systém pro knihovny, archivy, galerie a muzea

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Irena Baranayová Ústav výpočetní techniky Univerzity Karlovy v Praze
Advertisements

Souborný katalog ČR pod systémem ALEPH 500 Knihovny současnosti 2003 Národní knihovna ČR PhDr. Eva Svobodová – Mgr.Danuše Vyorálková Souborný katalog ČR.
VISK 7 J. Polišenský. Historie ochrany knihovních fondů v NK ČR •1994 vznik odboru ochrany knihovních fondů •1995 dokončení Centrálního depozitáře v Hostivaři.
V ERZE 20 SYSTÉMU A LEPH ŠKOLENÍ KLIENTA. S TRUKTURA SYSTÉMU Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy  KNA01 ostrá báze Administrativní.
JIB Jednotná informační brána seminář Digitální knihovna STK Praha, 9. října 2001 Martin Vojnar Jiří Pavlík Naděžda Andrejčíková.
Bc. Vladimíra Kováříková Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava 1. setkání českých uživatelů systému 24. dubna 2008 DSpace na VŠB-TU Ostrava.
Moravská zemská knihovna a zpřístupňování starých map.
Bibliotheca academica – Cíle a perspektivy vysokoškolských knihoven 2008 Referenční služby online: rozvoj služeb knihoven ČVUT Ilona TRTÍKOVÁ
Zkušenosti ze studijního pobytu v univerzitní knihovně University College of Borås Bibliotheca Academica – CPVŠK Plzeň, 5. listopadu 2008 Lucie Vyčítalová.
GORDIC ® + CA = vaše cesta ke zvýšení kvality a efektivity služeb DRMS FORUM Ing. Jakub Fiala vedoucí týmu CA Technologies programátor,
, InforumJiří Šilha, LANius s.r.o. Nové možnosti komunikace knihovních systémů firmy LANius s.r.o. Client-server varianta systému CLAVIUS ®
Praha Jan Mach Vysoká škola ekonomická v Praze Příprava Národního registru VŠKP a Národního úložiště šedé literatury Ing. Jan Mach
Souborný katalog a Národní autority aneb Jak obejít omezení komerčního knihovního systému Helena Dvořáková Národní knihovna ČR
SMS komunikace mezi knihovnou a čtenáři přes systém „SMS-Operátor“ KONZULTA BRNO, a. s.
Jak používat systém Kramerius Martin Lhoták Knihovna AV ČR, v. v. i. 32. seminář knihovníků muzeí a galerií při AMG Plzeň.
Z39.50 ve Vědecké knihovně v Olomouci Martin Vojnar
Přejít na první stránku INFOENERGO 2000 N. Andrejčíková Z39.50 a informačné zdroje n Nadežda Andrejčíková.
integrovaný knihovnický systém Aleph
ŠKOLENÍ Katalogizace podle pravidel AACR2 / základy - knihy a seriály / s přihlédnutím k minimálnímu záznamu pro Souborný katalog ČR a k pravidlům pro.
Digitální knihovna AV ČR a vývoj nové verze systému Kramerius Martin Lhoták Knihovna AV ČR, v. v. i. Archivy, knihovny, muzea v digitálním světě
Zpřístupnění plných textů vědeckých publikací v prostředí systému Medvik Helena Bouzková, Filip Kříž, Lenka Maixnerová, Eva Lesenková, Ondřej Horsák, Adéla.
Sdílená katalogizace po pěti letech provozu Ing. Jiří Šilha,
Školení pro nové zaměstnance NK ČR Praha – Souborný katalog ČR jako informační zdroj.
Záměry Knihovny Antonína Švehly v oblasti poskytovaných služeb pro knihovníky Knihovna Antonína Švehly 2014.
Historické fondy VKOL - ukázky
Od partitur k rybářství Můj profesní život – představujeme silné osobnosti z řad NIP Vladimíra Bendová Akademická knihovna JU Pobočka při Fakultě rybářství.
Studijní informační zdroje (a jak se k nim dostat) Pro předmět Jazykový projev (2014/15) připravila Eva Cerniňáková Jabok - Vyšší odborná škola sociálně.
SK CASLIN - spolupráce s JVK PhDr. Zuzana Hájková Jihočeská vědecká knihovna České Budějovice Logo vaší společno sti vložíte na snímek.
ARL klient Stručný přehled funkcí Klient – jiný přístup k datům v systému  Umožňuje používat i další pole v záznamu - Je nezbytný v případě.
Seriály v Souborném katalogu ČR Ústí nad Orlicí, 6. října 2006 Danuše Vyorálková.
CIS Cizinecký informační systém
Seriály v Souborném katalogu ČR Opava, 21. června 2006 Danuše Vyorálková.
