Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1.4 75022320 Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_17.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Formátování diplomové práce
Advertisements

Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
Tabulky v MS ACCESS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Novák.
X EXEL.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
na interaktivní tabuli
Manažerská grafika: Program č.3 Jaroslav LosSB 272.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_13.
Excel – funkce.
TABULKOVÉ PROCESORY maturitní otázka: 16.
TABULKOVÝ PROCESOR Tadeáš Řezníček 4.A
 Kalkulátor  Slouží k tvorbě tabulek, sestav, grafů i pro náročné výpočty z oblasti matematiky, statistiky, financí apod.
Excel – Vzorce Ing. Bohumil Bareš. Principy vytváření vzorců Můžeme je zadávat ručně nebo pomocí průvodce, kliknutím na ikonu, která spustí dialogové.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT35.01 Téma: Excel Číslo projektu:
Excel – editace ( formát ) buněk
Dnes učím já....
Základní zásady pro výpočty v buňce 1)Každý vzorec musí začínat znakem „rovná se“ =. 2)Pokud znak nenapíšeme, program nic nespočítá. 3)Zápis vzorce nesmí.
Tabulkový procesor MS EXCEL II. VZORCE A FUNKCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v.
Buňka Základem tabulky je buňka (cell).
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Studijní obor: Sociální činnost Ročník: 2 Vzorce.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_11.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT35.04 Téma: Excel Číslo projektu:
Tabulkové procesory Pelikánová Lucie 2002.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Vzorec v buňce v tabulkovém procesoru Vzorec v buňce v tabulkovém procesoru Microsoft ® Excel Zpracovala : Dana Lišková 4.B
Název projektuInovace ŠVP na OA a JŠ Třebíč Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivityIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_14.
Psaní do buňky Klikneme na buňku → označí se → → můžeme začít do buňky psát.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_09.
EXCEL 2010 Vytváření vzorců. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Výpočty v Excelu Vzorce.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 2.
Vzorce v tabulkovém procesoru Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. ročník oboru Kadeřník a Kuchař - číšník.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. Tabulkové procesory Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: 2.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_10.
Maturitní okruh 16: TABULKOVÝ PROCESOR
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_12.
Funkce v Excelu.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – tabulkový procesor Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS EXCEL 2010 Co se všechno naučíme??? Číselné formáty.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Tabulkový procesor Použití nejběžnějších funkcí v Excelu, datové funkce, funkce uvnitř funkcí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_06 Informatika - MS Excel – Matematické operace.
Informatika – Práce se vzorci. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Název školy:Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:VY_32_INOVACE_NAV2-4.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – tabulkový procesor Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS EXCEL 2010 Co se všechno naučíme??? Absolutní adresa.
Lenka Forstová Lucie Pelikánová
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
MS Excel – Absolutní odkaz
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace MS Excel - Buňka Název : VY_32_inovace_03 Informatika - MS Excel.
Inf Tabulkový procesor
MS WORD 2010 – úvod do programu
Sčítání buněk podle zadaných podmínek
Vzorce, vkládání vzorce, kopírování vzorce
Co se všechno naučíme??? Sčítání buněk SČÍTÁNÍ BUNĚK Funkce SUMA
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Transkript prezentace:

Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_17 TABULKOVÝ PROCESOR MS EXCEL 3. část Jarmila Kratochvílová Anotace: učební materiál slouží k seznámení se základními pojmy tabulkového procesoru MS EXCEL – data, vzorce a výpočty Metodika: prezentace slouží k předvedení na interaktivní tabuli

Vkládání dat do buňky data vkládáme do buňky která je aktivní /stojí na ní buňkový kurzor/ pak již vložíme data prostým zápisem z klávesnice data zapisujeme přímo do buňky, ale zároveň se totéž objevuje ve vstupní řádce

Hromadné vkládání dat do buňky aplikaci Microsoft Excel lze využít pro hromadné vkládání dat budeme vkládat řady neboli posloupnosti využíváme k tomu zvláštní úchyt, kterým je opatřen buňkový kurzor vpravo dole uchopíme-li jej, změní se tvar ukazatele myši na tenký křížek tahem kterýmkoliv směrem vyplníme oblast daty vloženými do aktuální buňky vyplnění oblasti kalendářní řady

Vzorce velmi mocnou oblastí Excelu je tvorba vzorců Excel má k dispozici funkce: matematické, logické, finanční, statistické, databázové, datové a časové, vyhledávací a informační kromě vyjmenovaných máme možnost vytvořit i nesčetné množství svých vlastních funkcí vzorce v Excelu lze zadávat dvěma hlavními způsoby: buď známe přesný zápis vzorce a přímo ho do buňky napíšeme, nebo pomocí tzv. průvodce při tvorbě vzorce

Tvorba vzorce napsáním nejjednodušší způsob zadání vzorce je jeho napsání do buňky v níž má být zobrazen výsledek využíváme ho především u jednoduchých vzorců pro výpočty používáme tyto matematické operátory: + pro sčítání - pro odčítání * (hvězdička) pro násobení / (lomítko) pro dělení Je-li výraz složitější, Excel počítá zleva doprava. Platí zde pravidla nadřazenosti operátorů stejně jako ve školní matematice. Závorky se používají výhradně kulaté.

každý vzorec musíme začít symbolem = Vždy, když se nastavíte na buňku, zobrazí se vzorec na řádku vzorců. Po napsání vzorce stiskneme klávesu Enter.

SUMA nejpoužívanější funkcí v Excelu je součet určitého počtu buněk – SUMA proto má suma na panelu nástrojů i samostatné tlačítko

sumu lze aplikovat několika způsoby nejjednodušší je označit do bloku buňky, které chceme sečíst. Označíme o jednu buňku navíc, do které bude umístěn součet další způsob: klepneme na tlačítko sumy, do poslední označené buňky Excel umístí součet všech předchozích označených buněk

Tvorba vzorce pomocí průvodce složitější vzorce lze nadefinovat pomocí průvodce funkcemi, který najdeme mezi polem názvů a řádkem vzorců po kliknutí na tuto ikonku Excel zobrazí okno Vložit funkci v horní části okna vybereme kategorii funkcí v dolní části se zobrazí odpovídající funkce vybereme konkrétní funkci tlačítkem OK výběr potvrdíme

Použité zdroje Informatika pro základní školy – 2. díl ( Jiří Vaníček) Informatika pro základní školy – 3. díl ( Libuše Kovářová a spol.) S počítačem na základní škole – (Pavel Navrátil)