Euro Info Centrum Liberec Informační kancelář (nejen) pro podnikatele Třída 1. máje 97/25 (budova Stavoservisu, 7. patro) 460 02 Liberec Ing. Martina Prokopová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Enterprise Europe Network Podpora podniků na dosah ruky European Commission Enterprise and Industry.
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
Regionální kancelář pro Ústecký kraj
Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Evropské seskupení pro územní spolupráci Konference "Budoucnost česko-polské přeshraniční spolupráce"
1 HK ČR, workshop a 2. exkurze Integrovaná střední škola Cheb Projekt AKONA (Výstavba kooperační sítě v oblasti automatizace za.
Národní síť VTP v ČR Pavel Švejda Společnost vědeckotechnických parků ČR Seminář Podnikové inkubace
Ww Česko Marocká Smíšená Obchodní Komora
Title Sub-title PLACE PARTNER’S LOGO HERE European Commission Enterprise and Industry Projektové poradenství Lukáš PROCHÁZKA Technologické centrum AV ČR.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MPO včetně existujících mechanismů finanční podpory PhDr. Věra Havránková © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Podpora firem na trzích mimo EU Tomáš Rak ředitel odboru exportních služeb.
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
Technologický profil ČR Databáze kontaktů pro spolupráci v inovačním podnikání Projekt je podporován MŠMT v rámci programu KONTAKT (projekt ME 950).
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Enterprise Europe Network Síť pro podporu nových a inovačních firem Ing. Daniela Váchová Seminář „Podniková inkubace“ 8. prosince 2008.
Enterprise Europe Network v České republice ClusterForum pro inovace 16. březen 2009 Ing. Daniela Váchová.
Title Sub-title European Commission Enterprise and Industry Lukáš Procházka TC AV ČR Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace – účast českých.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Management v zemích východní Evropy a Ruska PEF MZLU v Brně Ústav marketingu a obchodu Ústav managementu Autor prezentace: Ing. Zuzana Tománková Řešitelský.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
EVROPSKá UNIE.
Poskytování služeb na vnitřním trhu EU. Obsah I.Směrnice o službách na vnitřním trhu. II.Způsob implementace v ČR. III.Přínosy zákona o volném pohybu.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 INFORMAČNÍ ZDROJE O STUDIU A PRÁCI V ZAHRANIČÍ Ing. Ondřej Gbelec Národní vzdělávací fond, o.p.s.
Praktické rady ke komunitárním programům Michal Kadera, CEBRE Jihlava, 18. prosince
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
BusinessCem Praha, 13. prosinec 2011 HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY A PODPORA PODNIKATELSKÝCH AKTIVIT.
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
Jaké služby Enterprise Europe Network ČR nejvíce přispěly k rozvoji podnikání na jednotném trhu Jitka Ryšavá European Commission Enterprise and Industry.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Znáte fondy a programy EU? - výsledky on-line ankety - Praha, 3. prosince 2007.
Aktivní inovační podpora malých a středních firem v koridoru od Baltického po Středozemní moře.
Ondřej Hradil Brusel, 24. května 2007 CEBRE - Česká podnikatelská reprezentace při EU.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová Svaz měst a obcí ČR.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
CZ / /0395 EuroChamber Praha Žadatel:Hospodářská komora hlavního města Prahy Partner: ČBL Komora Kontaktní osoba: Jan Hauser, tel:
PRAXE STUDENTŮ V PORADENSKÉ A BANKOVNÍ POBOČCE PARTNERS MARKET.
Title Sub-title PLACE PARTNER’S LOGO HERE European Commission Enterprise and Industry Služby pro podporu podnikání – síť Enterprise Europe Network Andrea.
„Novinky CzechTrade pro exportéry“ Zuzana Synková ředitelka Odboru exportních služeb Zahraniční kanceláře CzechTrade.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Služby Enterprise Europe Network s důrazem na design 1. prosince 2015Ing. Petr Hladík, Ph.D.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Vybrané právní aspekty podnikání v digitálním věku
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
Ing. Pavel Vinkler, Ph.D., ředitel odboru podnikatelského prostředí
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Transkript prezentace:

Euro Info Centrum Liberec Informační kancelář (nejen) pro podnikatele Třída 1. máje 97/25 (budova Stavoservisu, 7. patro) Liberec Ing. Martina Prokopová

Představení sítě EIC Síť EIC vznikla z popudu EK v roce 1987 Hlavním cílem sítě EIC je podpora MSP V současné době působí v Evropě a ve světě přes 300 EIC (cca 270 měst, 45 zemí) Při síti EIC působí korespondenční síť, tzn. přidružené EIC: Švýcarsko, Chile, Egypt, Izrael, Jordán, Libanon, Kosovo, Chorvatsko, Černá Hora, Makedonie, Sýrie, Tunisko, USA

Představení sítě EIC EIC působí vždy při nějaké hostitelské organizaci (rozvojové agentury, hospodářské komory, inovační centra, banky atd.), což umožňuje využít know-how těchto HO. Kvalita služeb sítě EIC je pravidelně hodnocena nezávislými auditory EK. Spolupráce v rámci sítě EIC je jedna z klíčových předností sítě EIC: „Jestliže některý podnik kontaktuje EIC získává přístup do celé sítě EIC“. V rámci sítě EIC existuje platforma, která umožňuje vzájemný každodenní kontakt mezi všemi EIC (poskytování informací, propagace tzv. Best practice, atd.)