Celostátní seminář knihovníků muzeí a galerií Brno září 2005 Danuše Vyorálková.
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
Využití JIB pro stahování záznamů Jan Pokorný
SEKCE SDRUK PRO IT Souborný katalog SKAT a elektronické informační zdroje z dílny firmy LANius s.r.o. Ing. Jiří Šilha.
Výzkum a vývoj, studijní prameny a spolupráce s praxí Ing. Milan Kocáb, MBA Ing. Tomáš Cajthaml.
Integrovaný knihovní systém CLAVIUS
ACM Digital Library PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Informační zdroje v jednotném prostředí: SEN VŠECH KNIHOVNÍKŮ Jan Pokorný, Ústav výpočetní techniky UK.
SU Aleph Repozitáře, archivy, a dlouhodobá ochrana digitálních informací Mgr. Eliška Pavlásková Ústav výpočetní techniky Univerzita Karlova.
Souborný katalog ČR Seriály Danuše Vyorálková. Historie soupisy (první v roce 1928) lístkové katalogy (Vyhláška 110/65 Sb.) a jejich tištěné výstupy –
Příslib do budoucna Zprávy z Univerzity Karlovy Alena Matuszková, Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích Otevřené repozitáře, Brno,
2005 Adobe Systems Incorporated. All Rights Reserved. 1 Adobe Řešení pro veřejnou správu Transformace služeb veřejné správy a PDF Inteligentními Dokumenty.
Souborný katalog ČR Dana Vyorálková. Souborný katalog ČR Co je souborný katalog Kde najdete Souborný katalog ČR Co hledat v Souborném katalogu ČR Jak.
TŘI ROKY DIGITÁLNÍHO UNIVERZITNÍHO REPOZITÁŘE UNIVERZITY KARLOVY Eliška Pavlásková, Andrea Fojtu Archivy, knihovny a muzea v digitálním světě.
Vyhledávání v IPACu Přístup ze stránek Knihovny AV ČR (ústavní bibliografie ASEP – systém ARL, zkušební provoz) Data od roku 1993 Kontrola zpracovaných.
Digitální knihovna UPa možnosti dalšího rozvoje na vlně trendů open access 3. setkání českých uživatelů systému DSpace VŠB-TUO Ostrava, 19. květen 2010.
MEDVIK® - medicínská virtuální knihovna : integrované informační prostředí pro zpřístupnění vědeckých informací ve zdravotnických knihovnách ČR Helena.
Link server – přidané služby v portálech knihoven Jiří Pavlík Univezita Karlova v Praze, Ústav výpočetní techniky Automatizace knihoven, Jinonice 2004.
Databáze Bibliografie dějin českých zemí jako cesta k plným textům v domácích i zahraničních knihovnách Václava Horčáková Elektronické služby knihoven.
Virtuální Středočeský kraj v databázích Středočeské vědecké knihovny v Kladně PhDr. Eva Wróblewská Ing. Eva Recmanová Středočeská vědecká knihovna v Kladně.
YOUR SYSTEM, spol. s r. o. Ing
Digitální autoarchiv Národní lékařské knihovny Mgr. Lenka Maixnerová Národní lékařská knihovna.
Verze 22 systému Aleph školení klienta 1. Struktura systému Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy – KNA01 ostrá báze Administrativní.
Knihovna AV ČR - evidence výsledků výzkumu v AV ČR Jana Doleželová, Zdeňka Chmelařová 1. ASEP – představení systému sběru dat v AV ČR 2. Systém ARL 3.
ZKUŠENOSTI S KIS DAWINCI V NÁRODNÍ LÉKAŘSKÉ KNIHOVNĚ Filip Kříž, Ondřej Horsák, Lenka MaixnerováFilip Kříž, Ondřej Horsák, Lenka Maixnerová 2011.
Seminář k soutěži Parádní web 21. leden 2014 Ing. Kamil Válek tajemník Městského úřadu Uherský Brod.
Centrální systémy v českém knihovnictví PhDr. Radka Římanová UISK FF UK
INISOFT s.r.o. softwarová společnost v Liberci
Knihovna a její služby v 21. století
TIPY A RADY PRO PRÁCI S WEB OF SCIENCE – SLUŽBY DOSTUPNÉ PO REGISTRACI
Funkce krajských knihoven při zavádění RDA
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Souborný katalog ČR - včera, dnes a zítra
Elektronické informační zdroje (VIKBA25)
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
a knižnično-informačné systémy
MOŽNOSTI PORTÁLU KNIHOVNY.CZ NEJEN PRO KNIHOVNÍKY
ACM Digital Library Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Transkript prezentace:

systém pro knihovny, archivy, galerie a muzea aRL systém pro knihovny, archivy, galerie a muzea Dobrý den, vážení a milí, dovolte mi aby som Vam v mene svojom i v mene firmy Cosmotron zazelala prijemny podvecer a aspon v kratkosti Vam povedala par informacii o nasej firme a hlavne produktoch a rieseniach, ktore vam mozeme ponuknut. N. Andrejčíková J. Rumíšková

Vznik firmy Cosmotron Systems – 1992 Něco málo o firmě Vznik firmy Cosmotron Systems – 1992 Vznik firmy Cosmotron Bohemia – 1993 Tým zkušených programátorů a analytiků s několikaletou praxí v knihovnictví Externí spolupracovníci (knihovníci,IT-specialisti...) Víc než 200 knihoven po celé České i Slovenské republice Dobrý den, vážení a milí, dovolte mi aby som Vam v mene svojom i v mene firmy Cosmotron zazelala prijemny podvecer a aspon v kratkosti Vam povedala par informacii o nasej firme a hlavne produktoch a rieseniach, ktore vam mozeme ponuknut.

Hlavní reference Muzea J.A.K. Uherský Brod, MSB-Jablonec nad Nisou, Městské muzeum Bratislava, Moravské Muzeum Slavkov Státní vědecké SVK – Liberec, SVK- Kladno, SVK – Plzeň, STK Praha Akademické knihovny ČAV Praha, SAV Bratislava, EU Bratislava, SLDK Zvolen, TU Trnava, UCM Trnava, VŠVU Bratislava, AU Banská Bystrica, UVL – Košice, VLA Košice, Veřejné KŠK – Žilina, KKK- Nitra, KJF – Trnava, Záhorská knihovna Senica, Městská knihovna Piešťany, Okresní knihovna Pezinok, Komárno, Zlaté Moravce, Topoľčany, Hlohovec, KKD-Vyškov Specializované, odborní a podnikové NFA – Praha, Parlamentní knihovna Praha, SlLK Bratislava a síť lékářských knihoven SR a ČR, Zentiva Praha-Hlohovec, PNP – Praha, Slovenská spořitelna, STV, Církevní knihovny Dobrý den, vážení a milí, dovolte mi aby som Vam v mene svojom i v mene firmy Cosmotron zazelala prijemny podvecer a aspon v kratkosti Vam povedala par informacii o nasej firme a hlavne produktoch a rieseniach, ktore vam mozeme ponuknut.

V čem jsme jiní Architektura a použité ICT při návrhu a tvorbě aRL Požadavky tvůrců IZ v souvislosti s novými IT Přístup k externím IZ a jejich sdílení Práce s elektronickými IZ Možnost tvorby metadat Automatické prolinkování záznamů v rámci vlastních IZ, ale i se záznamy v externích IZ Požadavky uživatelů Jednotný přístup k různým IZ bez hranic Možnost vytvářet si vlastní uživatelský profil Document delivery on-line Vedení účtů Chronologie 10-ti leté zkušenosti a neustálé sledování nových technologií, standardů a směrů, podpořené vlastním výzkumem Dobrý den, vážení a milí, dovolte mi aby som Vam v mene svojom i v mene firmy Cosmotron zazelala prijemny podvecer a aspon v kratkosti Vam povedala par informacii o nasej firme a hlavne produktoch a rieseniach, ktore vam mozeme ponuknut.

Advanced Rapid Library je Moderní Otevřený Nezávislý Flexibilní Škálovatelný Modulární Jednoduchý Spolehlivý Plug & Play Komplexní a v plné míře integrovaný S vlastním vývojem, kvalitními službami, hotline a servis Dobrý den, vážení a milí, dovolte mi aby som Vam v mene svojom i v mene firmy Cosmotron zazelala prijemny podvecer a aspon v kratkosti Vam povedala par informacii o nasej firme a hlavne produktoch a rieseniach, ktore vam mozeme ponuknut.

MARC formát- UNIMARC,MARC21, XML, DC Autority Standardy MARC formát- UNIMARC,MARC21, XML, DC Autority AACR2, ISO2709, ISBD, ISO 690 Z39.50 – server i klient BATH profil Z39.83, LDAP, Open URL, OAI PMH, RSS UNICODE Dobrý den, vážení a milí, dovolte mi aby som Vam v mene svojom i v mene firmy Cosmotron zazelala prijemny podvecer a aspon v kratkosti Vam povedala par informacii o nasej firme a hlavne produktoch a rieseniach, ktore vam mozeme ponuknut.

Provázanost AUTORITY BIBLIOGRAFIE EXEMPLÁŘE Osobní Knihy Korporace-akce Časopisy Geografické Soub. záznamy Čísla Svazky Předmětové Názvové Dobrý den, vážení a milí, dovolte mi aby som Vam v mene svojom i v mene firmy Cosmotron zazelala prijemny podvecer a aspon v kratkosti Vam povedala par informacii o nasej firme a hlavne produktoch a rieseniach, ktore vam mozeme ponuknut. Články Zvukové dokum.

Struktura názvových autorit Nadřazený Související TERMÍN Synonyma Podřazený Dobrý den, vážení a milí, dovolte mi aby som Vam v mene svojom i v mene firmy Cosmotron zazelala prijemny podvecer a aspon v kratkosti Vam povedala par informacii o nasej firme a hlavne produktoch a rieseniach, ktore vam mozeme ponuknut.

Vazby při vyhledávání Vyhledávání Vlastní zdroje Externí zdroje Dobrý den, vážení a milí, dovolte mi aby som Vam v mene svojom i v mene firmy Cosmotron zazelala prijemny podvecer a aspon v kratkosti Vam povedala par informacii o nasej firme a hlavne produktoch a rieseniach, ktore vam mozeme ponuknut. Vyhledávání podle libovolných kritérií autority bibliografické záznamy Vlastní zdroje knihy časopisy články CD, ... Externí zdroje jiné knihovny a instituce volně dostupné zdroje komerční zdroje

Jak to vypadá v praxi Dobrý den, vážení a milí, dovolte mi aby som Vam v mene svojom i v mene firmy Cosmotron zazelala prijemny podvecer a aspon v kratkosti Vam povedala par informacii o nasej firme a hlavne produktoch a rieseniach, ktore vam mozeme ponuknut.

Jak to vypadá v praxi Dobrý den, vážení a milí, dovolte mi aby som Vam v mene svojom i v mene firmy Cosmotron zazelala prijemny podvecer a aspon v kratkosti Vam povedala par informacii o nasej firme a hlavne produktoch a rieseniach, ktore vam mozeme ponuknut.

Jak to vypadá v praxi Dobrý den, vážení a milí, dovolte mi aby som Vam v mene svojom i v mene firmy Cosmotron zazelala prijemny podvecer a aspon v kratkosti Vam povedala par informacii o nasej firme a hlavne produktoch a rieseniach, ktore vam mozeme ponuknut.

Jak to vypadá v praxi Dobrý den, vážení a milí, dovolte mi aby som Vam v mene svojom i v mene firmy Cosmotron zazelala prijemny podvecer a aspon v kratkosti Vam povedala par informacii o nasej firme a hlavne produktoch a rieseniach, ktore vam mozeme ponuknut.

Jak to vypadá v praxi Dobrý den, vážení a milí, dovolte mi aby som Vam v mene svojom i v mene firmy Cosmotron zazelala prijemny podvecer a aspon v kratkosti Vam povedala par informacii o nasej firme a hlavne produktoch a rieseniach, ktore vam mozeme ponuknut.

Jak to vypadá v praxi Dobrý den, vážení a milí, dovolte mi aby som Vam v mene svojom i v mene firmy Cosmotron zazelala prijemny podvecer a aspon v kratkosti Vam povedala par informacii o nasej firme a hlavne produktoch a rieseniach, ktore vam mozeme ponuknut.

