Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů zadaných ve školní roce 2012/2013 pro 6. ročník (1. - 9. úloha) I. označení digitálního učebního.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
IV. Řešení úloh v testech Scio z českého jazyka
Advertisements

IV. Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů
Matematika a její aplikace
Vzdělávací oblast: Matematika Autor: Mgr. Robert Kecskés Jazyk: Český
VII. Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů
VI. Řešení úloh v testech Scio z českého jazyka
IX. Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů
VI. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
Řešení úloh v testech Scio z českého jazyka zadané ve školním roce 2011/2012 pro 6. ročník (18. – 24. úloha) VIII. označení digitálního učebního materiálu:
I. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů zadaných ve školním roce 2012/2013 pro 6. ročník (19. – 26. úloha) III. označení digitálního.
VI. Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů
Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů zadaných ve školním roce 2011/2012 pro 9. ročník (27. – 39. úloha) VIII. označení digitálního.
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů zadaných ve školním roce 2011/2012 pro 6. ročník (16. – 25. úloha) VIII. označení digitálního.
VII. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
VI. Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů
Matematika a její aplikace Číslo a početní operace ve slovních úlohách na I. stupni ZŠ 2 Slovní úloha s kocourkem VY_42_INOVACE_30 Sada 2 Základní škola.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Vyjmenovaná slova
VI. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
IV. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
I. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
X. Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů
X. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
V. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
II. Řešení úloh v testech Scio z českého jazyka
Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů zadaných ve školním roce 2011/2012 pro 6. ročník (26. – 34. úloha) IX. označení digitálního.
V. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů zadaných ve školním roce 2012/2013 pro 9. ročník (36. – 44. úloha) IV. označení digitálního.
Řešení úloh v testech Scio z českého jazyka zadaných ve školním roce 2011/2012 pro 9. ročník (45. – 55. úloha) X. označení digitálního učebního materiálu:
II. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
VII. Řešení úloh v testech Scio z českého jazyka
Matematika a její aplikace
III. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
Řešení úloh v testech Scio z matematiky zadaných ve školním roce 2011/2012 pro 6. ročník (19. – 24. úloha) IX. označení digitálního učebního materiálu:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Jana Vítková Materiál: VY_52_INOVACE_PV13.32 Téma: \zeměpis světadílů.
I. Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
Matematika a její aplikace
V. Řešení úloh v testech Scio z českého jazyka
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů zadaných ve školním roce 2011/2012 pro 6. ročník (35. – 45. úloha) X. označení digitálního.
Matematika a její aplikace
Řešení úloh v testech Scio z českého jazyka zadané ve školním roce 2011/2012 pro 6. ročník (34. – 40. úloha) X. označení digitálního učebního materiálu:
IX. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
Číslo v digitálním archivu školy
Matematika a její aplikace Odčítání celých čísel VY_42_INOVACE_32 Sada 3 Racionální čísla, početní operace v oboru racionálních čísel Základní škola T.
Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů zadaných ve školním roce 2012/2013 pro 9. ročník (23. – 35. úloha) III. označení digitálního.
I. Řešení úloh v testech Scio z českého jazyka
Řešení úloh v testech Scio z českého jazyka zadané ve školním roce 2012/2013 pro 6. ročník (34. – 40. úloha) V. označení digitálního učebního materiálu:
Číslo v digitálním archivu školy
Řešení úloh v testech Scio z matematiky zadaných ve školním roce 2011/2012 pro 6. ročník (7. – 12. úloha) VII. označení digitálního učebního materiálu:
Matematika a její aplikace
Matematika a její aplikace
Matematika a její aplikace Slovní úlohy na 2. stupni základní školy Slovní úloha – přímá úměrnost 1 VY_42_INOVACE_08 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka,
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_FY7_01 Sada DUM Fyzika 7 Předmět Fyzika Název materiálu Druhy pevných látek Anotace V prezentaci si žák procvičuje.
VI. Řešení úloh v testech Scio z českého jazyka
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ5_14 Sada DUMČeský jazyk 5 Předmět Český jazyk Název materiáluPodstatná jména Anotace AutorMgr. Andrea.
Řešení úloh v testech Scio z matematiky zadaných ve školním roce 2011/2012 pro 9. ročník (25. – 30. úloha) X. označení digitálního učebního materiálu:
II. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
Řešení úloh v testech Scio z matematiky zadaných ve školní roce 2012/2013 pro 9. ročník (19. – 24. úloha) IV. označení digitálního učebního materiálu:
Řešení úloh v testech Scio z českého jazyka zadaných ve školním roce 2012/2013 pro 9. ročník (12. – 18. úloha) II. označení digitálního učebního materiálu:
Řešení úloh v testech Scio z českého jazyka zadané ve školním roce 2011/2012 pro 6. ročník (25. – 33. úloha) IX. označení digitálního učebního materiálu:
Řešení úloh v testech Scio z matematiky zadaných ve školním roce 2012/2013 pro 6. ročník (13. – 18. úloha) III. označení digitálního učebního materiálu:
Anotace Prezentace, která se zabývá měřením teploty Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci umí měřit a zpracovávat získané hodnoty.
Matematika a její aplikace Slovní úlohy na 2. stupni základní školy Slovní úloha – nepřímá úměrnost 1 VY_42_INOVACE_09 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka,
Anotace Prezentace, která se zabývá měřením střídavého proudu Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci umí změřit střídavé veličiny.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_06 Zákony.
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Transkript prezentace:

Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů zadaných ve školní roce 2012/2013 pro 6. ročník ( úloha) I. označení digitálního učebního materiálu: VY_32_INOVACE_OSP Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice projekt EUškola pro život, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/

Metodické pokyny Autor: Mgr. Roman Kotlář Vytvořeno: říjen 2012 Určeno pro 6. ročník Sumář učiva za 1. stupeň Téma: řešení úloh testů Scio Očekávané výstupy: aplikuje logickou úvahu a znalosti dosud osvojeného učiva při řešení úloh testů Scio Forma: žáci pracují samostatně Pomůcky: počítač, dataprojektor Zdroje: zadání testů Scio, obrázky – zdroj uveden přímo v daném slidu Další pokyny: Při práci lze využít hlasovací zařízení a vyhodnotit nejrychlejšího řešitele, který získá nejvíce z možného zisku bodů (Lze pracovat i ve skupinách, kdy můžeme aktivně pracovat s odlišnými pozicemi členů skupiny.). Za podstatnou skutečnost lze považovat odůvodnění zvoleného řešení a pro kontrolu ukázat správné řešení. Hra může mít i více vítězů v případě rovnosti získaných bodů.

Test Scio z obecných studijních předpokladů pro 6. ročník (podzim 2012) Úloha č. 1 HNÍZDO : ČÁP A) klas : semínko B) dům : člověk C) kráva : kravín D) stavba : míchačka E) léky : lékař Úloha č. 2 CHLAD : MRÁZ A) barva : červená B) bolest : zlomenina C) strach : obava D) spánek : usínání E) šero : tma Úloha č. 3 MALÝ : NEJVĚTŠÍ A) nový : novější B) smutný : veselý C) křivý : nejstrmější D) tichý : nejhlučnější E) společný : samostatný Společné zadání pro úlohu č V každé z následujících úloh vyberte dvojici slov, mezi nimiž je vztah nejpodobnější vztahu mezi dvojicí slov v zadání. Pořadí slov ve dvojicích je důležité. Úloha č. 4 KREV : ŽÍLY A) výfuk : plyn B) jezero : led C) lednice : potraviny D) deka : postel E) vzduch : plíce

