.
Jak učit tvorbu textového dokumentu Milan Purkart.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy Navigace.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 3.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_ 2.4 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi I. Textový editor – záhlaví, zápatí Typ: DUM -
Word – Tabulky a Grafika ve Wordu
Digitální učební materiál
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Tabulky v textu VY_32_INOVACE_10_2_15_AP.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
I NOVACE VÝUKY INFORMATICKÝCH PŘEDMĚTŮ VE STUDIJNÍCH PROGRAMECH O STRAVSKÉ UNIVERZITY Z DOKONALOVÁNÍ GRAMOTNOSTI AKADEMICKÝCH A OSTATNÍCH PRACOVNÍKŮ OU.
Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Vzdělávací obor: Informatika Téma: Word - záložka "Vložit" Klíčová slova: Záložka vložit, obrázek,
Jak učit tvorbu textových dokumentů
Typografie a zpracování textů
TEXTOVÝ EDITOR ( VKLÁDÁNÍ DALŠÍCH OBJEKTŮ DO TEXTU A JEJICH VLASTNOSTI, TEXTOVÉ TABULKY, ŠABLONY, JEJICH VYUŽITÍ A TVORBA ) Michalík Martin 4.A.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Word Číslo DUM: III/2/VT/2/2/30 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Excel Číslo DUM: III/2/VT/2/2/31 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
VYTVÁŘENÍ e-LEARNINGOVÝCH MATERIÁLŮ Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
Uživatelský software 1./2 A4 kabinet Aut – suterén / 15 cvičení (4 témata) - na konci.
T EXTOVÝ EDITOR ( VKLÁDÁNÍ DALŠÍCH OBJEKTŮ DO TEXTU A JEJICH VLASTNOSTI, TEXTOVÉ TABULKY, ŠABLONY, JEJICH VYUŽITÍ A TVORBA )
E LEMENTARISTIKA ELEKTRONICKÝCH INFORMACÍ IV. T EXTOVÝ PROCESOR POSLOUPNOST ZNAKŮ, OBJEKTY V TEXTU Jiří Leipert.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_02 Informatika - MS Excel – Nabídky karet Autor:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu: Střední zdravotnická škola ÚO – šablony Registračn í č í slo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Š ablona: III/2.
Textový Editor.
Elementaristika elektronických informací
WordArt, SmartArt, Tvary
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Excel
Název: VY_32_INOVACE_ICT_7B_11B Škola:
SIPVZ – úvodní modul P ICT a změny ve výuce (2 h) metodické poznámky.
Transkript prezentace:

SIPVZ – úvodní modul P Pokročilá práce s textem metodické poznámky (4 h)

Pokročilá práce s textemŠkolení lektorů úvodního modulu P© Radek Maca Co znají účastníci z modulu Z? Struktura textového dokumentu základy editace formátování písma formátování odstavců formátování stránek vkládání a formátování obrázků ukládání, otvírání a tisk souborů

Pokročilá práce s textemŠkolení lektorů úvodního modulu P© Radek Maca Témata výuky Tabulky v textovém dokumentu –vkládaná pravidelná tabulka –kreslená nepravidelná tabulka –kalkulační tabulka Grafické objekty v textovém dokumentu –automatické tvary –WordArt –matematické symboly, rovnice, chemické vzorce, … Jednotná struktura textového dokumentu –styly písma a odstavců –šablony –oddíly

Pokročilá práce s textemŠkolení lektorů úvodního modulu P© Radek Maca Rozšiřující témata Bulletin a školní časopis –záhlaví a zápatí –obsah a rejstřík –speciální tisk Korespondence s rodiči –princip hromadné korespondence –formulářové dopisy –obálky a štítky

Pokročilá práce s textemŠkolení lektorů úvodního modulu P© Radek Maca Metodické poznámky Tabulky v textovém dokumentu (45 min) –vkládaná pravidelná tabulka k čemu je to dobré jak se vkládá a formátuje tabulka, řádky, sloupce jak se vkládají a editují data –kreslená tabulka kdy se používá jak se kreslí tabulka, vnitřní dělení buněk –kalkulační tabulka vzorce v textové tabulce vkládání a editace tabulky z tabulkového procesoru

Pokročilá práce s textemŠkolení lektorů úvodního modulu P© Radek Maca Metodické poznámky Grafické objekty v textovém dokumentu (30 min) –automatické tvary vkládání a editace tvaru obtékání formát automatického tvaru – WordArt vkládání a tvarování písma 3D efekty a stíny –speciální symboly matematické symboly chemické vzorce

Pokročilá práce s textemŠkolení lektorů úvodního modulu P© Radek Maca Metodické poznámky Jednotná struktura textového dokumentu (60 min) –styly existující styly písma a odstavce ´globální změny v dokumentu prostřednictvím úpravy stylů definice nových stylů –šablony použití šablony tvorba nové šablony –oddíl tvorba oddílu formátování oddílu

Pokročilá práce s textemŠkolení lektorů úvodního modulu P© Radek Maca Praktické úlohy zkuste vytvořit tabulku se seznamem účastníků kurzu a naformátovat ji zkuste vytvořit evidenční kartu pro nového žáka vytvořte plakát k soutěži s grafickými prvky připravte pro účastníky šablonu a neupravený tématický plán předmětu. Pomocí šablony naformátujte tématický plán zkuste vytvořit test, v němž bude zadání otázek přes celou šířku a varianty odpovědí ve dvou sloupcích

Pokročilá práce s textemŠkolení lektorů úvodního modulu P© Radek Maca Závěr k textům textové editory budou zřejmě nejčastěji používané programy globální úpravy v dokumentu provádíme pomocí stylů a šablon lokální úpravy v dokumentu provádíme pomocí formátování písma a odstavce obrázky a tabulky „zpestří“ textový dokument Případné dotazy rád zodpovím.