Slovinsko Petra Filipová 8.B 28.10.2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Slovinsko Republika Slovenija
Advertisements

Itálie.
Úkoly pro práci s mapou Zjisti pro danou oblast: Podnebí Vegetaci
Geografická charakteristika Střední Evropy I.
SLOVINSKO.
Polsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Rakousko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Srbsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Německo Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Maďarsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Kanada.
Musilová Tereza VIII.A /2009
IRSKO Robin Plch 8.A
Moldavsko.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Střední ř Evropa.
Island (Islandská republika)
RAKOUSKO.
BULHARSKO.
Nela Lachmanová VIII.B Makedonie Nela Lachmanová VIII.B
JADRANSKÉ STÁTY CHORVATSKO, SLOVINSKO.
SRBSKO.
Rumunsko.
Lucembursko Jan Dařílek VIII.B 7.12.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Francie.
Švýcarsko Krátká Josefína 8.A
ŠVÝCARSKO.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Bělorusko Daniel Knápek 8.B
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Slovinsko.
S L O V I N S K O Obrázek 1 EU – OP VK – III/2 ICT DUM 12
Francie Petra Kovaříková 8.A
JADRANSKÉ STÁTY CHORVATSKO, SLOVINSKO.
Albánská republika Republika e Shqipërise
MAĎARSKO.
Malta Maltská republika
Referát-Německo Aleš Novotný 8.A
SLOVINSKO.
Jihovýchodní Evropa - Slovinsko
Téma hodiny: Slovinsko Předmět: Zeměpis Ročník: 2., 3. ročník
ČERNÁ HORA. OBECNÉ VLASTNOSTI: Úřední název: Republika Černá hora Úřední název: Republika Černá hora Republika Crna Gora Republika Crna Gora Hlavní město:
ŘECKO Vlajka Řecka Vlajka prezidenta.
Název kraje Obr. Typický prvek kraje - přírodní. Znak a vlajka a mapa kraje v rámci ČR.
LITVA.
Lotyšsko Nikola Žabová 8.B
MAKEDONIE.
Malta.
BELGIE.
Lotyšská republika Latvijas republika Kressl Martin 7.F.
JV EVROPA SLOVINSKO, CHORVATSKO,BOSNA A HERCEGOVINA, ČERNÁ HORA, SRBSKO, MAKEDONIE, ALBÁNIE, BULHARSKO, RUMUNSKO.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Vlastimil Ogrodník NÁZEV:Chorvatsko TÉMATICKÝ CELEK: Evropa ČÍSLO.
CHORVATSKO A SLOVINSKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_12_A_17_Chorvatsko a Slovinsko.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_295 _Polsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_280_Slovinsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Zlepšení podmínek pro vzdělávání na MGO Název školy Matiční gymnázium Ostrava,
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Maďarsko, Polsko, Slovensko
Antonín Košíček Sára Šobková
Maďarsko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Švýcarsko Učivo 8. ročníku Název školy
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Švýcarsko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Polsko Autor: Mgr. Marta Samlerová Název.
Srbsko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Rakousko Autor: Mgr. Marta Samlerová Název.
10. JIHOVÝCHODNÍ EVROPA BALKÁNSKÉ STÁTY.
Česká republika
Transkript prezentace:

Slovinsko Petra Filipová 8.B 28.10.2008

ONS-Republika Slovenija Rozloha:20 274 km² Státní zařízení:Republika Vlajka Znak státu:

Poloha státu poloha.:20 253 km2 Mapka: Sousední státy:Rakousko, Maďarsko, Chorvatsko, Itálie

Přírodní poměry pohoří:Javorníky Řeky:Sáva, 940 km Dráva a Mura Jezera:Bohinj Podnebí:mírný pás, subtropický pás Ochrana přírody:Ochrana přírody tentokrát s námětem veverky,4známky,

HOSPODÁŘSTVÍ Těží se hnědé uhlí, rtuť, lignit Pěstuje se pšenice, kukuřice, brambory, cukrová řepa, zelenina a ovoce. Chová se skot, prasata, drůbež

Obyvatelstvo Počet:2 019 392 Národnostní složení:Slovinci (88%), Chorvati (3%), Srbové (2%) Hustota zalidnění:95 ob. / km² Hlavní náboženství: katolíci (80%) jazyky:slovinština, v občinách s národnostními menšinami italština a maďarština

Turistický ruch: Turisticky zajímavá místa: Lublaň, Škofj Loka, Kranjska Gora, Bled, Bohinj, Dovje-Mojstrana, Julské Alpy, Savinjské Alpy, Karavanky, Kras s Postojnou a Lipicí, Radenci, Hrastovlje, Maribor Já bych se jela podívat do Alp-mohlo to tam být zajímavé hory atd….

Zajímavosti: Zaujalo:Hory. Nelíbí se mi Přízvuk nechtěla bych tam bydlet že je velký počet obyvatel atd..

Shrnutí: Stát je typický:Všichni víme že jsou Alpy,hrají dobře fotbal. Měli byste i zapamatovat:Sousední státy,podnebí,hory,turisticky zajímavé místa.

Další zajímavosti: Hlavní město:Lublaň (272 500 obyv.) Měna: slovinský tolar Velká města: Maribor, Cejle Moře: Jaderské moře zámky a hrady; např. barokní zámek při ledovcovém jezeru Bled v Julských Alpách

Fotky….: Jezero Bled na úpatí Julských Alp a jeho okolí. Panoramatický pohled na Julské alpy.

ZDOJ INFORMACÍCH http://portal.mpsv.cz/eures/prace_v_eu/zeme/slovinsko http://www.vlajky-statu.cz/evropa/172/slovinsko http://zemepisvevela.blog.cz/galerie/vlajky-a-znaky-statu/1681293 http://www.pulsartours.cz/index.php?type=destination&id=189 www.wikipedia.cz, http://www.celysvet.cz/slovinsko.php