Test – časová pásma A B 1.Kolik časových pásem pokrývá světadíl Jižní Amerika? a) 3 b) 4 c) 5 d) 6 2.Kolik časových.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Kreativní festival vědy Jižní Korea 2013
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu
Země v pohybu Planeta Země se pohybuje obrovskou rychlostí, ale my ten pohyb necítíme. Člověk v našich zeměpisných šířkách urazí za den 25 000 km. Člověk.
Matematika a její využití v geografii

*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
VY_32_INOVACE_7A1 FINANČNÍ MATEMATIKA ZEMĚ A JEJICH MĚNA.
Spektra zatížení Milan Růžička 1 Dynamická pevnost a životnost
Téma hodiny: Spojené státy americké – Opakování (film a kvíz)
Ručně vyráběný kalendář 2014 »» výsledky hlasování ««
SEVERNÍ AMERIKA OBR. 1
Mezinárodní integrace
Předmět: Zeměpis EU peníze školám
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
TEST 15 Politologie
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ předpověď počasí na 13. května 2014.
Karel Dyba, Přednáška pro Liberální institut, Praha OECD a ČR: mezi minulostí a budoucností 1.Historické ohlédnutí 2.Současnost OECD: základní.
Vědecká spolupráce se zeměmi mimo EU Vladislav Čadil, Daniel Frank, Miloš Chvojka, Zdeněk Kučera, Michal Pazour, Tomáš Vondrák.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_249_Rostlinná výroba na Zemi AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK,

Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
GEOGRAFIE ŽENY. Mezi 15 – 18 rokem. Je jako Čína nebo Irán. Vyvíjí se rychle, má velký potenciál, ale není všem otevřená a přístupná.
Ing. Eva Horejcová Honza Smolík. Skotsko 14. století.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Zeměpis Ročník : 8.
Tokio poloha Souřadnice: Nadmořská výška: 0 m n. m. Stát: Japonsko
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
politické formy států a příklady
Sídla.
Časová pásma.
Předmět: Zeměpis EU peníze školám
Konsolidace hutnictví ve světě - cesta ke stabilizaci ?
EVROPSKá UNIE.
Test – Západní Evropa autor: Mgr. Jana Mikešová
KANADA Lenka Lebdušková.
Funkční hodnota a argument funkce
Zpracovala Karolíne AL-Eraidiová a Barbora Vodňanská
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_245_Vyspělé státy světa AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM:
Stupeň rozvoje států světa
Mezinárodní výzkum dospělých Programme for the International Assessment of Adult Competencies První zjištění z výzkumu OECD PIAAC MŠMT, Tento.
Určování času na Zemi Rozdíly času na Zemi odpovídají rozdílům zeměpisných délek daných míst – tj. 1° zeměpisné délky = rozdíl v čase 4 minuty – 1 hodina.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Rozšíření náboženství ve světě
VY_32_INOVACE 01 Úvod do Ameriky - poloha, rozloha, členitost
POLOHA, ROZLOHA A LIDNATOST
Čas na Zemi Jan Dušek.
Kartografie a topografie
GLÓBUS.
POLOHA, ROZLOHA A LIDNATOST
MÍSTNÍ ČAS, PÁSMOVÝ ČAS Jan Dušek.
2. ročníku Opakovací test. Otázka 1: Pro které světadíly jsou typické následující skupiny obyvatel? a) Mayové b) Tuaregové c) Inkové d) Masajové Otázka.
Jazyky.
Celkové opakování Amerika.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_33-06 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
AKTUÁLNÍ VÝVOJ NA FINANČNÍCH TRZÍCH Globální ekonomika Doc. RNDr. Petr Budinský, CSc. Praha, 2016.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Diana Jančářová NÁZEV:Poloha a územní rozloha států TÉMATICKÝ CELEK:Společenské.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Diana Jančářová NÁZEV:Zemědělství TÉMATICKÝ CELEK: Společenské.
International Day 2014 Možnosti studia a stáží v zahraničí.
VY_32_INOVACE_Fi_III_25 Název Státní vlajky zemí světa Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
TYPY STÁTŮ A FORMY VLÁDY
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Veronika Poláčková Název materiálu:
POLOHA, ROZLOHA A LIDNATOST
SVĚTOVÁ NALEZIŠTĚ NEROSTNÝCH SUROVIN
VY_32_INOVACE_ Členění zemského povrchu I. Autor
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_30_ZEMĚPIS
VY_32_ INOVACE_ 11_ PŘÍRODOVĚDA 5
Termíny do slepé mapy pro deváťáky
Transkript prezentace:

