HARDWARE Technické vybavení počítače. John von Neumann Stanovil teoretické principy (1945), které umožňují vytvořit univerzální počítač Počítač bude využívat.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POČÍTAČ.
Advertisements

HARDWARE 1. část.
Obrazovka Slouží k zobrazovaní textových a grafických informací. Druhy:LCD,CRT,plazma. Rozlišení je v pixelech Úhlopříčka je vzdálenost mezi protilehlými.
PERIFERIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Základy počítačů a kancelářský software
SOFTWARE dálkové studium PODNIKÁNÍ 2. listopad 2006.
Základní počítačové díly
Základní součásti PC Základní Škola.
Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha
je hardware, kterým počítač pořizuje data.
POČÍTAČOVÁ MYŠ Společně s klávesnicí slouží jako spojovací prostředek mezi PC a uživatelem. Toto polohovací zařízení převádí informace o svém pohybu po.
HARDWARE PC Uvnitř počítače.
Blokové schéma PC a jeho hardwarová realizace
3. MATURITNÍ OKRUH Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení
Informatika I 7.a 8. hodina 4. týden.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.3 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě NEUMANNOVO SCHÉMA Typ: DUM - kombinovaný Předmět: ICT.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_137_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Anotace Žák dokáže popsat a zařadit výstupní zařízení HW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat typy výstupního zařízení HW Speciální.
Hardwarové vybavení počítače
Nejsložitější integrovaný obvod
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
FUNKCE A VYBAVENÍ POČÍTAČE Vypracoval Mgr. David Mikoláš 19. září 2007.
VY_32_INOVACE_A3-02 HISTORIE POČÍTAČŮ II. AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: SRPEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU HISTORIE VZNIKU POČÍTAČŮ.
Jak pracuje počítač vstupní a výstupní zařízení počítače
Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení
Referát č. 3 Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení (principy fungování, digitální záznam informací, propojení počítače s dalšími (digitálními)
Základní části počítače
Operační systém (OS) ICT Informační a komunikační technologie.
HARDWARE II Periferie.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Popis mikroprocesoru David Rozlílek ME4B.
Von Neumannovo schéma.
Počítačová sestava – Základní hardware I.
Tato prezentace byla vytvořena
Struktura počítače Klasické schéma počítače navrhnul v roce 1946 americký vědec maďarského původu John von Neumann ( )
Základní pojmy a části počítače Data (informace) se v počítači ukládají v pojmenovaných celcích, které se nazývají soubory. Soubory jsou dvou druhů: Programy.
– vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva o počítačových komponentech.
Hardware.
Autor: Ing. Roman Jireš ZÁKLADY OVLÁDÁNÍ POČÍTAČE Část I Základní pojmy.
ZÁKLADY OVLÁDÁNÍ POČÍTAČE
Jak pracuje počítač Název školy
Architektura počítače
Součásti počítače Pro 6. ročník Součásti počítače Systémová jednotka
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 28Číslo.
HARDWARE Co je to ?.
Univerzita třetího věku kurz Znalci Hardware 1.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Základní pojmy ve výpočetní technice
Počítač univerzální stroj na automatické zpracování informace programovatelný - program určuje využití (univerzalita) program - skupina příkazů, kterým.
Univerzita třetího věku kurz ECDL
HARDWARE.
Procesory.
Periferie je souhrnný název pro jednotky, které umožňují komunikaci počítače s okolím. K základní jed-notce se připojují kabely. Z hlediska způsobu přenosu.
Principy funkce počítače (4). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT1 Vytvořeno:2. 7.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Cesta do nitra počítače. Hardware Hardware Hardware označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače. Základní deska: procesor operační.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zpracování a využití informací pro 6. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_01_Základní pojmy,
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: Ing. Hana Šmídová Název materiálu: VY_32_INOVACE_10_NEUMANN_S1.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7. ročník III
 Počítačová sestava (tzv. jádro)  Skládá se:  pc skříň  obrazovka (monitor)  klávesnice  myš.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
PC Vstupní periferie.
Petr Fodor.
Název: Základní pojmy DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_01
Informační a komunikační technologie
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Název: VY_32_INOVACE_ICT_5B_12 Škola:
Informatika pro 8. ročník Hardware. 6 druhů počítačů.
Transkript prezentace:

HARDWARE Technické vybavení počítače

John von Neumann Stanovil teoretické principy (1945), které umožňují vytvořit univerzální počítač Počítač bude využívat dvojkovou soustavu Počítač bude mít procesor a paměť Počítač bude mít vstupní a výstupní zařízení Počítač bude univerzální a pro různá využití se budou používat různé programy řídící jeho činnost

Schéma počítače podle von Neumanna Řadič Aritmetická jednotka Operační paměť Vstupní zařízení Výstupní zařízení Procesor KONEC

Procesor Je to výkonný díl, jakýsi „mozek“ počítače. Vykonává všechny instrukce, které programy obsahují Procesory jsou nejen v osobních počítačích, ale např. i v řídících jednotkách motorů i v dalších automobilových dílech, řídí průmyslové roboty, jsou v lednici, sporáku, mikrovlnné troubě, řídící jednotce topení a ventilace apod.

Operační paměť - RAM Trvale si nic nepamatuje, po vypnutí napájení počítače v ní nic není Slouží jako pracovní prostor pro procesor Při zapnutém počítači se v ní nachází jádro operačního systému, všechny spuštěné programy a datové soubory, které jsou v daném okamžiku otevřené. Procesor čte v paměti instrukce, co má dělat, vykoná je a výsledky opět přesouvá do paměti RAM.

Vstupní zařízení Klávesnice – do počítače se posílají souřadnice stisknuté klávesy Myš – obsahuje na spodní straně snímač, kterým se přenáší pohyb po podložce na pohyb ukazatele na obrazovce Tablet – je to podložka s perem, kterým se na ni „píše“, pohyb pera se přenáší na ukazatel na obrazovce Skener – převede plošný obrázek do počítačového souboru

Výstupní zařízení Monitor a LCD panel – důležitá je velikost a rozlišení (4:3, tj. 15“ - 800/600, 17“ /768, 19“ /1024) Tiskárna – kvalita tisku se udává v DPI (rozlišení)

… konec