GYMNÁZIUM T.G.MASARYKA HUSTOPEČE 20.6.2014 Přírodní rezervace na Turoldu – biologická exkurze.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Gymnázium, Broumov, Hradební 218
Advertisements

Chráněná území v Olomouckém kraji
Významná Chráněná území v čr
VY_52_INOVACE_PRV.3.19_Česká republika_pracovní list
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 9. ročník
Příroda v naší zemi Na našem území žijí tisíce živočichů a rostlin.
Chráněná území v ČR Autor: Bronislav Šenkeřík
Olomoucký kraj krajské město Olomouc.
Rumunsko Termín: Účastníci: Petr Chlad Marek Spilko
Polsko – Škola v polských Jankowicích. Natálie Kučerová.
Dánsko Přírodní poměry.
POLEDNÍKY.
Kód VM: VY_32_INOVACE_4PRI02 Projekt: Zlepšení výuky na ZŠ Schulzovy sady registrační číslo: CZ.1.07./1.4.00/ Autor: Miroslav Přichystal Datum:
Název školy: Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:
Biosférické rezervace Kvarta 2009/2010 Gymnázium Uničov.
CHRÁNĚNÁ ÚZEMÍ ČR 8. ročník
Ochrana přírody a krajiny v ČR
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:4. ročník – Člověk a jeho svět – Přírodověda – Ochrana přírody autor VM:Ing.
TVAR A ROZMĚRY ZEMĚ.
ŠKOLNÍ VÝLET C1.A.
Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, Chodov Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu: VY_32_INOVACE_86.
Významná chráněná území v ČR
Chráněná území České republiky
-Blansko Brno-město Brno-venkov Břeclav Hodonín Vyškov Znojmo
Projekt „Environmentální výchova ve školních úlohách, experimentech a exkurzích“ CZ.1.07/1.1.10/
Temelín. Dne osmá a devátá třída ze školy B. Bolzána navštívila jadernou elektrárnu Temelín. Přivítali nás v informačním centu, kde jsme so.
Jihomoravský kraj.
Základní škola a Mateřská škola Vrbovec
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_78_ČR – Jihomoravský kraj AUTOR: Mgr. Marek Bury ROČNÍK, DATUM:
CZ.1.07/1.1.10/
Chráněná krajinná oblast Mgr. Michal Oblouk
Severní Morava a Slezsko
Chráněná krajinná oblast Kokořínsko
Chráněná území v Olomouci a okolí
PRAŽSKÁ NĚMECKÁ LITERATURA
Kamenné moře Kejzlarová, Kosová.
STÁTNÍ HRANICE.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_493_Naše město AUTOR: Mgr. Martina Ringová ROČNÍK, DATUM:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_80_ČR – Zlínský kraj AUTOR: Mgr. Marek Bury ROČNÍK, DATUM:
Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, Chodov Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
POBEROUNSKÁ SUBPROVINCIE
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace SEVERNÍ EVROPA.
SLOVENSKÝ RÁJ. OBSAH - Co je to? Kde je to? - Základní informace -Na co se podívat? -Typy na výlety,památky -Jak vypadá? -Ještě pár fotek Zdroje.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_77_ČR – kraj Vysočina AUTOR: Mgr. Marek Bury ROČNÍK, DATUM:
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník: IV. Datum vytvoření:srpen 2012 Šablona:III/2č. materiálu:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátova Třída/ročník:
Projekty podporující přírodní vědy a moderní výuku koordinované European Schoolnet, naše škola je pilotní školou projektů:
Chráněná krajinná oblast Kokořínsko
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Počítačová grafika iPad – aplikace Fotoaparát (fotografie) VY_32_INOVACE_12.
Česká republika Ochrana přírody a krajiny
Ochrana přírody v ČR Autor: Bronislav Šenkeřík
Kraj Vysočina.
PÁLAVA. Pálava je skutečným přírodním klenotem České republiky, chráněnou krajinnou oblastí byla vyhlášena v roce CHKO Pálava leží v nejteplejší.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová VY_32_INOVACE_26_Český_ráj Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
 Široké okolí města Mikulov je začleněno do Chráněné krajinné oblasti Pálava. Jedná se o krajinný komplex Pavlovských vrchů a údolní nivy řeky Dyje chráněný.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR. SOŇA KYSELOVÁ Název materiálu: VY_12_INOVACE_Z.8.A.06_prirodni_pomery_cr_typy_chranenych_uz emi_v_cr_opakovani_uciva.
JIHOMORAVSKÝ KRAJ Agáta Uchytilová, Hana Doležalová.
Anotace: Program je určen k obeznámení s péčí státu o přírodu a prohloubení bližšího vztahu k přírodě i k procvičování a opakování vlastivědného učiva.
VY_32_INOVACE_43_Ochrana přírodního bohatství
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
TESTOVÉ OTÁZKY pro EKOLOGII A OCHRANU ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Česká republika Ochrana přírody ZŠ Hejnice 2010 Mgr. Jan Kašpar.
VY_52_INOVACE_18_Ochrana rozmanitosti přírody - učební text
Transkript prezentace:

GYMNÁZIUM T.G.MASARYKA HUSTOPEČE Přírodní rezervace na Turoldu – biologická exkurze

Přírodní rezervace Turold

Jeskyně na Turoldu se nachází v přírodní rezervaci vrchu Turold (385 m n.m.), který leží na severním okraji města Mikulova a patří k nejstarším přírodním rezervacím na území dnešní chráněné krajinné oblasti a biosferické rezervaci Pálava.

Krápníky v jeskyni

Biologická exkurze Biologické exkurze se zúčastnili žáci tříd Kvarta a 1.A, společně s učiteli R.Šebestou a J. Čeperovou dne Jeli jsme autobusem od naší školy až do Mikulova. Tam jsme se vydali do Turoldské přírodní rezervace. Cílem exkurze byl geopark a jeskyně na Turoldu K dokumentaci naší práce jsme využili aplikace iPadu ( projekt CCL) Přírodní objekty jsme také fotili fotoaparátem z projektu Fotoškola

Program exkurze Rozdělili jsme se na 2 skupiny. Jedna skupina poznávala horniny v geoparku a získané informace zapisovala do pracovních listů a druhá skupina byla na exkurzi v jeskyni. Poté se skupiny vystřídaly. Dále jsme se šli podívat do historického centra Mikulova, kde jsme strávili asi hodinu a tuto hodinu jsme využili především k občerstvení a k pořizování fotografií na školní tablety.

Na následujících stranách fotky z tabletu, zachycující práci žáků, jeskyni Turold a město Mikulov

Jeskyně na Turoldu v Mikulově

Mikulov

AUTOR: MICHAL NEMEŠKAL (KVINTA) ZDROJE: 03_NA_TUROLDU(MIKULOV).JPG 03_NA_TUROLDU(MIKULOV).JPG A FOTOGRAFIE Z VLASTNÍHO ALBA KONEC