Test – časová pásma A B 1.Kolik časových pásem pokrývá světadíl Jižní Amerika? a) 3 b) 4 c) 5 d) 6 2.Kolik časových pásem pokrývá Česká republika? a) 3 b) 4 c) 2 d) 1 3. Z uvedených států zakroužkuj ty, na jejichž území se nachází více časových pásem. a)Polsko b)Kanada c)Rusko d)Brazílie e) Egypt f)Japonsko 4. V Londýně je: 12 hodin, kolik je ve Švédsku? 1.Kolik časových pásem pokrývá světadíl Severní Amerika? a) 3 b) 4 c) 5 d) 6 2.Kolik časových pásem pokrývá Rakousko? a) 3 b) 4 c) 2 d) 1 3. Z uvedených států zakroužkuj ty, na jejichž území se nachází jedno časové pásmo. a)USA b)Francie c)Indonésie d)Argentiny e)Austrálie f)Alžírsko 4. V Londýně je 9 hodin, kolik je v Turecku?

Test časová pásma – pokračování A B 5. V ČR je 9 hodin, kolik je na Novém Zélandě? 6. V Londýně je 21 hodin, kolik h je v USA – na Aljašce? 7. Rozhodl se cestovat při příletu do Londýna sis musel hodinky přesunout dopředu x zpět o ……. 8. Rozhodl ses cestovat při příletu do Soulu v Jižní Korey sis musel posunout hodinky dopředu x zpět o ….. 5. V ČR je 9 hodin, kolik je v Číně? 6. V Londýně je 18 h, kolik je v Argentině? 7.Rozhodl ses cestovat. Při příletu do New Yorku sis musel posunout hodinky dopředu x zpět o …. 8. Rozhodl ses cestovat při příletu do Moskvy sis musel hodinky posunout dopředu x zpět o …..

Test – časová pásma – řešení A B 1.Kolik časových pásem pokrývá světadíl Jižní Amerika? (1) a) 3 b) 4 c) 5 d) 6 2.Kolik časových pásem pokrývá Česká republika? (1) a) 3 b) 4 c) 2 d) 1 3. Z uvedených států zakroužkuj ty, na jejichž území se nachází více časových pásem. (3) a)Polsko b)Kanada c)Rusko d)Brazílie e) Egypt f)Japonsko 4. V Londýně je: 12 hodin, kolik je ve Švédsku? 13 h (1) 1.Kolik časových pásem pokrývá světadíl Severní Amerika? (1) a) 3 b) 4 c) 5 d) 6 2.Kolik časových pásem pokrývá Rakousko? (1) a) 3 b) 4 c) 2 d) 1 3. Z uvedených států zakroužkuj ty, na jejichž území se nachází jedno časové pásmo.(3) a)USA b)Francie c)Indonésie d)Argentiny e)Austrálie f)Alžírsko 4. V Londýně je 9 hodin, kolik je v Turecku? 11 h (1)

Test – pokračování – řešení A B 5. V ČR je 9 hodin, kolik je v Číně? 16 h (1) 6. V Londýně je 18 h, kolik je v Argentině? 15 h (1) 7.Rozhodl ses cestovat. Při příletu do New Yorku sis musel posunout hodinky dopředu x zpět o 6 h (2) 8. Rozhodl ses cestovat při příletu do Moskvy sis musel hodinky posunout dopředu x zpět o 2 h (2) 5. V ČR je 9 hodin, kolik je na Novém Zélandě? 20 h (1) 6. V Londýně je 21 hodin, kolik h je v USA – na Aljašce? 12 h (1) 7. Rozhodl se cestovat při příletu do Londýna sis musel hodinky přesunout dopředu x zpět o 1 h (2) 8. Rozhodl ses cestovat při příletu do Soulu v Jižní Korey sis musel posunout hodinky dopředu x zpět o 8 h (2)

Bodové hodnocení 12 – 11 …………… 1 10 - 9 …………… 2 8 - 5 …………… 3 12 – 11 …………… 1 10 - 9 …………… 2 8 - 5 …………… 3 4 - 3 ……………. 4 2 - 0 …………….. 5