Kmen: Asmet Vypracoval: Tomáš K..

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Moravskoslezský kraj Tomáš Rubek David Meca.
Advertisements

Sociální služby SOZ.
LODNÍ DOPRAVA.
Zákon o sociálních službách
Rozvoj rodové společnosti
Nač jsou muži ? Evoluce mužských rolí Bc. Kateřina Vlčková 1. NR. Bi - Z.
Registrační čísloCZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Šablona číslo: Název výukového materiálu: Tematický okruh:
ČESKÉ ZEMĚ V PRAVĚKU.
ZÁKLADNÍ ETAPY ROZVOJE
Člověk a společnost Dějepis Světové války Pod vládou hákového kříže VY_32_INOVACE_20 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka.
Chorvatsko.
EU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Skalský. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
PRAVĚK.
Anakonda Velká.
Základní škola, Ostrava – Poruba, Porubská 831, příspěvková organizace
Neolit ve světě Základní škola Kutná Hora, Kremnická 98
Španělsko Vpřed Kummer Tomáš.
Blecha obecná Vypracoval: Jiří Herrgott
Amazonie.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: prosinec 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
DINGO (Canis lupus dingo) KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Austrálie
LEVHART SKVRNITÝ.
Označení vzdělávacího materiálu (kód): práceVY_52_INOVACE_ZE.8.58 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
ČLOVĚK STAVBA TĚLA.
A tak bratři, modlete se za nás, aby se slovo Páně rychle šířilo Modlitby na únor 2015.
Dějiny Kanady Přednáška č. 2 Horák Jakub 1. První národy První obyvatelé před lety přes Beringův průliv Mnoho různých kmenů a skupin (více než.

zpracovaný v rámci projektu
THEME 7 Social Security Welfare State Types of Social Security Systems.
Dětský domov Jesenské – Projekt Česko-slovenská výměna zkušeností v oblasti práce a sociálních věcí CZ.1.04/5.1.01/ Tento projekt.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Peru Doba vzniku: starověk Původní využití: společník Využití dnes: společník Průměrná délka života: 11 – 12 let Další jména:
A TAK BRATŘI, MODLETE SE ZA NÁS, ABY SE SLOVO PÁNĚ RYCHLE ŠÍŘILO… (2.TES. 3,1)
Mgr. Lenka Venclová 7. ročník
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Černčice, okres Náchod
INDONÉSIE Natálie Vašková.
Maledivy Martin Hroch.
CHUDOBA.
Rostliny - význam a jejich dělení.
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Sakkára Autor: Titul. Jméno Příjmení Předmět Inovace výuky na Gymnáziu Otrokovice formou DUMů CZ.1.07/1.5.00/
TRESTNÍ PRÁVO Objekt trestného činu Mgr. Petr Čechák, Ph.D.
Mezopotámie Základní škola Kutná Hora, Kremnická 98
A TAK BRATŘI, MODLETE SE ZA NÁS, ABY SE SLOVO PÁNĚ RYCHLE ŠÍŘILO… MODLITBY NA DUBEN 2015.
Doba římská Germáni Zdroj:
AUSTRÁLIE -Uluru /Ayers Rock/ Autor: Mgr. Jarom í r Van ě k Geografie
TRESTNÍ PRÁVO Objekt trestného činu Mgr. Petr Čechák, Ph.D.
VY_32_INOVACE_1D.6.06 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 6. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Dějepis Doba kamenná 1.
Modlitby - červen 2015 A tak bratři, modlete se za nás, aby se Slovo Páně rychle šířilo…
OBYVATELSTVO AMERIKY.
Afghánistán. Hlavní město: Kábul Obyvatelstvo: asi 30 milionů Rozdělení: Tádžikové, Paštunové, Uzbeci a Hazárové. Kultura: Mnoho historických památek.
Vypracovala: Mgr. Jana Jelínková
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
AFRICKÝ TANEC A HUDBA. TANEC Při svém vzniku tento tanec sloužil skutečně jako prostředek k vyjádření různých významných událostí, které se ve vesnici.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Linda Tůmová NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_D_07 TÉMA:
Itálie. Základní údaje Rozloha km² Jazyk - Italština Počet obyvatel Náboženství - katolické.
Vikingové. Kdo byli vikingové  patřili mezi germánské kmeny  slovo Viking je pravděpodobně odvozeno od vík=záliv, říkali si tak obyvatelé dnešního Dánska,
INDONÉSIE.
Alfredo Rodríguez, Malíř narozený v Tepicu v Mexiku v roce 1954
SEKTA je náboženská skupina, která nějakým způsobem omezuje své členy.
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Pravěk uč. 21.
Druh učebního materiálu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Mnichovická 62, Kolín V,
Život na vesnici v době vlády Marie Terezie (18. století)
Rostliny - význam a jejich dělení.
zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

Kmen: Asmet Vypracoval: Tomáš K.

Základní údaje Oblast: Nová Guinea Počet lidí: cca 65000 Asmati jsou kmenem Papuánců Známí se stali jako lovci lebek a kanibalismu Dlouhou dobu žili v izolaci Hlavní dopravní prostředek: kánoe

Způsob života Lidé národu asmat jsou lovci a sběrači. Loví divoká prasata, kasuáry a provozují rybolov. Sběrači zpracovávají dužinu ságové palmy. Prales jim poskytuje více jídla než jim může poskytnout vláda. Někteří se živí prodejem dřeva dřevařským společnostem. Pomalu si zvykají na oblečení a používání kovových nástrojů

Náboženství Věří, že úmrtí člověka (kromě dětí a starců) je způsobeno magickou nebo fyzickou silou. Proto požadují pomstu pro tyto úmrtí. Ctí své předky, kteří jsou vyřezáni na kánoích, štítech a totemech. Až do 20. století bylo zkouškou dospělosti získání hlavy nepřítele a poskytnutí jeho těla k jídlu celé vesnici. Mnoho se jich hlásí ke křesťanství.

Historie Do roku 1950, kdy se objevili první běloši mezi sebou kmeny vedly časté války. Kanibalismus byl běžnou součástí jejich života. Jsou to také lovci lebek. Dodnes jsou rodiny pyšné na své trofeje. V roce 1958 zde působila katolická misie. V 90. letech bylo zapsáno v indonéských školách mnoho Asmatů. Jejich populace stále roste, hlavně díky zdravotní péči.

Obydlí Domy jsou postavené v ohbí řek, kvůli snadnějšímu odhalení nepřátelského útoku. Obydlí stojí na dvou a více metrů vysokých pilířích – ochrana před denními záplavami řek. V horách žijí na ve stromových domech, které jsou až 25m nad zemí. Stromová sídliště jsou chráněna strážnými věžemi, které jsou na 30m stromech Ve vesnicích žije od 35 do 2000 obyvatel.

Fotogalerie

Zdroje informací http://www.horizont.bk.cz/index/expedice/asmat.htm http://www.nationalgeography.com http://www.pcweb.net/kss/irianjaya/asmat/ http://www.adventureindonesia.com/asmat.htm