Výchozí bod: pracujeme s nejasným zadáním zadání × specifikace nemáme foreign_file_type_registration.odt Je rozdíl pokud spolu pracují 2-4 lidi, kteří.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Anglicky jsem se rozhodl učit před půl rokem. I took up English six months ago (decided to learn).
Advertisements

Už ti to řekli? Have you been told already?. Kdo ti to řekl? Who told you?
Ty, hodilo by se mi, kdybys mi mohl pomoci s jednou drobností. Hey, I could use your help with a little job.
Linking Words and phrases
Proč se už nemůžeme vídat? Why can't we be seeing each other any more?
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_180 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Eleonora Klasová Předmět.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
DUM DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL ANGLIČTINA Mgr. Kateřina Kasanová
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady31Číslo DUM.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Martin Krčmař. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková.
Jak se mu říká? What is he called?.
Slyšel mě někdo že bych něco řekl? did anyone hear me say anything?
Co tohle znamená? What does this mean?. Všichni ví kdo jsem. Everyone knows who I am.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Dobrý den, pane. Znám vás? Hello, sir. Do I know you?
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_178 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Eleonora Klasová Předmět.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Nemuseli tam jít they didn't have to go there. myslím, že bychom jim to neměli říkat I don't think we should tell them.
Nemusela se vrátit brzo she didn't have to be back early.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_ 007 Název školy Gymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr.Stanislava Antropiusová.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_179 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Eleonora Klasová Předmět.
To mám zakázáno se i čas od času prospat? Am I not even allowed to sleep late once in a while?
Jak jenom sakra přijdu s nějakým dalším testem? How the hell am I going to come up with another test?
Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Klíčová aktivita: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji. výuky cizích jazyků Šablona číslo: VY_22_1_20.
Kolik je hodin? What time is it?. Jak se tam dostanu? How do I get there?
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Roman Chovanec Název šablonyIII/2.
The world of work Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí.
Indefinite pronouns Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Nezapomeň co musíš udělat don't forget what you have to do.
Jméno autora: Mgr. Mária Filipová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_15_AJ_CM Ročník: 1. – 4. ročník Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková.
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Roman Chovanec Název šablonyIII/2.
READING – BRITISH LITERATURE
School By Dagmar Machů Škola: SOU Valašské Klobouky Ročník: Nástavbové studium Podnikání 2 Název projektu: Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Předmět:
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Roman Chovanec Název šablonyIII/2.
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona/číslo materiálu:III/2 VY_32_INOVACE_AJK447 Jméno autora:Mgr.Soňa Nekvindová Třída/ročník4. ročník.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_166 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 AutorMgr. Eleonora Klasová PředmětAnglický.
Time Expressions Used with Present Perfect Tense Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického.
IF / FUTURE TIME CLAUSES. 1)I´ll wait here. You´ll get back. (until) 2)Give me a ring. You´ll hear some news. (when) 3)The TV programme will end. I´ll.
Mgr. Alena Miklíčková. * Obrázky určené k popisu a srovnání * Soubor otázek k diskusi na dané téma * Jednotlivé otázky s ukázkami slovní zásoby * Zadání.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-2.PT-13-Vzdělávání Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště,
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Verbs about clothes I Číslo vzdělávacího materiálu: AJ2-4 Šablona: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Love relationship Číslo vzdělávacího materiálu: AJ2-18 Šablona: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
(a) little, (a) few málo, trochu vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
 ANOTACE  Anotace:  Didaktický učební materiál je určen žákům středních škol k zopakování učiva. Prezentace se skládá ze cvičení určených k upevnění.
Gymnázium, Brno, Elgartova 3 GE - Vyšší kvalita výuky CZ.1.07/1.5.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Téma: English Grammar.
Kliknutím lze upravit styl předlohy Mezilidské vztahy (interpersonal relationships) B1 Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky.
Základní škola Třemošnice, okres Chrudim, Pardubický kraj Třemošnice, Internátní 217; IČ: , tel: , emaiI:
Angličtina: Henry VIII
Název vzdělávacího materiálu
GE - Vyšší kvalita výuky
Název vzdělávacího materiálu
Angličtina: Martin Luther King
What do you have to think about when planning something?
GE - Vyšší kvalita výuky
VY_32_INOVACE_Spo_III 11 Text: U6B Kids
Název vzdělávacího materiálu
ANJ - komunikační situace Ročník, obor: 4. ročník, ekonomické lyceum
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie.
Výukový materiál VY_22_INOVACE_22_ Phrasal verbs. Part 2
Autor: Mgr. Kateřina Suková
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Transkript prezentace:

Výchozí bod: pracujeme s nejasným zadáním zadání × specifikace nemáme foreign_file_type_registration.odt Je rozdíl pokud spolu pracují 2-4 lidi, kteří se znají nebo pokud spolu pracuje lidí, kteří se neznají Je důležité vědět, co dělají ostatní -> sprinty Ptát se Informovat Protestovat

Ze schůzky nesmí nikdo odcházet s nejasnostmi samo se to nevyjasní je potřeba trvat na vyjasnění anebo na další schůzce Ze schůzky nesmí nikdo odcházet bez úkolů argument „nic na mě nezbylo“ Otázka „je vše jasné?“ nefunguje Nejlíp si člověk uvědomí věci, když je někomu prezentuje Nejasnosti likvidují odhady náročnosti

Má smysl psát informace i když si je nikdo nevyžádal X jsme dokončili podle plánu, jdeme na Y jednání proběhlo v pořádku, připomínky jsou v Z Má smysl psát odpovědi typu „ok“ Zásadně nutné je informovat o problémech co nejdřív po zjištění hlavně blokující problémy ale i v případě, že je můžu vyřešit sám ve SCRUMu je na to SCRUM Master Tagování zpráv, shrnutí

Subject: Hello! Hi Jack!!! My name’s Jaana and I’M FROM FINLAND!!! I bet you haven’t had students from here B4 ;) That’s probably coz we’re so amazing at languages, that we don’t need any xtra help?except me – I need all the help I can get!! FYI: the problem really started when I was in primary school, and my parents, who had been arguing non-stop since I was a little baby, got divorced and decided that I should be adopted as they couldn’t decide who should have custody of me. If I had been in their situation, I think I probably wouldn’t have known either!! Anyway, this was all a bit traumatic, so all my school subjects suffered, especially English. HAHAHAAA ONLY JOKING!!!! :) (Actually, don’t tell anyone, but I’m actually quite a good student?but if anyone found out, my reputation would be ruined, so shhhhhh!) BTW do u do courses for uni students? How many lessons/week? Is there any extra stuff after school, SO I CAN MEET SOME COOL PEOPLE? How about trips? Give me all the info you can, man. Jaana (although all my mates call me Jakki!!)

Je potřeba umět říkat ne nestihnu to nemůžeme to udělat, protože X nezaměňovat s výmluvami zasekl jsem se Argument „šéf by mě vyhodil“ Argument „šéf by mě stejně neposlouchal” -> SCRUMy, sprinty Protestovat, ale hledat řešení jinak vzniká neschopný management

komunikace je podstatná k tomu, aby mohlo fungovat řízení projektu není katastrofa, pokud se něco nestíhá je problém, pokud se o tom neví můžeme to přeplánovat, realokovat zdroje když něco nejde, není to katastrofa Katastrofa je, pokud se na to přijde při předávání zákazníkovi -> SCRUMy, sprinty

porozumění problému součástí zadání by měl být jakýsi use-case pokud si nedokážu představit, k čemu je to dobré, těžko to můžu dobře udělat analýza, návrh řešení proof of concept realizace časový plán spojitý čas -> SCRUMy

Issue tracking – přehled úkolů, přehled dokončenosti, kontrola plánování, prioritizace úkol × vylepšení × chyba Task Manager Komunikační nástroj Version control – správa verzí zdrojového kódu SVN Checkout, commit, update Komentáře, napojení na issue tracking Komunikační nástroj

commit před deadlinem, prezentací při prezentaci je potřeba soustředit se na to co je hotové a vyzkoušené necomitovat nic, co není zdrojový kód „skoro to funguje“ rev. 68,69,70,72,73,77,78 přehled změn sledovat historii – oprava opravy opravy opravy před comitem zkontrolovat soubory zkontrolovat změny

příjít v dohodnutý čas přijít připraven co chci po ostatních co potřebuji vyjasnit co potřebuji od ostatních co jsem dělal co budu dělat sledovat ostatní

konec cíl – ověření odhadů náročnosti úkolů Standup :00 Demo