Tundra Anotace Prezentace zpracovává téma Tundra. Obsahuje informace o podnebí, fauně a flóře, ale také tradičních obyvatelích této přírodní krajiny. Autor.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evropa: rostliny a živočichové
Advertisements

Polární oblasti Anotace
AnotaceMateriál tvoří prezentace. Vyjádření vlastnictví, popsat předmět, určit barvu. AutorMgr. Olga Medunová JazykFrancouzština Očekávaný výstup Naučit.
Škola 1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko Autor
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Klimatické a přírodní krajiny Ameriky
TUNDRA A LESOTUNDRA.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Pyrenejský poloostrov
Pardubický kraj Anotace
Step Anotace Prezentace zpracovává informace o travnatých oblastech stepích. Obsahuje křížovku, fotografie zástupců fauny a původního obyvatelstva. Autor.
Východní Evropa – Ukrajina
Voda - Nezbytná podmínka života na Zemi
TUNDRA A LESOTUNDRA.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
V subpolárním p. pásu Rostliny??? Tundra.
Tundry a polární oblasti
Tam, kde jsou stromy vysoké jako tráva
Savany Anotace Prezentace zpracovává informace o savaně. Obsahuje zadání úkolu pro práci s atlasem, fotografie zástupců fauny. Autor Mgr. Hana Korečková.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Polární pásy se rozkládají na nejsevernější části severní polokoule - což je Arktida a nejjižnější části jižní polokoule - což je Antartktida.
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
Tajga, smíšené a listnaté lesy
Tropické deštné lesy Anotace
Pojmenuj domácí zvířata
TAJGA Pás jehličnatých lesů.
Povrch České republiky
Jižní Asie Anotace Prezentace zpracovává informace o regionu Jižní Asie i jednotlivých státech této oblasti. Obsahuje mapy, fotografie a křížovku. Autor.
Jsou zásoby přírodních zdrojů na Zemi omezené?
AnotaceMateriál tvoří prezentace. Používání barev v kontextu. AutorMgr. Olga Medunová JazykFrancouzština Očekávaný výstup Naučit se používat barvy ve větách.
Hydrosféra Anotace Prezentace zpracovává informace o vodstvu na Zemi, jejím významu, seznamuje se základními pojmy z oblasti hydrosféry, oběhem vody na.
Žáci procvičují znalosti o stavbě věty,souhlásek, samohlásek. Autor
Šířkové pásy studený pás.
Pouště Anotace Prezentace zpracovává informace o pouštích mírného i tropického pásu naší planety. Obsahuje zadání úkolu pro práci s atlasem, fotografie.
ANOTACE ANOTACE Šablona: ICT Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Lesy – přírodní bohatství Země
Přírodní zdroje Česka Anotace
Indický oceán Anotace Materiál obsahuje zadání úkolů pro práci s atlasem. Vysvětluje, co jsou monzuny a tropické cyklóny. Součástí je mapa a fotografie.
MECHY Autorem materiálu a veškeré fotodokumentace, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
Podnebí Anotace Prezentace zpracovává téma Podnebí a podnebné pásy. Obsahuje pracovní list zaměřený na faktory ovlivňující podnebí. Autor Mgr. Hana Korečková.
Jihovýchodní Evropa - Slovinsko
AnotaceMateriál tvoří prezentace. Číslovky základní, AutorMgr. Olga Medunová JazykFrancouzština Očekávaný výstup Osvojení a výslovnost číslovek.
Jméno autoraZdeněk Bártl název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablony III/2 Inovace.
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
Poznej volně žijící zvířata
Stavba těla živočichů Savci
Pedosféra Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Volně žijící zvířata – pole, louka, les
česká abeceda obsahuje 42 písmen pořadí písmen nelze měnit
Anotace Žáci si zvyšují slovní zásobu, učí se soustředěně naslouchat mluvenému textu, reprodukují text, probíhá asociace dle obrázků Autor Mgr. Eva Dvořáková.
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_04 Autor: Marcela Holíková Anotace: Tento výukový materiál slouží k výuce zeměpisu na základní škole. Zeměpis – tundra a polární.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Tundra tundra v Norsku tundra na Aljašce v létě.
Anotace : Prezentace je určena pro výuku předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová Jazyk : Čeština Očekávaný výstup : Poznávání přírodních.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
ŠABLONY 32 VY_32_INOVACE_18_22_ROSTLINY A ŽIVOČICHOVÉ EVROPY.
Evropa rostlinstvo a živočišstvo
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
TUNDRY.
Zeměpis – 6.ročník Tajga VY_32_INOVACE_ Název školy
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Čtyřsměrka – příbuzenské vztahy
VY_32_INOVACE_13_Z_LESY MÍRNÉHO PÁSU - TAJGA
Základní škola, Hradec Králové
VY_32_INOVACE_20_Z_TUNDRA
14. g Tundra Subpolární p. pás.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Diana Jančářová NÁZEV: Tundra TÉMATICKÝ CELEK: Přírodní obraz.
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Šablona III/2 Tundra a lesotundra
V subpolárním p. pásu Rostliny??? Tundra.
19. TUNDRA LESOTUNDRA VY_32_INOVACE_11_Z4
Transkript prezentace:

Tundra Anotace Prezentace zpracovává téma Tundra. Obsahuje informace o podnebí, fauně a flóře, ale také tradičních obyvatelích této přírodní krajiny. Autor Mgr. Hana Korečková Jazyk čeština Očekávaný výstup žák umí popsat typické znaky podnebí subarktického klimatického pásu a uvést zástupce fauny a flóry Speciální vzdělávací potřeby žádné Klíčová slova tundra, Inuité, Laponci Druh učebního materiálu prezentace Druh interaktivity kombinace Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání základní vzdělávání – druhý stupeň Typická věková skupina 12-15 let Celková velikost 1,16 MB

Tam, kde jsou stromy vysoké jako tráva Tundra Tam, kde jsou stromy vysoké jako tráva

Tundra Kamenitá planina, na níž rostou jen mechy, lišejník a sem tam nějaký keř Proč jsou zdejší porosty tak nízké? Trvale zmrzlá půda – v létě rozmrzá jen svrchní vrstva – bažiny Krátké vegetační období – 2-3 měsíce Mechy, lišejníky, zakrslé vrby a břízy Fauna – v létě – sob, vlk - v zimě pižmoň

Aljaška – tundra v létě

Obyvatelé Laponci – obyvatelé severní Skandinávie - pastevci sobů a lovci Inuité (Eskymáci) – S Kanady a Sibiř

Zdroje: Cs. Wikipedia.org