Jak může EIC pomoci MSP Poskytovat informace o evropských programech a projektech Poskytovat informace o zahraničních trzích, zemích EU Pomáhat firmám při zpracování žádostí o dotaci z fondů EU Pomáhat podnikům najít obchodní partnery, dodavatele (vyhledávání obchodních partnerů) Poskytovat informace o dalších záležitostech EU, například informace o volném pohybu osob, služeb, zboží, apod. Organizace seminářů

Programy EU a podpora EIC Liberec směrem k MSP Vyhledání vhodných zdrojů financování projektových záměrů Předávání pravidelných informací o aktuálních výzvách Užitečné tipy a rady k přípravě projektových záměrů Poradenství ke zpracování projektových záměrů, žádostí do evropských programů

Nejčastější otázky směřující do sítě EIC byly zaměřena na: Obchodní spolupráci (15,5 %) Programy a zdroje financování (10,2 %) Legislativu EU (7,5 %) Informace o evropském trhu (7 %) Tendry – veřejné zakázky (6,5 %) Clo a daně (5,5 %) Národní politiku a legislativu (4,4 %) Standardizaci, certifikaci, kvalitu (3,9 %) Ostatní (39,5 %)

Více informací o síti EIC: EIC Liberec: Česká síť EIC: Síť EIC:

BSD – Business Search Database Databáze pro vzájemné vyhledávání obchodních partnerů

Vyhledávání obchodních partnerů Účast v tzv. „match-making“ aktivitách ( Registrace v databázi, která pomáhá podnikům najít vhodného obchodního partnera na základě jasně specifikovaných kritérií

Informace vkládané do BSD lze rozdělit do 4 oblastí: Všeobecné informace o profilu Informace o společnosti Typ a popis požadované spolupráce Požadavky na potenciálního partnera

Typ spolupráce Obchodní (55 %) Technická (30 %) Finanční (15 %)

Nejčastější typy spolupráce dle sektorů 56 % průmyslová výroba 13 % velkoobchod a maloobchod 9 % reality, pronájem a obchodní aktivity 6 % výstavba 4 % doprava 4 % zemědělství

15 TOP zemí Itálie Polsko Francie Rumunsko Španělsko Německo Turecko Česká republika Velká Británie Slovinsko Portugalsko Bulharsko Litva Belgie

Seznam kontrolních otázek pro firmy před přípravou svých profilů Které dlouhodobé cíle či plány zamýšlí společnost realizovat prostřednictvím přeshraniční spolupráce? Co je očekáváno od potencionálního partnera za účelem realizace cílů / plánů prostřednictvím přeshraniční spolupráce? Jakou formu přeshraničního partnerství zvolit, aby bylo dosaženo vytčených cílů? Jaké jsou silné a slabé stránky společnosti, které mohou mít vliv na uskutečnění přeshraniční spolupráce a splnění vytčených cílů? Jaké specifické znalosti, zkušenosti apod. může společnost potenciálnímu obchodnímu partnerovi nabídnout? Jaké jsou základní požadavky na potenciální obchodní partnery spočívající např. ve velikosti, sektoru podnikání, právní formě, organizační struktuře, apod. Co znamená spolupráce pro společnost? Je společnost i její manažeři připravena na navázání obchodní spolupráce? Co může společnost sama udělat, aby byla dobrým partnerem?

Systém distribuce zahraničních profilů EIC Liberec distribuuje zahraniční nabídky/poptávky (profily) firem českým firmám (jen ty profily, které jsou určené pro ČR). Profily jsou distribuovány prostřednictvím bulletinu EIC a webových stánek EIC (pouze základní popis nabízené spolupráce). Na požádání jsou (prostřednictvím vyplněného formuláře) předávány firmám bližší informace o požadovaném profilu uveřejněného v BCD.

Bulletin EIC Iniciativa EIC Liberec Vychází 2x měsíčně v elektronické podobě Je zasílán vybraným firmám em, bezplatně Hlavním cílem je podpora obchodní spolupráce firem, zvýšení informovanosti o EU a o síti EIC Bulletin obsahuje dvě části: 1. Nabídky a poptávky zahraničních firem 2. Aktuální výzvy, informace z EK, sítě EIC a EIC Liberec

Děkuji Vám za pozornost. Ing. Martina Prokopová EIC Liberec Tel.: , provolba 24