Klíčovým faktorem je vyvolávání strachu a paniky a upoutání pozornosti za pomoci násilí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Advertisements

Rozmístění obyvatelstva na Zemi

Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školy Soukromá.
Nerovnoměrný vývoj světa
Občanská válka v jižním Súdánu
Válka ve Vietnamu.
HLAVNÍ OHNISKA NAPĚTÍ VE SVĚTĚ
Terorismus.
NÁZEV:HIROŠIMA A NAGASAKI
TERORISMUS.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola
Svět v miniatuře aneb analýza populace Země.
Vývoj politické mapy světa
Institut ochrany obyvatelstva
Afghánistán a Irák – ústavní systémy
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_414.
EGYPT.
Terorismus.
Z_095_stupeň rozvoje států světa _ohniska neklidu v současném světě
Konflikty ve světě.
Ohniska neklidu v současném světě
Globalizace Konflikty 20. století
VY_32_INOVACE_13 Amerika - USA
Jméno autora Mgr. Štěpánka Kočová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablonyIII/2.
AMERIKA obyvatelstvo.
Úvod do rozvojových studií
Djidda - Jeddah je důležité město v Saúdské Arábii na pobřeží Rudého moře. Po Rijádu je to druhé největší město v zemi. Má 3,4 mil. obyvatel. Je považováno.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
-nejmodernější budoucnost
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská výchova Ročník:
Pover -poit t.č.2 Jaro JE TADY. Bin Ládin je na fotografiích znetvořený, USA se je bojí zveřejnit Ve Spojených státech i mezi politiky sílí volání po.
Určování času na Zemi Rozdíly času na Zemi odpovídají rozdílům zeměpisných délek daných míst – tj. 1° zeměpisné délky = rozdíl v čase 4 minuty – 1 hodina.
Izrael (Izraelský stát )
Konflikty současného světa
Globální problémy světa – terorismus
Nováčková Kateřina, Nováčková Dominika C2A
Suezská krize Jan Wolf, Ov/Vv, IV. r..
Kouřimská, Hríbiková, Havlovicová, Matějková
Rozšíření Islámu v dnešní době
Terorismus Petr Machala.
Bc. Weberová Kristýna, PALESTINSKÁ SAMOSPRÁVASTÁT IZRAEL  Hlavní město: vedení Palestinské samosprávy sídlí v Ramalláhu (arab. Rám Alláh),
Hizballáh Klvač Radim.
LIBYE Vypracoval: Petr Svojanovský.
8:45 NY - teroristický útok; únosci převzali násilím řízení a narazili s letounem do severní věže World Trade Centre. Počet obětí ? 92 na palubě.
Španělsko – Barcelona Pekárková Jana,Drobilič Vítek 27.prosinec A.
Nietzsche + Terorismus
Americké osady v 18. století Název sady materiálů: Dějepis pro 8. ročník Název materiálu: VY_32_INOVACE_D_8_3615_ Americké_osady_v_18_století Autor: Mgr.
VY_32_INOVACE_Fi_III_23 Název Politická a hospodářská seskupení států světa, mezinárodní organizace, OSN Název projektu: OP VK Registrační.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Asie – Střední východ Název sady: Zeměpis 7. ročník Číslo projektu:
Islám a západ HISTORICKÁ PAMĚŤ A SOUČASNÁ KRIZE Duchovní kultura Evropy Král, Špála.
Politický extremismus a terorismus Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu.
 Terorismus je hrubé zastrašování politických odpůrců hrozbou síly a užití různých forem násilí. Vedle individuálního terorismu existuje terorismus.
Terorismus. Co je to terorismus? Útočný čin nebo jeho hrozba k dosažení politických cílů Hlavní rysy terorismu: Strach Panika Upoutání pozornosti.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_TOMAS_VASATA_CLOVEK_A_SVET_NABOZENSKY_EXTREMISMUS_19 Název školyStřední škola služeb,
Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:
Mezi hlavní globální problémy dneška patří: 1) Populační exploze a hrozba hladu 2) Znečišťování životního prostředí 3) Terorismus.
Terorismus Mgr. Richard Stojar, Ph.D.
Made by : Matěj Votápka, Lukáš Koželuha 8.A.B
VY_32_INOVACE_4/03_ČLOVĚK A PŘÍRODA
Zeměpis – 8.ročník VY_32_INOVACE_
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
OHNISKA NAPĚTÍ A KONFLIKTŮ VE SVĚTĚ 2.POLOVINY 20.STOLETÍ
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Ernest Seifert Název materiálu:
Bezpečnostní politika ČR
Terorismus.
Terorismus a jeho hrozby
Terorismus jako světová hrozba!
Konflikty ve světě Význam ozbrojených sil Příčiny a důsledky konfliktů
Transkript prezentace:

Klíčovým faktorem je vyvolávání strachu a paniky a upoutání pozornosti za pomoci násilí. Následky terorismu: je velmi těžké na to odpovědět, jestli terorismus může být úspěšný, nebo nikoliv.

Bezpečnostní bariéra, stavěná izraelskou vládou z obavy před pronikáním teroristů na území Izraele

Teroristické organizace Óm šinrikjó japonská teroristická organizace Hizballáh libanonská militantní organizace Hamas palestinská militantní organizace Fatah pouze ozbrojené křídlo Islámský džihád ETA španělská teroristická organizace GIA RUF IRA severoirská teroristická organizace Al-Kájda(světová teroristická organizace, včele s Usámou Bin Ládinem usiluje o zničení Západu a vytvořením celosvětové islámské republiky)

9:59 Jižní věž WTC se 56 minut po zasažení letadlem hroutí. 10:10 Hroutí se část Pentagonu. 10:28 Severní věž WTC se hroutí. 11. září 2001

19 mužů uneslo 4 letadla Dvě z nich Let American Airlines A Let United Airlines Narazila do Světového obchodního centra v New Yorku a způsobila jejich zničení.

Let American Airlines naráží do Pentagonu Let United Airlines letadlo se zřítilo v neobývané oblasti v Pensylvánii po souboji mezi teroristy a pasažéry o ovládnutí letadla Letadlo mělo zasáhnout Bílý dům a nebo americký Kapitol Při útocích zahynulo celkem asi 3 000 lidí.

Trosky po zřícení "dvojčat".

Následky nárazu do budovy Pentagonu.

"Nejhledanější terorista světa"

Usáma bin Ládin, strůjce teroristického útoku organizace al-Kajdá na Spojené státy americké 11. září roku 2001 a nejhledanější terorista současnosti, přichází na svět v roce 1955 nebo 1957 v Saudské Arábii ve městě Džidda.