ŘEKY ČESKÉ REPUBLIKY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
Advertisements

ÚSTECKÝ KRAJ.
Povrch České republiky
Základní škola Sedmikráska, o.p.s. Bezručova 293, Rožnov pod Radhoštěm ČESKÁ REPUBLIKA Vltava Autor: Mgr. Pavel Sedlák Vytvořeno: září 2013 Název:
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Česká republika-1 poloha, rozloha…
Cíl Start Cíl Start.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
VODSTVO ČR.
Fyzicko-geografická sféra
HYDROLOGIE ČESKÁ REPUBLIKA.
Identifikátor materiálu: EU
Jihomoravský kraj.
L A B E LABE ŘECE DALI JMÉNO KELTOVÉ,JEJICH ELB
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU – 6 – reky_CR
HYDROLOGIE ČESKÁ REPUBLIKA.
Základní škola Sedmikráska, o.p.s. Bezručova 293, Rožnov pod Radhoštěm ČESKÁ REPUBLIKA Labe Autor: Mgr. Pavel Sedlák Vytvořeno: září 2013 Název:
Vodstvo Česka.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Povrch a vodstvo ČR 4. ročník
Česká republika: Řeky Hospodářský zeměpis
Řeky, jezera, rybníky a přehradní nádrže
Řeky, jezera, rybníky a přehradní nádrže
MORAVA.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
VODSTVO ČESKÉ REPUBLIKY
Česká Republika a její kraje
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Člověk a příroda Zeměpis Zeměpis v praxi Vodstvo ČR VY_32_INOVACE_03 Sada 7 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
Příroda naší republiky
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Vlasta Geryková VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_32_Zeměpis_04_Česká republika – vodstvo.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast fyzická geografie České republiky Datum.
Vodstvo České republiky
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_11_A_03_Vodstvo České republiky Téma: Vlastivěda - Česká.
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: AZ kvíz – přírodní poměry ČR Číslo: EU DUM 6_17 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová.
Metodický list Název materiálu: Poloha a povrch ČR - kvíz Autor materiálu: Mgr. Markéta Tesárková Jazyk: český Zařazení materiálu Šablona: Inovace a zkvalitnění.
VODSTVO ČESKÉ REPUBLIKY.
MLÝNSKÝ POTOK. PRAMEN, STUDÁNKA Studánka cestou na Hanesmlýn Zdroje Mlýnského potoka - pramení na východní straně Kosovského vrchu Déšť.
Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_52_INOVACE_625.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jana Pulcová NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_Z_01 TÉMA:
Česká republika Povrch.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_04_NAŠE_VODSTVO.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Vodstvo ČR -Prezentace s výkladem
VODSTVO ČR Řeky na území Česka
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Vodstvo České republiky
Povodí řeky Moravy.
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Název: VY_52_INOVACE_14 Středočeský kraj
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Opakování - přehrady
Olomoucký kraj. Olomoucký kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
Člověk a jeho svět Vlastivěda Česká republika
Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/
Řeky ČR Člověk a jeho svět – vlastivěda 4.ročník školní rok 2010/11
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Vodstvo ČR Číslo: EU DUM 6_09 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová Projekt:
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
VY_32_INOVACE_VL4.08       Autor: Tereza Zástřešková   Datum vytvoření: květen 2012   Ročník: 4.   Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět   Vzdělávací.
Výukový materiál pro 8.ročník
ÚSTECKÝ KRAJ.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jana Drtinová Číslo
Česká republika vodstvo.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV
AUTOR: Mgr. Šárka Jandová NÁZEV: VY_32_INOVACE_7C_11 TÉMA: Vlastivěda4
Transkript prezentace:

ŘEKY ČESKÉ REPUBLIKY

VLTAVA

Vltava je se 430km nejdelší řekou v ČŘ pramení na Šumavě protéká mimo jiné Českým Krumlovem, Českými Budějovicemi a Prahou a ústí zleva do Labe v Mělníku spolu s jejími přítoky, jako jsou například Malše, Lužnice, Otava, Sázava a Berounka, zaujímá Vltava jižní polovinu Čech společně s Labem vytváří systém odvodňující téměř celé Čechy hlavní tok nese od pramene k ústí postupně názvy Černý potok, Teplá Vltava a Vltava V němčině má řeka jméno Moldau

LABE

Labe je jednou z největších řek a vodních cest na území celé Evropy pramení v Krkonoších na Labské louce protéká Německem a ústí do Severního moře je to jediná Česká řeka, jejíž název není ženského rodu na svém soutoku s Vltavou má nižší průtok a také je od svého pramene kratší, ale i přesto se za její přítok nepovažuje mezi města na Labi patří například Špindlerův mlýn, Pardubice, Mělník, Ústí nad Labem, Drážďany či Hamburk chráněná území podél české části Labe : KRNAP, CHKO České středohoří, CHKO Labské pískovce, NP České Švýcarsko

MORAVA

využívá se k zavlažování a zisku vodní energie Morava je dlouhá 345km tvoří na dolním toku hranici mezi Českou republikou a Slovenskem a mezi Slovenskem a Rakouskem tato nejdůležitější moravská řeka, která protéká jejím územím od severu na jih, je levým přítokem Dunaje pramení pod vrcholem Králického Sněžníku v nadmořské výšce 1380m v upravené studánce na území Moravy protéká například Litovlí, Olomoucí, Kroměříží nebo Uherským hradištěm využívá se k zavlažování a zisku vodní energie

OHŘE

Ohře se nachází na severozápadě České republiky pramení v Německu je dlouhá 316km - z toho 256km leží v ČR Ohře je druhým největším levostranným přítokem Labe, do kterého se vlévá v Litoměřicích Celý dolní tok leží v oblasti, která má nejnižší hodnoty průměrných ročních srážek Využívá se k zavlažování a k zisku vodní energie Na jejím toku je možno nalézt 2 přehrady : Skalka, Nechranice Ohře je také využívána k vodáctví – nejvyhledávanější je úsek Loket-Vojkovice