Jak to vypadá v praxi Dobrý den, vážení a milí, dovolte mi aby som Vam v mene svojom i v mene firmy Cosmotron zazelala prijemny podvecer a aspon v kratkosti Vam povedala par informacii o nasej firme a hlavne produktoch a rieseniach, ktore vam mozeme ponuknut.

Jak to vypadá v praxi Dobrý den, vážení a milí, dovolte mi aby som Vam v mene svojom i v mene firmy Cosmotron zazelala prijemny podvecer a aspon v kratkosti Vam povedala par informacii o nasej firme a hlavne produktoch a rieseniach, ktore vam mozeme ponuknut.

Jak to vypadá v praxi Dobrý den, vážení a milí, dovolte mi aby som Vam v mene svojom i v mene firmy Cosmotron zazelala prijemny podvecer a aspon v kratkosti Vam povedala par informacii o nasej firme a hlavne produktoch a rieseniach, ktore vam mozeme ponuknut.

Jak to vypadá v praxi Dobrý den, vážení a milí, dovolte mi aby som Vam v mene svojom i v mene firmy Cosmotron zazelala prijemny podvecer a aspon v kratkosti Vam povedala par informacii o nasej firme a hlavne produktoch a rieseniach, ktore vam mozeme ponuknut.

Jak to vypadá v praxi Dobrý den, vážení a milí, dovolte mi aby som Vam v mene svojom i v mene firmy Cosmotron zazelala prijemny podvecer a aspon v kratkosti Vam povedala par informacii o nasej firme a hlavne produktoch a rieseniach, ktore vam mozeme ponuknut.

Možnosti webové aplikace Dobrý den, vážení a milí, dovolte mi aby som Vam v mene svojom i v mene firmy Cosmotron zazelala prijemny podvecer a aspon v kratkosti Vam povedala par informacii o nasej firme a hlavne produktoch a rieseniach, ktore vam mozeme ponuknut.

Vyhledání záznamů Dobrý den, vážení a milí, dovolte mi aby som Vam v mene svojom i v mene firmy Cosmotron zazelala prijemny podvecer a aspon v kratkosti Vam povedala par informacii o nasej firme a hlavne produktoch a rieseniach, ktore vam mozeme ponuknut.

Tvorba bibliografických záznamů Dobrý den, vážení a milí, dovolte mi aby som Vam v mene svojom i v mene firmy Cosmotron zazelala prijemny podvecer a aspon v kratkosti Vam povedala par informacii o nasej firme a hlavne produktoch a rieseniach, ktore vam mozeme ponuknut.

Tvorba autoritních záznamů Dobrý den, vážení a milí, dovolte mi aby som Vam v mene svojom i v mene firmy Cosmotron zazelala prijemny podvecer a aspon v kratkosti Vam povedala par informacii o nasej firme a hlavne produktoch a rieseniach, ktore vam mozeme ponuknut.

Tvorba holdingových záznamů Dobrý den, vážení a milí, dovolte mi aby som Vam v mene svojom i v mene firmy Cosmotron zazelala prijemny podvecer a aspon v kratkosti Vam povedala par informacii o nasej firme a hlavne produktoch a rieseniach, ktore vam mozeme ponuknut.

Tvorba transakčních záznamů Dobrý den, vážení a milí, dovolte mi aby som Vam v mene svojom i v mene firmy Cosmotron zazelala prijemny podvecer a aspon v kratkosti Vam povedala par informacii o nasej firme a hlavne produktoch a rieseniach, ktore vam mozeme ponuknut.

Uživ. služby (MVS, rezervace, žádanky) Dobrý den, vážení a milí, dovolte mi aby som Vam v mene svojom i v mene firmy Cosmotron zazelala prijemny podvecer a aspon v kratkosti Vam povedala par informacii o nasej firme a hlavne produktoch a rieseniach, ktore vam mozeme ponuknut.

? Čas pro otázky

www.cosmotron.cz firma@cosmotron.cz andrejcikova@cosmotron.cz Děkuji za pozornost www.cosmotron.cz firma@cosmotron.cz andrejcikova@cosmotron.cz Koupelní 2 695 01 Hodonín +420 518 302 717-20