ŘECKO.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Počátky řecké civilizace a velká kolonizace
Advertisements

Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Itálie.
Srbsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Finská republika je severská země v severovýchodní Evropě
Anet a Šárka 5. A.  Motto: Svoboda nebo smrt  Hlavní město: Atény  Nejvyšší bod: Olymp (2 917 m n. m.)  Počet obyvatel:  Jazyk: řečtina.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 21- ŘeckoAnotace Prezentace, která se zabývá charakteristikou Řecka Autor Mgr. Kamila Bočková JazykČeština Očekávaný.
Řecko Hlavní město: Atény Rozloha: km² (z toho 0,86% vodní plochy) Nejvyšší bod: Olymp (2 917.
Jihovýchodní Evropa Albánie, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Černá Hora, Chorvatsko, Itálie, Kypr, Maďarsko, Řecko, Makedonie, Moldavsko, Rumunsko, Slovinsko,
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 24- Opakování Jižní EvropaAnotace Prezentace, která se opakováním států Jižní Evropy Autor Mgr. Kamila Bočková JazykČeština.
Řecko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Řecko.
Evropa – Pojmy jihovýchodní Evropy
RISK Evropa j., jv., vých..
Řecko.
Předmět a očekávaný výstup
Řecko – kolébka evropské civilizace
Test – Jihovýchodní Evropa autor: Mgr. Jana Mikešová
BULHARSKO Míša a Naty.
EVROPA Řecko III2-Z7-III-02.
 Leží v jižní Evropě  u Egejského moře  Měna: Euro  Rozloha: km 2  Počet obyvatel:  Hymna: Hymnus ke svobodě  Státní zařízení:
Evropské regiony- Jižní Evropa - Řecko
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
ŘECKO Marie Šťovíčková.
Prezentace patrikkrakovany.mypage.cz
Řecko Jarmila Kovářová. Řecko - republika méně rozvinutý stát EU méně rozvinutý stát EU rozloha: 132 tis. km ² rozloha: 132 tis. km ² počet obyvatel:
Oblast: Jižní Evropa Řecko
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Evropa – úvod do učiva.
Řecko.
Název: STAROVĚKÉ ŘECKO Autor: Mgr. Eva Vondrková
Itálie a Řecko Z_117_Evropa_Itálie a Řecko
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Ukrajina.
MINOJSKÁ CIVILIZACE ZŠ TGM Rajhrad Autor: M. Kocmanová
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Řecko.
ŘECKO Vlajka Řecka Vlajka prezidenta.
Geografické údaje Řecka
ŘECKO Martin VRZALA.
Evropa – Jižní Evropa Malta Řecko 1.
BULHARSKO.
Jihovýchodní Evropa Z_131_Evropa_Jihovýchodní Evropa
Nejmocnější státy Evropy
Řecko (Jižní Evropa) Autor: Mgr. Marian Solčanský Gymnázium K. V. Raise, Hlinsko, Adámkova , leden.
Evropa – Jihovýchodní Evropa
ŘECKO A BULHARSKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_12_A_16_Řecko a Bulharsko Téma: Vlastivěda.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Osoblaha AUTOR: Marian Hrabovský NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_Pravěk a Starověk TEMA: Vývoj společnosti v pravěku a starověku ČÍSLO PROJEKTU:
VY_32_INOVACE_07-54 Ročník:VIII. ročník Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Vzdělávací obor:Zeměpis Tematický okruh:Evropa Téma:Evropa – Jižní Evropa (Itálie,
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Vlastimil Ogrodník NÁZEV:Řecko TÉMATICKÝ CELEK:Evropa ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/
ŠPANĚLSKO. něco o Španělsku ● Rozloha: km² ● Hlavní město: Madrid ● Počet obyvatel: mil ● Úřední jazyk: španělština, katalánština ●
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_009_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
ŘECKÉ DĚJINY ŘECKÉ DĚJINY. Pojem ANTIKA označuje kulturu starověkého ŘECKA a ŘÍMA rok 0 – zlom letopočtu 14. stol. př.n.l.476 n.l. období rozkvětu mykénské.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_023_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Autor: Mgr. Ludmila Šimonová Datum:
Zeměpis - Řecko Číslo DUM: VY_32_INOVACE_18 Autor: Marcela Holíková
Chorvatsko Open Presentation.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
zpracovaný v rámci projektu
Identifikátor školy: VY_32_INOVACE_146_ŘECKO Šablona.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
JV Evropa - opakování.
Jihovýchodní Evropa - přehled
Název školy: Základní škola Václava Hejny Červený Kostelec
AUTOR: Mgr. Svobodová Alena
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu:VY_52_INOVACE_09_Balkánský_poloostrov_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
STAROVĚKÉ ŘECKO.
Řecko Anet a Šárka 5. A.
Řecko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt čCZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_52_INOVACE_343.
Transkript prezentace:

ŘECKO

HLAVNÍ ÚDAJE Hlavní město:Atény Rozloha:131 940 km Nejvyšší bod:Olymp (2 917 m.n.m) Počet obyvatel:11 018 000 Jazyk:řečtina Náboženství:pravoslaví,řeckokatolické Státní zřízení:republika Měna:euro

OBECNĚ Řecko je stát ležící v jihovýchodní Evropě na jihu Balkánského poloostrova a rozkládající se na ostrovech v Egejském,Středozemním a Jónském moři. Jeho sousedy jsou Albánie,bývalá jugoslávská republika Makedonie,Bulharsko a Turecko.

HOSPODÁŘSTVÍ Řecko patří mezi nejzaostalejší země EU. Služby, především v rámci cestovního ruchu, bankovnictví a námořní plavby, jsou hlavním zdrojem příjmů a zmírňují trvalý schodek obchodní bilance i rozpočtu. Řecko patří mezi země s největší úrodou oliv.

HISTORIE Mykénské období (1600–1100 př.n.l.) Mohutné hrady Rhódu a Peloponésu, kde výsledkem zručnosti krétských řemeslníků vznikly chlouby Achájů, města Mykény a Tíryns. Geometrické období (1100–800 př.n.l.) dalo vzniknout dodnes v architektuře a keramice populárním a kopírovaným pásovým ornamentům, ale i svastice (zde symbolem slunce)

POHOŘÍ OLYMP Olymp je pohoří nacházející se v Řecku. Nejvyšší hora pohoří-Mytikas(2917 m.n.m) se tyčí nad Soluňským zálivem. Hora Olymp byla domovem dvanácti bohů, kteří v Řecku podle starověké mytologie vládli.