Polsko Eliška Pokorná.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Itálie.
Advertisements

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Polsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
P O L S K O Obrázek 1 Obrázek 2 EU – OP VK – III/2 ICT DUM 7
VY_32_INOVACE_03_Polská republika
Česká republika-1 poloha, rozloha…
Polská republika km2, 39 mil. obyvatel Varšava (Warszawa)
Východní Evropa – Ukrajina
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Člověk a jeho svět – Místo, kde žijeme – Sousední státy ČR
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Polská republika Vlastivěda – 5. ročník
Sousední státy ČR Slovensko Polsko Rakousko Německo.
Za předpokladu použití mapy Polska a psacích potřeb
ČESKÁ REPUBLIKA Vlajka Znak. Obecně Hlavní město: Praha Hlavní město: Praha Počet obyvatel: Počet obyvatel: Rozloha: km².
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
STŘEDNÍ EVROPA pokračování. SLOVENSKO – Bratislava (rep.) Hornatý stát s krásnou přírodou. Karpaty (Vysoké Tatry) – rozvodí Baltského a Černého m., Slovenský.
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Česká Republika.
Peru a Ekvádor.
Polská republika 5. ročník
RUMUNSKO.
Polská republika je stát ležící ve střední Evropě.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
EVROPA Polsko III2-Z7-III-15.
Litva vlajka znak Hlavní město: Vilnius
Německo.
STŘEDNÍ EVROPA.
Francie Francie, oficiální název Francouzská republika je demokratický stát, jehož většina území (někdy označovaná jako Metropolitní Francie) se nachází.
Bývalé státy Sovětského svazu
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_13_22_SPOLKOVÁ REPUBLIKA NĚMECKO.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR: Pavla Dokoupilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_ČS_MÍSTO, KDE ŽIJEME TEMA:
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_009_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Jana Hyklová VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_12_Vlastivěda_23_Hranice, sousední.
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/14_Střědní Evropa Téma: Státy střední Evropy.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_295 _Polsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
A jeho krásy.  Polsko je stát ležící ve střední Evropě.  Hraničí s: Německem  Českem  Slovenskem  Ukrajinou  Běloruskem  Litvou  Ruskem  Ze severu.
POLSKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_12_A_05_Polsko Téma: Vlastivěda - Evropa Číslo.
Sousední státy ČR Vlastivěda 5. ročník Zpracovala: Dana Kučerová.
ČESKÁ REPUBLIKA Znak ČR Mapa ČR Vlajka ČR. 1. Základní informace o ČR  Rozloha: km² (113. místo na světě)  Počet obyvatel: (k ,
Urči státy, které podle tebe patří do východní Evropy  Rusko, Ukrajina, Moldavsko, Bělorusko, Estonsko, Lotyšsko, Litva __ __ __ __ __ __ __ __ __ __.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_14_22_RAKOUSKO.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
NĚMECKO. NĚMECKO Spolková republika Německo federativní republika – 16 spolkových zemí rozloha: 357 tis. km² počet obyvatel: 82 mil. – 2. místo v Evropě.
Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová
Vzdělávací materiál: Polsko Operační systém: Windows XP Professional
Název školy. Plavská škola Autor. Mgr. Marcela Hádková Název
VY_52_INOVACE_30_02_státy východní Evropy
AUTOR: Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_31_SOUSEDNÍ STÁTY ČR
Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Škola: ZŠ Hýskov, Školní 112, Hýskov
Člověk a jeho svět Vlastivěda Polská republika
Sousední státy České republiky VY_32_Inovace_03KR-3
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_11_22_SLOVENSKO.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Česká republika jako součást Evropy
Obecná charakteristika kontinentu
Spolková republika Německo
Polsko Jakub Masár 8.A Vytvořeno: :18 Vytvořeno opět s láskou a odhodláním. =)
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Téma: Polsko Číslo projektu: 02
Povrch Povrch je většinou rovinatý, nížinný, místy s pahorkatinami. Území Lotyšska bylo modelováno pleistocénním ledovcem. Zůstaly po něm morény a nánosy,
Česká republika
Transkript prezentace:

Polsko Eliška Pokorná

Hlavní město Polska Hlavní město Polska je Varšava je centrem polského veřejného života, obchodu a vzdělání. Návštěvníci do Varšavy přijíždějí obvykle z jiných důvodů, než je poznávání historie. Za druhé světové války byla starobylá Varšava zcela zničena, zachovalo se jen velmi málo původních staveb. Varšava je moderní dynamické město, které návštěvníkům poskytne dokonalý servis na evropské úrovni.

Obrázky Varšavy

Obyvatelé Polska Počet obyvatel Polska je 38 511 824 (březen 2011). Ze 44 států Evropy je tak Polsko na 8. místě a má podobný počet obyvatel jako Španělsko. Na světě je Polsko na 32 místě ze 194 států.

Obrázky Vlajka Znak

Sousední státy Polsko oficiální název Polská republika, je stát ležící ve střední Evropě. Polsko hraničí s Německem na západě, s Českem a Slovenskem na jihu,Běloruskem  a Ukrajinou  na východě a s Litvou a Ruskem na severu. Ze severu má Polsko přístup k Baltskému moři se 770 km pobřeží.  

Povrch Území tvoří převážně nížiny. V dávné minulosti byly pokryty severským ledovcem, po jehož ústupu zůstalo na území Polska mnoho jezer. Jih země při českých a slovenských hranicích je hornatý, nejvyšším pohořím jsou Vysoké Tatry zasahující sem ze Slovenska.

Průmysl a zemědělství Průmysl: Polsko má velké zásoby černého uhlí,soli, železné rudy a síry. Zemědělství: Téměř polovinu zabírá orná půda, kterou vlastní mnoha drobných zemědělců. Polsko vyniká zejména v pěstování brambor. Důležitým hospodářským odvětvím je rybolov.

Peníze Měna: Zlotý

Děkuji za pozornost