Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s počátky výzkumu kosmu, obsahuje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vikingové Dějepis VY_32_INOVACE_306, 16. sada, D
Advertisements

Alkoholy Chemie VY_32_INOVACE_239, 12. sada, CH ANOTACE
Plody Přírodopis VY_32_INOVACE_179, 9. sada, Př3 ANOTACE
HISTORIE DOBÝVÁNÍ KOSMU
Dějiny průzkumu sluneční soustavy
Výzkum kosmu současnost.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál objasňuje žákům pojem deriváty uhlovodíků, blíže.
Kyselost a zásaditost, indikátory
Lišejníky Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př
Země a zeměpis.
Autorem materiálu a všech jeho č ástí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se zvláštnostmi Vatikánu jako církevního.
Rozmach vědy a techniky Kosmický výzkum
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál slouží k interaktivnímu shrnutí a zopakování učiva.
Autor: Mgr. Pavel Šavara
VY_32_INOVACE_418, 21. sada, Přírodověda
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Fyzika Ročník : 9. Téma.
Prvoci Přírodopis VY_32_INOVACE_166, 9. sada, Př3 ANOTACE
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se základními vlastnostmi vodního.
Kapraďorosty Přírodopis VY_32_INOVACE_013, 1. sada, Př ANOTACE
Opakování 7. ročníku 2 Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př
Pavel Vlček ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_359
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se vznikem a tříděním sacharidů,
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Autor: Mgr. Pavel Šavara
Registrační číslo projektu
Tundry a polární oblasti
Krajinná sféra a její části
HISTORIE DOBÝVÁNÍ VESMÍRU
ANOTACE Materiál seznamuje žáky se zeměpisem Lucemburska, obsahuje ilustrační fotografie. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy Žáci se orientuje.
Kosmonautika.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s vlastnostmi a vznikem usazených.
Výzkum Vesmíru pozorování pouhým okem
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s ději, k nimž dochází v buněčném.
VY_32_INOVACE_439, 22. sada, Prvouka
Počasí během roku a podnebí
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typickými znaky jednoděložných.
ANOTACE Materiál seznamuje žáky s obyvatelstvem Evropy, evropskými jazyky, náboženstvím. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy Žák se seznámí s.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s nejznámějšími karboxylovými kyselinami,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se způsobem zaznamenávání nadmořské.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál stručně opakuje učivo o Švýcarsku, seznamuje žáky.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typy vodních nádrží, ať už přirozených,
VY_32_INOVACE_3D.9.13 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 9. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se stavbou květů a s funkcí jednotlivých.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typy moří, světovým oceánem a.
Hydrosféra – ledovce a podzemní vody
Systém savců 2 Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př 5
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál shrnuje a opakuje dosavadní poznatky o vodě, jejích.
Asie – vegetační pásy a živočišstvo
Povrch Evropy Zeměpis VY_32_INOVACE_452, 23. sada, Z3
VY_32_INOVACE_401, 21. sada, Přírodověda
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se společnými znaky třídy savců,
Podnebí Evropy Zeměpis VY_32_INOVACE_455, 23. sada, Z3
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s působením tekoucí vody na zemský.
Květenství a plodenství
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
ANOTACE Materiál seznamuje žáky s charakteristikou, vzhledem a využitím lípy srdčité. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupyŽák se seznámí s lípou.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov.
První lety do vesmíru Vaše jméno. První let do vesmíru 4. října 1957 SSSR – kosmodrom Bajkonur raketa R-7 vynesla družici Sputnik 1.
 vesmír  vznik vesmíru  kosmický prostor  vývoj poznání o vesmíru  cesty do vesmíru  kontrolní otázky.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu:CZ1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Sada:Přírodní prostředí Země1 Ověření ve výuce:
VÝZKUM VESMÍRU VY_32_INOVACE_XVII-C-11. VÝZKUM VESMÍRU VY_32_INOVACE_XIII-A-04.
Let člověka do kosmu Jaký je přínos kosmonautiky pro dnešní život?
Markéta Hanzalová Náprstková N20 Výpravy do vesmíru
ČÍSLO PROJEKTU: OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Jiří Svoboda
VY_52_INOVACE_Z Šablona.
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_01_ZEMĚPIS
Vesmír → galaxie → sluneční soustava → Země
LIDÉ VE VESMÍRU Vypracovala: Dominika Lochmanová 6.C.
Transkript prezentace:

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s počátky výzkumu kosmu, obsahuje fotografie z muzea kosmonautiky v Moskvě. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy Žák se seznámí s počátky kosmonautiky, učivo si zopakuje prostřednictvím kvízových otázek. Pro koho je materiál určen Žáci, základní škola, 6. ročník, předmět zeměpis Autor Mgr. Monika Chudárková Datum vzniku Vzdělávací oblast Člověk a příroda Kosmonautika Zeměpis VY_32_INOVACE_445, 23. sada, Z3

Kosmonautika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Počátky kosmonautiky jsou vyplněny soupeřením mezi dvěma velmocemi – Spojenými státy americkými a Sovětským svazem. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková Ciolkovskij – zakladatel Ruské kosmonautiky

1957 byl vypuštěn Sputnik – první umělá družice Země Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková Sputnik Muzeum sovětské kosmonautiky v Moskvě

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková Jurij Gagarin vyletěl do vesmíru v kosmické lodi jménem „Vostok“ 1961 – první člověk ve vesmíru – Rus Jurij Gagarin

první žena Valentina Těreškovová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

první výstup člověka do volného kosmu „… 18. března roku 1965, v jedenáct hodin moskevského času během letu kosmického korábu „Voschod 2“ byl poprvé uskutečněn výstup člověka z lodi do kosmického prostoru“

1969 -přistání na Měsíci – Američan Neil Armstrong Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková Lunochod – kosmický robot, zkoumající povrch Měsíce

První český kosmonaut – Vladimír Remek Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková Orbitální stanice „Mir“, na které Vladimír Remek prováděl výzkum spolu s ruským kosmonautem Gubarevem.

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková Kliknutím odstraň nepravdivé odpovědi: Jak se jmenoval první kosmonaut? Kdy vylétla do kosmu první umělá družice Země? Kdy vylétl do kosmu první kosmonaut? Kdy vystoupil první člověk na Měsíci? Neil Armstrong Jurij Gagarin Vladimír Remek Valentin Těreškov

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková Přiřaď: raketa orbitální stanice Lunochod Sputnik

Použité zdroje: fotografie – soukromý archiv Mgr. Moniky Chudárkové Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková