Estonsko (leden-červen 2014)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ernst Moritz Arndt Universität
Advertisements

Ročník: VIII. ročník Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Studyline s.r.o LET ZKUŠENOSTÍ  Založeno v roce 1999 => 11 LET ZKUŠENOSTÍ  5 kanceláří v ČR - Praha, Brno, Plzeň, Liberec, Olomouc.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
Studijní pobyt ak.r. 2013/2014 Mgr. Ing. Vladimír Sýkora
INTENSIVE PROGRAM 2010 THE HANZE UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES
VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA DOPRAVNÍ
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín POBALTSKÉ REPUBLIKY 1.
Erasmus Info Day – DIFA 2013 Barbara Dostálová (zastupuje Hana Matějková) Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení.
Austrálie Queensland Brisbane 2005/2006.
Postřehy ze studijního pobytu, aneb Fulda 2004 (Socrates Erasmus)
Test – Východní Evropa autor: Mgr. Jana Mikešová
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
SEVERNÍ EVROPA EU – OP VK – III/2 ICT DUM 13
Evropa: východní Evropa
POBALTSKÉ REPUBLIKY.
International Students Club. ISC VUT Struktura ISC a spolupráce s univerzitou Činnost International Students Club Realizované akce Studentské prezentace.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Regensburg /Ratisbonna Stáž ERASMUS 2010/2011
Erasmus na EM Lyon (9-12/2008) Lukáš Malý. Cca 1150 km Auto –10 – 12 hodin –Benzín + péage cca 3000,- Kč Bus –Eurolines Letadlo –ČSA přímo Cesta.
Tereza Hložková Rostislav Stříbrný
ERASMUS.  Obor předškolní pedagogika je vyučován pod Fakultou sociálních studií (Department of Social Education) v malebném městě Odense  V závislosti.
Česká republika: bezpečná a cenově stále příznivá.
UNIVERSITY OF QUEENSLAND, AUSTRALIA DNY PARTNERSKÝCH UNIVERZIT 2013 Eva Cmuntová Petra Filingerová.
IVIG 2005, Systém informačního vzdělávání na UNC-CH Hana Landová ÚISK FF UK & SIC ČZU v Praze.
BUDDY SYSTÉM Západočeské univerzity. Co je to Buddy systém Dobrovolná studentská aktivita Pomoc zahraničním studentům Možnost pro studenty ZČU zdokonalit.
Doprava, obchod, průmysl, vzdělání, kultura Obec, kde žiji.
Studijní pobyt v Rakousku Lenka Čermáková 1. lékařská fakulta UK v Praze.
Bývalé státy Sovětského svazu
Greifswald Meklenbursko – Přední Pomořansko Ročník
Estonsko Tallinna Tervishoiu Kõrgkool Tallinn
ERASMUS 2014 Estonsko - Tallinn Health Care College
Finsko Erasmus – Finsko – Tampere 2010/2011 Lucie Zapletalová.
Chorvatsko Chorvatsko ostrov Murter Poznávací a pobytový kurz pro žáky 8. – 9. ročníku.
SLŮNĚ – SVĚT JAZYKŮ MANUÁL ZAHRANIČNÍ JAZYKOVÉ KURZY.
 Výuka ve slovinštině  Převažují osobní konzultace s profesory v anglickém jazyce.  Požadavky jsou v AJ:  seminární práce  prezentace  práce ve.
Lektorát českého jazyka a literatury v Dillí Dillíská univerzita, Severní kampus Katedra slovanských a ugrofinských studií Studium ruštiny, polštiny, maďarštiny,
TRNAVA, SK. Dobrý den jmenujeme se Pavlína Paďourová a Kritýna Jurčíková, jsme studentky druhého ročníku na oboru všeobecná sestra fakulty humanitních.
Téma: Nejoblíbenější školní aktivita Zpracovala: Kristýna Veverková Třída: 2.A Střední škola diplomacie a veřejné správy.
Studijní pobyt v Rakousku Lenka Čermáková 1. lékařská fakulta UK v Praze.
University of Central Lancashire Preston - England.
ERASMUS - KLAGENFURT. obsah Formality Univerzita Ubytování Volný čas, okolí Studium.
Erasmus University of Liege Doporučuji se zúčastnit jazykové kurzu před výukou, který je bezplatný pro Erasmus studenty. Více informací na.
Erasmus studijní pobyt Lappeenranta, Finsko Zimní semestr 2013/2014 Nikola Šenovský FAI UTB ve Zlíně Nikola Šenovský FAI UTB ve Zlíně.
ERASMUS 2012 – PORTUGALSKO Roman Talaš, FAI UTB PKS.
Zahraniční praxe 2015 Birmingham Kateřina Pášová.
Finsko Vaasa Erasmus 2011 Karolína Tichá FHS. Vaasa Vaasa je přístavní město, odkud se snadno dostanete trajektem do Švédska ( Umeå) Ve Vaase se domluvíte.
Městská hromadná doprava ve Stockholmu Studentská konference Nedorost Jakub, DMŽ3.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Studená, okres Jindřichův Hradec Autor: Mgr. Libor Hrbek Název : VY_32_INOVACE_8A15Z6-8_ Evropa – opakování.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_17_Z8_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála TÉMA: Východní Evropa Základní škola Libina, příspěvková.
ŠPANĚLSKO MOBILITY DAYS , Brno Připravila: Markéta Kadlecová.
Instituto Politécnico de Bragança, Portugalsko
CZ01-KA dubna – 14. května 2016 Ilona Bartášková
Studijní pobyt ERASMUS ve finském Tampere
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Veronika Strnadová, Matyáš Brandejs
Erasmus Slovensko - Nitra.
ERASMUS 2011 – Belgie – Liège Michaela Wiesnerová
Erasmus.
Baltské státy VY_12_INOVACE_Rů_II_01
UNIVERSIDAD REY JUAN CARLOS
LUCIE TRČKOVÁ, TOMÁŠ MIKYTA
ERASMUS – Belgie, Kortrijk
Dubrovník – PAVLA HORNÍKOVÁ.
Erasmus v Tartu.
6. e POBALTSKÉ REPUBLIKY Přiřazování k Z 1991
Stáž Slovensko – Mechanik opravář motorových vozidel
6. SEVERNÍ EVROPA.
Transkript prezentace:

Estonsko (leden-červen 2014) Erasmus Estonsko (leden-červen 2014)

Proč se vydat na studijní pobyt? Osobní rozvoj a cenné zkušenosti Navázání přátelských kontaktů po celém světě Zlepšení jazykových schopností Poznání jiných kultur Využití finanční podpory Životní zkušenost vyzkoušet si život v zahraničí Studijní obohacení

Proč Tallinn? Krásná příroda Strategické místo pro cestování do skandinávských a pobaltských metropolí Kulturní město Estonština – znělý ugrofinský jazyk Populární destinace pro studenty – multikulturní město Možnost využít aktivit se studentským klubem ESN (City tour, návštěva muzeí, promítání filmů, party atd.)

Příroda

Jazyky v Estonsku ESTONŠTINA Jediný úřední jazyk v Estonsku Ugrofinský jazyk Nerozlišuje gender Má 14 pádů Jak se máš? - Kuidas laheb? RUŠTINA Slovanský jazyk V Tallinu tvoří ruská menšina 37% obyvatelstva Většinou se s ní lze domluvit na úřadech, poště, v obchodě, u řidiče autobusu atd. Ruská menšina má nárok na vzdělávání ve svém jazyce

Doprava a ubytování Autobusem: ECOLINES, EUROLINES (jednosměrná jízdenka po studentské slevě 67€) Letecky: ČSA (Praha Ruzyně – Helsinky), FINNAIR (Helsinky – Tallinn) – cena v ekonomické třídě okolo 3000,- Ubytování zařizuje po domluvě se studentem zahraniční univerzita. Cena se pohybuje od 150 do 300€/měsíc Stipendium pokrylo zhruba 70-80% procent veškerých výdajů. Spolufinancování > výlety, školní akce, zábava, nákupy, kulturní vyžití,… Ceny potravin podobné jako v ČR, ovšem maso, zelenina a ovoce je poněkud dražší. Estonská kuchyně se vyznačuje velkým množstvím zeleniny (nejen v podobě hlavního chodu). Ceny alkoholických nápojů jsou vyšší než v ČR. Naopak jsou levnější než ve Finsku > turistické návštěvy. Po městě je vhodné se pohybovat MHD (autobusy, trolejbusy a tramvaje). Jízdenka pro studenta stojí 0,50€, je možné si zakoupit denní, týdenní a měsíční lístek. Po vyřízení dočasného občanství a Green Card je doprava v hlavním městě zdarma.

Estonsko (Eesti)

Tallinn – strategické místo pro cestování do okolních států Jak: Trajektem Autobusem Letadlem Vlakem Autem Kam: Helsinky (Finsko) Stockholm (Švédsko) St. Petersburg (Rusko) Laponsko (Finsko) (Santa Claus Village) Riga (Lotyšsko) Vilnius (Litva) Saarema – největší ostrov

Kurzy na univerzitě, které doporučuji: School Readiness and Learning at Primary School Cooperation with Parents and Family Counselling Estonian Culture Gender in Education - V porovnáním se studiem na MUNI jsou kurzy více interaktivní, s důrazem na domácí studium a zpracovávání esejí

Jazykové kurzy, které doporučuji Practical Estonian A1 Základy estonského jazyka Rodilý mluvčí Intenzivní každodenní kurz Navštěvují i zájemci mimo univerzitu Russian Course for International Students A1 Základy ruského jazyka Rodilý mluvčí

Nägemist!