Test D6 - 1 Zpracovala: Mgr

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vypracovala Ludmila Kebzová
Advertisements

Čína Základní škola Kutná Hora, Kremnická 98 VY_32_INOVACE_2D.6.07
HLAVNÍ OHNISKA NAPĚTÍ VE SVĚTĚ
Autor: Mgr. Pavlína Vaculíková Základní škola Zlín, Komenského 78, příspěvková organizace Komenského 78, Zlín – Malenovice, Školní rok: 2011/2012.
jméno autora  Mgr. Štěpánka Kočová název projektu
Starověká Palestina.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Světová náboženství.
Obyvatelstvo – struktura národnostní a náboženská
VY_32_INOVACE_Dj Indie-prezentace
Spojovací výrazy Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Květen 2013
Egypt – historický vývoj
Dopis Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Listopad 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Číslovky Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Březen 20123Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Říjen 2012
VY_32_INOVACE_3D.6.14 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 6. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Kréta Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Únor 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Vzdělávací obor:
Pohádka Zpracovala: Mgr
Podstatná jména - opakování Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Září 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martina Kadlčková. Tvorba materiálu je financována z ESF a státního rozpočtu ČR. Starověká.
RISK Náboženství.
Asie - obyvatelstvo. Asie - obyvatelstvo Světadíl s největším počtem obyvatel na světě (asi 4 mld. lidí) Světadíl s největším počtem obyvatel na světě.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:6. ročník – Člověk a společnost – Dějepis - Čína autor VM:Ing. Slánská Drahomíra.
STAROVĚKÁ ČÍNA.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
ČÍNA.
VY_32_INOVACE_3D.6.13 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 6. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Říše středu Kultura starověké Číny
STAROVĚKÁ ČÍNA.
Starověká Indie 6. ročník
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martina Kadlčková. Tvorba materiálu je financována z ESF a státního rozpočtu ČR. Václav.
VY_32_INOVACE_3D.6.12 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 6. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:8. ročník - Člověk a společnost – Dějepis - Náboženství autor VM:Ondřej Vojáček.
Předmět: Občanská výchova Ročník: první Téma: Soudobý svět
Vznik Svaté říše římské
ARABOVÉ A jejich výboje.
Starověká Palestina 6. ročník.
Makedonie Základní škola Kutná Hora, Kremnická 98
STAROVĚKÁ ČÍNA.
VY_32_INOVACE_3D.6.04 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 6. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Zdeňka Šupková Název šablonyIII/2.
Starověká Palestina Petr Machala.
Říše Chetitů.
Islámské umění.
usazování hebrejsko – židovských
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_SVĚTOVÉ JAZYKY A NÁBOŽENSTVÍ ROČNÍK: 8. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jindřiška Řehořková Název DUM: VY_32_Inovace_7.3.6 Starověká Palestina Název sady: Staroorientální státy.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
nepřístupné hory rozsáhlé pouště řeky Jang-c-tiang, Chuang-che.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Milena Hainišová Datum: Název:
Mgr. Jindřiška Řehořková
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Autor: Mgr. Božena Andrašková Název : VY_32_INOVACE_8C55D6_Indie, Čína
VY_32_INOVACE_
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
ČÍNA.
VY_32_INOVACE_D6.14   Autor: Mgr. Nováková Jana
Autor: Mgr. Milena Hainišová Datum: Název: VY_32_INOVACE_13_DĚJEPIS
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
NÁZEV:. VY_32_INOVACE_10 ČÍSLO PROJEKTU:. CZ / /
NÁZEV:. VY_32_INOVACE_30DST ČÍSLO PROJEKTU:. CZ / /21
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Oblast východního pobřeží Středozemního moře
Mgr. Jindřiška Řehořková
ČÍNA.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
STÁTY PŘEDNÍHO VÝCHODU
Sada : Člověk a jeho společnost VY_32_INOVACE_ 08 Dějepis _6.ročník_09
Transkript prezentace:

Test D6 - 1 Zpracovala: Mgr Test D6 - 1 Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Únor 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Vzdělávací obor: Dějepis - starověk Výukový materiál slouží ke kontrole testu. Testované učivo: Starověká Indie, Palestina, Čína Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Kadlčková. Tvorba materiálu je financována z ESF a státního rozpočtu ČR.

1. Jak se nazývaly později kmeny Hebrejů? a) Židé b) muslimové c) Egypťané

2. Který král bojoval proti Goliášovi? David

3. Po Davidovi vládl Šalamoun - moudrý, po jeho smrti rozděl 3. Po Davidovi vládl Šalamoun - moudrý, po jeho smrti rozděl. království na jižní Judsko a severní Izrael

4. Judaismus víra v Jahveho = 1 Boha posvátná kniha Starý zákon

5. Král Ašóka - stoupenec buddhismu, odmítal násilí, panovník jednotného indického státu, zakl. nemocnic, klášterů - po jeho smrti se říše rozpadla

6. Nejrozšířenějším náboženstvím v Indii je a) hinduismus b) křesťanství c) islám

7. Rómové mají kořeny v a) Číně b) Indii c) Palestině

8. Počátkem letopočtu vznikla obchodní cesta = hedvábná stezka (cesta), která vedla Číny přes Blízký východ do Evropy.

9. Vládcové se v Číně nazývali: a) králové b) císaři c) knížata

10. Napiš alespoň 3 objevy Číňanů písmo papír porcelán hedvábí střelný prach seismograf kompas knihtisk brýle koňský postroj sluneční a vodní hodiny

Hodnocení: 0 – 1 chyba – výborný 2 – 3 chyby – chvalitebný 4 – 5 chyb – dobrý 6 – 7 chyb – dostatečný 8 a více chyb – nedostatečný

Zdroje RULF, J. – VÁLKOVÁ, V.: Dějepis pro 6. ročník ZŠ – PRAVĚK A STAROVĚK. 1.vyd. Praha: SPN. 2000. ISBN 80-85937-59-x