V každé z následujících úloh vyberte dvojici slov, mezi nimiž je vztah nejpodobnější vztahu mezi dvojicí slov v zadání. Pořadí slov ve dvojicích je důležité. HNÍZDO : ČÁP A) klas : semínko B) dům : člověk C) kráva : kravín D) stavba : míchačka E) léky : lékař Úloha č. 1 testu Scio z obecných studijních předpokladů pro 6. ročník (podzim 2012) Řešení: Hnízdo poskytuje čápovi zázemí k jeho životu a stejně tak dům poskytuje zázemí člověku. (U varianty A) semínko není odpovídající význam pro dospělého jedince, ve variantě C) je zaměněné pořadí, varianta D) i E) má zcela jiný význam.) Správnou odpovědí je varianta B).

V každé z následujících úloh vyberte dvojici slov, mezi nimiž je vztah nejpodobnější vztahu mezi dvojicí slov v zadání. Pořadí slov ve dvojicích je důležité. CHLAD : MRÁZ A) barva : červená B) bolest : zlomenina C) strach : obava D) spánek : usínání E) šero : tma Úloha č. 2 testu Scio z obecných studijních předpokladů pro 6. ročník (podzim 2012) Řešení: Chlad je mírnější než mráz a šero je mírnější než tma. (U varianty A) je červená druhem barvy, u varianty B) lze výrazy těžko porovnávat, u varianty C) je opačné pořadí a u varianty D) je vazba mezi slovy jiná.) Správnou odpovědí je varianta E).

V každé z následujících úloh vyberte dvojici slov, mezi nimiž je vztah nejpodobnější vztahu mezi dvojicí slov v zadání. Pořadí slov ve dvojicích je důležité. MALÝ : NEJVĚTŠÍ A) nový : novější B) smutný : veselý C) křivý : nejstrmější D) tichý : nejhlučnější E) společný : samostatný Úloha č. 3 testu Scio z obecných studijních předpokladů pro 6. ročník (podzim 2012) Řešení: Největší je opakem malého ve 3. stupni, stejně jako nejhlučnější je opakem tichého ve 3. stupni. (U varianty A) nejsou výrazy opačného významu, u varianty B) není 3. stupeň slova opačného významu, u varianty C) se nejedná o výrazy opačného významu a u varianty E) se nejedná o 3. stupeň přídavného jména.), Správnou odpovědí je varianta D).

V každé z následujících úloh vyberte dvojici slov, mezi nimiž je vztah nejpodobnější vztahu mezi dvojicí slov v zadání. Pořadí slov ve dvojicích je důležité. KREV : ŽÍLY A) výfuk : plyn B) jezero : led C) lednice : potraviny D) deka : postel E) vzduch : plíce Úloha č. 4 testu Scio z obecných studijních předpokladů pro 6. ročník (podzim 2012) Řešení: Stejně jako proudí krev žilami, tak vzduch proudí do plic. (U varianty A) je opačné pořadí, u varianty B) se jedná o jiný vztah, u varianty C) je opačné pořadí a u varianty D) se jedná o jiný vztah.) Správnou odpovědí je varianta E).

Test Scio z obecných studijních předpokladů pro 6. ročník (podzim 2012) Úloha č. 5 V nemocnici se o ně _____ starali, každý večer jim _____ teplotu. A) malinko - zvýšili B) bedlivě - diktovali C) ledabyle - opakovali D) nedbale - měřili E) pečlivě - kontrolovali Úloha č. 6 Skokan o tyči skočil do _______ neuvěřitelných osm metrů, bylo tedy nutné zkontrolovat, ________ nedošlo k chybě měření. A) výšky – zdali B) dálky – protože C) vzduchu – poněvadž D) země – že E) hloubky – aby Úloha č. 7 _______ jsou orli mnohokrát ______ než motýli, dokážou také létat. A) Jestliže – menší B) Protože – větší C) I když – lehčí D) Ačkoli – barevnější E) Přestože – těžší Společné zadání pro úlohu č V každé z následujících úloh vyberte dvojici slov nebo výrazů, které se nejlépe hodí na vynechaná místa ve větě v zadání.

