Českomoravská elektrotechnická asociace partner Veletrhy Brno a.s. MSV 2009 Českomoravská elektrotechnická asociace, odborný garant MSV 2009 a spolupořadatel.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
A obchodní příležitosti pro české firmy v tendrech OSN Kodaň
Advertisements

Pracovní úrazovost ČR v roce 2007
Automobilový průmysl ČR v roce 2013 Základní údaje a fakta
European Commission Enterprise and Industry Enterprise Europe Network v České republice 16. mezinárodní sympozium Inovace
Číslo operačního programu: CZ.1017 Název OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: AutoNet, nová kvalita výuky v autooborech na středních.
Průmyslová střední škola Letohrad
Spolupráce SŠAMP Krnov a strojírenské firmy ELFE s. r. o
STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ PLZEŇ
Ing. Blanka Doležalová, ITP Analýza vlivu automobilového průmyslu na zaměstnanost v PK.
Studijní obor Informační a automatizační technika www. fsid. cvut
Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Projekt In-TECH 2 Ivan.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Siemens PLM Software © Siemens Product Lifecycle Management Software Inc. All rights reserved Využití CAM Express pro řízení obráběcích strojů a.
STROJÍRENSKÝ PRŮMYSL ČR Autor: Mgr. Jana Závodná
Dělení se zbytkem 3 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
INTEGROVANÉ INŽENÝRSTVÍ V ŘÍZENÍ PRŮMYSLOVÝCH PODNIKŮ 13. konferenci v rámci cyklu: Při příležitosti konání MSV Brno v Kongresovém centru Pořádají
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Dělení se zbytkem 6 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Dělení se zbytkem 5 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Přeskočte standardy v monitoringu! GX SOLUTIONS, a.s., organizační složka V oblouku 114, Čestlice, Říčany u Prahy
Analýza vlivu cen elektřiny na ekonomiku průmyslových podniků Prezentace EGÚ Brno, a. s. Sekce provozu a rozvoje elektrizační soustavy Květen 2007.
PARTNER VAŠEHO ÚSPĚCHU 19.MEZINÁRODNÍ STAVEBNÍ VELETRH PRAŽSKÝ VELETRŽNÍ AREÁL LETŇANY 23. –
1 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační sféry INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační.
11. odborný seminář PROKOS listopadu Vstup francouzských značek na český trh – hledání partnerů – veletrh BIOSTYL 2008 Obchodní oddělení Francouzského.
Zahraniční obchod ČR po vstupu do EU Zahraniční obchod ČR po vstupu do EU Podklad pro seminář odboru 31 MF Smilovice Ladislav Prokop odbor.
Šetření institucí VaV + podpory inovačního podnikání (WP5) Ing. Michal ORAVA Manažer projektů Inovační centrum, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
„ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ“ 1 Spolupráce technických univerzit s podniky = významná podpora inovací Český národní komitét IMEKO Vladimír Haasz.
Koncepce trvalého uchování knihovních sbírek tradičních i elektronických dokumentů v knihovnách ČR do roku 2010 Bohdana Stoklasová & kol. Národní knihovna.
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
Další vzdělávání v technických oborech Krajská konference projektu UNIV 2.
Elektrotechnický a Energetický sektor v České republice
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
Mobilový průmysl v ČR Automobilový průmysl v ČR Souhrnné výsledky za rok 2009 Ing. Martin Jahn, prezident Sdružení AP Brno, 3. června 2010 SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO.
Martin Říman ministr průmyslu a obchodu 1. ročník konference STROJÍRENSTVÍ OSTRAVA 2007 VÝVOJ, LIDÉ, PŘÍLEŽITOSTI.
Zpracovatelský průmysl
První registrace nových osobních automobilů v zemích EU + EFTA za období 1990 až 2014 (z ) První registrace nových osobních automobilů Kontakt,
ZPRACOVATELSKÝ PRŮMYSL
TRUHLÁŘ I.ročník Výrobní zařízení Střední škola stavební Teplice
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Moje volba – moje budoucnost CZ.1.07/1.1.02/ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Společné zasedání Rad ředitelů ZAP SR a Sdružení AP „Postavení automobilového průmyslu v ČR a aktuální problematika jeho firem“ Ing. Pavel Juříček, Ph.D.
Průmysl Složka socioekonomické sféry – zabývá se produkcí výrobků
Doc. Ing. Miroslav PÍŠKA, CSc. FSI VUT v Brně zodpovědný řešitel „Inovace studijních programů bakalářského, magisterského a doktorského studia.
76. zasedání Rady ředitelů (Brno, 2. června 2011)
Mobilový průmysl v ČR Automobilový průmysl v ČR Souhrnné výsledky za rok 2009 Ing. Martin Jahn, prezident Sdružení AP SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 EKONOMICKÉ ÚDAJE ZA ROK 2010 produkce, obchod, zaměstnanost Při příležitosti souběžné.
Zahrani č ní obchod Č R v roce 2014 Zpracoval: Ing. Otto Dan ě k – místop ř edseda AE (dle údaj ů Č SÚ) 1.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/

