Konverzace: Jsi dnes unaven/a? Proč?. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PKML.
Advertisements

Stodůlky 1977 a 2007 foto Václav Vančura, 1977 foto Jan Vančura, 2007.
ČEŠTINA PRO CIZINCE A AZYLANTY A1, A2 (učební materiály)
Města ČR – orientace na mapě
Zpracování informací a znalostí Další přístupy k vyhledávání textových dokumentů Doc. RNDr. Jan Rauch, CSc. Katedra informačního a znalostního inženýrství.
Napoleon Bonaparte.
Kolja 5. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol? RL8 nová slova.
Kolja 2 Otázky a film. Konverzace: Máte nějaký nový nábytek.
Review Lesson 1: Nová slova Complete the following sentences using the appropriate vocabulary words from Review Lesson 1 of Contemporary Czech by Michael.
11 Udržovatelnost a servisní logistika
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Český Internet po (uši v?) krizi Marek Antoš. snímek |datum |dokument | 1. Internetové prostředí 2.
Příprava R&R studie Obsluha by měla měřit alespoň 10 dílů - nebo více Vyberte díly, které reprezentují výrobní proces z dlouhodobého hlediska Vyberte alespoň.
19.1 Odčítání v oboru do 100 s přechodem přes desítku
Monitoring letové aktivity Návrh na zpracování výsledků.
Téma 3 ODM, analýza prutové soustavy, řešení nosníků
Urči název a zařaď do příslušné skupiny
Tomáš NETERDA 1961 Sportovní kariéra : plavecké třídy ZŠ Komenského gymnázium Dašická plavecká škola
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
Výzkumy volebních preferencí za ČR a kraje od
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 10 ZÁVĚREČNÉ SHRNUTÍ
Téma: SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ CELÝCH ČÍSEL 2
Kolja 5 (první část). Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Číslo projektu CZ.1.07/1.500/ Číslo materiálu VY_42_INOVACE_matematika_15 Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Autor Bc. Ivana Kotková.
VY_32_INOVACE_INF_RO_12 Digitální učební materiál
Animace Demo Animace - Úvodní animace 1. celé najednou.
Doplň do korálků násobky čísla 2
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
Constructions with by Rewrite the following sentences using by constructions. Do not change the aspect. Vzor: Chci hrát tenis. Chtěl/Chtěla bych hrát tenis.
Konverzace Máte psa nebo k očku?. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Burgetová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Zábavná matematika.
Dělení se zbytkem 6 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Dělení se zbytkem 5 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Letokruhy Projekt žáků Střední lesnické školy a střední odborné školy sociální ve Šluknově.
Stav studie „Seroprevalence VHC u injekčních uživatelů drog“ k Národní monitorovací středisko pro drogy a drogové závislosti Úřad vlády ČR tel.
Jazyk vývojových diagramů
Čtení myšlenek Je to až neuvěřitelné, ale skutečně je to tak. Dokážu číst myšlenky.Pokud mne chceš vyzkoušet – prosím.
ODČÍTÁNÍ DO 100 S PŘECHODEM DESÍTKY
Únorové počítání.
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_412_3TR_M Autor: Mgr. Jana Siederová 1 Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383.
52_INOVACE_ZBO2_1364HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti.
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Sexuální život u pacientů s mentálním postižením v ÚSP
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
Budoucí a minulý čas II Rewrite the following sentences in the past and future. Use the perfective if possible. Vzor: Začíná překládat román. Začal překládat.
SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ V OBORU DO 100
Hrubá - prostá incidence nádorů kolorekta u mužů 1. Maďarsko 88,29 2. Česká Republika 86,73 3. Japonsko 77,74 4. Německo 75,39 5. Nový Zéland71,77 6. Austrálie.
TRUHLÁŘ II.ročník Výrobní zařízení Střední škola stavební Teplice
Lounky PRO Vratimov, o.s. ( 1 Charitativní sbírka Lounky 06/2013.
DĚLENÍ ČÍSLEM 7 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ
Fyzika 2 – ZS_4 OPTIKA.
MS PowerPoint Příloha - šablony.
Konverzace: Kam pojedete v létě?. Kolja 3 Otázky a film.
Vývoj Evropské integrace
1 Celostátní konference ředitelů gymnázií ČR AŘG ČR P ř e r o v Mezikrajová komparace ekonomiky gymnázií.
Technické kreslení.
Úkoly nejen pro holky.
END 1.Přítelem 2.Druhem 3.Milencem 4.Bratrem 5.Otcem 6.Učitelem 7.Vychovatelem 8.Kuchařem 9.Elektrikářem 10.Instalatérem 11.Mechanikem 12.Návrhářem 13.Stylistou.
Přednost početních operací
Modelování odezvy zákazníků v systému SAS Enterprise Miner™ Ukázková úloha pro předmět Získávání znalostí z databází doc. Ing. Jaroslav Zendulka, CSc.
DĚLENÍ ČÍSLEM 5 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ Zpracovala: Mgr. Jana Francová, výukový materiál EU-OP VK-III/2 ICT DUM 50.
Slovní úlohy řešené soustavou rovnic
ELEKTRICKÉ VLASTNOSTI LÁTEK
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
KONTROLNÍ PRÁCE.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218
Konverzace: Popište někoho!. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Transkript prezentace:

Konverzace: Jsi dnes unaven/a? Proč?

Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 26. Celé dny sedí a mlčí.

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 26. Celé dny sedí a mlčí. Celé dny bude/budou sedět a mlčet. Celé dny seděl/seděla/seděli/seděly a mlčel/mlčela/mlčeli/mlčely. 27. Nic tady nenacházím.

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 27. Nic tady nenacházím. Nic tady nenajdu. Nic jsem tady nenašel/nenašla. 28. Čtu noviny.

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 27. Nic tady nenacházím. Nic tady nenajdu. Nic jsem tady nenašel/nenašla. 28. Čtu noviny. Přečtu noviny. Přečetl/Přečetla jsem noviny. 29. To je tedy legrace.

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 29. To je tedy legrace. To bude tedy legrace. To bylo tedy legrace. 30. Vyjadřuju se jasně?

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 29. To je tedy legrace. To bude tedy legrace. To bylo tedy legrace. 30. Vyjadřuju se jasně? Vyjadřím se jasně? Vyjadřil/Vyjadřila jsem se jasně? 31. Kolik to stojí?

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 31. Kolik to stojí? Kolik to bude stát? Kolik to stálo? 32. Vždyť vám to říkají.

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 31. Kolik to stojí? Kolik to bude stát? Kolik to stálo? 32. Vždyť vám to říkají. Vždyť vám to řeknou. Vždyť vám to řekli/řekly. 33. Nic se nedozvídáme.

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 33. Nic se nedozvídáme. Nic se nedozvíme. Nic jsme se nedozvěděli/nedozvěděly. 34. Přijímám všechny tvoje návrhy.

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 33. Nic se nedozvídáme. Nic se nedozvíme. Nic jsme se nedozvěděli/nedozvěděly. 34. Přijímám všechny tvoje návrhy. Přijmu všechny tvoje návrhy. Přijal/Přijala jsem všechny tvoje návrhy. 35. Ukazujeme vám všechno.

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 35. Ukazujeme vám všechno. Ukážeme vám všechno. Ukázali/Ukázaly jsme vám všechno. 36. Lehám si na chvíli.

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 35. Ukazujeme vám všechno. Ukážeme vám všechno. Ukázali/Ukázaly jsme vám všechno. 36. Lehám si na chvíli. Lehnu si na chvíli. Lehl/Lehla jsem si na chvíli. 37. Přijíždí o hodinu pozdě.

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 37. Přijíždí o hodinu pozdě. Přijede o hodinu pozdě. Přijel/Přijela o hodinu pozdě. 38. Pořád prší. Pořád bude pršet. Pořád pršelo. 39. Posíláš už ten časopis?

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 39. Posíláš už ten časopis? Pošleš už ten časopis? Poslal/Poslala jsi už ten časopis? 40. Bavíme se dobře.

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 39. Posíláš už ten časopis? Pošleš už ten časopis? Poslal/Poslala jsi už ten časopis? 40. Bavíme se dobře. Pobavíme se dobře. Pobavili/Pobavily jsme se dobře. 41. Všichni dostáváme něco zpátky.

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 41. Všichni dostáváme něco zpátky. Všichni dostaneme něco zpátky. Všichni jsme dostali něco zpátky. 42. Proč nehrajete?

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 41. Všichni dostáváme něco zpátky. Všichni dostaneme něco zpátky. Všichni jsme dostali něco zpátky. 42. Proč nehrajete? Proč nebudete hrát? Proč jste nehráli/nehrály? 43. Bereš to s sebou?

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 43. Bereš to s sebou? Vezmeš to s sebou? Vzal/Vzala jsi to s sebou? 44. Spíš nahoře?

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 43. Bereš to s sebou? Vezmeš to s sebou? Vzal/Vzala jsi to s sebou? 44. Spíš nahoře? Budeš spát nahoře? Spal/Spala jsi nahoře? 45. Kdy večeříte?

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 45. Kdy večeříte? Kdy budete večeřet? Kdy jste večeřel/večeřela/večeřeli/ večeřely? 46. Smějeme se.

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 46. Smějeme se. Zasmějeme se. Zasmáli/Zasmály jsme se. 47. Už přestává být smutná.

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 46. Smějeme se. Zasmějeme se. Zasmáli/Zasmály jsme se. 47. Už přestává být smutná. Už přestane být smutná. Už přestala být smutná. 48. Vstáváš včas?

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 48. Vstáváš včas? Vstaneš včas? Vstala/Vstal jsi včas? 49. Naše skupina se jde projít.

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 48. Vstáváš včas? Vstaneš včas? Vstala/Vstal jsi včas? 49. Naše skupina se jde projít. Naše skupina se půjde projít. Naše skupina se šla projít. 50. Tomu se nedivím.

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 50. Tomu se nedivím. Tomu se podivím. Tomu jsem se podivil/podivila.