V nemocnici se o ně _____ starali, každý večer jim _____ teplotu. A) malinko - zvýšili B) bedlivě - diktovali C) ledabyle - opakovali D) nedbale - měřili E) pečlivě - kontrolovali Úloha č. 5 testu Scio z obecných studijních předpokladů pro 6. ročník (podzim 2012) Řešení: A) malinko - zvýšili B) bedlivě - diktovali C) ledabyle - opakovali D) nedbale - měřili E) pečlivě - kontrolovali Správnou odpovědí je varianta E).

V každé z následujících úloh vyberte dvojici slov nebo výrazů, které se nejlépe hodí na vynechaná místa ve větě v zadání. Skokan o tyči skočil do _______ neuvěřitelných osm metrů, bylo tedy nutné zkontrolovat, ________ nedošlo k chybě měření. A) výšky – zdali B) dálky – protože C) vzduchu – poněvadž D) země – že E) hloubky – aby Úloha č. 6 testu Scio z obecných studijních předpokladů pro 6. ročník (podzim 2012) Řešení: A) výšky – zdali B) dálky – protože C) vzduchu – poněvadž D) země – že E) hloubky – aby Správnou odpovědí je varianta A).

V každé z následujících úloh vyberte dvojici slov nebo výrazů, které se nejlépe hodí na vynechaná místa ve větě v zadání. _______ jsou orli mnohokrát ______ než motýli, dokážou také létat. A) Jestliže – menší B) Protože – větší C) I když – lehčí D) Ačkoli – barevnější E) Přestože – těžší Úloha č. 7 testu Scio z obecných studijních předpokladů pro 6. ročník (podzim 2012) Řešení: A) Jestliže – menší B) Protože – větší C) I když – lehčí D) Ačkoli – barevnější E) Přestože – těžší Správnou odpovědí je varianta E).

Test Scio z obecných studijních předpokladů pro 6. ročník (podzim 2012) Úloha č. 8 Stevia je _____ léčivá bylina, kterou indiáni již po staletí _____ místo cukru. A) sladká – používali B) nepřekonatelná – hledali C) výborná – vařili D) přesladká – trhali E) zdravá – sbírali Úloha č. 9 Ekvádorci milují hudbu – _____ se naskytne sebemenší příležitost, hned se pustí do _____. A) přestože – zpěvu B) když – jídla C) proto – křepčení D) jakmile – tance E) protože – hraní Společné zadání pro úlohu č V každé z následujících úloh vyberte dvojici slov nebo výrazů, které se nejlépe hodí na vynechaná místa ve větě v zadání.

Stevia je _____ léčivá bylina, kterou indiáni již po staletí _____ místo cukru. A) sladká – používali B) nepřekonatelná – hledali C) výborná – vařili D) přesladká – trhali E) zdravá – sbírali 8. otázka testu Scio z obecných studijních předpokladů pro 6. ročník (podzim 2012) Řešení: A) sladká – používali B) nepřekonatelná – hledali C) výborná – vařili D) přesladká – trhali E) zdravá – sbírali Správnou odpovědí je varianta A).

V každé z následujících úloh vyberte dvojici slov nebo výrazů, které se nejlépe hodí na vynechaná místa ve větě v zadání. Ekvádorci milují hudbu – _____ se naskytne sebemenší příležitost, hned se pustí do _____. A) přestože – zpěvu B) když – jídla C) proto – křepčení D) jakmile – tance E) protože – hraní 9. otázka testu Scio z obecných studijních předpokladů pro 6. ročník (podzim 2012) Řešení: A) přestože – zpěvu B) když – jídla C) proto – křepčení D) jakmile – tance E) protože – hraní Správnou odpovědí je varianta D).