Na průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje Úřad práce České republiky - krajská pobočka v Brně.
Konkurenceschopnost chemického průmyslu ČR Praha, 6. května 2010 © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Odborný seminář k projektu GA ČR 402/03/ Analýza vývoje plastikářského průmyslu a perspektivy budoucího rozvoje Ing. Adriana Knápková.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Dlouhodobý vývoj zahraničního obchodu České republiky V Praze, dne 6. října 2008.
VELETRH MSV & IMT 2016 Termín: až mezinárodní strojírenský veletrh 10. mezinárodní veletrh obráběcích a tvářecích strojů.
OBSAH  HDP - definice  Výpočet HDP  HDP České republiky: o HDP v letech 1993 – 1996 o HDP v letech 1997 – 1998 o HDP v letech 1999 – 2002 o HDP v letech.
VY_52_INOVACE_70_Praha Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor.
MEZINÁRODNÍ OBCHOD – úloha zahraničního obchodu v ekonomice, specifika fungování zahraničního obchodu vybraných odvětví v ČR.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Český průmysl a stavebnictví v první polovině roku 2010 Tisková konference
Situace na trhu práce Pardubický kraj.
59. mezinárodní strojírenský veletrh
Finsko k možnostem obchodní spolupráce
zasedání Odborné skupiny tramvaje při Sdružení dopravních podniků ČR
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Diana Jančářová NÁZEV: Hutní a strojírenský průmysl TÉMATICKÝ.
Transformátory Autor: Ing. Tomáš Kałuža VY_32_INOVACE_
Smart Life.
Teritoriální setkání Island (ICC, )
Škola PRO firmu firma PRO školu Zlín, 4. října 2018
Aplikovaná elektronika
Transkript prezentace:

Českomoravská elektrotechnická asociace partner Veletrhy Brno a.s. MSV 2009 Českomoravská elektrotechnická asociace, odborný garant MSV 2009 a spolupořadatel projektu „Digitální továrna“ Adresa:Doudlebská Praha Ing. František Hýbner, ředitel asociace

Českomoravská elektrotechnická asociace partner Veletrhy Brno a.s. Proč je partnerství elektrotechniků s Veletrhy Brno, a.s. důležité? 1.Veletrhy Brno a.s. jsou pořadatelé největších strojírensko- elektrotechnických veletrhů 2.Inovace každého průmyslového oboru je ovlivněna elektronikou a elektrotechnikou 3.Elektrotechnika je stabilním a oborem českého zpracovatelského průmyslu

Českomoravská elektrotechnická asociace partner Veletrhy Brno a.s.

Českomoravská elektrotechnická asociace partner Veletrhy Brno a.s.

Českomoravská elektrotechnická asociace partner Veletrhy Brno a.s.

Českomoravská elektrotechnická asociace partner Veletrhy Brno a.s. tržby přidaná hodnota pracovníci obchodní saldo

Českomoravská elektrotechnická asociace partner Veletrhy Brno a.s.

Českomoravská elektrotechnická asociace partner Veletrhy Brno a.s. *)předpoklad

Českomoravská elektrotechnická asociace partner Veletrhy Brno a.s. K poklesu průmyslové výroby nejvíce přispěla výroba dopravních prostředků a zařízení (příspěvek -4,8 p.b., pokles o 22,3 %), výroba základních kovů, hutních a kovodělných výrobků (příspěvek -2,2 p.b., pokles o 19,7 %) a výroba elektrických a optických přístrojů a zařízení (příspěvek -1,6 p.b., pokles o 8,2 %).

Českomoravská elektrotechnická asociace partner Veletrhy Brno a.s. Nové zakázky ze zahraničí ve vybraných odvětvích ve 4. čtvrtletí 2008 meziročně poklesly o 27,9 %. Největší pokles nových zakázek ze zahraničí byl zaznamenán u výroby motorových vozidel (příspěvek -12,1 procentního bodu, pokles o 36,8 %), výroby a oprav strojů a zařízení (příspěvek -4,6 p.b., pokles o 29,8 %) a výroby elektrických strojů a zařízení (příspěvek -3,7 p.b., pokles o 35,3 %).

Českomoravská elektrotechnická asociace partner Veletrhy Brno a.s. Ve vývozu odvětví zpracovatelského průmyslu měly i v roce 2008 největší podíl stroje a dopravní prostředky, z nich pak silniční vozidla (15,6 %), elektrická zařízení, přístroje a spotřebiče (9,1 %), výpočetní technika (7,0 %), stroje a zařízení všeobecně užívané v průmyslu (6,8 %) a telekomunikační zařízení (6,6 %).

Českomoravská elektrotechnická asociace partner Veletrhy Brno a.s. Stánek asociace a spoluvystavovatelů, který naleznete v pavilonu Z, číslo 109, je realizován s podporou Ministerstva průmyslu a obchodu ČR v rámci projektu „Inkubátor“. Spoluvystavovatelé: DINASYS, s.r.o. B-support, s.r.o. FVE BS s.r.o. Národní technické muzeum RETELA, s.r.o. Sdělovací technika, spol. s r.o. Siemens Product Lifecycle Management Software (CZ) s.r.o. SYSGO s.r.o. TRANSPORT CONSULTING s.r.o.

Českomoravská elektrotechnická asociace partner Veletrhy Brno a.s. Národní technické muzeum připravilo historickou expozici elektrotechniky

Českomoravská elektrotechnická asociace partner Veletrhy Brno a.s. Mezinárodní konference hodin Pavilon P, sál 1 Odborný garant a moderátor: Prof. Ing. Karel Rais, CSc., MBA, rektor VUT Brno Hlavní přednášející: Ziyon Amram, Siemens PLM Software, Izrael

Českomoravská elektrotechnická asociace partner Veletrhy Brno a.s. Partner projektu „Digitální továrna“: Siemens Product Lifecycle Management Software (CZ) s.r.o.

Českomoravská elektrotechnická asociace partner Veletrhy Brno a.s.

Českomoravská elektrotechnická asociace partner Veletrhy Brno a.s.