Rozvaha banky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní pravidla při finančním investování, rentabilita, riziko, likvidita Zdeněk Jelínek.
Advertisements

Vysoké učení technické v Brně Fakulta podnikatelská
Základní finanční výkazy
Majetek podniku.
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
Bilance a bilanční princip
Dodavatelsko-odběratelské vztahy osnova přednášky Radmila Herzánová
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Soňa Šestáková Název materiálu: Základy účetnictví - rozvaha Označení.
Analýza peněžních toků – cash flow
Účetnictví.
1. přednáška Předmět finanční analýzy a finančního plánu
Zdroje krytí majetku – osnova přednášky Radmila Herzánová
Autorkou materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jindra Germaničová. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava,
FINANCE 2014/2015.
Rozvaha.
BANKOVNICTVÍ Depozitní obchody.
ROZVAHA říjen 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070108
Účetnictví Co to je? Ivana Francová, SOU Liběchov.
EKONOMIKA LESNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ
Rozvaha, rozpad rozvahy do účtů, účtová osnova, účtový rozvrh „12“
Základy účetnictví 2. přednáška.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Rozvaha, změny rozvahových stavů, účet.
1.roč. magisterského studia
Finanční analýza.
2.přednáška Bilance a bilanční princip
Holínská, E.: Základy účetnictví BIVŠ LS 2009/ Stručný obsah 2. přednášky předmět účetnictví majetek podniku - aktiva struktura aktiv vlastnický.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Msc. Marcela Vojáčková.
Autorkou materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing.Jindra Germaničová. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Podnikání Ing. Vojtěch Jindra
Účtování kapitálových účtů a dlouhodobých závazků „4“
V ÝUKOVÝ MATERIÁL VYTVOŘENÝ V RÁMCI PROJEKTU „EU PENÍZE ŠKOLÁM “ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Položka Dlouhodobá aktiva Oběžná aktiva Vlastní zdroje Cizí zdroje
Obchodní banka v ČR. Bilance obchodní banky. Bankovní rizika.
IAS 1 - Sestavování a zveřejňování účetní závěrky
Majetek podniku a zdroje financování
Základy účetnictví 3. přednáška
UC_A1_Základy účetnictví
ÚČTOVÁNÍ VE TŘÍDĚ 4: ZÁKLADNÍ SCHÉMATA
Úvod do podnikových financí 2. přednáška Majetková struktura podniku.
VZDĚLÁVACÍ OBLAST:TEORETICKÉ VZDĚLÁVÁNÍ Tematická oblast:Rozvahové účty Předmět:Účetnictví Název:Procvičování – sestavení rozvahy 2 Anotace: Digitální.
VEOLIA Voda Česká Republika, a.s.
Bankovní účetnictví Pokladní a bankovní účty, závazky z krátkých prodejů Bankovní účetnictví - účtová třída 1.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_607 Ročník: 4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: Rozvahové účty Jméno autora:
Bankovní systém, centrální banka
VYBRANÉ POSTUPY ÚČTOVÁNÍ ÚSC (2)
Učetní souvislosti obchodního zákoníku
Účetní závěrka a zveřejňování informací1 Bankovní účetnictví Účty emisní banky.
Komerční bankovnictví 1 / VŠFS ZS 2008/09 1 Komerční bankovnictví 1 Přednášející: Filip Novotný Externí člen katedry bankovnictví, finančního investování.
Základy firemních financí
Bankovní účetnictví.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_Úč25.01 Ročník1. ročník.
Akademie STING, téma 3 z 61 Bankovnictví Téma 3: Aktivní bankovní obchody 1.Typologie aktivních obchodů 2.Proces úvěrování 3.Finančně úvěrové obchody.
Hodnocení a odměňování pracovníků OBSAH: 1.Výrobní faktory v podnikové činnosti 2.Majetek podniku a jeho členění 3.Členění z hlediska složení majetku podniku.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek. Téma na dnešní cvičení Příjmy a výdaje obce za léta 2,3,4,5 a 6 –Obecné příjmy a výdaje –Zohledňuje se: Počet obyvatel.
Bankovnictví Téma 2: Centrální bankovnictví 1.Soudobé funkce centrální banky 2.Centrální banka jako subjekt monetární politiky 3.Centrální banka jako zdroj.
Obchodní banka v ČR. Bilance obchodní banky. Bankovní rizika.
Základní elementy finančního účetnictví
Podniková ekonomika.
Finanční zdroje obchodní korporace
Bc. Jiří Švec 01_Rozvaha Bc. Jiří Švec
Aktiva a pasiva podniku
Bankovní účetnictví Pokladní a bankovní účty, závazky z krátkých prodejů Bankovní účetnictví - účtová třída 1.
Procvičování sestavení rozvahy
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Majetková a kapitálová výstavba podniku
EVIDENCE VÝNOSŮ A NÁKLADŮ V ÚČETNICTVÍ
MAJETEK V PODNIKU A ZDROJE FINANCOVÁNÍ
Transkript prezentace:

Rozvaha banky

Rozvaha banky finanční výkaz poskytující přehled o stavu aktiv a pasiv k určitému datu na levé debetní straně jsou aktiva uspořádána podle likvidity a na straně kreditní jsou závazky a kapitál bankovní operace vztahující se ke kreditní straně se nazývají bankovní pasivní obchody bankovní operace vztahující se k debetní straně v bilanci se nazývají bankovní aktivní obchody

Aktiva v rozvaze banky Pokladní hotovost Pohledávky u bank – (vklady u jiných bank) Pohledávky u klientů – (úvěry poskytnuté klientům) Bankovní investice do CP (koupené cenné papíry) Hmotný majetek Nehmotný majetek Ostatní aktiva

Pasiva v rozvaze banky Závazky vůči bankám (úvěry od centr. banky a od jiných bank) Závazky vůči klientům (depozita = vklady klientů) Emitované dluhopisy Rezervy Ostatní cizí zdroje (ostatní závazky)

Pasiva v rozvaze banky Základní kapitál Emisní ážio Rezervní a jiné fondy Nerozdělený zisk /neuhrazená ztráta z minulých let Zisk nebo ztráta běžného období